Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1145

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2309
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 sie 2013, 22:42

"Jeśli nie wydamy pieniędzy to dlatego, że nikogo nie znaleźliśmy."

"Traktujemy naszą pracę poważnie i analizujemy każdego zawodnika na świecie i poświęcamy na to 24 godziny na dobę".

To mi wystarczy, żeby stwierdzić, że pan Wenger zwariował.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 sie 2013, 23:18

Magnum pisze: Chyba dwóch :> z tym, że jeszcze jest jeden zdrowy boczny obrońca, więc ja nie wiem, kto zagra na lewej :lol:
De Ceglie oddamy wam za paczkę fajek i zgrzewkę Harnasia :P.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 sie 2013, 23:17

Podobno Ox mógł wypaść nawet na sezon :boje się: Wenger powiedział, że to "bad injury". Więzadła, tak, jak Djourou parę lat temu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 sie 2013, 8:29

Pierdziele, nie czytam tego tematu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2013, 10:22

sickstick pisze:Pierdziele, nie czytam tego tematu.
A miało być tak pięknie. Miało nie wiać w oczy nam. I ociekać szczęściem. Miało być "sto lat! sto lat!"

To czy Ox wyleci na cały sezon, czy na pół roku nie ma już tak naprawdę większego znaczenia. Tak czy siak tracimy ważnego zawodnika na dłuższy czas, co zawęża nasze opcje na skrzydle do Podolskiego i Ryo. Myślę, że jakby to się stało wcześniej, to Gervinho byłby dzisiaj nadal w Londynie. Ewentualnie Wenger może wpadnie na jakiś mega pomysł i np. rzucimy Nicka na skrzydło :lol:

A tak na poważnie. Strasznie obawiam się tego dwumeczu z Fener. Turcy dobrze widzą co się dzieje, widzą, że ledwo możemy skompletować kadrę meczową i na pewno będą chcieli to wykorzystać. Do środy już nikogo nie kupimy, więc może być bieda. Nie przegrać tam za wysoko, strzelić jakiegoś gola i w rewanżu możemy wymęczyć awans. Bez Ligi Mistrzów już w ogóle dla żadnego dobrego piłkarza nie będziemy magnesem, więc trzeba stanąć na głowie, ale awansować.

Co do transferów. Kibice się wkurwili, atmosfera jest tak gęsta, że nożem można ciąć i myślę, że Wenger jednak pójdzie na te zakupy. Przespał mnóstwo okazji, ale nie ma wyboru. Obrońca, defensywny pomocnik, skrzydłowy i napastnik. No nie ma innej opcji, bo jak wypadnie nam taki Giroud czy Mertesacker, to leżymy i kwiczymy.

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 19 sie 2013, 13:01

Some good news for #afc. Gibbs, Ramsey & Rosicky expected to be fit to travel to Fenerbahce tomorrow. Sagna doubtful, still being monitored.
Może jednak uda się skompletować sensowna jedenastkę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2013, 14:29

Czyżby jednak Cabaye? Z dostępnych na rynku opcji, jedna z najlepszych. Oby :pray:

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 19 sie 2013, 17:06

Za zachodzie bez zmian. Czyli co rok to samo. dojdzie pewnie znowu z 5 nowych, jak co sezon, i znowu za rok bedzie placz. Nie ma nic bardziej zgubnego w pilce jak brak stabilizacji. Wenger to wie ale co rok jest pod ostrzalem i presją "transfery transfery bo brak sukcesow" i kolko sie zamyka. Ciekawym ilu pilkarzy Arsenal ma na wypozyczeniach, przypuszzcam ze to chyba jest rekordzista Europy (moze mnie ktos wyprowadzic z bledu?).

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 sie 2013, 17:09

DREWNIANY SRACZ pisze:Ciekawym ilu pilkarzy Arsenal ma na wypozyczeniach, przypuszzcam ze to chyba jest rekordzista Europy (moze mnie ktos wyprowadzic z bledu?)
Ostatnio Jacek pisał, że Parma ma 90 graczy na kontraktach więc zapewne oni przewodzą w tego typu klasyfikacji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sie 2013, 17:10

Ciekawym ilu pilkarzy Arsenal ma na wypozyczeniach, przypuszzcam ze to chyba jest rekordzista Europy (moze mnie ktos wyprowadzic z bledu?).
W tej kwestii chyba wszystkich na glowe bije Parma. Ponad 90 zawodnikow na kontrakcie.

