Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 lis 2012, 18:05
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 28 lis 2012, 19:21
coco pisze:nie zgodzę się z tym, to jest trener typowo turniejowy
Oczywiście, że tak. Ale Scolari ma 64 lata, a jego ostatnie 'wyczyny' sugerują zmęczenie materiału. Nie miał do czynienia z poważną klubową piłką? Zacznijmy od tego, że w latach 90. prowadząc brazylijskie Gremio i Palmeiras wyrósł na najlepszego trenera w Brazylii, wygrał z tymi zespołami wszystko, co jest do wygrania. Był krytykowany za prowadzenie swoich zespołów nie po brazylijsku, ale sukcesy, dwukrotnie wygranie Copa Libertadores, rozgrywek Brasileirao, ligi stanowej, były niewątpliwe, a jego drużyna Palmeiras nazywana jest być może najlepszym zespołem Ameryki Południowej ostatnich 20-25 lat. Po zakończeniu współpracy z reprezentacją Portugalii, nieudany, zupełnie nieudany romans z Chelsea, przygoda w Uzbekistanie, a przede wszystkim trzy ostatnie sezony w Palmeiras - gdzie dostał dobrą kadrę, mnóstwo czasu, ale trzy nieudane sezony zakończyły się nieco przypadkowo wygranym Copa do Brasil, rozwiązaniem kontraktu ze Scolarim i sensacyjnym spadkiem Palmeiras z Serie A. Pewnie, że sukcesy Scolariego z reprezentacjami są oczywiste - i ja z tego ruchu umiarkowanie zadowolony jestem (głównie ze względu na rutynę i doświadczenie Felipao), jak już zresztą zdążyłem tu napisać. Ale wielu ekspertów w Brazylii podkreśla właśnie to zmęczenie Scolariego jako trenera, chaotyczność i przeciętność w okresie prowadzenia przez niego Palmeiras, to, co zrobił z tą drużyną w ostatnim sezonie, jak się pogubił, nie potrafił zareagować na słabą grę swojej ekipy. I trudno nie przyznać im racji w ichniejszych wątpliwościach.Scolari jest świetnym trenerem
Rzekłbym bardzo na alibi. Scolari ma zdecydowanie największe poparcie u kibiców spośród brazylijskich trenerów i zdecydowanie najmniejsze spośród tego grona w ostatnim czasie sukcesy. Niekoniecznie wśród fachowców. Aspekt finansowy też pewnie miał znaczenie - Ramalho, Tite, Braga, Luxemburgo - wszyscy ci trenerzy mają podpisane kontrakty ze swoimi klubami, więc i odstępne za zerwanie umowaky byłoby znaczne.Moim zdaniem zagranie federacji brazylijskiej trochę na alibi.
Anders

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2012, 19:46
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 lis 2012, 19:49
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 lis 2012, 19:50
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 28 lis 2012, 19:51
Gall

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 lis 2012, 19:51
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 lis 2012, 19:53
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2012, 19:54
NIe mam pojęcia. Odpuściłem simulcast, bo chciałem zobaczyć jak drugim składem się zaprezentujemy.Dr.Football1 pisze:Bart, ogladasz simulcasta CdR ? Nie wiesz moze jak strzelilo Atleti ?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lis 2012, 19:54
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 28 lis 2012, 19:55
Mógłbyś podać skład, jakim zagrają Sroki?Gall pisze:Dzisiaj historyczna chwila Sroki zagraja czterema defensywnymi pomocnikami w skladzie
bl3nd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 28 lis 2012, 19:56
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 28 lis 2012, 19:58
bl3nd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 28 lis 2012, 20:07
Gall
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio