FMy - Strona 129

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
lukus
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

piłkarz + trening

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukus » 31 maja 2005, 14:25

radekutd pisze:
SebCristiano pisze:wielkie dzieki dla "radekutd" za pomoc a mozesz mi podac jeszcze jakiegos taniego napadzora do Manu?? DZIEKI WIELKIE :D :D

A co z Ruudem, Rooneyem, Saha, Smiths'em?? Sprzedałeś ich, czy chcesz mieć rezerwowy atak??? Według mnie Saha i Smith to znakomicie rezerwowi. No warto kupic Cavenaghiego ze Spartaka za jakieś 7mln funtów i Teveza tez sa 7 mln, ale go musisz od razu bo szybko go kupują z Boca. Czy chcesz kogoś tańszego??

POZDRO!!!!!!
Wiem że to może zabrzmieć śmiesznie ale ja nie lubie kupować bardzo drogich piłkarzy nawet jeśli gram klubami na poziomie Chelsea czy Realu Madryt. Proponuję na przykład Łukasza Tyczkowskiego z Jagiellonii Białystok. Ma on całkiem niezłe notki jak na 18-latka (drybling 11 lub 12, technika 19), a po dobrze przepracowanej połowie sezonu może stać się naprawdę wartościowym zawodnikiem: najpierw zmiennikiem, a z czasem kluczowym zawodnikiem pierwszego składu.

To jeśli chodzi o propozycję zawodników. Ja mam natomiast pytanie, które już dość niedawno się pojawiło ale nadal nie wiem na ten temat zbyt dużo.
Chodzi o ustawienia treningowe. Nie lubię zbytnio ustawiać automatycznych ustawień treningowych ale jeśli już nic nie zmieniam to wtedy nie przybywa atrybutów zawodnikom. Jeśli nawet zmieniam trening na, moim zdaniem bardziej optymalny, to również zbytnio im nie przybywa not (jak jedne rosną to drugie maleją).
Co można z tym zrobić? I drugie pytanie, które jest być może odpowiedzią na pierwsze: czy jeśli samemu układam trening, to czy powinienem mieć włączoną czy wyłączoną opcję asystenta : odpowiedzialny za treningowy reżim?
Pozdro dla wszystkich.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 31 maja 2005, 14:32

Ja daję w opcjach asystent odpowiada za trening, daj odpocząc zawodnikom w dzień po meczu i odpoczynek oraz przygotowania przed sezonem. Jeśli chodzi o treningi, ja Ci polecam ze stronki www.fcmc.pl, sam z nich korzystam. Zawodniką noty rosną i się nie męczą zbytnio. Oczywiście mam szeroką kadre :wink: . Z tej stronki polecam Ci trening niejakiego Artuta.

POZDRO!!!!!

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 31 maja 2005, 14:51

Ja mam pytanko co daje wylaczenie opcji w taktyce : Ścisłe Krycie ?????[/u]

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 31 maja 2005, 14:55

jackieboy pisze:Ja mam pytanko co daje wylaczenie opcji w taktyce : Ścisłe Krycie ?????[/u]
Jezeli wlaczysz opcje scisle krycie to twoi zawodnicy beda raczej znajdowac sie blisko zawodnika ktorego maja zamiar kryc. Jezeli natomiast wylaczysz te opcje to taki pilkarz bedzie kryl rywala "wzrokiem" co daje gorsze efekty i ja raczej wlaczam te opcje :P

POZDRO

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 31 maja 2005, 15:03

wogule tamte opcje w taktykach nie maja sensu : przecez jasne ze kazdy chce scisłego krycia i kontrataków , nieee ??

PS wiem ze OT ale do was ktos wysyla na gg informacje o jakims nowym forum ????????

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 31 maja 2005, 15:15

jackieboy pisze:wogule tamte opcje w taktykach nie maja sensu : przecez jasne ze kazdy chce scisłego krycia i kontrataków , nieee ??

PS wiem ze OT ale do was ktos wysyla na gg informacje o jakims nowym forum ????????
Wiesz, autorzy pomysleli o roznych gustach graczy. Jezeli dasz im krycie scidle to beda oczywiscie bardziej efektynie kryc ale tez o duzo bardziej im kondycja bedzie spadac bo to ejdnak jest masa biegania a jak tak beda kryc "na oko" to sie przeceiz tak nie zmecza bo nie beda sie zawodnika trzymac jak rzep psiego ogona wiec widzisz :P

Jak dajesz kontrataki to juz raczej twoja druzyna nie bedzie myslala tylko o akcjach odensywnych bo boczni obroncy beda nastawieni na odbior i szybki wprowadzjie pilki do akcji a pomocnicy beda sie po nia czesciej cofac. Jak wylaczysz kontrataki to zawodnicy beda starali sie grac juz po swojemu i nie czekac na przeciwnika tylko sami tworzyc akcje a obroncy skrzydlowi beda nastawieni na atak i czeste wrzuty i wogole :P

POZDRO

lukus
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukus » 31 maja 2005, 16:51

RoRo pisze:
jackieboy pisze:wogule tamte opcje w taktykach nie maja sensu : przecez jasne ze kazdy chce scisłego krycia i kontrataków , nieee ??