E: Enjo szybszy ;)

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 19 sie 2013, 17:13

To wysiadam przy takiej liczbie.
z Arsenalem kojarzy mi sie po prostu ze u nich co jakis mlody sie wyroznia w tej drugiej druzynie to bach, wypozyczenie. Ani on nie ma szans wskoczyc do glownej bo przeciez Wenger musi kupic 5 nowych, ani nie ma sensu trzymanie go dalej w rezerwach. I ida te chlopy ciagle na wypozyczenia.I prakltycznie zaden nie wraca, kto tam wrocil w ostatnich latach? Jack W. chyba tylko?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2013, 18:37

Jack wrócił, to oczywiste, bo poszedł by sie ogrywać, tak samo jak Szczęsny, czy Ryo ostatnio (choć to jego wypożyczenie to takie umowne tylko było, bo zagrał zdaje się 1 mecz i resztę czasu się leczył, tak samo teraz - znów połamany). Inna sprawa, że często na wypożyczenie idą ci, ktorych nikt nie chce kupić, a z których Wenger po prostu rezygnuje - Bendtner, wcześniej Vela, Bartley, Denilson i pewnie masa innych, o ktorych akurat nie pamietam.

Jak Cabaye ma być rozwiązaniem problemów Arsenalu w środku pomocy, to ja dziękuję.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 sie 2013, 18:50

DREWNIANY SRACZ pisze:To wysiadam przy takiej liczbie.
z Arsenalem kojarzy mi sie po prostu ze u nich co jakis mlody sie wyroznia w tej drugiej druzynie to bach, wypozyczenie. Ani on nie ma szans wskoczyc do glownej bo przeciez Wenger musi kupic 5 nowych, ani nie ma sensu trzymanie go dalej w rezerwach. I ida te chlopy ciagle na wypozyczenia.I prakltycznie zaden nie wraca, kto tam wrocil w ostatnich latach? Jack W. chyba tylko?
Z tych którzy naprawdę dobrze rokowali chyba tylko Nacer Barazite i Henri Lansbury nie dostali szansy, choć wł Henri dostał i na mój gust ją wykorzystał - do dziś ubolewam że go skreślono. Niestety wszystko wskazuje na to, że do tej grupy dołączy też Coquelin. Byli też Lupoli czy Fran Merida, którzy sami chcieli odejść. Pozostali młodzieńcy byli zwyczajnie za słabi, co pokazują ich późniejsze kariery. Carlos Vela na przykład dostał szansę, ale grał poniżej krytyki. Wielu też jest graczy, jak lewy obrońca Pedro Botelho czy ten Boliwijczyk na literę G (Gabilindo??), którzy po szeregu wypożyczeń zwyczajnie nie dostają pozwolenia na pracę - obecnie taka sytuacja jest z Brazylijczykiem Wellingtonem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sie 2013, 18:53

właśnie Wellington chyba własnie trafił do Hiszpanii na kolejne wypożyczenie, nie ma pozwolenia na pracę. MIał być Perez w Arsenalu, nawet się fajnie pokazał w sparingu, ale też pozwolenia nie dostał i z niego zrezygnowano.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2013, 20:53

fieldy pisze:Jak Cabaye ma być rozwiązaniem problemów Arsenalu w środku pomocy, to ja dziękuję.
Miał być Gustavo i Suarez, a będzie Cabaye i Michu :lol: super.

Co do Meridy to żałuję, że tak się skończyło, bo jakby został jeszcze jeden rok, to być może właśnie on by zastąpił Fabregasa i może jednak by dał radę. Chociaż patrząc na jego karierę w Atletico to diabli wiedzą.. może po prostu tylko moje zapatrzenie w niego tak mi sugeruje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”