Piwo - Strona 7

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 cze 2005, 22:38

No no Cycek, a "Karpackie" to kto pije? :D Ja od dawna piję Tatre i jak narazie nie mam zamiaru na nic wymieniać :)

p.s. Cyc wypowiedz się coś w temacie o Lechii ;)

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 01 cze 2005, 22:43

najlepszy jest STRONG, slodkawy ale dobry, lech, tyskie, zubr tez sa niezle, za to nie lubie harnasia i tatry pils( mocna jest nawet nawet)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 cze 2005, 22:49

Piwus pisze:Pisakk, Tatra ? Ja bym to nazwał menelskimi zapędami . Symbol osiedlowych lumpów (oczywiście zaraz po zmywaczu do paznokci, ale tego na widoku nie piją) .
Tatra, a jak! Nie pogardzę! Jak masz zbędne dwa złote to Tatra nie jest takim głupim wyjściem :wink: .
Bogi pisze:W sumie wypije każde, które ktoś mi da i nie wybrzydzam, ale przed Old Kegami i Vipami się bronie
A dlaczego nie V.I.P.?! :lol: Co prawda nie smakuje zbyt dobrze ale jest tani... 8) Ale ostatnio w trosce o swoje zdrowie profilaktycznie zrezygnowałem z V.I.P.-ów (choć nie było ich dużo).

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 01 cze 2005, 22:51

karpackie to bylo 3 miesiace temu. teraz tylko Gdańskie :D chociarz po awansie (w sobote) to pilem chyba z 10 rodzaji - niewiem jakie :P pamietam tylko Gdańskie. niewazne co sie pije tylko z kim sie pije(pozdro dla chlopakow z Słupska :D )wtedy wszystko dobrze smakuje.
Ostatnio zmieniony 01 cze 2005, 22:54 przez cYc86, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 cze 2005, 22:52

Pisakk pisze:
Piwus pisze:Pisakk, Tatra ? Ja bym to nazwał menelskimi zapędami . Symbol osiedlowych lumpów (oczywiście zaraz po zmywaczu do paznokci, ale tego na widoku nie piją) .
Tatra, a jak! Nie pogardzę! Jak masz zbędne dwa złote to Tatra nie jest takim głupim wyjściem :wink: .
Oj Piwus załapałeś minusa :roll: Nie jestem osiedlowym lumpem (chyba :lol: ), a tym bardziej nie mam menelskich zapędów, ale niech każdy myśli sobie co chce...Tatra rządzi bo w końcu to piwo z Nasyk Polskich Gór :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 cze 2005, 22:56

Tomusmc pisze:
Pisakk pisze:
Oj Piwus załapałeś minusa :roll:
To już drugi! :lol: Żeby pogardzić Tatrą za dwa złote... 8) Modzi co prawda powinni pić burżuazyjne piwa, ale jak zostanie Ci tylko dwa zeta to tylko Tatra!

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 01 cze 2005, 22:58

NIe ufam części piw oznaczonych barwną nazwą "mocne" - poprostu nie jestem pewien czy w 100% jest to naturalne piwo, czy piwo z "domieszką". Może się mylę, ale jeśli o mnie chodzi - jak mam pić browar, to pije zwykły "słaby" browar, a jeśli zamierzam przyfazować na alko to nie ma sensu łapać się za piwo...

PzDr

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 cze 2005, 22:59

Pisakk pisze:
Tomusmc pisze:
Pisakk pisze:
Oj Piwus załapałeś minusa :roll:
To już drugi! :lol: Żeby pogardzić Tatrą za dwa złote... 8) Modzi co prawda powinni pić burżuazyjne piwa, ale jak zostanie Ci tylko dwa zeta to tylko Tatra!
2,30 (bez butelki) 8) W tych czasach to się patrzy na ilość, a nie na jakość ;) dla mnie to jest bezsens żeby pić piwa z wyższej półki skoro to tańsze smakuje podobnie :o ja się już zresztą przyzwyczaiłem do Tatry chociaz kiedyś piłem Warkę Strong, której teraz bym nie wziął jakby mi ją za darmo dawali, poprostu jej nie trawię :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 01 cze 2005, 23:01

Pisakk pisze:
Bogi pisze:W sumie wypije każde, które ktoś mi da i nie wybrzydzam, ale przed Old Kegami i Vipami się bronie
A dlaczego nie V.I.P.?! :lol: Co prawda nie smakuje zbyt dobrze ale jest tani... 8) Ale ostatnio w trosce o swoje zdrowie profilaktycznie zrezygnowałem z V.I.P.-ów (choć nie było ich dużo).

