Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 03 lut 2013, 14:18
Snipp_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 lut 2013, 14:53
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lut 2013, 15:23
Też to miałem 2 razy. Mój zawodnik fauluje, ale jednocześnie jest kontuzjowany. Turla się po ziemi, a sędzia czeka, by dać żółtą kartkę. Jak po dwóch minutach wstaje to dostaje kartonik i... zostaje na boisku, ale nie gra. Ale to w sumie i tak za bardzo na nic nie rzutuje.Snipp_ pisze:Jedyny błąd jaki ja zauważyłem u siebie to piłkarz "siedzący" na murawie po tym jak rzekomo miał zejść z boiska z kontuzją a ja wykorzystałem wszystkie zmiany.
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 lut 2013, 15:37
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lut 2013, 15:53
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 lut 2013, 16:52
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 lut 2013, 15:04
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lut 2013, 15:10
Nie chodzi mi nawet o silnik meczowy. A to miał np. Gila11, że Parma może wygrać LM w drugim sezonie, Silnik miał natomiast, że słabsze kluby biły się o mistrza, a Inter z Milanem o utrzymanie. Arwina taktyka jak gra QPR też jest trochę dziwna.Sammyy pisze:Natomiast jeśli czekasz na łatkę, która ogarnie część niedopracowań silnika meczowego to... nie masz co czekać. Większości tego nie da się poprawić łatkami.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 04 lut 2013, 16:11
krzysiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lut 2013, 16:49
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2013, 14:21
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lut 2013, 15:10
Tego typu rzeczy można próbować eliminować na kilka sposób. Można cofnąć linię defensywy, można w ustawieniach meczowych grać pressingiem na skrzydłowych i ścisłym kryciem na napastników, co teoretycznie powinno ich odciąć od większości piłek, można nakazać bocznym obrońcom grać agresywnie (będę faule, czyli trzeba potrenować defensywne stałe fragmenty gry, ale powinno to wyeliminować większość indywidualnych akcji), można zmienić polecenia obrońcom (ja obecnie gram np. środkowy obrońca grający piłką - zabezpieczenie, plus tradycyjny obrońca - zabezpieczenie, przy wysuniętej obronie na jakieś 15-16 oczek), można też zmienić suwaki (ograniczyć swobodę i ustawić względnie defensywne nastawienie). Poza tym nie może być zbyt dużych luk między formacjami, bo wtedy silnik meczowy z automatu tworzy więcej sytuacji rywalom.BarcaQzYN pisze:80% bramek tracę w ten sam sposób. Idzie dośrodkowanie w pole karne, które bez problemu mógłby wyłapać mój bramkarz, ale nie rusza do piłki. Na piłkę czeka osamotniony napastnik rywali, osaczony przez dwóch moich obrońców, mimo to spokojnie wyskakuje i kieruje piłkę głową do bramki. Nikt na to nie reaguje. Próbowałem robić różne rzeczy z obrońcami, ale nic nie pomaga. Teraz wszystkim kazałem się nauczyć krótko kryć rywali. Zobaczymy czy to przyniesie jakikolwiek efekt... Ale fruustrujący jest ten błąd.
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 15:16
Ja gram w Crewe w League One. I masz rację. Idzie skrzydłem, rywal wrzuca najczęściej taką ostrą piłkę, bitą precyzyjnie, 4 obrońców i jeden napastnik i ten wali gola. Jak widzę już taką akcję, to godzę się na stratę. Do tego trzeba wziąć pod uwagę, że moja obrona składa się z tych to panów:BarcaQzYN pisze:80% bramek tracę w ten sam sposób. Idzie dośrodkowanie w pole karne, które bez problemu mógłby wyłapać mój bramkarz, ale nie rusza do piłki.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lut 2013, 15:43
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 lut 2013, 15:55
Nie, nie warto.Mirek15 pisze:Panowie jak ukończycie sezony to napiszcie czy warto kupić. Pograłbym sobie ostatnią ligą angielską.
Arwin
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio