AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1721

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2013, 18:18

mete
Lata czytasz i analizujesz wypowiedzi Gallianiego, muszę Ci przypominać, byś nie brał każdej na poważnie?
Trochę za dużo wyroków i krytyki spada na Gallianiego za źle poprowadzone okienko transferowe w sytuacji, gdy mamy... 27 czerwca.
Ja będę bardziej cierpliwy, mam nadzieję na kilka poważnych ruchów w ciągu najbliższego miesiąca. W tym roku nie ma co czekać do 31 sierpnia, ale też nie ma co załamywać rąk w czerwcu.
Dobra wiadomość dla fanów ostatniego systemu jest taka, że brak Teveza to duża szansa na pozostanie przy 4-3-3. Kto wie, czy przy Allegrim nie jest to najlepsze.

Ja tu w innej sprawie.
Czytałem, że rozgrywki primavery mają przejść rewolucję. Od przyszłego sezonu Campionato Primavera ma być zarezerwowana tylko dla ekip z Serie A, a kalendarz tych rozgrywek identyczny do kalendarza rozgrywek pierwszej ekipy. Bardzo, bardzo mi się podoba ten scenariusz. Faza play-off to najmniej sprawiedliwe rozstrzygnięcie, jakie być mogło, dawało zły przykład graczom, że tak naprawdę wystarczy kilkanaście takich sobie meczów i parę świetnych + trochę farta, by wygrać całe rozgrywki.
Dla Milanu to oznacza, że będzie o wiele trudniej znaleźć się w gronie 4 najlepszych ekip (jak przez ostatnie dwa lata z rzędu, co nie udawało się Interowi czy Juventusowi), ale taka sportowa rywalizacja podniesie poziom wychowanków.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 cze 2013, 18:36

Guzik podniesie. Będzie jeszcze większy nacisk stawiany na sukcesy w meczu zamiast na rozwój. Od lat jest to samo i taka reforma niczego nie zmienia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2013, 19:33

Lata czytasz i analizujesz wypowiedzi Gallianiego, muszę Ci przypominać, byś nie brał każdej na poważnie?
Akurat wypowiedzi o Faraonie by sobie darował, bo każdą kolejną na pewno nie pomaga graczowi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 cze 2013, 21:14

Guzik podniesie. Będzie jeszcze większy nacisk stawiany na sukcesy w meczu zamiast na rozwój. Od lat jest to samo i taka reforma niczego nie zmienia.
Myślisz jak Polak, a musisz myśleć jak profesjonalista.
We Włoszech z potentatów mamy: Fiorentinę, Genoę, Inter, Atalantę, Juventus, Lazio, Milan, Romę. Pewnie o kimś zapomniałem, ale to większość czołówki, kolejność dowolna. Obecnie Milan w sezonie gra po dwa mecze z Interem, dwa z Atalantą, po jednym w ewentualnych play-off (max. trzy) i niewiele więcej w pucharach. To nam daje 7 meczów z mocnymi rywalami w sezonie + coś w pucharze, który jest traktowany ostatnio bardzo mocno drugoplanowo jako puchar pocieszenia dla drużyn, które wiedzą, że w lidze nic nie osiągną z różnych przyczyn.
Po reformie masz tylko z powyższymi ekipami 14 meczów. Dwa razy więcej + dochodzi ewentualny puchar. Liga będzie dużo bardziej interesująca, a rozgrywki będą ciekawe przez cały sezon. Aktualnie od cholery w każdej grupie było meczów, które były bez stawki, bo Milan rezerwowym składem potrafił kogoś pokonywać 5:0, a takie Hellas kopało się w czoło cały sezon. Z własnego doświadczenia wiem, że jeden mecz z potentatem w kategorii wiekowej da Ci więcej niż kilkaset minut przeciwko outsiderowi.
O co mi chodzi: myślisz jak Polak, a my mówimy o rozgrywkach dla 18-20 latków (+ paru seniorów w ramach limitu). To są goście, którzy mogą już wchodzić do dorosłego futbolu, tzn. bardzo często dzieli ich od niego nie technika czy warunki fizyczne, a psychika czy taktyka. Tych dwóch ostatnich elementów o wiele szybciej nauczą się grając często z mocnymi ekipami niż rzadziej.
Godzę się z tym, że w ostatnich dwóch sezonach (przynajmniej według mnie) Milan znajdował się w półfinale mistrzostw raczej dzięki korzystnej drabince niż własnej sile i w efekcie takiej reformy może wylądować w środku tabeli, znacznie niżej niż dorosła drużyna, ale to ryzyko warte podjęcia moim zdaniem. Nie mówiąc już o tym, że jeśli ma być tak, jak czytałem w plotkach (ten sam zestaw drużyn co w Serie A, czyli 20 ekip), to grasz 38 spotkań w sezonie, 12 więcej niż poprzednio w sezonie zasadniczym. Mistrz w starym systemie grał 29 do 30 meczów.
Cierpią na tym ekipy najsłabsze, które przez to polecą do niższych stawek rozgrywkowych, ale nie oszukujmy się - ich perełki są przejmowane już w niższych kategoriach przez potentatów.
Akurat wypowiedzi o Faraonie by sobie darował, bo każdą kolejną na pewno nie pomaga graczowi.
Masz rację, o ile nie wydarzyło się coś, o czym nie wiemy.
Moim zdaniem dwa scenariusze są znacznie bardziej prawdopodobne od potrzeby poszukiwania pieniędzy na sfinansowanie mercato:
1. SES ma jakiś problem zdrowotny (to samo, co z Kaką) i chcemy go sprzedać teraz, póki przejawia jeszcze jakąkolwiek wartość;
2. Zachowanie SES zasługuje na krytykę, więc Galliani chce go zmitygować pokazując: zachowujesz się fatalnie, choć mógłbyś być tu gwiazdą, mogę Cię w każdej chwili sprzedać i zamiast bycia bogiem w ukochanym klubie będziesz jednym z wielu zagranicą poddanym o wiele większej presji;
Jak pewnie sam wiesz, oba scenariusze przewinęły się przez twitter, ale źródła uważam za totalnie niewiarygodne. Nie o to chodzi.
Gdybyśmy potrzebowali pieniędzy, to nie byłoby gadki o wielkim transferze co pół roku czy kupowania Balotelliego pół roku temu. Oddanie Faraona zaprzecza całemu zarysowi polityki transferowej na najbliższe lata przedstawionemu przez władze, więc coś musi się kryć za tym. Za wiarygodne uważam tylko dwa powyższe scenariusze.
Nawet jeśli ktoś uważa Gallianiego za skończonego idiotę i widzi w każdej jego zagrywce błąd, to i tak musi przyznać, że Galliani nigdy by nie kupił Balotelliego: droższego w utrzymaniu i zakupie napastnika od Pato. Zwłaszcza jeśli sobie uświadomimy, że Balo to klient Raioli, który go natychmiast sprzeda gdziekolwiek indziej, gdy dostanie sygnał, że Milan sportowo dalej się degraduje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2013, 13:39

2. Zachowanie SES zasługuje na krytykę, więc Galliani chce go zmitygować pokazując: zachowujesz się fatalnie, choć mógłbyś być tu gwiazdą, mogę Cię w każdej chwili sprzedać i zamiast bycia bogiem w ukochanym klubie będziesz jednym z wielu zagranicą poddanym o wiele większej presji;
To IMHO chyba najbardziej prawdopodobny scenariusz. Faraon spuścił trochę z tonu (ale nie tak jak wielu twierdzi) i Galliani chce go zmotywować do cięższej pracy. Dzisiaj mniej więcej to samo co Ty napisałeś wczoraj napisał Di Marzio. Zobaczymy. Moim zdaniem Stephan będzie chciał zostać i udowodnić swoją wartość.

Wczoraj pisałem o tym, że Milan mógł maczać palce w transferze Quintero a dzisaj włoskie media to potwierdzają.

Wczoraj Galliani spotkał się z Prade w Giannino. Media podały dwie możliwe transakcje - Faraon za Jovetica (IMHO mało prawdopodbne. Milan jak sprzedaj swoje gwiazdy to nie bierze graczy w zamian) oraz Emanuelson na Ljaicja. Ta druga to fantastyczna opcja.

Jesteśmy łączeni z Vidiciem. Nie wiem jaką on ma sytuację w United (ostatnio sporo kontuzji chyba') i ile zarabia, ale zdrowy Serb to zmiejsca topowy obrońca w Serie A. Wiek jeszcze dobry na kilka lat gry zanim Vergara będzie gotowy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 cze 2013, 13:42

no właśnie, ZDROWY serb...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 cze 2013, 13:57

Dzisiaj mniej więcej to samo co Ty napisałeś wczoraj napisał Di Marzio. Zobaczymy. Moim zdaniem Stephan będzie chciał zostać i udowodnić swoją wartość.
Ha, ale mam źródła! :wink:
O Faraona jestem spokojny. Zarabia niewiele, ale w Milanie ma w perspektywie zarobki kilkakrotnie wyższe. Może stać się legendą, albo za parę lat w stylu Andrija odejść będąc na topie. Co miałby teraz zrobić? Jeśli on dziś odejdzie do City, to przepadnie. Mówimy o wielkim talencie, ale to chłopak, który rozegrał pół roku na wysokim poziomie (choć też nie ma co tego wyolbrzymiać). Trafi do City, gdzie będzie rywalizował z Silvą, Nasrim czy Aguero i zniknie tak prędko, jak się pojawił. On o tym wie, teraz potrzebna mu jest ciągła gra, a poza Milanem nie otrzyma tego nigdzie w klubie na odpowiednim poziomie.
Wczoraj pisałem o tym, że Milan mógł maczać palce w transferze Quintero a dzisaj włoskie media to potwierdzają.
Możesz to rozwinąć?
Wczoraj Galliani spotkał się z Prade w Giannino. Media podały dwie możliwe transakcje - Faraon za Jovetica (IMHO mało prawdopodbne. Milan jak sprzedaj swoje gwiazdy to nie bierze graczy w zamian) oraz Emanuelson na Ljaicja. Ta druga to fantastyczna opcja.
Czy tylko ja nie widzę Ljajicia w ustawieniu z dwójką napastników?
Choć fakt, opcja lepsza choćby z punktu widzenia kapitału: dostajemy lepszego zawodnika za gorszego, Serba zawsze można przestawić na inną pozycję, Urby prochu nie wymyśli już, choć przy zeszłorocznym systemie byłby bardzo cennym zmiennikiem.
Jesteśmy łączeni z Vidiciem. Nie wiem jaką on ma sytuację w United (ostatnio sporo kontuzji chyba') i ile zarabia, ale zdrowy Serb to zmiejsca topowy obrońca w Serie A. Wiek jeszcze dobry na kilka lat gry zanim Vergara będzie gotowy.
Bez paszportu, podatny na urazy, drogi w utrzymaniu. Trzy razy nie.

Najważniejsze źródła unisono podają, że Honda porozumiał się z Milanem, a niedawno dyrektor CSKA mówił, że rozmawiał z Gallianim. Wzrasta we mnie wiara, że Honda do nas dołączy, pojawia się tylko pytanie: czy w lecie, czy w zimie?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2013, 14:01

http://www.calciomercato.com/mercato/mi ... ero-883989

Odkąd Genoa zakupiła połówke jego karty pisało się, że Galliani miał w tym pomagać. Przypominam, że w zimie brakło nam czasu na dopięcie Quintero bo ten był na Mistrzostwach Ameryki Południowej. Oczywiście nie należy brać tego za pewnik, ale możliwe, że lada moment my też będziemy mieć połówkę jego karty. IMHO Kolumbijczyk w przyszłości zagra w jednym z Mediolańskich klubów.
Czy tylko ja nie widzę Ljajicia w ustawieniu z dwójką napastników?
Choć fakt, opcja lepsza choćby z punktu widzenia kapitału: dostajemy lepszego zawodnika za gorszego, Serba zawsze można przestawić na inną pozycję, Urby prochu nie wymyśli już, choć przy zeszłorocznym systemie byłby bardzo cennym zmiennikiem.
Wydaje mi się, że Serb to alternatywa i na lewe skrzydło w przypadku nie zmieniania systemu lub gracz mogący grać obok Mario. Nie wiem jak mu idzie gra za napastnikami, ale młody, potencjał ma na znacznie wyższy poziom niż Urby.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 cze 2013, 14:04

jesli to prawda, że cska za niego chce 2mln to nie ma co się zastanawiac tylko brać go od razu, DZISIAJ, żeby ktoś inny go nie sprzątnął

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 cze 2013, 14:05

Dopóki nie pozbędziemy się kogoś bez paszportu unijnego to nie możemy zakontraktować Honde a sam gracz pewnie nie podpisze umowy dopóki nie będzie miał gwarancji, że zostanie zarejestrowany do rozgrywek. Pewnie dlatego musimy czekać.

Zresztą Keisuke poza nami jest łączony tylko z Evertonem, więc na razie nie ma się co bać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2013, 14:08

Kurcze, jezeli za Honde naprawde chca tylko 2 miliony to szkoda, ze do akcji nie wlacza sie Atletico, ktore szuka ofensywnego pomocnika, a transfer Diego staje sie coraz mniej prawdopodobny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2013, 10:53

Gazzetta's Alessandra Bocci writes that El Shaarawy sometimes arrived late to training, wasn't concentrated in the tactical meetings.
Ostatnio coraz częsciej pojawiają się takie informacje i ponoć na to zdenerwował się Galliani i pewnie dlatego Allegri kilka razy posadził go na ławce. Stąd też pewnie enigmatyczne zdanie, że pogada z Faraonem jak wróci z Brazylii. Także trzeba czekać na rezultat, ale sprawa jest chyba bardziej skomplikowana. Pewnie sobie to wyjaśnią a cała sprawa to chęć wpłynięcia na gracza przez Gallianiego?

http://www.calcionews24.com/calciomerca ... um=twitter

Wczoraj się pojawiła informacja, że Porto jest dogadane za 10 baniek, ale dziś się pisze, że Geona nadal z przodu i może Quintero trafić do Milanu na takiej zasadzie jak Boateng 3 lata temu. Ale Honda, Saponara i Kolumbijczyk w jednym okienku? Z tym, że Juan to potencjał na cracka i wydaje mi się, że mógłby grać troszkę z tył a przed nim Honda lub Saponara.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 29 cze 2013, 17:08

Wilmore pisze:Czy tylko ja nie widzę Ljajicia w ustawieniu z dwójką napastników?
Nie widzisz go w ogóle w tym systemie czy jednocześnie z Faraonem (bo obaj wolą chyba grę bliżej lewej strony)?
mete pisze:Jovetica
[...]
Ljaicja
Joveticia, Ljajicia
;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2013, 0:30

mete pisze:Jesteśmy łączeni z Vidiciem. Nie wiem jaką on ma sytuację w United (ostatnio sporo kontuzji chyba') i ile zarabia, ale zdrowy Serb to zmiejsca topowy obrońca w Serie A. Wiek jeszcze dobry na kilka lat gry zanim Vergara będzie gotowy.
Wilmore pisze:Bez paszportu, podatny na urazy, drogi w utrzymaniu. Trzy razy nie.
Też myślałem, że tyle będzie z Vidicia ale Serb mnie pozytywnie zaskoczył. Po tej makabrycznej kontuzji wrócił i od razu znowu wypadł na kilka miesięcy, to nie wróżyło dobrze. Okazało się jednak, że teraz chyba wszystko jest w porządku. Nemanja o dziwo po powrocie wyglądał bardzo dobrze, zagrał w 23 meczach w barwach MU tym sezonie a przecież przegapił ładny kawałek sezonu, wykurował się planowo i wydaje się, że problemy ze zdrowiem na szczęście ma już za sobą. Ferguson oszczędnie dysponował jego siłami i starał się żeby nie grał co 3 dni, za to Serb odwdzięczał się dobrą postawą na boisku. Na szczęście nigdzie się nie wybiera, w United jest kim rotować w obronie i liczę, że Nemanja będzie jednym z istotniejszych ogniw rotacji Moyesa na tej pozycji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 cze 2013, 11:40

Honda jeżeli trafi do nas to po 13 lipca bo wtedy CSKA gra Superpuchar z Zenitem i chcą go mieć ze sobą. Media podają, że już wszystki dogadane(w naszym przypadku nie wiele nam to mówi) i Keisuke będzie zarabiał około 2,5 mln euro na rok a rosyjski klub dostanie 1,5-2 mln euro.

Coraz więcej plotek o Ljajiciu. Wydaje mi się, ze jego transfer może oznaczac jedną z kilku opcji:
a)Następca Faraona. Co mi się nie podoba. Jeżeli sprzedajemy Stephana to ściągamy jakiegoś cracka, który z miejsca nie tylko załata dziurę po El Shaarawym ale również podniesie poziom.
b)Rywal dla Faraona w walce o pierwszą jedynastkę zarówno w ustawieniu 4-3-1-2 jak i 4-3-3, aby zmotywować go do lepszej gry.
c)Gracz do 4-3-3? Wiem, że Galliani mówił, że przechodzimy na 4-3-1-2, ale wszystko może się zdarzyć. Może to tylko zasłona dymna?

Oby udało się jakoś zaklepać Quintero, bo ma niesamowity potencjał.

Flamini ma coraz mniejsze szanse na pozostanie i w jego miejsce miałby trafić Poli. Z tym, że jak chcemy Włocha to trzeba szybko działać, bo Sampa już jest znudzona. Oni chcą Salamona, więc pewnie nie będzie wielkich problemów. Osobiście pożegnałbym się z Francuzem (w idealnym świecie zostawiłbym jego a odesłać Muntariego) i powitał Andree.

Santos sprzedał już Neymara blisko odejścia są Felipe Andreson i Rafael. Fani są zdenerwowani i lada moment ma wpłynąć 8,5 mln za Robinho i taką ofertę ma zaakceptować Łysy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”