Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1144

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2311
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sie 2013, 13:10

Ze spraw porządkowych, drugim wicekapitanem, jeśli można to tak nazwać, pozostał Per Mertesacker.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 sie 2013, 18:23

Obrazek

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2013, 10:50

Obrazek

:haha:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 sie 2013, 15:34

Arsenal: Szczęsny, Sagna, Koscielny, Mertesacker (c), Gibbs, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Giroud

Rezerwowi: Fabiański, Jenkinson, Frimpong, Cazorla, Gnabry, Podolski, Sanogo

Aston Villa: Guzan, Lowton, Vlaar, Baker, Luna, El Ahmadi, Westwood, Delph, Agbonlahor, Benteke, Weimann

Rezerwowi: Steer, Okore, Clark, Bacuna, Helenius, Bowery, Tonev

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2013, 18:17

fieldy pisze:Jak nie wygramy z Villą, to frustracja sięgnie zenitu, nie zdziwią mnie gwizdy na Wengera w takim przypadku i domaganie się jego glowy.
Szybko się potwierdziło, stare dobrze znane przyśpiewki wróciły. Fatalny mecz i choć czułem w kościach, że o punkty może być ciężko, to nie spodziewałem się, że to będzie aż tak fatalny początek sezonu.
Był czas by się wzmocnić, kupić porządnego bramkarza (Begovic, Cesar), defensywnego pomocnika (Gustavo) i przygotować sie porządnie do sezonu, ale po co, lepiej sprzedać niechcianych, odchudzić kadrę tak, by nie miał kto grać i czekac co będzie. A co będzie, to było łatwe do przewidzenia. 2 dni przed startem sezonu wypada najważniejszy pomocnik, bez którego ani rusz. W 1 meczu kontuzje łapią Gibbs, Oxlade-Chamberlain i Sagna (wszystkie zmiany wymuszone), w dodatku czerwoną kartkę dostaje Koscielny.
Szczęsny się dziś osmieszał, pewnie naiwny jestem, ale liczę, że Wenger jednak się skusi na jakiegoś bramkarza. Taki Begovic byłby jak znalazł. Jeśli Gibbs i Sagna nie wrócą do zdrowia w ciągu tygodnia, to za tydzień Wenger testował będzie nowe ustawienie z dwojką obrońców, bo więcej w klubie nie ma :badziewie: Vermaelen, Sagna, Gibbs, Monreal połamani i zawieszony Koscielny.

Osobny akapit dla sędziego, który dziś przeszedł samego siebie. Koscielny czysto w piłkę trafił - karny i kartka, później za faul, którego powtórki nie pokazali, wiec nie wiadomo czy był, druga żółta i wyleciał, choć pierwsza niesluszna. Po chwili Vlaar, mający już kartkę tak samo podciął Rose chyba i kartki nie zobaczył. Wilshere był dziś faulowany chyba z 20 razy. Agbonlahor go sobie upatrzył i kartkę dostał, ale dopiero w 95 minucie. Wcześniej Vlaar zatrzymał dobra kontrę faulując Jacka i sędzia dał kartki i faulującemu i Jackowi :lol: Żeby nie było, nie zrzucam winy za wynik na sędziego, graliśmy ujowo i to w głównej mierze wina Wengera, ale sędzia swoje 3 grosze dorzucił.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 sie 2013, 18:19

Prowadząc grę tracimy gole zamiast strzelać, obrona się ośmiesza a Szczęsny błaznuje, sędzia myli się na naszą niekorzyść w kluczowym momencie spotkania, 3 piłkarzy kończy mecz z kontuzją. Czyli jak co roku. Ten wynik ma więcej dobrych stron niż złych, bo moim zdaniem im więcej policzków dostanie Wenger przed 31 sierpnia, tym więcej wyda na transfery. Przypomnę, że gdyby 2 lata temu United nie sprali nas 8:2, to prawdopodobnie nie sprowadzilibyśmy Artety, Pera czy Santosa. Szkoda tylko, że przyszło mi oglądać tę błazeńską drugą połówkę sącząc przepłacone piwo w Warce.

Kupel rzucił taką metaforą, że gdyby wysłać Wengera na targ po jabłka na szarlotkę, to wróciłby z pustym koszykiem mówiąc, że żadne z jabłek nie były dość soczyste, i że przecież szarlotkę można też zjeść bez jabłek.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sie 2013, 18:25

Duch pisze:Teraz dostaniemy na początek jakieś bęcki w lidze
To żeśmy wykrakali :lol:

Koszmarny początek sezonu, ale tak jak fieldy napisał, to wszystko było do przewidzenia. Z czym do ludzi, jeśli przez prawie dwa miesiące okna kupuje się jedynie jakiegoś młodego Francuza. On ma być naszym zbawicielem? No proszę cię Arsene. Pisałem już o tym Gustavo, a dzisiaj byłby jak znalazł, bo przed obroną była dziura jak Berlin. Bramkarz też by się przydał, było kilku kandydatów (nadal są), ale trzeba przejść w końcu do konkretów, bo zostało kilka dni. Teraz to już i tak wszyscy widzą, że Arsenal jest na musiku i nikogo po kosztach nie dostaniemy. Wenger chciał zaoszczędzić, targował się o każdego funta, a na końcu wszystkich rachunków się okaże, że będzie musiał wydać jeszcze więcej. Taka logika.

