W takim razie trzeba będzie kogoś na pozycję De Jonga, ciekawe co wymyśli Łysy z Maxem.
Wilmore pisze:El Shaarawy nie jest nie na sprzedaż, "wszystko się może zdarzyć w okienku transferowym".

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 cze 2013, 19:38
Wilmore pisze:El Shaarawy nie jest nie na sprzedaż, "wszystko się może zdarzyć w okienku transferowym".
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 19:39
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 19:46
Ale to nie jest takie głupie zagranie. Nie można mówić w obecnej piłce, że ktoś jest nie na sprzedaż. To nie tak, że jakiś klub nam może zapłacić ograniczoną liczbę kasy za niego. 40 milionów to nie jest szałowa oferta (biorąc pod uwagę jego potencjał i dziury w składzie), ale to też nie tak, że nie ma kwoty, za którą można go puścić. To oczywiście totalne sci-fi, ale jeśli za Faraona nagle ktoś rzuci 60 milionów lub więcej, to czemu go nie sprzedać? Przy Gallianim i w obecnej sytuacji za tę kwotę mamy co najmniej świetnych graczy. Dzeko, Thiago, jakiś obrońca i jeszcze zostanie na kupno zmienników typu Poli, Kucka albo juniorów jak Berardi czy Del Fabro.Wczoraj Galliani powiedział, że Faraon nie zostanie sprzedany. Dziś już mówi, że czegoś takiego nie powiedział i wszystko może się zdarzyć. Na temat Stephana nawet nie powinien się tak wypowiadać. Chłopak jest nam wierny a Ci pewnie zaraz nim będą handlować po Europie...
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 19:54
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 20:20
Ale jakie deklaracje? Przecież Galliani nie powiedział, że chce go sprzedać, tylko że nie ma graczy nie na sprzedaż. Bo nie ma.A takie deklaracje mogą tylko zdenerwować gracza, bo z jednej strony on jest lojalny a z drugiej klub jak tylko wyczuwa kasę to ma go w dupie.
Przyjmując bardzo optymistycznie - zarobimy na nich 30 milionów euro. Nie sfinalizuje nam to wszystkich transferów. Ale masz rację, powinniśmy najpierw ich sprzedać, a nie gdybać o innych rzeczach.Sprzedanie Boatenga, Robinho i Nocerino może nam sfiansować wszystkie potrzebne transfery.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 20:25
No, ale przecież sprzedanie Thiago i Zlatana miało nam dać komfort posiadania w kadrze takich zawodników jak Faraon przez wiele lat. Sprzedanie Faraona będzie jasnym znakiem - chcesz kogoś z Milanu? Przyjdź z odpowiednią ofertą to będziesz go miał. A nawet jak Ci się poszczęci to sami przyjadą na handel. Nie ważne czy to młody gracz czy już wiekowy. Wpadniemy w błędne koło jak Arsenal, który nie wygrywa nic przez X lat. Ba Napoli potrafi utrzymać swoje gwiazdy jak chce. A my sprzedajemy nawet jak oni nie chcą odchodzić.No tak, to wszystko ładnie brzmi, co napisałeś. Tyle że na komfort podejmowania Twoich decyzji może pozwolić sobie Barcelona.
Rzeczywistość jest taka, że Milan nic nie wygrał od dwóch sezonów. Może nie do końca z przyczyn sportowych, ale jednak. Nie powiem, bym był entuzjastą takiego rozwiązania, ale jeśli (a nie ma na teraz żadnych ofert ani deklaracji klubu, że chcą go sprzedać), to transfer Faraona może sfinansować zawodników, którzy nas wciągną na najwyższy poziom, a następnie pozwolą się na nim utrzymać przez jakiś czas, a więc pozwoli nam na komfort utrzymywania kolejnych Faraonów przez wiele lat.
Tak wypowiedź ma jasny wydźwiek - jeżeli chcesz go to możesz sobie kupić. I taka wypowiedź może się nie spodobać graczowi, który na każdym kroku okazuje lojalność wobec klubu.Ale jakie deklaracje? Przecież Galliani nie powiedział, że chce go sprzedać, tylko że nie ma graczy nie na sprzedaż. Bo nie ma.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 20:39
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 20:45
Tu jest wywiad w całości. Troszkę inaczej brzmią słowa o Faraonie, więc może media znów coś od siebie dodały."The player that we received the most requests for is Stephan El Shaarawy, but I repeat: there are no ongoing negotiations for him or any preponderant offers.
If Napoli are interested in him? You have to ask Aurelio De Laurentiis that.
El Shaarawy is a Milan player. He's 20 years old and we believe that we did a good job in signing him after the season he had with Padova.
I want to remind everyone that starting from July 1st 2013, El Shaarawy's salary will increase, and his contract will therefore be bigger and more important."
"Kevin-Prince Boateng's agent was at Via Turati, and he didn't ask us to sell Boateng, nor did he talk about offers from other clubs.
He is currently a Milan player that can play in all the three roles in the attack and in the midfield."
"Andrea Poli? He is a player that I like."
"Javier Pastore? Paris Saint-Germain paid more than €40 million for him, and that's absolutely too much for our standards."
"Alessandro Diamanti? He could reenter our economical stardards, but we aren't negotiating for him."
"Mathieu Flamini? He is currently a free agent. If his interests coincide with ours then that's good, otherwise life will go on. We will see what happens after his 5 years at Milan."
"Brazil? It's a country where players really cost a lot. The country with the most interesting players and the most reasonable prices is currently Colombia. It's where we followed a young central defender by the name of Jherson Vergara Amú. In the next few years we will see if he can become a player of Milan quality", declared Adriano Galliani.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 20:52
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 20:53
Właśnie głównie chodzi mi o pieniądze, bo 10 mln to mimo wszystko dużo na gościa, który ma prawie 30 lat i niewiadomo jak sobie poradzi w takim klubie z takimi wymaganiami. Myślę, że te pieniądze można lepiej zainwestować.Co do Diamantiego, to nie jestem taki krytyczny jak Ty. Dla Saponary to byłaby dobra opcja na 2-3 lata przyuczenia, ale nie za 10 milionów euro, on nie jest tyle wart.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 20:58
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 11 cze 2013, 20:59
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 cze 2013, 21:03
Przecież 2-3 dni temu coś takiego mniej więcej powiedział.Czasy są jakie są ale chciałbym żeby jakiś zawodnik (np. Faraon) kiedyś wypowiedział się np. tak: "jestem graczem Milanu i nie interesują mnie inne kluby i ich propozycje". Fajnie by było.
mete

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 cze 2013, 21:16
Verghara na pewno zostanie zarejestrowany. To nam daje tylko jedno dodatkowe miejsce do wykorzystania i masz rację, że mogą z nim poczekać. Pastore ma paszport.Z tym, że Honda zamyka sprawę transferu Pastore (chyba, że ma paszport) czy Teveza. IMHO raczej poczekają jeszcze z nim, Chyba, że nie zarejestrują Verghary.
Oddanie Fossatiego gdzieś na wypożyczenie/współwłasność do Serie B to świetne rozwiązanie, chodzi mi tylko o to, że ściągamy trochę nie wiadomo po co Poliego, choć mamy świetnie zapowiadającego się Fossatiego. Mam nadzieję, że to oznaka wystarczających pieniędzy w klubie, a nie zwykłej zachłanności, która skończy się brakiem kasy na środkowego obrońcę na przykład.Z tego co czytałem to Fossatti twardo stąpa po ziemi i chce wszystko stopniować i dlatego spędził rok 3 lidze zamiast iść od razu do Serie B dwa lata temu. Choć chętnie bym go widział.
A ja jestem sceptyczny. W Serie B wspaniale grał też Salamon, a widać, jaką ma rolę w Milanie. Regini będzie miał zaraz 23 lata (rocznik 1990), a to też nie tak, że narzekamy na brak obiecujących obrońców. Za grosze tak, ale obawiam się, że w razie wejścia na miejsce Sampdorii przy jego transferze wydalibyśmy spore pieniądze, które lepiej dołożyć do kogoś innego. Zwłaszcza, że raczej będzie grał kolejny sezon w Serie B, a tam się nie rozwinie. W klubie się nie przelewa, a tylko w ostatnie pół roku wydaliśmy około 12 milionów na środkowych obrońców. Po co nam kolejny na przyszłość?Regini mnie ciekawi i chętnie bym go widział w Milanie.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 cze 2013, 21:29
akurat belfodil kosztował napoli 14mln (podobno brakiuje tylko jego podpisu)masz jeszcze rezerwę na jakiegoś Belfodila
rekinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio