AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1785

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 9:41

Kaka z Matrim pewnie będą nasz kosztować prawie 16 mln rocznie - 5 + 3 mln pensji oraz podatek.
Wyjdzie tego trochę mniej. Nadal nie wierzę, że Matri otrzyma w Milanie wyższy kontrakt niż w Juventusie, ale przekonamy się za parę dni. Jeśli tak będzie, to będzie to gigantyczna porażka Gallianiego, bo taki kontrakt nie ma żadnego uzasadnienia sportowego.
Z wyprzedażą graczy bym nie przesadzał. Klub musiał się wyprzedawać, bo na pensje wydawał 160 milionów. W zeszłym sezonie było to około 80, więc nawet z tymi transferami będzie to około 100.
Sportowo transfer Kaki ma wiele wad, ale mam przekonanie, że finansowo jeśli się nie zwróci w dniu rozpoczęcia sprzedaży koszulek, to przynajmniej Milan nie straci wiele. Piszesz o tym, że fani to łykną jak gilardino11 bzdury o zerowym budżecie - i ja się zgadzam, właśnie dlatego będą kupować jego koszulki.

Nocerino jest blisko odejścia, trochę mnie to martwi, bo w pomocy mamy teraz sytuację poniżej normy: dwóch rozgrywających, dwóch mezz'ala, jeden DM. Odejście Nocerino i przyjście Kucki podtrzyma stan niedoboru w tej formacji, chyba że... Wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy i ustawi tam Boatenga. Samo odejście Nocerino sportowo Milanu nie osłabi, bo aktualnie jest on beznadziejny, ale musimy kogoś mieć na tę pozycję.
Nocerino zainteresowani są zdaniem mediów (nie znaczy, że w to wierzę) Sunderland, Inter i... Juventus. Byłyby jaja, jakby przeszedł do Juventusu, bo znając Prandelliego - natychmiast przestałby powoływać Giaccheriniego i zaczął Nocerino, w końcu liczy się przynależność klubowa.

Pojawiło się sporo plotek i one są po prostu zbyt dobre. Jakby się potwierdziła całość informacji, to Milan by znacząco odskoczył reszcie rywali poza Juventusem. Niby takie transfery jak Kucka czy Matri są całkowicie możliwe, ale tak liczne wzmocnienia w ostatnich parędziesiąt godzin wydają się jednak mało prawdopodobne.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2013, 9:44

czym by ten milan odskoczył reszcie rywali? kucką matrim i kaką? :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 9:50

Widzę, że nadal nie nauczyłeś się czytać, skoro uważasz, że z Kaki zrobiłem już zbawcę pod względem sportowym.

"Pokaż mi twoją ławkę rezerwowych, a powiem ci, jak mocny jesteś". Aktualnie na kilku kluczowych pozycjach do nowego ustawienia Allegriego (środek obrony, defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik i napastnik) mamy jako pierwszych zmienników: Silvestre po Interze, Cristante, Nianga i Petagnę.
Jeśli te plotki się potwierdzą i Allegri zmieni ustawienie, to po tych transferach na ławce byliby: Astori/Sakho, Kucka, Saponara/Honda i Matri.
Z Hellas nie przegraliśmy przez słabych jedenastu zawodników, tylko brak głębi w kadrze (przez co pomoc została zdewastowana) i brak motywacji u podstawowych graczy. Oba problemy znikają po paru transferach.

No ale jak mówię - spodziewam się, że przyjdzie Matri, Kucka za Nianga i może Kaka. Obrona zostanie bez godnego zaplecza tak jak obecnie, co będzie nas kosztowało sporo punktów. Ale trzeba cieszyć się tym, co jest, bo informacje o możliwym przyjściu Kucki to pierwsze plotki o logicznym transferze Milanu od tygodni.

Di Marzio podał, że Allegri rozważa wystawianie Montolivo jako ofensywnego pomocnika. No, pewnie, za dobry sezon rozegrał w pomocy, trzeba go przesunąć wyżej, a za jego plecami wystawić paru drwali.
Jak Allegri chce na stałe tam przesunąć Montolivo, to ja już wolę Kakę. Montolivo jest niezbędny gdzie indziej, po to przychodził Poli, by go odciążyć i nie zmuszać do gry 270 minut w tygodniu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2013, 10:00