Wiesz, autorzy pomysleli o roznych gustach graczy. Jezeli dasz im krycie scidle to beda oczywiscie bardziej efektynie kryc ale tez o duzo bardziej im kondycja bedzie spadac bo to ejdnak jest masa biegania a jak tak beda kryc "na oko" to sie przeceiz tak nie zmecza bo nie beda sie zawodnika trzymac jak rzep psiego ogona wiec widzisz :P

Jak dajesz kontrataki to juz raczej twoja druzyna nie bedzie myslala tylko o akcjach odensywnych bo boczni obroncy beda nastawieni na odbior i szybki wprowadzjie pilki do akcji a pomocnicy beda sie po nia czesciej cofac. Jak wylaczysz kontrataki to zawodnicy beda starali sie grac juz po swojemu i nie czekac na przeciwnika tylko sami tworzyc akcje a obroncy skrzydlowi beda nastawieni na atak i czeste wrzuty i wogole :P

POZDRO
Tyle że to nie zawsze działa. Ja na przykład gdy gram mam włączoną funkcję Tight Marking to i tak obrońcy są kilometr od zawodnikó których mieli kryć.
A propos zauważyłem gdy przeciwnik gra z kontry, że często puszcza prostopadłą piłkę do napadziora i często mój obrońca który ma skoku i główkowania około 15 mija się z piłką (właśnie w pojedynku główkowym z napadziorem który m 7 wyskoku i 10 główkowania). I tak ze 4-5 razy w ciągu meczu. To chyba jest coś nie tak.
Pozdro

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 31 maja 2005, 18:23

Jak sie zgłasza kandydature na stanowisko selekcjonera jakiegos kraju. Niemcy sa bez trenera i chcialbym zglosic kandydature swoja...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 maja 2005, 18:27

Ehh....mam straszne problemy z celnością strzałów i wykończeniami akcjii. Przykładowo w ostatnim meczu z Barceloną na 18 strzałów 4 były w bramke, ale i tak mecz zakończył się bezbramkowo :x

Sprzedam chyba Sneijdera i kupie Vicente :D.
pomoc i atak:
Joaquin-----------Mascherano-----------Sneijder
-------------------------Raul------------------------
-----------------Owen----------Adriano------------

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 31 maja 2005, 18:31

wazi pisze:Jak sie zgłasza kandydature na stanowisko selekcjonera jakiegos kraju. Niemcy sa bez trenera i chcialbym zglosic kandydature swoja...
Dajesz na jakiegos niemieckiego zawodnika (Ballack albo cos takiego :P ) wchodzisz do ekranu ze skladem remry Niemiec. W dolnym erkanie po lewej albo prawej stronie (nie pamietam dokladnie :P ) masz przycisk :zgos kandydature:. Nacskasz i twoja kandydatura zostaje przyjeta.

W ciagu kilku dni dostaniej odpowiedz :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 maja 2005, 18:39

RoRo pisze:
wazi pisze:Jak sie zgłasza kandydature na stanowisko selekcjonera jakiegos kraju. Niemcy sa bez trenera i chcialbym zglosic kandydature swoja...
Dajesz na jakiegos niemieckiego zawodnika (Ballack albo cos takiego :P ) wchodzisz do ekranu ze skladem remry Niemiec. W dolnym erkanie po lewej albo prawej stronie (nie pamietam dokladnie :P ) masz przycisk :zgos kandydature:. Nacskasz i twoja kandydatura zostaje przyjeta.

W ciagu kilku dni dostaniej odpowiedz :P

POZDRO
Niedoświadczony Manager raczej nie dostanie posady. (Chociaż kiedyś po pół roku pracy w klubie Anglicy mi złożyli ofertę ni stąd ni zowąd) Najłatwiej o posade selekcjonera jest się starać po ME albo po MŚ, po wtedy jest masowe zwalnie starych selekcjonerów.
PS. Apropo. Zawsze po każdych MŚ albo ME dostaje propozycje pracy tylko od Turków albo Anglkików. Turcy są za słabi a Anglików nie lubię i nie zamierzam ich prowadzić. Inne repry odrzucają moją prośbę o pracę.

ziomalek15
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziomalek15 » 31 maja 2005, 18:46

Nom mi też każdy kraj odżuca kandydaturę.A wysyła do mnie przeważnie Anglia Turcja i ROsja wybieram ANglików bo lubię BArrego King'a i SWP :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 31 maja 2005, 18:47

Mi wlasnie co sezon widnieje jeden napis

Argentyna wzywa :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja nigdy nie biore pracy selekcjonera bo wtedy twoja ststystyka lojalność spada na łęb na szyje a ja jestem wkoncu bardzo lojalnym pracownikiem :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 maja 2005, 18:49

Moja statystyka lojalności wynosi....7 :?

Chyba dlatego, że przyjaźnie się z trenerem Atletico, czyli moim odwiecznym wrogiem :wink:

W połowie pierwszego sezonu natomiast, dostałem komunikat

Rosja wzywa....propozycja została odrzucona :twisted:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 maja 2005, 21:28

RoRo pisze:Argentyna wzywa
Ja byłem selekcjonerem Argentyny. Zajafajnie było. Najpierw mi zarzucali, że nie wystawiam Crespo i Verona, a gram słabymi Mascherano i Ledesmą. Kiedy zdobyłem MŚ, a w finale gola strzelił Mascherano a przy dwóch golach Ledesma miał dwie asysty i note 9 (Javier też 9) dalej pisali, że chcą Verona i Crespo. Na Copa America mówili mi, że nie chcą Riquelme, bo jest za stary i dalej chcieli Crespo i Verona (Którzy byli od niego dużo starsi) W finale Copy Riquelme miał asyste i note 9 dalej mi to mówili. echhhhhhh. Trochę ta gra momentami jest nielogiczna ale co tam!
POLECAM ARGENTYNĘ!!! :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”