Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 lut 2013, 14:56

1-1 tak Cię zadowala? Nie jest to najlepszy wynik w perspektywie rewanżu w Monachium.

Podolski w ogóle zagra? :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 lut 2013, 16:24

Ebi pisze:1-1 tak Cię zadowala?
Magnum pewnie już pije, nie słuchaj go :P

Ja tam jestem dziwnie spokojny przed dzisiejszym meczem, a z drugiej strony już mnie tak nosi żeby wyjść z pracy i celebrować wieczór. Niby wiadomo w jakiej jesteśmy sytuacji i wiadomo jak prezentuje się Bayern, ale do cholery, gramy u siebie, a chyba wszyscy dobrze wiemy, jak Arsenal potrafi zagrać, gdy dobrze wejdzie w spotkanie. To moim zdaniem będzie dzisiaj klucz do korzystnego rezultatu przez rewanżem, czyli zwycięstwa, nawet najskromniejszego i najlepiej do zera.

Walcott od początku na szpicy i Rosicky na skrzydło :bicz: Czuje, że to mogłoby wypalić.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2013, 16:43

Ebi pisze:1-1 tak Cię zadowala? Nie jest to najlepszy wynik w perspektywie rewanżu w Monachium.
W ciemno bym wzial, bo boje sie przegranej, ale skoro nie ma opcji brania niczego w ciemno, to trzeba walczyc o jak najlepszy wynik. :lol:
Duch pisze:Magnum pewnie już pije, nie słuchaj go :P
Ja pije tylko w Polsce :lol: no dobra, dzisiaj jednego browara pewnie wypije.
Duch pisze:Ja tam jestem dziwnie spokojny przed dzisiejszym meczem, a z drugiej strony już mnie tak nosi żeby wyjść z pracy i celebrować wieczór. Niby wiadomo w jakiej jesteśmy sytuacji i wiadomo jak prezentuje się Bayern, ale do cholery, gramy u siebie, a chyba wszyscy dobrze wiemy, jak Arsenal potrafi zagrać, gdy dobrze wejdzie w spotkanie. To moim zdaniem będzie dzisiaj klucz do korzystnego rezultatu przez rewanżem, czyli zwycięstwa, nawet najskromniejszego i najlepiej do zera.
Tez mnie okropnie nosi. I tez mysle, ze wejscie w mecz bedzie wazne. A ostatnio z tym bardzo kiepsko. Nie wyobrazam sobie, zeby Arsenal mogl odrobic strate dwoch bramek, jak z Barcelona, bo Bayern sie po prostu najzwyczajniej w swiecie tak nie otworzy i nie odpusci. Takie odnosze wrazenie.
Duch pisze:Walcott od początku na szpicy i Rosicky na skrzydło :bicz: Czuje, że to mogłoby wypalić.
Rosicky na skrzydlo.. paaanie. :lol: Ostatnio jak tak Wenger wymyslil to skonczylo sie 4-0 :lol: Mysle, ze mozliwa jest opcja, ze Podolski na lewej, Walcott na szpicy i Cazorla na skrzydle, ale wtedy Ramsey albo Diaby w srodku. No albo po prostu Podolski-Giroud-Walcott.
Ebi pisze:Podolski w ogóle zagra? :)
Chyba tak, chociaz w ostatnich 2 meczach nie zagral ani minuty, a w dwoch wczesniejszych wchodzil z lawki.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 19 lut 2013, 16:44

Ebi pisze:Panowie - pub czy domek? Ja tradycyjnie pub i liczę dziś na przełamanie mojej klątwy :lol: Nigdy, przenigdy kiedy tylko wybieram się do knajpy Bayern jeszcze nie wygrał, a nawet nie zremisował.
To trzeba było mówić, że idziesz do pubu zanim postawiłem na awans Bayernu :roll:

A już na poważnie - w tej parze faworyt jest jeden i wydaje mi się, że dużo większe emocje mogą nas czekać wbrew pozorom w dwumeczu Porto i Malagi. Z drugiej strony biorąc pod uwagę jak nieobliczalny jest Arsenal, to niczego nie można być pewnym w stu procentach.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 lut 2013, 16:50

Magnum pisze:Rosicky na skrzydlo.. paaanie
Oj tam oj tam :lol: Po prostu marzy mi się wielki mecz Rosy i tak w moczu czuje, że jakby dzisiaj dostał szansę, to na pewno by nie zawiódł. Umiejętności to jedno, ale to jak ten chłopak walczy i pozytywnie wpływa na resztę zespołu, to jest coś, co w takim meczu mogłoby zagrać.

No dobra, wiem, że i tak usiądzie na ławie :maruda:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2013, 16:58

Ja tez Rose uwielbiam. W sumie jak mamy grac Ramseyem albo Diabym w srodku pola, to wolalbym, zeby Cazorla byl na skrzydle a Rosa w srodku. Ale wydaje mi sie, ze jesli Ramsey/Diaby zagraja, to raczej bardziej pomagajac Artecie w zadaniach defensywnych, a Jacka na 10tke. A Rosa mimo wszystko najbardziej mi pasuje wlasnie na CAM.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2013, 17:09

Wenger mówił, że 0:0 u siebie to dobry wynik i coś mi się wydaje, że Arsenal nie będzie ostro atakował od pierwszej minuty. Zwykle to Bayern od początku mocno ciśnie, strzela i potem sobie zaklepujemy na śmierć rywala. Wydaje mi się, że jednak z przodu zagra Giroud, bo Wenger będzie chciał kogoś kto powalczy o górne piłki, a nie, że każda wysoka piłka będzie stracona (Martinez mistrz główek). Podolski na pewno zacznie i podejrzewam, że zaczniecie środkiem Arteta - Wilshere i 3 z przodu Podolski - Cazorla - Wallcott. Byłbym wtedy niezmiernie zadowolony, bo Wilshere musiałby mocniej się skupić na defensywie, bo oznaczałoby, że byłoby go mniej z przodu, czyli mniej zagrożenia.
Co do składu Bayernu to dwie małe wątpliwości, kto zagra w ataku, choć spodziewam się Mandzukicia, bo prezentuje się wybornie ostatnio, oraz czy może Robben nie rozpocznie, choć wydaje mi się, że tradycyjnie siądzie na ławie. Takie rozwiązanie ma swoje plusy, bo Robben jak wchodzi to zapierdziela aż miło, z przodu z tyłu i wiele więcej z niego pożytku.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 lut 2013, 17:57

rzeznik pisze:
Ebi pisze:Panowie - pub czy domek? Ja tradycyjnie pub i liczę dziś na przełamanie mojej klątwy :lol: Nigdy, przenigdy kiedy tylko wybieram się do knajpy Bayern jeszcze nie wygrał, a nawet nie zremisował.
To trzeba było mówić, że idziesz do pubu zanim postawiłem na awans Bayernu :roll:

A już na poważnie - w tej parze faworyt jest jeden i wydaje mi się, że dużo większe emocje mogą nas czekać wbrew pozorom w dwumeczu Porto i Malagi. Z drugiej strony biorąc pod uwagę jak nieobliczalny jest Arsenal, to niczego nie można być pewnym w stu procentach.
Ale idę tylko dziś, w rewanżu mogą odrobić, więc skoro postawiłeś na awans to nic straconego.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 lut 2013, 18:57

A ja coś mocno czuję, że Arsenal może dzisiaj wygrać i zastanawiam się czy nie postawić na zwycięstwo Kanonierów.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 19 lut 2013, 19:15

A ja życzyłbym sobie ofensywnego meczu zarówno z jednej jak i drugiej strony. Wynik 2:4 dla Bayernu czy co lepsza, 3:4 dla Bayernu na pewno zadowoliłby nawet fanów Arsenalu, którzy widzą, że ich zespół nie jest stawiany w roli faworyta, a z drugiej strony z takim rezultatem można powalczyć w rewanżu, co automatycznie powoduje, że ten drugi mecz także może być ciekawy. Życzę sobie Walcotta szybkiego jak błyskawica, wymijającego kolejnych obrońców Bayernu, Podolskiego strzelającego z woleja, Mullera strzelającego co rusz na bramkę Szczęsnego i wejścia z ławki Robbena, który odmieniłby losy meczu (zakładam 2:1 dla Arsenalu do przerwy, dla większych emocji :P ).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2013, 19:21

tak, na pewno 3:4 na Emirates zadowoli kibiców Arsenalu i da nadzieje na walkę w rewanżu :lol:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 19 lut 2013, 19:24

Moim zdaniem lepsze 3:4 dla Bayernu niż 0:2 po szachach.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 lut 2013, 19:26

niente pisze:Moim zdaniem lepsze 3:4 dla Bayernu niż 0:2 po szachach.
:lol:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 19 lut 2013, 19:27

Duch pisze:
niente pisze:Moim zdaniem lepsze 3:4 dla Bayernu niż 0:2 po szachach.
:lol:
Nie kibicuje ani jednym ani drugim. Co w tym dziwnego, że chce dobrego meczu z dużą ilością bramek? A obie drużyny na to stać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lut 2013, 19:29

niente pisze: Wynik 2:4 dla Bayernu czy co lepsza, 3:4 dla Bayernu na pewno zadowoliłby nawet fanów Arsenalu, którzy widzą, że ich zespół nie jest stawiany w roli faworyta, a z drugiej strony z takim rezultatem można powalczyć w rewanżu, co automatycznie powoduje, że ten drugi mecz także może być ciekawy.
To żeś dojebał, znajdź fana Arsenalu, który będzie zadowolony po porażce u siebie nawet przy hokejowym wyniku :lol: Arsenal nie jest stawiany w roli faworyta ale jak przegrają u siebie nawet 8:9 to trudno oczekiwać, że wygrają dwoma golami w Monachium :lol: Też liczę na otwarty, fajny mecz i właśnie dzisiejsze spotkanie jest jakąś nadzieją (jedyną) dla Kanonierów bo jak uda im się coś dziś ugrać to w Monachium może być ciekawe a przede wszystkim zacięte widowisko. Dzisiejsza wygrana Bayernu albo bramkowy remis 2:2 i powyżej moim zdaniem załatwia sprawę. Trudno jednak oczekiwać żeby Neuer wyciągał wielokrotnie piłkę z siatki jak Bayern wcale nie traci bramek ostatnio.

Mimo wszystko jestem za Kanonierami w tym dwumeczu, City i Chelsea dały dupy w LM w tym sezonie więc cała nadzieja dla angielskiej piłki w tym pucharze w nogach piłkarzy MU i Arsenalu.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2013, 19:29 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”