FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1784

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 21 lip 2013, 1:10

Ebi pisze:Xavi już to powiedział. Nie czytałeś tego wywiadu jak mówił, że Bayern ich nie zdominowal, bo przecież Barca byla dlużej przy piłce i miała więcej podań? :roftl3: :haha:
Zdaję się, że obok namiętnych snów z drużyną Bayernu w roli głównej, przyśniła Ci się wypowiedź Xaviego. Gwoli przypomnienia:
- Jesteśmy smutni, bo rywale byli lepsi, trzeba to przyznać. Wynik jest być może trochę za wysoki, ale byli lepsi. Byli lepsi, lepiej bronili, wykorzystali swoje atuty. Trzeba im pogratulować - powiedział pomocnik Barçy po porażce.
Lepiej wykorzystali swoje atuty. Nasze utrzymywanie się przy piłce było bezproduktywne. Przy rzutach rożnych bardzo cierpieliśmy, bramki padly po takich zagraniach. Rywale byli lepsi fizycznie.
Na początku mieliśmy jeszcze szansę, ale po bramce Robbena awans stał się niemożliwy. Oni zdominowali każdy aspekt gry. Należą im się gratulacje. Byli lepsi i zasłużenie są w finale. Bayern był od nas lepszy technicznie i mentalnie
Jesteś pewnie w stanie euforycznym, bo rozgromiliście w sparingu Hamburger, więc każdą bzdurę traktuję z przymrużeniem oka. Nawet te, które wypisujesz poza tym tematem. Do pozostałych farmazonów poniekąd odniosłem się wczoraj rano i podobnie jak ddemon nie będę pchał się w to bagno.

Na twiterze mówią, że walka o stołek rozegra się pomiędzy Enrique, nazywanego przez niektórych legendą Realu, i Tatę Martino, o którym wcześniej wspomniał fieldy. Z dwojga złego wolę tego drugiego, ale ja się na niczym nie znam; anuż ten Enrique wypali jak Guardiola niegdyś.
Przy okazji - ciekawe czy Valdes się rozmyśli odnośnie swojej decyzji.

zxcVcxz
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxcVcxz » 21 lip 2013, 11:42

Dr Football tez jestes glupi :). skoro 2 osoba napisala pierdoly, to w koncu wam głąby to wyjasnie. gosc pisze o drukach sedziowskich, wspomina (wybiorczo zreszta) rewanz z Chelsea w 2009 r. a sam zapomina o tym, ze 3 z 4 bramek w 1 meczu z Barca, padly nie przepisowo. i teraz dalej, bo głąby w dalszym ciagu nie kumaja. Bayernowi wygrana z Barca nalezala sie jak psu buda. puchar LM za 2013 r. nalezal sie jak psu buda. nie neguje tego, nie kumacie dalej glaby?

odpocznij sobie od forum // fieldy

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 lip 2013, 12:30

Po meczu Xavi owszem pogratulował i pochwalił Bayern, ale oto wypowiedzi już po dwumeczu:

Człowieku, nie porównuj! 7:0!
Jeśli spojrzymy jedynie na wynik, to będzie zbyt powierzchowne. Trzeba obejrzeć znowu mecze, przejrzeć je, ja to zrobiłem. Bayern zmienił się w meczu z nami, nie grali tak wesoło, jak zwykle to robią, wykorzystali bardzo dobrze szybkość swoich dwóch skrzydeł, bardzo dobrze stosowali pressing, szczelnie się bronili. Mieli lepszy rytm od nas i byli silniejsi. Ale piłka była nasza, nie mogli nas zdominować. To jasne, że oni zagrali dużo lepiej, ale jest wiele powodów, które tłumaczą dlaczego ani my, ani Real nie dotarliśmy do finału.

Dlaczego?
Wojna między Barçą a Realem w ciągu sezonu bardzo nas wykańcza. W Niemczech tak nie jest, nie ma tej intensywności pojedynków, tej historycznej rywalizacji. Od dwóch lat oboje odpadamy w półfinale Ligi Mistrzów. To nie jest normalne. W tym roku wyczerpały nas półfinały Pucharu Króla. Były bardzo ciężkie. Jeśli tak dalej będzie, to nieuniknione, że gorzej będziemy wyglądać w kwietniu lub w maju.

http://www.fcbarca.com/48601-xavi-smiej ... cyklu.html

Bayern wcale a wcale nie zdominował, bo przecież dłużej mieli piłkę :lol:

W bagno nie idziesz. ddemon odpuścił, bo się argumenty skończyły, zmieniał swoje zdanie jak chorągiewka (vide przykład o przyzwyczajeniu się do cierpień itp). Też nie masz nic ciekawego do powiedzenia to myślisz, że jakieś "kończę" załatwi sprawę - chyba, że bagnem jest dla ciebie próba przegadania mnie - o to ciężko.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 lip 2013, 12:34

Ktoś mi wyjaśni po krótce jak doszliśmy od odwołania meczu z Lechią do wypominania rewanżu z Chelsea?
Ehhhh coś mi się wydaje, że to się nigdy nie skończy, a im więcej czasu mija tym większymi legendami obrasta to spotkanie :)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 21 lip 2013, 13:54

Myślałem, że już zerwiesz łącza, po tym co napisałem, ale widzę teraz jak twardy z Ciebie gawędziarz. Dobra, wytłumaczę Ci klarownie o co mi się rozchodzi. Zapłacisz mi później.
Ebi pisze:
Dr.Football1 pisze: Lojezusie :lol: Powiadam Wam, ze za kilka miesiecy kibice Blaugrana zaczna pisac, ze to Barca byla lepsza, a Bayern gral antyfutbol i przeszedl dzieki sedziom :mrgreen:
Xavi już to powiedział. Nie czytałeś tego wywiadu jak mówił, że Bayern ich nie zdominowal, bo przecież Barca byla dlużej przy piłce i miała więcej podań? :roftl3: :haha:
Gdzie Xavi powiedział, że Bayern gra antyfutbol i przeszedł dzięki sędziom? Gdzie powiedział, że Barcelona była lepsza? Bo przecież to powiedział, nie? W całej nienawiści do Barcelony palnąłeś kolejną już głupotę. Urocze.
Ebi pisze:ale oto wypowiedzi już po dwumeczu:
Celowo zacytowałem dwie części pomeczowego wywiadu. Zarówno po spotkaniu w Monachium, jak i w Barcelonie. Ty podajesz późniejszy wywiad dla Sportu, w którym Xavi mówi między innymi, że Bayern był lepszy. Rzeczywiście pieprzy głupoty.

Wydajesz się nadto arogancki jak na moje standardy. Nie będę pchał się w bagno, bo właśnie tak to wygląda. Cóż mogę więcej napisać, skoro Ty, piszesz o grubiańskim zachowaniu Barcelony i podajesz między innymi przykład z autopsji. Równie dobrze mógłbym polemizować z Grzesiem Lato, oburzonym dlaczego Barca meczu nie odwołała dwa miesiące temu. Poziom tej dyskusji jest tak niski jak wskazania wysokościomierza w tupolewie. Chcesz syfić dalej w tym temacie, śmiało, beze mnie. Trochę mnie też szokuje, dlaczego tak mało mówisz o Bayernie w tym temacie. Musisz co nieco nadrobić. W temacie o żużlu, tenisie i kulinariach również. Bez obrazy i bez odbioru.
Celta sources: "We're one hundred per cent calm, no one of Barcelona has asked us about Luis Enrique." [faro de vigo]
Obyście mieli rację, wy nieznane źródła Celty.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lip 2013, 14:48

Czekali na wielką Barce, zastali pusty stadion

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 21 lip 2013, 14:59

Jedyny wolny termin na ten mecz to 14/08/2013. Cztery dni wcześniej Barca gra z Taljandią, cztery dni później zaczyna ligę. Ale czy będą chcieli wtedy przyjechać? Ciężko powiedzieć. Jedno jest pewne, albo wtedy, albo wcale.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lip 2013, 13:15

uff doczytalem. Teraz juz wiem jak sie czuja ludzie spoza forum czytajac bzdury na pilka.pl.

jestem w szoku ze byle jaki sparing Barcelony wywolal az taki szok ze tvp info nadawalo program specjalny. Jest mi troszke wstyd ze Polacy robia wielki raban z tak blachego powodu. Przeciez Barcelona jeszcze przyjedzie i w to jeszcze silniejszym skladzie. Co warto podkreslic najglosniej szczekaja ci co Barcelone maja w dupie. Polskie srodowisko kibicow Barcelony przyjelo informacje z lekkim rozczarowaniem ale ze zrozumieniem. FC Barcelona przyjechala do nas a nie do Ebich czy innych zakompleksionych polaczkow.

Tata ma byc nowym szkoleniowcem Barcelony! Dwa pytania odnosnie jego osoby. Kim jest i jak go znalazl Rosell.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lip 2013, 13:25

Puta Madre!!

Jeśli to się potwierdzi to będę zaniepokojony... :/ Tylko zastanawia mnie co z faktem, że nowy trener miał być związany Barcą. Ni cholery się tego związku nie mogę doszukać (w pamięci - nie grzebałem po necie).

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 lip 2013, 13:27

No przeciez gral w Barcelonie, ale tej ekwadorskiej z Guayaquil :P
Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 13:33 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lip 2013, 13:29

Grał w Barcelona SC .. taki klub w Ekwadorze :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 lip 2013, 14:30

Podobny to dobry znajomy Rosella. Tak wiec piesek Prezydenta. Szczerze bylem pewien ze zostanie wybrany ktos z dwojki Lucho-Bielsa. Podobno Messi rekomendowal swojego rodaka bo nie lubi LE21. Absurd goni absurd :suicide:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lip 2013, 14:43

Ja czytałem, że Bielsa go rekomendował Andoniemu.

WTF? Czemu Bielsa nie zarekomendował siebie?? :(

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 22 lip 2013, 15:18

To ja już wolę lamusa Mancini'ego od tego ojca z Argentyny.

Z Bayernem w środę o 18.30. Mecz przełożony o 2 godz. z powodu awansu kobiecej reprezentacji Niemiec do półfinału. W Polsce już byłby lament, że ktoś niezdąży bo zaplanował sobie przyjazd na godzinę przed meczem :lol:
Zagramy w wyjazdowych koszulkach, co mnie trochę dziwi. Bayern przecież gra na czerwono, nasza wyjazdówka to senyera. Pewnie założą zółte spodenki zamiast czerwonych, ale to i tak mocno podobne. Chyba, że Bayern zagra w tych nowych do LM czarno-niebieskich (swoją drogą zajebiste, obok Milanu domówki najlepsze w tym roku stroje). Na pewno wiadomo, że Barcę poprawadzi Roura i Rubi.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 22 lip 2013, 15:20

FCBarca.com ‏@FCBarcacom 6 min
Oficjalnie: Mecz z Lechią 30 lipca o 20:45 w Gdańsku
Ciekawe czy kadra ta sam przyjedzie czy jakieś zmiany bedą. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”