Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06? - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto b?dzie mistrzem Anglii w sezonie 2005/2006

Czas głosowania minął 09 paź 2005, 12:36

Manchester United
33
31%
Chelsea Londyn
34
32%
Arsenal Londyn
9
8%
Liverpool
17
16%
Newcatle United
2
2%
Everton
4
4%
Tottenham
4
4%
Inny
3
3%
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 cze 2005, 21:11

Wiele tutaj padło propozycji, wygrywa Chelsea, chociaż sama nie wiem, dlaczego... ;) Podobna sytuacja ma się z MU - nic nie pokazali, a fakt, że przejmuje ten klub jakiś miliarder sprawia, że znowu mają wiernych fanów, którzy by w ogień za Manchester skoczyli...
Jesli chodzi o Everton to sadze ze jest to druzyna jednego seoznu i nie zdziwlil bym sie zbytnio jesli Everton odpadl by w 3 rundzie eliminacji do LM
Cóż, coś podobnego można powiedzieć także o Liverpoolu. ;) Drużyna jednego sezonu - rok temu nie grali najlepiej, teraz nagle triumfatorzy Ligi Mistrzów... Nigdy nie mów 'hop', zanim nie przeskoczysz. ;)
Czranym koniem moze byc czasami Man City i fajnie by bylo jak byli by wyzej od MU ale wydaje sie to byc bardzo trudne
Czy ja wiem... Wraz z przyjściem nowego trenera (Stuarta Pearce'a) Manchester City to inna drużyna. Grają o wiele lepiej, i przypuszczam, że z taką grą mogą w przyszłym roku powalczyć o miejsce gwarantujące kwalifikacje do Ligi Mistrzów. Co do tego, czy mogą przeskoczyć w tabeli swoich lokalnych rywali to się mogę zgodzić: w Anglii wszystko jest możliwe. 8)

Nad czym tu się zastanawiać? W Anglii (i tylko w Anglii) znów wygrają pieniądze.
Glazer czy Abramowicz? Abramowicz czy Glazer? Oto jest pytanie!

Otóż to... Chociaż przypuszczam, że tę walkę wygra nasz przyjaciel rodem z Rosji. ;) Ma większą w tym wszystkim wprawę, będzie świętował niedługo trzeci rok swej dyktatury w Londynie i najprawdopodobniej okaże się lepszym strategiem od Glazera. Choć nie obraziłabym się, gdyby to Amerykanin okazał się lepszy. ;)
ManU praktycznie w europie juz nic nie znaczy, wszystkie pomysly sir alexa juz sie wyczerpaly, teraz temu zespolowi potzrebny jest zastrzyk mlodych pilkarzy(za rudego, i irlandczyka przedewszystkim)
Sir Alex miał pomysły dziesięć lat temu... Później dostał świetną pakę, w której na jedną pozycję miał po pięciu piłkarzy. Wykorzystał to. Nie chcę mu umniejszać, ponieważ to wspaniały taktyk, ale przypuszczam, że to jego ostatni rok na Old Trafford. Za Ruuda van Nistelrooy'a i Roy'a Keane'a powinni przyjść młodsi? Dwie ikony MU: supersnajper (onegdaj...) oraz kapitan zespołu. Bez tych dwóch 'Czerwone Diabły' nie będą już tak piekielne... ;)

I jeszcze pozwolę sobie zacytować kilka wypowiedzi kolegi Radka:
i mają na oku takie gwiazdy jak: Vicente, Joaquin, Essien, Villa, Owen, Eto, Gattuso i na pewno jedną z nich kupią
+ mój komentarz :P :

Widać, że lubisz czytać Fakt i Super Express oraz TribalFootball.com ;) ŻADEN z tych piłkarzy nie przejdzie do bajecznego Manchesteru... Dlaczego? Ponieważ najprawdopodobniej zgarną ich o wiele lepsze kluby od zespołu z Old Trafford. ;) Pomimo mojej sympatii do Diabłów muszę z przykrością stwierdzić, iż ich era dobiega końca... Potrzebna jest reanimacja, ale brakuje tutaj chirurga... :)

siona
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siona » 14 cze 2005, 22:49

Jesli chodzi o Everton to sadze ze jest to druzyna jednego seoznu i nie zdziwlil bym sie zbytnio jesli Everton odpadl by w 3 rundzie eliminacji do LM

Cóż, coś podobnego można powiedzieć także o Liverpoolu. Drużyna jednego sezonu - rok temu nie grali najlepiej, teraz nagle triumfatorzy Ligi Mistrzów... Nigdy nie mów 'hop', zanim nie przeskoczysz.
A ja sie z tym nie zgodze bo Liverpool co roku gra o jakies tam cele a nawet mowi sie z e bedzie walczyl o Premiership a o Evertonie nikt tego nie powie ile razy w ostatnuch 10 latach Everton byl wyzej w tabeli od The Reds ?? no chocby ile razy byl w pierwszej piatce ligi a ile Liverpool ??

pozdrowka

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 15 cze 2005, 14:50

Tuitaj zgodze sie z sioną. Po przyjsiu Rafy Beniteza liczono na to, ze Liverpool bedzie walczyl o najwyzsze cele. Zreszta za kadencji Houlliera bylo podobnie, dopoki nie ten atak serca, a potem nienajlepszy :lol: sezon 2003/2004. Natomiast glownym celem Evertonu zwlaszcza po sprzedazy Rooney'a wydawalo sie byc utrzymanie w Premiership. Ale raz udalo im sie sprawic niespodzianke, moze w przyszlym sezonie bedzie podobnie?

siona - ostatni raz Everton byl przed LFC 19 lat temu :) kiedy siegal po tytul mistrzowski.

Awatar użytkownika
Golum
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Golum » 15 cze 2005, 15:18

hhhhhmmmm.....Everton był dobrym klubem puki nie sprzedał Rooney ale teraz też jakoś se radzą ale niesadze żeby spadli z ligi bo jest sporo innych słabszych klubów niż oni a co do wygrania premiership nie śądze zajmą lokate od 5 do 10 8)

siona
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siona » 15 cze 2005, 15:19

Mona_ pisze: siona - ostatni raz Everton byl przed LFC 19 lat temu :) kiedy siegal po tytul mistrzowski.
Mona ja to wiem tylko bylem ciekawy czy wie to Anka ktora nazwala LFC druzyna jednego seoznu a z tym nie zgodze sie nigdy.

pozdrowka

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 15 cze 2005, 15:38

No ta to moze jednak przesada, bo Liverpool zawsze byl wielkim klubem, dla ktorego sukces jest normalna rzecza. Ale wlasnie dlatego uwazam, ze powinismy szanowac Everton przez to czego dokonal. Jeszcze nie tak dawno byli na szarym koncu, a teraz zagraja w LM.

siona
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siona » 15 cze 2005, 15:46

Mona_ pisze:No ta to moze jednak przesada, bo Liverpool zawsze byl wielkim klubem, dla ktorego sukces jest normalna rzecza. Ale wlasnie dlatego uwazam, ze powinismy szanowac Everton przez to czego dokonal. Jeszcze nie tak dawno byli na szarym koncu, a teraz zagraja w LM.
Oczywiscie szanujmy Everton tak jak inne druzyny nie zaleznie od tego ktore zajmuja miejsca bo szacunek nalezy sie kazdemu a to co Everton dokonal w tamtym sezonie jest czym naprawde wielkim do tego klubu, ale nie robmy z nich jakis tam mistrzow na przyszly sezon bo nimi nie beda na 99% ten 1% to tylko dlatego ze w pilce wszystko jest mozliwe.