Zresztą, nawet mniej rozgarnięty mózg mógłby przewidzieć, że przy tak wąskiej kadrze, praktycznie każda kontuzja rodzi jakiś konkretny problem. A że u nas piłkarze lubią się łamać, to mamy tego efekty. Obawiam się tego dwumeczu z Fenerbahce...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 sie 2013, 18:30

To jak, na Fulham lecimy składem Szczęsny - Jenkinson, Frimpong, Mertesacker, Podolski - Ramsey, Wilshere, Rosicky - Cazorla, Giroud, Walcott ? :mrgreen: A może Sanogo dałby radę na środku obrony ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2013, 18:57

Zapomniałem dodać, że bardzo podobał mi się dzisiaj Giroud. Chyba jedyny pozytyw z tego meczu. Strzelił bramkę i później miał 3 świetne podania, po ktorych jednak Cazorla i 2 razy Rosicky pudłowali.

edit:

Wenger przemówił na konferencji, a więc do wyżej wymienionych problemów zdrowotnych dochodzą Rosicky i Ramsey :haha:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 sie 2013, 19:03

Liga ligą, punkty odrobicie ale ja na waszym miejscu martwiłbym się LM, która was czeka w przyszłym tygodniu, Fener to nie są taki ogórki.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 17 sie 2013, 19:04

Tak słabego Arsenalu dawno nie widziałem. W tym sezonie o final four będzie chyba ciężej niż ostatnio.

Co z Fabianem ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2013, 19:07

Fabian akurat jest w tym wąskim gronie zdrowych zawodników. Nie zdziwię się jak wyjdzie na Fenerbahce.

Morrow masz rację, trzeba sie martwić, bo nie ma kto grać. 1 zdrowy stoper, 1 środkowy pomocnik, któremu daleko do optymalnej formy, w dodatku dziś nieźle skopany. Łatwo nie będzie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2311
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sie 2013, 20:33

fieldy pisze:l, którego powtórki nie pokazali
U mnie pokazywali, nie było :P
fieldy pisze: 1 zdrowy stoper
Chyba dwóch :> z tym, że jeszcze jest jeden zdrowy boczny obrońca, więc ja nie wiem, kto zagra na lewej :lol:

Cholernie sie boję meczu z Fener. Myślę, że możemy dostać ładne bęcki. Kurde, teraz się okazuje, że wypożyczenie Miquela było błędem :lol: co za czasy.
fieldy pisze:Fabian akurat jest w tym wąskim gronie zdrowych zawodników. Nie zdziwię się jak wyjdzie na Fenerbahce.
A ja się zdziwię, myślę, że Wenger nie zrobi zmiany po jednym meczu :wink:

To co, Frimpong-Wilshere-Cazorla w środę? :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 sie 2013, 21:35

Ox podobno więzadła i trzy miesiące przerwy. Robi się tragikomicznie....

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sie 2013, 21:40

Kupujcie tego Michu póki jest jeszcze szansa :!:

Wenger o transferach
Arsenal Londyn podczas trwającego okna transferowego łączony był z pozyskaniem wielu graczy. Byli to między innymi Luis Suárez, Wayne Rooney, Gonzalo Higuaín czy Stevan Jovetić. Jednak gracze decydowali się na przenosiny do innego klubu lub transfery spaliły na panewce.

- Chodzi o to, że kluby nie chciały sprzedać zawodników za wszelkę cenę, dlatego przeszkodą były żądania odnośnie kwot odstępnego - tłumaczy się Wenger. - Przykładem jest Suárez. Dlaczego niby Liverpool, który chce walczyć w tym sezonie o awans do Ligi Mistrzów, miał tanio sprzedać swojego najlepszego zawodnika do jednego z rywali o tytuł?

- Wielu ludzi uważa, że jestem skąpy. Niech spędzą ze mną trochę czasu, to przekonają się na własne oczy, że jestem raczej hojny. Po prostu ostatnio musieliśmy liczyć się z pieniędzmi - dodał trener "Kanonierów". - Panuje opinia, że tylko zespoły, które wydają mnóstwo pieniędzy na transfery, mogą zdobywać trofea. To nieprawda, wystarczy spojrzeć choćby na Borussię Dortmund.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”