O futbolu na luzie... - Strona 1340

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 maja 2013, 23:31

Oglądał ktoś dzisiaj Cafe Futbol? Było coś ciekawego,mógłby ktoś tak strescić co było ? Prawie końcówka niedzieli a ja nawet nie doświadczyłem tego weekendu,non stop w biegu,coś robię(małe przemeblowanie) z tv tylko oglądałem występ Giermaziaka z PSC oraz F1(Grande Alonso 8) ) ale to tylko dlatego bo akurat przerwy na posiłki :lol: A tak weekend wycięty z życiorysu dobrze,że jutro zaczynam nocki przynajmniej 1 dzień trochę odpocznę :D

A tak czytam to w sumie ciekawy weekend - Rooney,Stępiński chcą odejść,celebry Bayernu,MU - porażka City w FA Cup(i zwalony kupon :/),wtopa Realu i szpaler na VC przypięczętując zwycięstwem i kontuzją Messiego :( ,zwycięstwo Alonso w F1

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2013, 23:36

Może mi ktoś trzeźwy wytłumaczyć o co chodziło Muntariemu? Wypiłem parę piwek i nie do końca byłem pewien o co biega z tym szarpaniem sędziego.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 maja 2013, 23:38

ddemon pisze:Oglądał ktoś dzisiaj Cafe Futbol? Było coś ciekawego,mógłby ktoś tak strescić co było ? Prawie końcówka niedzieli a ja nawet nie doświadczyłem tego weekendu,non stop w biegu,coś robię(małe przemeblowanie) z tv tylko oglądałem występ Giermaziaka z PSC oraz F1(Grande Alonso 8) ) ale to tylko dlatego bo akurat przerwy na posiłki :lol: A tak weekend wycięty z życiorysu dobrze,że jutro zaczynam nocki przynajmniej 1 dzień trochę odpocznę :D

A tak czytam to w sumie ciekawy weekend - Rooney,Stępiński chcą odejść,celebry Bayernu,MU - porażka City w FA Cup(i zwalony kupon :/),wtopa Realu i szpaler na VC przypięczętując zwycięstwem i kontuzją Messiego :( ,zwycięstwo Alonso w F1
Ja oglądałem. Generalnie nudny odcinek. Gościem był Furman, z którego chcieli wyciągnąć jakieś informacje o aferze w Legii, później połączyli się z Kamińskim, powypytywali ich o rywalizacje o mistrzostwo, generalnie nic ciekawego.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2013, 0:00

Reklama Maca z MS 94. Poznajecie tego chlopaka ? Fani Prem ? :>

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 maja 2013, 0:08

lisek_chz pisze: Ja oglądałem. Generalnie nudny odcinek. Gościem był Furman, z którego chcieli wyciągnąć jakieś informacje o aferze w Legii, później połączyli się z Kamińskim, powypytywali ich o rywalizacje o mistrzostwo, generalnie nic ciekawego.
Aha..Daruje sobie ściąganie :) Dzięki :beer:

Pięknie dziś Newcastle wyprzedziło Sunderland w tabeli :/ Jak sobie pomyślę,że postawiłem kupon 10 m-cy temu i tylko Bolton mi go popsuł bo nie zajął TOP6 (w ostatniej kolejce) to mnie powoli krew zalewa :D
Mam inny kupon 6 mięsięczny ale związany z tenisem i wszystko wskazuje że Nadal będzie lepszy niż Federer na koniec sezonu :/ Wrócił po kontuzji i szaleje :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 13 maja 2013, 12:37

Stare ale dobre :mrgreen:

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 maja 2013, 12:53

Swoja droga wiecie co znaczy nazwisko Vennegoora of Hesselinka ?

Po polsku byloby to "Jan z Vennegooru lub Hesselinka" :mrgreen:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 maja 2013, 12:58

Fani sportu oraz dziennikarze wciąż borykają się z problemem odmiany i męczącej pisowni wielu przeróżnych nazwisk piłkarskich. Jeżeli chodzi o nazwisko tego holenderskiego piłkarza, pochodzi ono z XVII wieku. Holender zawdzięcza je przodkom, którzy nie mogli osiągnąć porozumienia w czasie pewnego wesela. Zarówno ród Vennegoorów, jak i Hesselinków miały w tamtym okresie równy status społeczny. Dlatego rodziny zdecydowały, że para wywodząca się z tychże rodów będzie używała dwóch nazwisk tworzących jedno dwuczłonowe („of” oznacza „lub”). Idąc tym tropem, śladem historii nazwiska głównego bohatera niniejszego tekstu, należy uznać, że mamy do czynienia z dwuczłonowym nazwiskiem obcego pochodzenia. Takie nazwiska „zakończone w wymowie lub pisowni na spółgłoskę odmieniają się jak polskie imiona i nazwiska lub rzeczowniki pospolite żywotne zakończone na te spółgłoski” (Jan Grzenia, Słownik nazw własnych, Warszawa 2002: 67). Wobec tego oba człony – Vennegoor i Hesselink – będą się odmieniały (z podobną sytuacją mamy do czynienia np. w nazwisku Mendelssohn-Bartholdy, DB. Mendelssohna-Bartholdy’ego itd.). A co w takim razie z cząstką „of”? „Elementy takie, jak np. francuskie Saint-, de, niemieckie von, holenderskie van, arabskie Ibn, irlandzko-amerykańskie Mac, Mc (pisane z reguły łącznie z nazwiskiem) nie odmieniają się” (ib.: 72). Tak samo dzieje się ze spójnikiem „of”.
Odmiana: M. Jan Vennegoor of Hesselink, D. Jana Vennegoora of Hesselinka, C. Janowi Vennegoorowi of Hesselinkowi, B. Jana Vennegoora of Hesselinka, N. Janem Vennegoorem of Hesselinkiem, Ms. Janie Vennegoorze of Hesselinku.
dla ciekawskich.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 maja 2013, 13:42

Najnowsze wieści z Holandii znów sprawiają, że czuję się staro. Mark van Bommel zakończył karierę, a Philippe Cocu oficjalnie został pierwszym trenerem PSV. Do tego emerytura Fergusona i Scholesa i prawdopodobnie Baszczyńskiego i Żewłakowa. Co dalej? Ktoś jeszcze planuje zawiesić buty na kołku?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 maja 2013, 14:09

Phill Neville.
No i jeden Żewłakow, Marcin już karierę zakończył.
I chyba jeszcze Frankowski nosi się z zamiarem zawieszenia butów na kołku

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 maja 2013, 14:19

I co w tym dziwnego, taka kolej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 maja 2013, 14:21

emdżej pisze:Co dalej? Ktoś jeszcze planuje zawiesić buty na kołku?
Carragher

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 maja 2013, 14:39

Owen też po tym sezonie definitywnie kończy karierę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 maja 2013, 14:42

Jak obrzydzić komuś doszczętnie Borussię Dortmund?

http://m.onet.pl/sport/pilka-nozna,k3j71

Słupki lecą w dół, więc starzy towarzysze czepiają się każdego możliwego sposobu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 maja 2013, 15:33

Kolejna informacja o zakończeniu kariery. Buty na kołku wiesza Christoph Metzelder. Czy on ma jakieś poważne problemy ze zdrowiem, że zdecydował się na taki krok w wieku 32 lat?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”