Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1146

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 19 sie 2013, 22:42

Telegraph podaje ze 10 mln odrzucone, Ashley wola 20 mln najmniej za Cabaye'a

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2310
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2013, 22:50

Telegraph: Arsenal considering giving Flamini short-term contract

:lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 sie 2013, 22:55

Logika, było całe pieprzone lato, żeby na spokojnie przeprowadzić 2-3 porządne transfery i ewentualnie jakieś uzupełnienie kadry, ale nie... teraz przed dwa tygodnie Wenger wykonywał jakieś desperackie kroki i składał oferty za kogo popadnie. A że jesteśmy na musiku, to trzeba będzie płacić i to słono. Potem jeszcze nowi będą musieli się zgrać, mogą oczywiście okazać się niewypałami itd.

Obstawiam, że nikt nie będzie chciał do nas przejść dopóki nie będziemy mieć pewnego placu w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2310
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 sie 2013, 23:42

Podobno jeszcze chcemy Guaitę (rezerwowy bramkarz Valencii) :lol: cyrk na kółkach fotomontaż. Jedyne, co mi się z dzisiejszych plotek podoba, to Richards. Brałbym na obronę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 sie 2013, 23:45

Magnum pisze:Podobno jeszcze chcemy Guaitę (rezerwowy bramkarz Valencii) :lol: cyrk na kółkach fotomontaż. Jedyne, co mi się z dzisiejszych plotek podoba, to Richards. Brałbym na obronę.

hehe nie dziwie się z Richardsem,własnie ogłosił na tłiterku że wypada na 5 tygodni,

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 sie 2013, 3:00

Ja juz mam dość tego okienka, Wengera, zarządu. Nie chce mi sę już nawet narzekać na to, ręce z [ch**] opadają jak się na to wszystko patrzy. Jedyne co było przyjemne podczas tego okienka to plotki łączące nas z topowymi graczami, mozna było sobie przynajmniej pofantazjować. Niestety za niedługo okienko zostanie zamknięte i zapewne ściągniemy 2-3 zawodników na hurra, którzy będą przepłaceni i co najwyżej średni. Cabaye? sorry, ale te zaoferowane 10 mln to raczej optymalna cena. Skoro wołają za niego 20 mln i damy cos okolo tej sumy to sie [k****] WENGA PYTAM CO Z GUSTAVO? :badziewie:

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 20 sie 2013, 9:50

OD TNL
When Arsenal offered £10m for Yohan Cabaye, Mike Ashley responded with, "which part of him do you want to buy?" (Source: Telegraph) :D
No i co dalej jak podaje Transfer News Live za (L'Équipe) PSG również jest zainteresowane Cabaye

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2013, 9:55

Dobra notka na blogu Andrew M. dzisiaj. Mianowicie, co się stało z tymi klubami, że tak publicznie marudzą na oferty za ich piłkarzy?
Nie podoba się oferta, to się ją odrzuca, a nie upublicznia.
Liverpool trąbił o śmiesznej ofercie za Suareza, właściciel kluby pytał publicznie, co palą na Emirates, Rodgers mówił o braku klasy. Teraz Pardew narzeka, że oferta w dniu meczu przyszła, choć ponoć poszła juz w piątek. Everton publicznie wyśmiewa ofertę United za ich dwójkę, po co to wszystko? Nie wystarczy odpowiedzieć składającemu ofertę, że za mało, albo że nie sprzedadzą? Tak jakby Pardew, czy Rodgers nigdy transferów nie robili i nigdy nie dali na początku za mało.

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 20 sie 2013, 10:08

Według mnie to wszystko jest częścią "nieoficjalnych" negocjacji. Wszystkie zagrywki czy te medialne czy za kulisami prowadzą do tego żeby jak najwięcej zarobić, sprzedać szrot, obniżyć wartość piłkarza, postawić drugą stronę w gorszym położeniu, sprawić aby sam zawodnik zaczął myśleć o danym klubie jako o lepszym kierunku.

Przykład: AVB mówi że nie jest zbytnio zainteresowany Willianem mimo że chciał go w Chelsea rok temu i w styczniu w kurach. Oficjalna oferta nie wpłyneła a Willian czeka z decyzją do dzis. Może wybierze Liverpool tyle że średnio mi sie to widzi. Uważam że czeka na ofertę Andre Zwijaj Bagaż.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2013, 10:13

Dobra notka na blogu Andrew M. dzisiaj. Mianowicie, co się stało z tymi klubami, że tak publicznie marudzą na oferty za ich piłkarzy?
Też mnie to zdziwiło. Moim zdaniem to prosta socjotechnika. Coś jak chwalebne zrywanie negocjacji przez Berlusconiego w sprawie prawie już sprzedanego zawodnika. Skoro nie możesz ucieszyć kibiców dobrym zakupem, to chociaż niech się pocieszą, że nie sprzedałeś lidera i jeszcze obśmiałeś ekipę, której nie lubią. Inna sprawa, że to rozwala relacje między klubami, a te są pomocne. Galliani chyba więcej czasu poświęca budowaniu relacji z innymi włoskimi klubami niż na politykę transferową. No ostatnio się to trochę zmieniło bo CSKA czy Fiorentina są zirytowani, że Milan im się dogaduje z zawodnikami za ich plecami, ale najwidoczniej stary lis jest przyparty do muru i musi chwytać się każdego rozwiązania. Nawet jeśli w konsekwencji znienawidzą go we Florencji i będą z nim tak "negocjowali" jak z JUVE w sprawie Joveticia.
Przykład: AVB mówi że nie jest zbytnio zainteresowany Willianem mimo że chciał go w Chelsea rok temu i w styczniu w kurach. Oficjalna oferta nie wpłyneła a Willian czeka z decyzją do dzis. Może wybierze Liverpool tyle że średnio mi sie to widzi. Uważam że czeka na ofertę Andre Zwijaj Bagaż.
Wiadomo ile miałby kosztować?

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 20 sie 2013, 10:19

W styczniu z tego co wiem wyceniono go na 30 baniek. Za tyle również przeszedł z Szachtara do Anży.
Liverpool i Kury zaproponowały po 27 baniek za brazylijczyka.

Ps: poprawka do ostatniego postu. Oferta wpłyneła ze strony tothenhamu. Avb tylko zwlekał.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2013, 10:27

Wiem za ile poszedł do Anży. Tyle, że teraz właściciel zapowiedział koniec finansowania zespołu i klub musi sprzedać swoje gwiazdy. Inaczej po prostu nie będą mieli skąd wziąć na ich pensje. Stąd ciekawi mnie jak dużą zrobią promocję czy jak bardzo inne kluby będą chciały wykorzystać ich położenie. 27 to cholernie dużo w tych okolicznościach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 sie 2013, 10:35

no właśnie z jednej strony to może być takie pokazywanie własnym kibicom, że jest sie stanowczym i inne kluby mogą nas cmoknąć, ale kiedyś tego nie było. Dawniej chyba bardziej dbano o dobre relacje z innymi klubami, przecież ciągle muszą ze sobą współpracować przy okazji różnych transferów, nikt nigdy sobie wrogów na siłe nie robił.

Dziś czytałem tekst, że w kontrakcie Oxlade'a jest zapis, iż Arsenal musi płacić Świetym po 10 tys za każdym razem jak ten zagra ponad 20 minut. To tak głupie, że nie zdziwiłbym się, gdyby było prawdą :badziewie:

Awatar użytkownika
gustawo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gustawo » 20 sie 2013, 10:48

Nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo chciałbym zobaczyć kontrakt kogokolwiek. Co oni tam wypisują, w jakiej formie, jakie są zapisy te podstawowe i te z dupy:D
Ps: Evening Standard podaje: Arsenal ma rozważyć złożenie ulepszonej oferty za Michu i Williamsa. ok 35m funtów.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 sie 2013, 11:18

A co sądzicie o ewentualnym powrocie Flaminiego? Niewierny Francuz za darmoche byłbym niezłą opcją, bowiem Kondogbii raczej nie ściągniemy, zaś Cabaye to świetny piłkarz, ale to nie DM - a nam potrzeba kogoś od odbierania piłki.

Tak w ogóle, czy Francja to królestwo DMów? Pogba, Kondogbia, Flamini, M'vila, Capoue, Toulalan, Lass Diarra, Matiudi, Diaby...
fieldy pisze:Dziś czytałem tekst, że w kontrakcie Oxlade'a jest zapis, iż Arsenal musi płacić Świetym po 10 tys za każdym razem jak ten zagra ponad 20 minut. To tak głupie, że nie zdziwiłbym się, gdyby było prawdą :badziewie:
Próbujesz nam wskazać pozytywną stronę tego, że wypadł na co najmniej pół roku? :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”