Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 kwie 2013, 18:24
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 kwie 2013, 18:35
Już jakiś czas temu mówiłem, że to pajac niemiłosierny. Tak jak Suarez.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 kwie 2013, 18:36
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 kwie 2013, 18:37
Za długie, nie czytam.Morrow pisze:Co znowu? Takie głupie czy takie długie?
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 kwie 2013, 18:41
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 kwie 2013, 18:47
O jaka szkoda. Nie byłoby co roku kilku epickich rywalizacji, przy których miedzynarodowe koncerny do spółki z TV pompują medialny balon do zrzygania. I po co? Po to aby na koncu i tak wyruchac nastolatków onanizujących sie przy pojedynkach Messi-Ronaldo i puscic im mecz Borussi z Ukraińcami. Swiat by się skończył bez rywalizacji 4 drużyny Ligi Angielskiej z 3 ekipą Ligi Francuzkiej.Morrow pisze:Romantyzm w piłce umiera nie od dzisiaj ale IMO na problem trzeba popatrzeć szerzej a nie tylko przez pryzmat odciągnięcia rzeszy bogatych od koryta. Dysproporcje w świecie piłki zaszły już za daleko, wraz z kapitałami szejków i im podobnych różnice dokonały się nie tylko na poziomie finansowym ale przede wszystkim sportowym. Owszem, moim zdaniem obecna formuła jest zła i za bardzo promuje bogate ligi ale naprawdę by wam się podobało gdybyśmy mieli przez niemal całą LM oglądać oklepy jakie mistrzowie Estonii, Finlandii, Słowacji czy Polski zbierają od Bayernu, Barcelony, Juventusu czy United, przebiłaby się może z jedna mniejsza ekipa a na wielkie mecze trzeba by było czekać do półfinałów? Myślicie, że ludzie łatwo by przerzucili się z meczów typu Milan - Arsenal na hity typu Ludogorets Razgrad - Maribor, których mielibyśmy na pęczki co tydzień? Widzieliśmy przecież niedawno Basel na tle Bayernu czy Bate grające o awans, któremu Bayern w rewanżu w Monachium pokazał miejsce w szeregu czy Dynamo Zagrzeb, strzelające bramki od święta. Jasne czasem trafią się miłe niespodzianki i dla odmiany miło byłoby zobaczyć coś świeżego ale przyznajcie szczerze, ilu z was w tej edycji oglądało mecze Dynama Zagrzeb z Dynamem Kijów, Bragi z Cluj czy Olympiacosu z Montpellier? Jasne możemy wsadzić do LM więcej ekip typu Nordsjaelland i oglądać jak co tydzień zbierają oklep albo żyć tym jak walczą z równymi sobie (Dynamo Zagrzeb) tylko, że zapominacie o tym, że LM jest produktem, ludzie chcą oglądać najlepszych, mając do wyboru mecz Real - BVB i Dynamo Zagrzeb - Helsingborgs minimum 90% wybierze ten pierwszy. Tak, może i w tym drugim meczu będą większe emocje ale ludzi przyciągają wielkie kluby i wielkie nazwiska, sytuacja analogiczna z krajowymi ligami. Grupa zapaleńców ogląda Stoke - West Ham a zdecydowana większość woli odpalić Tottenham - Chelsea. Ja mimo, że jestem przeciwny wsadzaniu po 3-4 reprezentantów danej ligi to mimo wszystko wolę widzieć w przyszłorocznej LM i Real i Barcelonę zamiast udziału w niej mistrza Bułgarii.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 kwie 2013, 18:49
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 kwie 2013, 18:55
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 23 kwie 2013, 19:00
rzeznik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 kwie 2013, 19:02
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2013, 19:22
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 kwie 2013, 19:51
czarny samael
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 23 kwie 2013, 20:28
Się chłopak w tańcu nie pie***li. Ciekawe co by było w Europie za coś takiegoryba_82 pisze:http://www.sportfan.pl/artykul/gwizdnal ... ideo-42209
eegoiste

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 20:36
Dokladnie. Smiesza mnie troche "janusze" i ich "o dzisiaj Menczester gra z Realem, ale bedzie mecz !". Kutange wbijam w ta LM. Lepiej sobie obejrzec Mallorca - Deportivo czy Vitesse - Groningenjanop pisze:Ja tam preferuje romantyczne podejście do piłki i osobiście średnio interesuje mnie "Liga Mistrzów", gdzie mistrz Szkocji, który w tej edycji doszedł do 1/8 finału w kolejnej, aby awansować do fazy grupowej musi przejść trzy rundy, a czwarty team z Bundesligi zaledwie jedną...IMO poziom niekoniecznie przekłada się na emocje towarzyszące oglądaniu transmisji.
Dr.Football1
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio