Deportivo La Coruna (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mimek_DLC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Deportivo La Coruna (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mimek_DLC » 28 paź 2006, 23:53

Zakładam ten temat bo jestem kibicem Deportivo, a na tym forum nie ma ich działu. Sukcesy Deportivo:

Mistrz Hiszpanii: 2000
Puchar Hiszpanii: 1995, 2002
Superpuchar Hiszpanii: 1995, 2000, 2002

mam nadzieje, że w tym sezonie w końcu zmieszczą się w czołowej szóstce! :)

Awatar użytkownika
Mimek_DLC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mimek_DLC » 24 sty 2007, 19:21

No cóż...0:0 z Espanyolem, nieuznane dwa absolutnie poprawne gole Deportivo zdobyte przez Javiera Arizmendiego. Chce ktoś looknąć? Zapraszam:
http://lads.myspace.com/videos/vplayer. ... type=video

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 22 lip 2008, 15:14

Jak myślicie, jak zaprezentuje się w tym sezonie Deportivo? Ja uważam, że tak jak w poprzednim sezonie kibice tej drużyny moga przeżyć huśtawkę nastrojów. Myślę jednak, że bliżej będzie im do europejskich pucharów, niż do strefy spadkowej. Włodarze klubu zadbali o wzmocnienia. W bramce rywalizację zwiększy Daniel Aranzubia z Athleticu. W obronie dużym wzmocnieniem jest Portugalczyk Ze Castro. W ofensywie bardzo przyda się doświadczenie Misty, a także młodzieńcza fantazja Adriana Lopeza Alvareza. Omar Bravo sprawi natomiast, że raźniej będzie jego koledze z reprezentacji Andresowi Guardado, a także zapewne zwiększy rywalizację wśród ofensywnych graczy. Mam wielką nadzieję, że Depo w nadchodzącym sezonie włączy się do rywalizacj z Atletico, Sevillą, Valencią i Villarealem o grę w Lidze Mistrzów.

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 26 lip 2008, 22:13

Jest Puchar UEFA! Depo prowadzi po bramce Valerona z izraelskim Bnei Sachnin i najprawdopodobniej zagra w drugiej rundzie kwalifikacyjnej Pucharu UEFA. Miejmy nadzieję, że będzie to pierwszy krok do wielkiego powrotu tej drużyny na europejskie areny. Puchar UEFA bedzie nasz!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Deportivo La Coruna (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 sie 2012, 3:02

Dlaczego nikt nie rozmawia o tak wspanialym klubie jak Deportivo ? :?

Obejrzalem sobie wlasnie uprzednio sciagniety powrot SuperDepor do La Liga. Przez caly mecz to gospodarze mieli przewage, ale szczescia brakowalo najpierw Pizziemu (fantastyczny wolej w poprzeczke), a potem Rikiemu, ktory z karnego trafil w slupek. Na szczescie Hiszpan zrehabilitowal sie tuz po przerwie zdobywajac bramke po ladnej, indywidualnej akcji. Dlugo czekalem na wejscie Nelsona Oliveiry, ale absolutnie sie nie zawiodlem - najpierw jego bardzo grozny strzal obronil Fernandez, a w samej koncowce Portugalczyk fantastycznym rajdem osmieszyl Flano i z bardzo duzym spokojem postawil kropke nad i.

Podobal mi sie Pizzi - mam nadzieje, ze po niezbyt udanym sezonie w Atletico, ten chlopak pokaze w La Corunii pelnie ponadprzecietnych umiejetnosci. Oprocz niego wyroznilbym takze wspomnianych Rikiego oraz Oliveire, ale tytul zawodnika meczu moim zdaniem powinien powedrowac do srodkowego obroncy Aythamiego, ktory rozegral kapitalne zawody.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 wrz 2012, 18:00

Granada zagrala w pilke tak naprawde 10 minut, a i tak wystarczylo, zeby urwac Depor punkty...

Do 80 minuty wszystko ukladalo sie pieknie, 1-0, pelna kontrola, tylko skutecznosci i szczescia troche braklo. Najpierw w poprzeczke trafil Oliveira (najlepszy na boisku oczywiscie), potem setke zmarnowal Pizzi, a na koniec znow szanse mial Nelson, ale przeklety Tono jakims cudem wybronil.

Tak czy inaczej humory w La Coruni raczej dobre. 6 punktow po 4 meczach, momentami calkiem niezla gra, sa perspektywy na lepsza przyszlosc.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 paź 2012, 1:23

RealFan pisze:No jasne, że w defensywie, ale to wystarczy. To najsłabiej broniąca drużyna w lidze, kompletnie źle zorganizowana. Środkowych obrońców też mają słabych, brakuje im pivota. Aranzubia to niezły bramkarz, ale też żadna rewelacja. Może to tylko wrażenie ze słabością defensorów indywidualnie, bo drużyna słabo ogarnia taktycznie, lecz to niewiele zmienia. Atak radzi sobie trochę lepiej, ale dzisiaj to chyba bardziej zasługa Barcelony, która po 3:0 kompletnie odpuściła, a i tak gole to niesłuszny karny oraz błąd VV.

Może jestem nie dość obiektywny, bo Deportivo do moich ulubionych drużyn nigdy nie należło i w sumie nie przeszkadzała mi ich obecność w Segunda. :P

Jedno trzeba im oddać. Przeszli ze skrajności w skrajność. Kiedyś to byli jedni z najlepszych i nudnych murarzy w lidze. No ale Lotiny już nie ma. :lol:
A wiec tak. W defensywie maja Aythamiego, ktory potrafi rozegrac naprawde fajne zawody (mecz z Osasuna na przyklad, zagral tam doslownie bezblednie), a tydzyein potem robic z siebie klauna w spotkaniu z jakimis ogorami. Co nie zmienia jednak faktu, ze sposrod defensorow SuperDepor jest zdecyddowanie najlepszy w tym sezonie. Dzisiaj o dziwo zamiast niego zagral Ze Castro, ktoregona poczatku sezonu w ogole nie bylo widac. Portugalczyk zapowiadal sie kiedys na swietnego zawodnika, ale niestety, im dalej w las tym ciemniej i teraz moze co najwyzej aspirowac na sredniego wyrobnika, a nie szefa defensywy reprezentacji Portugalii, a to mu przeciez wrozono 4-5 lat temu kiedy przechodzil z Academici do Atleti. Manuel Pablo robi swoje i pomimo tego iz ma 100 lat na karku spisuje sie calkiem niezle, a taki Evaldo moze mu co najwyzej buty czyscic.

Co do piwota to po czesci sie nie zgadzam, bo maja Aguilara, ktory prawie zawsze gra na wysokim poziomie. Szkoda tylko, ze nie ma odpowiedniego partnera na srodek, bo Dominguez i Bergantinos sa pilkarzami mocno srednimi.

O ofensywie napisalem juz w ''Futbolu na luzie". Pizzi gra sezon zycia i dobrze, bo chlopak ma spory talent, a w poprzednim sezonie praktycznie nie dostal prawdziwej szansy ani od Manzano, ani od Cholo. Mam nadzieje, ze w przyszlym sezonie stanie sie waznym graczem w ukladance Simeone, bo papiery na duze granie na pewno ma.

Chcialbym, zeby wiecej minut dostawal Oliveira, ale trzeba przyznac, ze wygryzienie ze skladu Rikiego i tej jego niesamowitej lewej nogi, do najlatwiejszych nie nalezy, choc moim zdaniem Portugalczyk daje naprawde sporo druzynie po swoich wejsciach z lawki. Ciekawe czy Benfica zechce sprzedac taka perelke po sezonie.

Rozmawiajmy wiecej o druzynach pokroju Depor, Valladolid czy Mallorki. La liga nie konczy sie na 2 czy nawet 6 zespolach. Ekipy z dolnych czesci tabeli rowniez graja ciekawa dla oka pilke, a ich mecze czesto sa 3x bardziej emocjonujace od przereklamowanych Gran Derbi :)

PS Teraz kilku kibicow tego wspanialego klubu (DLC) wypowiada sie na PrimeraDivision.pl, zarejestruje sie tam i postaram sie ich namowic do rejestracji oraz regularnego wypowiadania sie na naszym forum. Fajnie byloby miec jakiegos bialo-niebieskiego socio na pilka.pl :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2012, 19:06

Chętnie porozmawiałbym i o mniejszych klubach, ale jest jeden problem. Obecnie oglądam już mniej spotkań niż jakiś czas temu. Mimo wszystko nie samą piłką człowiek żyje (tylko do kogo ja to piszę :lol: ).

montanahenryy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: montanahenryy » 27 paź 2012, 0:15

RealFan pisze:Chętnie porozmawiałbym i o mniejszych klubach, ale jest jeden problem. Obecnie oglądam już mniej spotkań niż jakiś czas temu. Mimo wszystko nie samą piłką człowiek żyje (tylko do kogo ja to piszę :lol: ).
Ja to samo mam. Nie wiem nawet czy oglądam 1/4 spotkań co kiedyś. Teraz tylko praca, praca, praca. Chyba muszę załatwić sobie pracę związaną z piłką :D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 16:35

Piekna indywidualna akcja Bruno Gamy i mamy 1-0 :smoke: Co prawda lubie Mallorce i zycze jej bardzo dobrze, no ale Depor potrzebuje punktow jak powietrza, wiec sciskamy kciuki za Los Turcos !

jacek4421
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jacek4421 » 22 lis 2012, 10:35

ja też im od dawna kibicuje mam nadzieje że ten sezon bedzie udany

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 gru 2012, 23:54

Obraz nedzy i rozpaczy w La Corunii. Przegrywaja kluczowy mecz z Espanyolem i skoncza rok jako samotna czerwona latarnia ligi. Poczatek sezonu byl naprawde niezly, ale potem katastrofa gonila katastrofe. Lendeoiro niezle sie bedzie musial pomeczyc w trakcie okienka transferowego, zeby jakos jeszcze odratowac ten sezon... Wzmocnien potrzebuje przede wszystkim defensywa.

0-1, wchodzi Oliveira za Rikiego, napastnik za napastnika. Moze troche odwagi panie trenerze ? Helol, ostatnie miejsce w lidze ! :angry2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 lut 2013, 23:45

Zenady ciag dalszy. Tym razem porazka u siebie z Granada 0-2. Widmo spadku coraz glebiej zaglada w oczy Los Turcos. Niestety, ale pomysl na zbudowanie druzyny na emerytach i odpadkach z innych klubow nie zdal egzaminu.

Ilu tak naprawde pilkarzy na poziomie Primera jest w Depor ? Pizzi, Riki, Oliveira, Bruno Gama, Aguilar, Aranzubia, w porywach Aythami. Razem 6-7. Troche malo. Obraz nedzy i rozpaczy, a perspektyw zadnych...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 lut 2013, 23:47

Dr.Football1 ale popatrz na kadrę i wiek piłkarzy. Dzisiejsza jedenastka plus zmiany.
Aranzubia 33(lat),M.Pablo 37,Castro 30,Marchena 33,Fabiano 30,PAssunção 33,Pizzi 23,Salomao 24,Gama 25,Bergantiños 27,Oliveira 21,Valeron 37

Doświadczenie doświadczeniem, ale jeszcze trzeba mieć chęci i fizycznie wytrzymać 90 minut co kolejkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lut 2013, 23:54

Za co czerwo dostał Manuel Pablo?

Popatrz doktorku, gdzie w Segunda jest Racing Santander. [droczenie_sie]Za rok Depor też tam będzie.[/droczenie_sie]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”