Pozdro dla fanow Evertonu i Liverpoolu :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 15 cze 2005, 17:56

siona pisze:
Mona_ pisze: siona - ostatni raz Everton byl przed LFC 19 lat temu :) kiedy siegal po tytul mistrzowski.
Mona ja to wiem tylko bylem ciekawy czy wie to Anka ktora nazwala LFC druzyna jednego seoznu a z tym nie zgodze sie nigdy.

pozdrowka
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, siona... :? Najprawdopodobniej czytałeś moją wypowiedź 'na wyrywki', ponieważ nazwałam LFC drużyną jednego sezonu po tym, jak inny Użytkownik nazwał tak Everton. Nie uważam, iż Liverpool to drużyna jednosezonowa, jednak kiedy widzę, że ktoś nazywa 'The Toffies' ekipą, która się zaraz wypali, to mnie krew zalewa... ;) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 cze 2005, 19:31

Anka pisze:
siona pisze:

pozdrowka
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, siona... :? Najprawdopodobniej czytałeś moją wypowiedź 'na wyrywki', ponieważ nazwałam LFC drużyną jednego sezonu po tym, jak inny Użytkownik nazwał tak Everton. Nie uważam, iż Liverpool to drużyna jednosezonowa, jednak kiedy widzę, że ktoś nazywa 'The Toffies' ekipą, która się zaraz wypali, to mnie krew zalewa... ;) Pozdrawiam.
Droga Aniu! :lol:
Czuje dokladnie to samo jak ktos mowi ze Everton mialo fuksa i ze to jest druzyna jednego sezonu. Mam nadzieje, ze utrzymaja 4 miejsce w nastepnym sezonie... Ale Liverpool sie teraz strasznie zbroi, Manchester to samo, Arsenal to nawet nie musi, a o Chelsea nawet nie bede wspominal...Mimo iz jestem fanem Evetonu to mam pewne obawy co do miejsca w tabeli w nastepnym sezonie. Ale i tak wierze w Everton i bede z nimi na dobre i na zle!!! :wink:
Pozdro!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2005, 19:38

metol pisze:Czuje dokladnie to samo jak ktos mowi ze Everton mialo fuksa i ze to jest druzyna jednego sezonu. Mam nadzieje, ze utrzymaja 4 miejsce w nastepnym sezonie... Ale Liverpool sie teraz strasznie zbroi, Manchester to samo, Arsenal to nawet nie musi, a o Chelsea nawet nie bede wspominal...Mimo iz jestem fanem Evetonu to mam pewne obawy co do miejsca w tabeli w nastepnym sezonie. Ale i tak wierze w Everton i bede z nimi na dobre i na zle!!! :wink:
Pozdro!
Drogi metolu :)
moge Ci powiedziec tylko jedno : Everton jest druzyna jednego sezonu, wydaje mi sie ze w przyszlym sezonie nie bedzie dla nich miejsca w czolowce, czyli walka o utrzymanie im zostaje ;) Everton dokonuje jakichs transferow ?? bo kto stoi w miejscu ten sie cofa :!:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 15 cze 2005, 19:41

Moim zdaniem opowiadanie takich historii, że Everton to drużyna jednego sezonu jest na dzień dzisiejszy totalnie bez sensu. Ja rozumiem jakby ktoś tak powiedział w grudniu, albo za rok. Narazie nie znamy przecież dyspozycji ani zawodników Evertonu, ani żanej innej drużyny.

