U mnie na osiedlu dresów nie widać. Coprawda ciągle słychać tu o morderstwach i kradzieżach, ale to w bardziej zapuszczonych miejscach... Blokowisko jest spokojne
A poza tym jakoś się tu nikogo bać nie muszę, bo wiedzą z kim lepiej nie zadzierać
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 cze 2005, 23:38
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 cze 2005, 23:44
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 11 cze 2005, 23:48
chryste chusteczki krasc przeciez to kosztuje nie całe 50 gr. co z akutfa ludzieTomusmc pisze:a drugiemu chusteczki![]()
LAZIO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 12 cze 2005, 1:26
Miko77
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kujon » 12 cze 2005, 2:08
Kujon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 cze 2005, 2:43
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 12 cze 2005, 10:48
Niewiecie gdzie można dostać taki gaz łzawiący, i czy na to trzeba jakieś zezwolenie czy trzeba być pełnoletnim...i w miare możliwości jaka jest cena tej broni....
paszkwil

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 cze 2005, 12:22
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 12 cze 2005, 13:44
fala

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 12 cze 2005, 13:50
no nie wiem czy stary dziadek biegajacy w niedziele w dresach dla treningu jest dresiarzemdresiarzem mozna nazwac kazdego
paszkwil

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 cze 2005, 14:07
fala pisze:Gościu piotrek 256 uważaj kogo nazywasz CWELEM , .
to raczej mi się chwali,fala pisze:wydaje się mi że wogóle nie miałeś styczności z klimatami więziennymi.
narazie na cwela to wychodzisz tu tylko ty.fala pisze: więc nie używaj takich słów , bo jesteś większym CWELEM niż ci goście o których piszesz ..
chyba tylko dla Ciebiefala pisze:Dla mnie temat dresów nie istnieje.
owszem są i to dość dużofala pisze:, takich gości nie ma .
bez żadnych podstaw by tego nie robiły, coś musiało się stać z naszym społeczenstwem,że w mediach powstał taki obraz.fala pisze:to media stworzyły taki wizerunek kibiców Hooligans.
tu nie chodzi o to w czym chodzisz tylko co robisz. Drsiarz to neologizm określający osby agresywne, kradnące,itd. I w takim wypadku dres nie musi wcale chodzić w dresie żeby być dresem. Troche to pogmatwane, ale prawdziwe.fala pisze:, spójż na siebie , czy ty nie ubierasz bluzy dresowej ?.
Czyli jest taka sytuacja. Ide sobie przez miasto i nagle wyskakuje dwóch cwelów i mówi dawaj komórke albo wpierdol. Moja chora wyobraznia?? Takich sytuacji jest pełno i trzeba temu jakoś zaradzić bo robi się to zbyt pospolitefala pisze:, może jesteście cykorami i każdy przypadek zaczepki lub ewentualnej bójki podciągacie pod swoją chorą wyobrażnię?.
dla mnie jest zupełnie inaczej, to postępowanie wyznacza twój status w społeczeństwie, a to ,że ludzi o których tu piszemy nazwano dresiarzami to inna sprawa.fala pisze:,Stwierdzam że wymysł mediów zrobił swoje , dresiarzem mozna nazwać każdego , wystarczy że będzie ubrany w wyżej wymieniony strój i będzie pił piwo.
w garniaku byłem dwa razy w życiu. Bierzmowanie i egzamin gim.fala pisze:pewnie w garniaku chodzisz ? heh .
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 12 cze 2005, 14:36
fala

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 cze 2005, 14:55
To ,że znasz geneze powstania słowa 'cwel' nie jest niczym niezwykłym, i nie wyróznia Cię jakoś szczególnie. Tez wiem skąd ono pochodzi ,ale to nie znaczy ,że nie moge go użyć w innym kontekściefala pisze:Pierwszy użyłeś słowa cwel . próbowałem ci wajaśnić z jakiego środowiska się wywodzi , nie napisałem o co chodzi bo każdy kumaty wie o co chodzi , ty nie skumałeś
Nikogo nie miałem zamiaru obrażać . Jeśli już tak bardzo chcesz dochodzic kto kogo pierwszy obraził to przeczytaj użwanie początek swojego pierwszego posta.fala pisze:i postanowiłes mnie obrazić więc odbijam pałeczkę palancie ...
Zdązyłem zauważyc ,że jestes dość prosty człowiekiem i niektóre treści trudno do Ciebie dochodzą. Nigdzie nie napisałem ,że każdy kto kradnie jest dresem. Na te zacne miano składa się kilka czynników a kradzież i pobicia są jednymi z nich. A to ,że kibic jest zdenerwowany po porażcze swojej drużyny nie tłumaczy jego zachowania(bójek).fala pisze:Kazdy agresywny i złodziej jest dresem ...brecht .
Czy nie łatwiej złodzieja nazwać złodziejem , agresywny może być kazdy , nawet zwykły kibic po porażce swojej drużyny ...
No właśnie a może było by warto zagłebić się w temat i zastanowić się co jest przyczyną takich zachowań a wtedy można by było coś z tym zrobić.fala pisze:Agresja była i będzie , trudno znależć jej przyczyny , każda agresja ma swoje pobudki , coś jest jej przyczyną więc w to nie wnikam.
Media nie stworzyły wizerunku dresa tylko nagłośniły problem zadym i rozrób na stadionie, zresztą jak najbardziej słusznie.fala pisze:Media stworzyły wizerunek dresa po kilku akcjach hooliganów na stadionach ( byli ubrani w ten strój ).
A co mają mówi pozytywnego? To ,że kibice zachowują sie kulturalnie na stadionie jest normalne a przynammniej powinno być więc nic dziwnego ,że media nagłaśniają przeważnie tylko złe zachowanie.fala pisze:Powiedz mi kiedy media powiedziały coś pozytywnego o kibicach ( oprócz trąbkarzy Małysza ), stworzyły ogólnik kibic musi być zły .
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 cze 2005, 14:58
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 cze 2005, 14:59
Handsome Boy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio