FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1750

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Lukassch
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 28 maja 2013, 9:54

Ehh ile bym dał, żeby zobaczyć w Kogutach tak klasowego napastnika jakim jest Villa. Mimo wieku i przebytych kontuzji jestem przekonany o tym że byłby ogromnym wzmocnieniem ofensywy Spurs.

Oby coś z tego wyszło :pray:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 maja 2013, 10:10

Lukassch pisze:Ehh ile bym dał, żeby zobaczyć w Kogutach tak klasowego napastnika jakim jest Villa. Mimo wieku i przebytych kontuzji jestem przekonany o tym że byłby ogromnym wzmocnieniem ofensywy Spurs.
Jeśli Tottenham go naprawdę chce to nie powinno być problemu. Barca chce sprzedać, Villa musi grać jeśli chce pojechać na MŚ do Brazylii, w sprawie pensji też powinien się szybko dogadać.
Jedynie rodzina(tj niechęć do wyjazdu) może taki transfer obalić

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 maja 2013, 13:47

Professor Chaos pisze:Tito jest nienormalny czy ta chemia źle na niego podziałała :?
Daruj sobie takie teksty. Trochę szacunku.

Nie umiemy się targować, więc Villa pewnie pójdzie za tyle ile oferuje Tottenham. Jedyne co możemy dodatkowo ugrać to jakieś zmienne - 2-3mln euro za awans Spurs do LM. Nie wierzę, że wyciśniemy z góry więcej niż 12 baniek. Tottenham musi w tym przypadku zaklepać Villę zanim sprzeda Bale'a bo jeszcze ktoś się u nas cudem połapie, że te zmienne to pic na wodę.

Sprzedaż Cuenci, Fontasa, Bojana i Afellaya to dobry ruch. Żaden z nich nie jest w stanie podnieść jakości a przecież to okienko ma nas wzmocnić znacząco po nieudanym sezonie(tylko mistrzostwo i półfinał LM :lol: ). Pieniądze z całej czwórki(pewnie nie więcej jak 20mln) może wystarczą na zakup kogoś dobrego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 maja 2013, 18:46

Kolejna hipoteza na temat transferu Neymara
http://www.radiobrazylia.pl/guzik-wiemy ... e-neymara/
Jeśli myli się MARCA i zdrowo myślący ludzie, a Barcelona ma naprawdę zamiar nie płacić DIS i innych udziałowcom ich doli, to z zainteresowaniem trzeba odnieść się do informacji dziennika Lance. Brazylijscy dziennikarze donoszą, że Santos chce sprzedać Barcelonie trzech wychowanków z drużyn młodzieżowych. Ich cena nie jest znana, lecz prawdopodobnie dwa kluby wymyśliły sobie tak: umowę podpiszemy na 28 mln i z tego Santos najwyżej odpali działkę Sondzie i reszcie. A potem dogadamy się na jakieś miliony za trzech małolatów i za to klub skasuje „z górką” i nie będzie musiał się już z nikim dzielić.

Wbrew pozorom doniesienia Lance wcale nie muszą pochodzić z brudnego palca piszącego je dziennikarza. Powodem takiego obrotu sprawy mogą być: chęć obniżenia rzeczywistej ceny przez Barcę, niechęć Santosu do dzielenia się z DIS, z którym niedawno przegrali w sądzie sprawę o ok. 3 mln euro, chęć zacieśnienia współpracy między dwoma słynącymi z wychowanków klubów.
Warto całą notkę przeczytać, dużo mówi o specyfice rynku tranferowego w Brazylii

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 maja 2013, 19:50

The buyout clause of Barcelona midfielder Thiago will be 18M until 31 July. From August on, it will again be 90M. [rac1]
Na ile to rac1 jest wiarygodne?

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 maja 2013, 19:53

Arwin pisze:Na ile to rac1 jest wiarygodne?
Jedno z lepszych źródeł informacji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 maja 2013, 21:30

Kiedy kończą się ME na które jedzie Thiago?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 12:27

Wykupujecie z Sevilli Luisa Alberto?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 maja 2013, 12:46

mete pisze:Kiedy kończą się ME na które jedzie Thiago?
18 czerwca.
Daaaamian pisze:Wykupujecie z Sevilli Luisa Alberto?
Nie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 12:50

Czemu nie?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 maja 2013, 13:01

To już pytanie do zarządu. Trochę chyba zbyt stanowcze to moje "nie" :D Właściwe to nikt nic o tym na razie nie mówi. Jak niedługo ktoś się tam obudzi to może wykupią. Trzeba czekać.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 13:04

Macie klauzulę do jutra. Jak z niej nie skorzystacie, to - wg Balague - Luis Alberto zostanie zawodnikiem Liverpoolu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 30 maja 2013, 13:12

Abidal odchodzi z Barcelony. Dziś była(albo jeszcze trwa, próbuje wbic na linkhttp://www.fcbarcelona.com/football/fir ... conference) konferencja prasowa z udziałem Abiego Rosella, Zubiego i piłkarzy Barcy(w roli widzów)
Pojawili się: Piqué, Cesc, Iniesta, Valdés, Xavi, Puyol, Alba, Dos Santos, Adriano, Alexis, Mascherano, Pinto,Busi, Villa, plus Tito
edit: Messi też ponoć jest
Rosell: Abidal stał się ważną częścią klubu, pokazał nam jak przezwyciężać przeszkody, cieszymy się, że wrócił do piłki. Jest wielkim piłkarzem i człowiekiem. Kiedy zakończy sportową karierę, drzwi Barcy zostają dla niego otwarte, by przyjąć posadę jednego z dyrektorów sportowych. Dziękujemy Eric za wszystko, co zrobiłeś dla klubu. Dla mnie to bardzo emocjonująca chwila, życzymy Ci wszystkiego najlepszego i czekamy na Twój powrót
Abidal, ze łzami w oczach: "Chciałbym grać dalej tutaj, w Barcelonie, ale klub ma inne zdanie i muszę to uszanować"
:?
Abidal: Dziękuję prezydentowi i Zubiemu, że są tu dziś ze mną. To bardzo trudny dzień dla mnie. Jestem tu od sześciu lat i to najpiękniejsze przeżycia mojego życia. Bardzo doceniam, że mogłem grać z najlepszymi piłkarzami na świecie. Dziękuję trenerom i całemu sztabowi za wiarę we mnie. Dziękuję za wsparcie w trudnych momentach, dziękuję mojej rodzinie, żonie, dzieciom - dziękuję, że jest mi dane patrzeć, jak rosną. Bez was wszystkich nie doszedłbym do niczego. Dziś odchodzę, jednak na pewno wrócę. Dziękuję jeszcze raz wszystkim tym, którzy byli ze mną podczas rehabilitacji, którzy wspierali mnie cicho.
Abidal ma być dyrektorem sportowym FC Escoli
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 13:29 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 5 razy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2013, 13:13

Ale ma zamiar kontynuować gdzieś karierę piłkarską?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 30 maja 2013, 13:17

Chce grać jeszcze jakieś 2 lata. Tylko pytanie brzmi czy ktoś go chce? Może AS Monaco się skusi. Tak czy siak pewnie wyląduje we Francji.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”