Ja ogólnie Everton lubię i mam nadzieję, ze jeszcze utrze nosa niedowiarkom ;) ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 cze 2005, 19:42

cloner pisze:
metol pisze:Czuje dokladnie to samo jak ktos mowi ze Everton mialo fuksa i ze to jest druzyna jednego sezonu. Mam nadzieje, ze utrzymaja 4 miejsce w nastepnym sezonie... Ale Liverpool sie teraz strasznie zbroi, Manchester to samo, Arsenal to nawet nie musi, a o Chelsea nawet nie bede wspominal...Mimo iz jestem fanem Evetonu to mam pewne obawy co do miejsca w tabeli w nastepnym sezonie. Ale i tak wierze w Everton i bede z nimi na dobre i na zle!!! :wink:
Pozdro!
Drogi metolu :)
moge Ci powiedziec tylko jedno : Everton jest druzyna jednego sezonu, wydaje mi sie ze w przyszlym sezonie nie bedzie dla nich miejsca w czolowce, czyli walka o utrzymanie im zostaje ;) Everton dokonuje jakichs transferow ?? bo kto stoi w miejscu ten sie cofa :!:
Wyjatkowo zgadzam sie z Toba Cloner :) Everton to tylko i wylacznie druzyna jednego sezonu

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 cze 2005, 19:52

futbolowa pisze:Moim zdaniem opowiadanie takich historii, że Everton to drużyna jednego sezonu jest na dzień dzisiejszy totalnie bez sensu. Ja rozumiem jakby ktoś tak powiedział w grudniu, albo za rok. Narazie nie znamy przecież dyspozycji ani zawodników Evertonu, ani żanej innej drużyny.

Ja ogólnie Everton lubię i mam nadzieję, ze jeszcze utrze nosa niedowiarkom ;) ;)
Calkwoice sie Toba zgadzam. Co do slowa
cloner pisze:Drogi metolu
moge Ci powiedziec tylko jedno : Everton jest druzyna jednego sezonu, wydaje mi sie ze w przyszlym sezonie nie bedzie dla nich miejsca w czolowce, czyli walka o utrzymanie im zostaje Everton dokonuje jakichs transferow ?? bo kto stoi w miejscu ten sie cofa
Drogi clonerze :lol:
Moze Everton nie bedzie w scislej czolowce ale co do tego ze w Premiership pozostanie nie mam najmniejszych watpliwosci... Mysle ze pierwsza 10 bedzie napewno, daje sobie reke uciac...
A co do transferow to nie boj sie... Everton przgotowywuje chocby transfer Emre, ale czy im sie uda?? Nie wiem, ale mam nadzieje ze tak... Z Scottem Parkerem i Forsellem nie wyszlo, ale jestem dobrej wiary... Jestem pewien tey ze Everton zrobi pare innzch zakupow... Oby :roll: :lol: :lol:
Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2005, 19:55

serek408 pisze:Wyjatkowo zgadzam sie z Toba Cloner :) Everton to tylko i wylacznie druzyna jednego sezonu
dlaczego wyjatkowo ?? nie zgadzales sie kiedys w czyms waznym ???
metol pisze:Drogi clonerze
Moze Everton nie bedzie w scislej czolowce ale co do tego ze w Premiership pozostanie nie mam najmniejszych watpliwosci... Mysle ze pierwsza 10 bedzie napewno, daje sobie reke uciac...
A co do transferow to nie boj sie... Everton przgotowywuje chocby transfer Emre, ale czy im sie uda?? Nie wiem, ale mam nadzieje ze tak... Z Scottem Parkerem i Forsellem nie wyszlo, ale jestem dobrej wiary... Jestem pewien tey ze Everton zrobi pare innzch zakupow... Oby
Pozdro
moim zdaniem bedzie poza pierwsza dziesiatka :)
zakup Emre ?? no nie wiem czy Inter go pusci :)
Scott Parker dzis podpisal z kims kontrakt, a Forsell ?? czemu nie wyszlo ??

pozdro

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 cze 2005, 19:58

cloner pisze:
serek408 pisze:Wyjatkowo zgadzam sie z Toba Cloner :) Everton to tylko i wylacznie druzyna jednego sezonu
dlaczego wyjatkowo ?? nie zgadzales sie kiedys w czyms waznym ???
Oczywiscie , ze sie zgadzalem , ale nie zawsze. Czesto masz bardzo kontrowersyjne poglady i nie zawsze sie z nimi zgadzam :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”