Liverpool (zbiorczy) - Strona 556

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 kwie 2013, 19:48

sickstick pisze:. Niestety wiele znanych doskonale czynników powoduje, ze Carroll zawsze (jak Torres w Chelsea) będzie na Anfield w większym bądź mniejszym stopniu wyszydzany i obśmiewany. .

Nie rozumiem. Carroll na Anfield był zawsze wspierany. Wystarczyło, żeby poszedł na rozgrzewke a całe Anfield traktowało to owacjami na stojąco. Zresztą Stamford na Torresa reaguje w podobny sposób. Kibice dostrzegają ogromną prace jaka włożył ten napastnik by zmienic styl gry, widzą tez prace jaką wykonuje na boisku.

Zagłebiłes się bardzo w kwestie psychiczne piłkarzy do czego cięzko jest się troche odność. Myslę jednak, ze jakby Carroll poczuł takie totalne wsparcie szatni to mogłoby się to udać.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 17 kwie 2013, 20:01

Andy mial troche problemow z aklimatyzacja moim zdaniem, slyszalem glosy ze jezdzil po treningach do Newcastle, wracal do znajomych do rodzinnych stron. Jak odchodzil to prosto do znajomego z NUFC Kevina Nolana w West Hamie. Byc moze ze druzyna uwazala ze nie nalezy mu sie miejsce w pierwszym skladzie czy cos w ten desen, ale to tylko moje domysly ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 kwie 2013, 20:15

Dokładnie. Ja nawet sobie zartowałem, ze w pakiecie z Carrollem, aby to wszystko sie udało trzeba było Bartona i Nolana sciągnąc.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 kwie 2013, 17:55

Przynajmniej doping jest ładny. :roll:

Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 21 kwie 2013, 18:15

Głupio stracona bramka, bezsensowna żółta kartka. Oby to dla Suareza było mobilizujące.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 21 kwie 2013, 18:59

Kilka luźnych uwag po meczu.
Fantastyczny wynik! Genialne spotkanie, dwa razy przegrywaliśmy i za kazdym razem udało sie odrobic stratę.
Fajnie ze strony Beniteza, że pokazał Anfield Benaouyna. Cholernie w Liverpoolu lubiany zawodnik i mysle, że dla niego to było też miłe przeżycie. Szkoda, że Luisowi Garcii nie było dane tak się z Anfield przywitać.
Graliśmy z jedną z najlepszych pomocy na kontynencie, dlatego myślę, że ten rezultat to jest odzwierciedlenie tego na co nas w tym momencie stać. Trójka Oscar, Mata, Hazard to tacy rozgrywający, ze w okół każdego z nich połowa klubów tej ligi rozpoczęła by budowanie zespołu. Z tyłu nieprzewidywalny Ramiers, któremu jakby dodać 20 kg mięsni to byłby lepszy od samego Yaya, i Obi Mikel, który to wszystko trzyma w kupie. Genialna druzyna. Dlatego ten remis cieszy tak bardzo.

Suarez jest bez formy. Szkoda, że jego nie obowiązuje system rotacji który stosuje Rodgers, bo mysle, że bez niego, a ze Sturridgem od poczatku ta drużyna by lepiej trybiła. No ale to tylko gdybanie. W końcówce błysnął znowu i chwała mu za to.
Henderson, nie nadaje się do gry na pozycji typowej 10. Nie z Suarezem z przodu, który sam jak typowa 10 gra. Chciałbym chłopaka zobaczyc na pozycji Gerrarda.
Mamy dobrą drużyne, której potrzeba jedynie powrotu do formy kilku kluczowych chłopaków. Tak jak Rodgers mówi, praktycznie jesteśmy gotowi do następnego sezonu.

Edit:
A i jeszcze jedno. Sturridge jest genialny, mam nadzieje, że tym meczem udowodnił Rodgerowi, że warto na niego stawiać.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 21 kwie 2013, 20:40

Mamy dobrą drużyne, której potrzeba jedynie powrotu do formy kilku kluczowych chłopaków. Tak jak Rodgers mówi, praktycznie jesteśmy gotowi do następnego sezonu.
no to ciekawa walka o LE sie zapowiada

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 21 kwie 2013, 21:57

Już nawet nie chce mi się komentować naszej gry, bo było widać jak nasi prezentują się na tle Maty, Hazarda czy kogoś tam jeszcze, ale co do kurwy nędzy myślał sobie Suarez znowu gryząc rywala? Zawsze jakoś nie grzało mnie jego zachowania, ale dziś prawdopodobnie głupio osłabił zespół na resztę sezonu. Jak to można GRYŹĆ RYWALA? Rozumiem polować na piszczele w złości, czy coś, kopać, popychać, ale to jest nienormalne. Żeby to było pierwszy raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 12:10

Asysta, sprokurowanie rzutu karnego, ugryzienie Ivanovicia i w końcu bramka w 96 minucie. Niesamowitą ilość emocji zapewnił mi wczoraj Suarez. Człowiek orkiestra można powiedzieć. Nudno by było bez niego. Uwielbiam gościa.

Szopka medialna wokół tej sytuacji jest naprawdę zabawna. Mniej zabawne są z kolei konsekwencje, które może wyciągnąć FA. Całe szczęście Ivanović nie jest czarny, to Luisowi przynajmniej nie oberwie się za rasizm.

W sumie najlepiej by było, jakby klub sam wystosował oświadczenie, że zawiesza Suareza na jeden mecz, to FA może spojrzałoby na tą sytuację przychylniejszym okiem. Następny mecz mamy z Newcastle, więc i bez Luisa damy radę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 kwie 2013, 12:19

Szopkę to odwalił Suarez a media jak to media,mają czym się zająć.Nie rozumiem tylko jak można pisać iż gościa się uwielbia m.in. za takie akcje :badziewie:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 12:23

Normalnie. Uwielbiam gościa za całokształt i tyle.

Edit:

Jeszcze jedno, bo chyba mnie źle zrozumiałeś - nie piszę, że uwielbiam go za takie akcje jak gryzienie Ivanovicia. :lol: Tak to trochę zabrzmiało w Twoim poście. Jak już wspomniałem wyżej - uwielbiam go za całokształt i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie czy ktoś to rozumie lub nie, bądź pochwala lub nie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 kwie 2013, 12:29

ale jaki jeden mecz? za ostatnie ugryzienie ( jak to w ogole brzmi w kontekscie pilkarza) byl zawieszony bodaj na 7 meczow.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 kwie 2013, 12:30

Cantona skopał kibica, Roy Keane opluł chyba z 6 piłkarzy w swojej karierze, Ruddock opluł i pogryzł chyba cały autobus zdarzało się gryźć Robiemu Savage, Lesowi Ferdinandowi, Ginoli itd.. Wszyscy oni byli kochani przez kibiców.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 kwie 2013, 12:32

bagg, przez holenderską federację piłkarską. Ja mówię, że jeden mecz, to powinien dostać od samego klubu.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 kwie 2013, 12:34

masacra - rozumiem, ale wciaz fakt, ze ktos kogos pogryzl w najlepszej lidze swiata wydaje mi sie odrobine absurdalny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”