Właśnie o to chodzi, że może i jakiś smak to ma, ale porównywalne jakością jest do 'tanich napojó orzeźwiających' z Plusa za 60 gr :twisted:
Jeżeli bida piszczy, to oczywiście można i na to sie skusić (kiedyś to krate kupiłem :roll: ), ale to z rzadka, żeby organizm dał radę.Pozdro :wink:

P.S. A Tatra je dobrek piwo, ale kiedyś nie opatrznie musiałem wypić ciepłe ( :x ) i mam uraz psychiczny do tego piwa :).Jednak jest dobre i wcale nie menelskie.Prędzej Old Kegi są menelskie, jeśli w ogóle można mówić, że menel piją piwo :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 cze 2005, 23:02

Panie to je pilzner jakiś, nie piwo. Słabe, tanie (chociaż Książ tańszy :twisted:) w smaku jak jakiś Atom. Tatra be.

Z nasych polskich gór to Karpackie własnie pisałem strone wczesniej, od biedy Harnaś (konkretnie można się narombać), no i kiedyś było oldschoolowe piwo zwane Leżajskiem.

EDIT: Was ist das V.I.P. :shock:?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 cze 2005, 23:10

Witam :)
Tak wypowiadacie sie nt. piwa :D no to sobie pomyslalem ze tez cos napisze ;)
Ostatnio najczesciej pije Żubry :) czasem Lechy :D
rok temu (w wakacje) pijalem tylko Tatry i Harnasie :)
teraz jakos mi przeszlo, przerzucilem sie na Żuberki :D pod wplywem qmpli :D no i mi zasmakowal nawet :D a że tani - to sobie czasem kupuje :D
Heinekenow czy Carslbergow nie pije (za drogie :D - no chyba ze ktos postawi) :D:D
ktos wspomnial o piwie Ksiaz :D - ano pilem takie cos, jak bylem na wakacjach nad jeziorkiem Otmuchowskim to tam kupowalismy to cos :D (nie dobre) :D

to tyle nt. piwa :D o innych alkoholach sie nie wypowiadam :D

pozdro

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 01 cze 2005, 23:20

Ja najczesciej pije Zubry, Tatry, a w monencie gdy wczesniej wymienine nie sa dostepne to Lech. Zazwyczaj pije Tatry, ale wole Zubry...lecz w mojej grupce zadko sie takowe pije. Niegdys gustowalem w alkocholu marki Volt czy Wiking, ale dzisiaj jak takie pijam to raczej je w siebie wlewam niz zaglebiam sie w kwintesencji ich smaku...pazatym nie odmowie dobrego wina...ponizej 10 zl.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 cze 2005, 23:23

piwus pisze: EDIT: Was ist das V.I.P. :shock:?
Piwo, które należy kupić aby uczcić braki w funduszach :lol: :lol: Jeśli masz mało kasy to poproś o V.I.P.-a. Pani przy kasie zrozumie :wink: .

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 cze 2005, 23:24

Pisakk pisze:
piwus pisze: EDIT: Was ist das V.I.P. :shock:?
Piwo, które należy kupić aby uczcić braki w funduszach :lol: :lol: Jeśli masz mało kasy to poproś o V.I.P.-a. Pani przy kasie zrozumie :wink: .
V.I.P. jest dostępny w Biedronce za 1,70 zl :)
Andreyew pisze:Ja najczesciej pije Zubry, Tatry, a w monencie gdy wczesniej wymienine nie sa dostepne to Lech. Zazwyczaj pije Tatry, ale wole Zubry...lecz w mojej grupce zadko sie takowe pije. Niegdys gustowalem w alkocholu marki Volt czy Wiking, ale dzisiaj jak takie pijam to raczej je w siebie wlewam niz zaglebiam sie w kwintesencji ich smaku...pazatym nie odmowie dobrego wina...ponizej 10 zl.
Widać, że jesteś z 3miasta :) Nad morzem najlepiej się pije tanie pifka :P Pozdro :D

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 01 cze 2005, 23:25

Very Importand Piwo...nie pilem przyznam szczerze, ale z tego co wyczytuje jest to trunek na miare Wikinga...czyli dobra tania libacja + Viceroye.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”