Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati660 » 31 maja 2013, 22:11
mati660

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2013, 23:00
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 cze 2013, 21:57
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2013, 22:25
DziękiAker pisze:Bayern
są pierwszym niemieckim zespołem który zdobył puchar, mistrzostwo ligi i ligę mistrzów, a coś mi się zdaje, że to nie koniec
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 01 cze 2013, 22:35
Wiloch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzpaQQQ » 01 cze 2013, 22:37
SzpaQQQ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2013, 22:39
Właśnie leci "We Are The Champions" u mnieSzpaQQQ pisze:A teraz się bawcie i świętujcie, jeszcze raz brawa

Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corwin » 01 cze 2013, 23:40
Corwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 cze 2013, 23:46
I jeszcze raz brawa dla Bayernu, choć wydaje mi się, że gdyby mieli zamiast Mandzukicia takiego Lewego to i rekord ilości goli by pękł... Tak samo można by było pomyśleć i kimś za Boatenga (Hummels?) to obrona myślę, że by wyglądała jeszcze lepiej.Rafał Stec pisze:Wybierania drużyn wszech czasów my, kibice, nigdy nie zaniechamy, choć w tarapaty wpadamy już przy ustalaniu kryteriów. Oceniać wyniki czy również styl? Brać pod uwagę jego rewolucyjność, wpływ na rozwój gry? Jaki okres analizować? A może szatkować historię klubu na epoki wyznaczane przez trenerów? To kwestie nierozstrzygalne, w futbolu wszystko płynie, drużyny nie mają swojego początku ani końca, a czasami nie chcą nawet przeżyć wyraźnego przełomu, lecz złośliwie ewoluują w rytmie drobnych korekt personalnych – jak usłyszycie, że największy był wygrywający pięć inauguracyjnych edycji Pucharu Europy Real Madryt, odpowiadajcie, że w finale z 1960 roku wystąpili tylko czterej piłkarze, którzy uczestniczyli w finale 1956 roku.
Jeśli pobawimy się w porównywanie pojedynczych sezonów, to Bayern właśnie stał się naturalnym kandydatem do tytułu dla supergrupy ponad wszystkie, bowiem zdobył potrójną koronę – najcenniejsze trofeum na kontynencie oraz oba główne krajowe – czego dotąd dokonały tylko Celtic Glasgow (1967), Ajax Amsterdam (1972), PSV Eindhoven (1988), Manchester United (1999), FC Barcelona (2009) oraz Inter Mediolan (2010). Kto był w tej elicie elit największy?
Najłatwiej odrzucić piłkarzy PSV Eindhoven – oni Puchar Europy niemal wyżebrali od losu, wszystkie pięć meczów w ćwierćfinale, półfinale i finale remisując. Na krawędzi chybotał się też Manchester United – Bayern przepchnął w wiadomym doliczonym czasie gry, w kraju ledwie wysforował się przed Arsenal. Inter? Do ostatniej kolejki włoskiej Serie A bronił się przed atakiem Romy. Celtic? Też naciskany w kraju (przez sąsiadów z Glasgow), wycierpiał się w Pucharze Europy (zerknijcie na rywali...). Nawet tamta zjawiskowa Barcelona według Pepa Guardioli ocalała w półfinale Ligi Mistrzów dopiero w 93. minucie rewanżu z Chelsea, awansowała po dwóch remisach, a w lidze hiszpańskiej gubiła punkty w aż 11 kolejkach.
Z monachijczykami, którzy rozdeptali konkurencję we wszystkich rozgrywkach, może zatem konkurować jedynie legendarna amsterdamska drużyna Rinusa Michelsa (choć on już wcześniej porzucił ją dla Barcelony) i Johana Cruyffa. Popatrzcie na uderzająco zbliżone statystyki:
Ajax w Eredivisie: 30/3/1 104-20
Bayern w Bundeslidze: 29/4/1 98-18
Ajax w pucharze kraju: 5/0/0 17-5
Bayern w pucharze kraju: 6/0/0 20-3
Ajax w Europie: 7/2/0 14-3
Bayern w Europie: 10/1/2 31-11
Ajax razem: 42/5/1 135-28
Bayern razem: 45/5/3 149-32
Od razu się przyznam: rozejrzałem się po domu, obmacałem wszelkie dające nadzieję narzędzia, ale nie znalazłem tak precyzyjnego, by zmierzył, kto przeżył sezon bardziej idealny. Choć amsterdamczycy arcydzieła porównywalnego z półfinałowym 7:0 nad Barceloną nie spłodzili…
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2013, 23:49
Jeśli masz na myśli polską prasę, to już się przyzwyczaiłem, że mają nas w poważaniu.Niektóre portale (wp ?) w ogóle chyba nic nie napisały o tym meczu. Cóż, nie mamy Polaka w składzie, nie jesteśmy też tak medialnym klubem jak Barcelona czy Real...Generalnie mam to gdzieśCorwin pisze:PS. Czy wy (kibice Bayernu) nie macie uczucia, że ten sukces nie jest tak nagłaśniany jak na to zasługuje? Jako kibic Interu pamiętam swoje dziwne odczucia jakoby cały piłkarski świat miał potrójną koronę "mojej" drużyny głęboko w d.... Teraz to samo, cały czas tylko gdzie to trenerzy nie odchodzą, Monaco itp. itd.
Nie można mieć wszystkiego...Chociaż co do Lewego, to...Aker pisze:I jeszcze raz brawa dla Bayernu, choć wydaje mi się, że gdyby mieli zamiast Mandzukicia takiego Lewego to i rekord ilości goli by pękł... Tak samo można by było pomyśleć i kimś za Boatenga (Hummels?) to obrona myślę, że by wyglądała jeszcze lepiej.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 cze 2013, 21:57
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 cze 2013, 21:59
Akarin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 cze 2013, 22:02
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 cze 2013, 22:03
http://www.bundesliga.de/de/liga/news/2 ... 256582.phpAkarin pisze:Graczem sezonu według czego?
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 cze 2013, 15:06
Michał M
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio