FMy - Strona 697

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 03 lut 2013, 14:18

Jedyny błąd jaki ja zauważyłem u siebie to piłkarz "siedzący" na murawie po tym jak rzekomo miał zejść z boiska z kontuzją a ja wykorzystałem wszystkie zmiany.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 lut 2013, 14:53

Ja kupiłem jakoś po premierze, zainstalowałem, zacząłem grać i wkurzyłem się, bo nie dało się grać z przyjemnością, więc olałem. Teraz dopiero tak na poważnie wziąłem się za to i jakaś tam frajda jest :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lut 2013, 15:23

Ja w grudniu kupowałem w Saturnie za 120 chyba (w Jankach w Empiku niektóre gry są droższe niż w Saturnie nawet o 20 zł). Nie lubię cyfrówek, tym bardziej, że lubię pudełka na półce, które "kolekcjonuję" od ładnych paru lat (gry, filmy, płyty etc.).
Snipp_ pisze:Jedyny błąd jaki ja zauważyłem u siebie to piłkarz "siedzący" na murawie po tym jak rzekomo miał zejść z boiska z kontuzją a ja wykorzystałem wszystkie zmiany.
Też to miałem 2 razy. Mój zawodnik fauluje, ale jednocześnie jest kontuzjowany. Turla się po ziemi, a sędzia czeka, by dać żółtą kartkę. Jak po dwóch minutach wstaje to dostaje kartonik i... zostaje na boisku, ale nie gra. Ale to w sumie i tak za bardzo na nic nie rzutuje.

Trzy dni temu jeszcze raz podszedłem do Romy. Nie mogę darować grze tego, co mi zrobiła na dwóch poprzednich save'ach. Po 21 kolejkach jestem pierwszy, mam 2 punkty przewagi nad Juve i jakieś 5 nad Milanem. Potem Sampdorie przeplatają się z Interami, Parmami i innymi Napoli. Udine, Lazio i Viola walczą o utrzymanie i przynajmniej jedna z tych ekip poleci. W ogóle w większości lig jakiś średniak walczy o czołowe lokaty. W Anglii Norwich ma szanse na LM (L'pool i Newcastle walczą o utrzymanie), w Hiszpanii Granada jest 3 (Valencia walczy o utrzymanie) i... walczy na równi z Realem i Barcą o mistrza etc.

Z piłkarzy, których mogę polecić, a którzy nie są zbyt drodzy i pasują do każdego klubu:

Wellington Nem (Brazylijczyk - wszystkie ofensywne pozycje, klauzula 4.1 mln. - można zapłacić w ratach na 4 lata, bo akceptują);
Igor Lichnovsky (Chilijczyk (ma austriackie obywatelstwo, więc nie zabiera miejsca nonUE) - środkowy obrońca, około 2 mln. - prawdopodobnie jeden z najlepszych młodych zawodników w grze, z miejsca w moim Leverkusen i teraz w Romie grał/gra w pierwszym i ciągle noty na poziomie 7.5-7.8. Zdarzył mu się raptem jeden błąd w jednym meczu, a tak to zawsze ponad 10 przechwytów. Wysokie kluczowe atrybuty i rozwija się jak szalony. Niby jest podatny na kontuzje, ale ja osobiście kompletnie tego nie odczułem);
Mauro Caballero (Paragwajczyk - napastnik, około 3 mln. - wszystkie kluczowe atrybuty 11-15, a ma 18 lat. Spokojnie w drugim sezonie w czołowym klubie może zacząć wchodzić z ławki. W słabszym można dać mu grać sporo już w pierwszym. Po kilku sezonach jeden z najlepszych napastników w grze).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 lut 2013, 15:37

Ja stwierdziłem, że jak gry nie naprawią to jej nie kupię. Bo po co się wkurzać. Tu nie chodzi o pieniądze, a dużo straconego czasu na granie w to. Trudno byłoby mi grać w grę ze świadomością, że występuje w niej sporo błędów.

Wyszedł już nowy patch który wychodzi w lutym i przy okazji aktualizuje transfery ze stycznia :?:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 lut 2013, 15:53

Błędy, jako takie, to są w każdej wersji, bo nie da się, przy takim kodzie gry, sprawić, by ich nie było w ogóle. No i akurat w 2013 są one widoczne w silniku meczowym, ale znowu widać je głównie przy oglądaniu meczu na szczegółowym - jak grałem sparingi na kluczowych czy rozszerzonych, to nie było za bardzo się o co przyczepić, a na pewno nie w takim stopniu.

Póki co żadnego parcha nie było, ale pewnie będzie na dniach.
Natomiast jeśli czekasz na łatkę, która ogarnie część niedopracowań silnika meczowego to... nie masz co czekać. Większości tego nie da się poprawić łatkami.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 lut 2013, 16:52

Ja gram od wczoraj i jeszcze żadnego rażącego błędu nie znalazłem. Generalnie gra mi się na razie bardzo podoba :)
Zagrałem 3 oficjalne mecze i gra Newcastle wygląda imponująco.
3:1 u siebie z Sunderlandem, potem 1:1 na wyjeździe z Anży w el. LE i u siebie 2:0 z ekipą z Rosji :)
Przeprowadziłem 4 transfery do klubu:
Kevin Strootman za 15 mln
Neil Eardley za 5 mln
Neven Subotic 19 mln (bardzo mnie zaskoczyło, że tak chętnie do mnie przeszedł)
Anderson z MU na wypożyczenie

Za to z klubem pożegnało się bardzo wielu zawodników. Najwięcej udało mi się wyciągnąć od Fiorentiny za Guttiereza bo aż 10 mln Euro. Generalnie choć na transferach zarobiłem mniej niż wydałem, to poprzez znaczną redukcję pensji wyszedłem na plus :)

Co ciekawe chęci do gry w mojej ekipie przejawia Robert Lewandowski, jeżeli nie podpisze z BVB nowego kontraktu to na bank go kupię za rok :)

Lipa jedyna jest taka, że Kara nie dostał pozwolenia na pracę w GB chociaż starałem się o nie 5 czy 6 razy...

EDIT:

Chociaż nie - jest jeden "błąd", który działa mi na nerwy. Kilka klubów jest zainteresowanych wypożyczeniem dwóch moich juniorów. Ja akceptuję oferty, chłopaki wybierają klub i ... transakcja zostaje anulowana bo klubu jednak nie stać na wypożyczenie :D Jednego to już dosłownie z 15 razy próbowali wyrwać :D

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 lut 2013, 15:04

Dobra, gram już. Właśnie dostałem od Osasuny w sparingu 6:0. Ja miałem 19 strzałów, oni 15 :lol: . Dziwna gra w obronie, moi piłkarze uciekali od przeciwników. Zobaczymy co dalej.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lut 2013, 15:10

Sammyy pisze:Natomiast jeśli czekasz na łatkę, która ogarnie część niedopracowań silnika meczowego to... nie masz co czekać. Większości tego nie da się poprawić łatkami.
Nie chodzi mi nawet o silnik meczowy. A to miał np. Gila11, że Parma może wygrać LM w drugim sezonie, Silnik miał natomiast, że słabsze kluby biły się o mistrza, a Inter z Milanem o utrzymanie. Arwina taktyka jak gra QPR też jest trochę dziwna.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 04 lut 2013, 16:11

BarcaQzyn to spróbuj żeby te kluby nic nie płaciły za wypożyczenie i zaproponuj jakąś pomoc w utrzymaniu pensji tego zawodnika

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 04 lut 2013, 16:49

Spoko, chodziło mi tylko o to, że taki błąd gry występuje :)

Możecie mi polecić dobrą paczkę faceów do nowego FMa? Bo ściągnąłem jakąś, miała być zajebista, a nie do końca jest. Są foty wszystkich piłkarzy 4 ligi angielskiej, a z mojego Newcastle żadnej :D Wielu innych klubów Premiership też nie ma.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2013, 14:21

Jestem w połowie pierwszego sezonu więc czas zacząć jakieś podsumowania.
Najpierw co do mojej kariery. Gram Newcastle, na półmetku jestem na 4 miejscu w tabeli, tracę do 3 Spurs 1 pkt, ale mam zaległy mecz. Dwie czołowe lokaty ze sporą przewagą okupują obie drużyny z Manchesteru. Za moją ekipą są kolejno Chelsea, Liverpool, QPR i Arsenal. Także raczej nie ma dużych niespodzianek - oczywiście poza QPR, ale oni mają o wiele większy potencjał w FMie niż w rzeczywistości.
W kilku innych ligach też nie ma wielkich niespodzianek:
Francja: PSG, Lille, Lyon, SE, Marsylia
Hiszpania: Real, Barca, Valencia, Saragossa, Bilbalo, Atletico
Portugalia: Benfica, Porto, Sporting

Ale już we Włoszech i przede wszystkim w Niemczech jest bardzo grubo....:
Włochy: Juve, Sampdoria, Palermo, Chievo, Fiorentina... Milan, Napoli, Lazio i Inter w środku tabeli.
Niemcy: Wolfsburg, Bayern, Frankfurt, Hoffenheim. I UWAGA: BVB NA OSTATNIM MIEJSCU, SCHALKE TYLKO PKT WIĘCEJ !
Klopp poleciał już dawno, ale jednak Borussi nadal się nie wiedzie, a LEWANDOWSKI PODPISAŁ NOWY KONTRAKT...
Co ciekawe w Lidze Mistrzów Borussia poradziła sobie bardzo dobrze i nie miała problemów z awansem do kolejnej rundy. Zobaczymy jak pójdzie im w starciu z Barceloną :P

Bardzo poważne błędy gry, teraz trochę na temat silnika meczowego...
Generalnie gra się przyjemnie, wygląda na to, że piłkarze naprawdę słuchają poleceń wydawanych w trakcie meczu, działają rozmowy motywacyjne itd, ale jest jeden błąd który wkurwia mnie niesamowicie:
80% bramek tracę w ten sam sposób. Idzie dośrodkowanie w pole karne, które bez problemu mógłby wyłapać mój bramkarz, ale nie rusza do piłki. Na piłkę czeka osamotniony napastnik rywali, osaczony przez dwóch moich obrońców, mimo to spokojnie wyskakuje i kieruje piłkę głową do bramki. Nikt na to nie reaguje. Próbowałem robić różne rzeczy z obrońcami, ale nic nie pomaga. Teraz wszystkim kazałem się nauczyć krótko kryć rywali. Zobaczymy czy to przyniesie jakikolwiek efekt... Ale fruustrujący jest ten błąd.

Jest jeszcze jeden, ale to drobny. Robiłem wszystko aby ograniczyć strzały z dystansu Hatema Ben Arfy, ale nie mogę go jakoś przekonać :D wpada na 20 metr i wali... Ale tylko on co ciekawe.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 06 lut 2013, 15:10

BarcaQzYN pisze:80% bramek tracę w ten sam sposób. Idzie dośrodkowanie w pole karne, które bez problemu mógłby wyłapać mój bramkarz, ale nie rusza do piłki. Na piłkę czeka osamotniony napastnik rywali, osaczony przez dwóch moich obrońców, mimo to spokojnie wyskakuje i kieruje piłkę głową do bramki. Nikt na to nie reaguje. Próbowałem robić różne rzeczy z obrońcami, ale nic nie pomaga. Teraz wszystkim kazałem się nauczyć krótko kryć rywali. Zobaczymy czy to przyniesie jakikolwiek efekt... Ale fruustrujący jest ten błąd.
Tego typu rzeczy można próbować eliminować na kilka sposób. Można cofnąć linię defensywy, można w ustawieniach meczowych grać pressingiem na skrzydłowych i ścisłym kryciem na napastników, co teoretycznie powinno ich odciąć od większości piłek, można nakazać bocznym obrońcom grać agresywnie (będę faule, czyli trzeba potrenować defensywne stałe fragmenty gry, ale powinno to wyeliminować większość indywidualnych akcji), można zmienić polecenia obrońcom (ja obecnie gram np. środkowy obrońca grający piłką - zabezpieczenie, plus tradycyjny obrońca - zabezpieczenie, przy wysuniętej obronie na jakieś 15-16 oczek), można też zmienić suwaki (ograniczyć swobodę i ustawić względnie defensywne nastawienie). Poza tym nie może być zbyt dużych luk między formacjami, bo wtedy silnik meczowy z automatu tworzy więcej sytuacji rywalom.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 15:16

BarcaQzYN pisze:80% bramek tracę w ten sam sposób. Idzie dośrodkowanie w pole karne, które bez problemu mógłby wyłapać mój bramkarz, ale nie rusza do piłki.
Ja gram w Crewe w League One. I masz rację. Idzie skrzydłem, rywal wrzuca najczęściej taką ostrą piłkę, bitą precyzyjnie, 4 obrońców i jeden napastnik i ten wali gola. Jak widzę już taką akcję, to godzę się na stratę. Do tego trzeba wziąć pod uwagę, że moja obrona składa się z tych to panów:
Matt Tootle, Ruud Kras, Mark Ellis, Kevin Mellor. Czyli szału nie ma :P

Daje sobie 2 lata na awans do Champinoship. W tym sezonie chcę ukończyć ligę w pierwszej dziesiątce.

PS/
W Premier League jak na razie na czele Sunderland :blow: Chelsea 17 pozycja, Arsenal 12, United 7. City wiceliderem. Carroll strzelił 4 gole w 4 meczach. Najlepszym asystentem jest Matt Jervis z WHU.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lut 2013, 15:43

Panowie jak ukończycie sezony to napiszcie czy warto kupić. Pograłbym sobie ostatnią ligą angielską.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 lut 2013, 15:55

Mirek15 pisze:Panowie jak ukończycie sezony to napiszcie czy warto kupić. Pograłbym sobie ostatnią ligą angielską.
Nie, nie warto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”