Kucki to pierwsze plotki o logicznym transferze Milanu od tygodni.
Jeden logiczny transfer w ciągu całego mercato Milanu. Nie no Łysy, dałeś radę.
Jakoś nie mogę uwierzyć w to co widzę, może faktycznie lepiej nie róbmy zakupów w lecie bo to jest jakaś parodia na kogo zarzucamy sieci. Słysze o Milanie u23, o wizji odbudowania marki młodymi i bardzo perspektywicznymi piłkarzami i co :?: Adem w Romie, Eriksen w Spurs. Co dalej :?: Bombardier Matri na momencie w Milanello, Ojciec Judasza już na telefonie z Łysym. Nie no, sens jest w [ch**]. Przecież oddaliśmy ciastko to jak możemy mieć ciastko :?: :D Od kilku dni to tu czytam a jednak jakąś dojną krówkę z Madrytu na nowo możemy dostać. Szkoda tylko że to wszystko [k****] nie ma sensu. Że wzmacniamy się tam gdzie to tego nie wymaga odpuszczając obronę, zobaczymy czy coś sie ruszy z defensywnym pomocnikiem bo po transferze Kaki może być mocne spuszczanie w Milanello i przez przypadek zapomną że De jong który wraca po ciężkiej kontuzji żadnym zastępcą nie dysponuje. Na szczęście Bonera w ciągu miesiąca wraca i w obronie jesteśmy konkurencyjni, fajnie bo jest Silvestre, kompletny obrońca który po bardzo dobrym ubieglym sezonie wzmocnił szeregi Wielkiego Milanu.

Forza Silvio :!:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 sie 2013, 10:02

Widzę, że nadal nie nauczyłeś się czytać, skoro uważasz, że z Kaki zrobiłem już zbawcę pod względem sportowym.
napisałeś, że jesli allegri zmieści w składzie balo faraona i kake to milan może namieszać, wynika z tego, że kake traktujesz jako wartościowego zawodnika (nie wiem na jakiej podstawie skoro sam napisaleś, że nie wiesz w jakiej jest formie itp, ja w przeciwieństwie do ciebie ogladałem jego występy i wiem) który coś wniesie do drużyny.
Z Hellas nie przegraliśmy przez słabych jedenastu zawodników, tylko brak głębi w kadrze (przez co pomoc została zdewastowana)
milan przegrał z hellas przez brak głębi w kadrze? przecież ta 'zdewastowana pomoc' i tak jest o kilka klas lepsza niż formacja pomocy przeciwników. przecież u nich nocerino byłby gwiazdą pierwszej wielkości.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 10:05

Podobno to Allegri przekonał Berlusconiego do zakupu Matriego. Tak przynajmniej twierdzi Di Marzio oraz Montolivo może być przesunięty za napastników. Pewnie w przypadku braku transferu Kaki. Tak czy siak pewnie dla Matriego oraz Kaki wracamy do 4-3-1-2 co oznacza, że w ataku będą grać Matri i Balotelli.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2013, 10:12

Jedna sprawa, panowie sądzicie że Kaka będzie chciał grać na pozycji 10 :?: Przecież o to była wojna z Carlo po przyjściu R80. Kaka miał iść na skrzydło i przejść na 4-3-3. Judasz jednak się sfochował i powiedział że widzi to jak z seedorfem czyli niby choinka ale to on jest drugim napastnikiem tak aby przechodziło to w 4-3-1-2. Powód jaki podawał było to że będzie bardziej decydujący. Mam teraz uwierzyć w to że będzie zapierdalał od lini do lini i pomagał bronić całemu zespołowi jak jemu to się już nie chciało 4 lata temu :?: Dla mnie przy ustawieniu 4-3-1-2 Kaka będzie chciał grać drugiego napastnika. Kaka to napastnik i jeżeli przyjdzie to będzie tam grał, takie jest moje skromne zdanie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 10:15

milan przegrał z hellas przez brak głębi w kadrze? przecież ta 'zdewastowana pomoc' i tak jest o kilka klas lepsza niż formacja pomocy przeciwników. przecież u nich nocerino byłby gwiazdą pierwszej wielkości.
:lol:
No pewnie, bo De Jong gra w Milanie dlatego, że ma fajne tatuaże. Bez defensywnego pomocnika ta pomoc nie istniała, nie było komu odebrać szybko piłek, przez co gra była strasznie powolna. Piłka to nie tylko suma umiejętności indywidualnych.
Tak czy siak pewnie dla Matriego oraz Kaki wracamy do 4-3-1-2 co oznacza, że w ataku będą grać Matri i Balotelli.
Bez histerii. Faraon będzie miał pewny skład, a Matri przychodzi jako zastępca Pazziniego, a więc zmiennik.
W razie tych dwóch transferów to by wyglądało tak:
Kaka (Honda/Saponara/Boateng)
Balotelli (Matri) - Faraon (Robinho)
Kaka to napastnik i jeżeli przyjdzie to będzie tam grał, takie jest moje skromne zdanie.
Kaka to ofensywny pomocnik, to raz. Dwa, Allegri trochę pewnie zmieni system - zamiast cofania się ofensywnego pomocnika i dwójki napastników wolnych od obowiązków defensywnych będzie Kaka i Balo wolni, a Faraon się cofający. Coś podobnego do choinki.
Za Carlo było identycznie: miał się cofać jeden z ofensywnej trójki, nie wiem, czemu sądzisz, że teraz Faraon by tak nie robił.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 10:20

Kaka to ofensywny pomocnik, to raz. Dwa, Allegri trochę pewnie zmieni system - zamiast cofania się ofensywnego pomocnika i dwójki napastników wolnych od obowiązków defensywnych będzie Kaka i Balo wolni, a Faraon się cofający. Coś podobnego do choinki.
Z tym, że w ówczesnym futbolu nie ma miejsca dla dwóch graczy, którzy w ogóle nie pracują w defensywie. Zresztą Allegri nie wystawiał na ofensywnym pomocniku Ronaldinho i Cassano z tego powodu i nagle da tam Kakę? Ciekawe.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2013, 10:21

Czekaj, czekaj. Ja nigdzie nie napisałem że Faraon nie będzie tak robił. Mało tego, ludzie go krytykowali ale co ten chłopak się poświęca w obronie to głowa mała. Widać że jeszcze nie poczuł się jak mega gwiazda i jak teraz na boku haruje od lini do lini wspomagając Sciglio czy Constanta. Tylko widziałem jakieś wpisy że monto miałby iść na pozycje 10 to z automatu Kaka idzie do napadu. Jak już by miał przyjść to musi być choinka ale taka jak za czasów Carlo czyli Kaka niby na prawym skrzydle ale tak naprawdę to wolny elektron który jest zwolniony z zadań defensywnych i gra więcej typowego 2 napastnika a za jego plecami gdzieś schodzący z lewej Faraon który cały czas musiałby wracać do defensywy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 sie 2013, 10:21

Tak sie zastanawiam. Po co Wam do 4-3-1-2 Faraon? A moze docelowe bedzie 4-2-3-1 z Boatengiem lub Niangiem na prawym skrzydle?

I jeszcze male sprostowanie do wypowiedzi Wilmora. Juventus nie jest zainteresowany Nocerino. Milan chcial go ponoc wlaczyc do transferu Matriego, ale z naszej strony Marotta stanowczo wykluczyl taka opcje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2013, 10:25

Tylko widziałem jakieś wpisy że monto miałby iść na pozycje 10 to z automatu Kaka idzie do napadu.
Pisze się, że Monto przejdzie na 10, jeśli Kaka nie przyjdzie.
Z tym, że w ówczesnym futbolu nie ma miejsca dla dwóch graczy, którzy w ogóle nie pracują w defensywie. Zresztą Allegri nie wystawiał na ofensywnym pomocniku Ronaldinho i Cassano z tego powodu i nagle da tam Kakę? Ciekawe.
Mieli tam grać pracusie, bo w ataku byli zawodnicy nie pracujący w defensywie - Cassano, Zlatan, Pato.
Teraz tam jest Faraon.
Nieprzypadkowo choinka Carletto z dwójką graczy zwolnionych od defensywy była najbardziej zrównoważonym systemem w historii piłki. Z Kaką w formie Milan będzie miał do tego wykonawców, ale moim zdaniem - Kaka do formy już nie wróci. Wygra parę meczów dzięki reputacji i technice, ale swój największy atut i bazę umiejętności już zatracił. Wątpię, by na ligę był znacznie lepszy od Hondy.

Koszulka "22" jest wolna.
Prawie na pewno Matri weźmie "9".
Teraz wydaje mi się, że to wszystko było planem Gallianiego - awansować i przemyśleć sprawę tych koszulek raz jeszcze. Szkoda, że głupi to plan.

Matri dziś będzie w Mediolanie na testach medycznych i podpisze kontrakt. Wszystkie strony doszły już do porozumienia.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 10:27

Niby transfer Hondy nie jest powiązany z Kaką, ale ciekawi mnie jak się zachowa Japończyk wiedziąc, że całe lato skąpimy grosza na niego a tu ściągamy za horreondalne pieniądze Matriego oraz pewnie Kaka' jak przyjdzie to też nie za darmo. Nie można zapomnieć, że obaj dostąną większą pensję niż on.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2013, 10:27 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2013, 10:27

Nie będzie żadnego 4-3-1-2. Bardziej uwierze w coś ala 4-2-3-1 ale nie w to pierwsze ustawienie. Tam nie ma miejsca dla Faraona, a Kaka jak przyjdzie to będzie grał w takim ustawieniu 2 napadziora. Tylko choinka po przyjściu KAki i oczywiście ustawienie z przodu pod niego bo ten judasz jest bardzo cfany i nakreśli pewne opcje Allegriemu...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2013, 10:29

Do mercato mam już tylko dwie prośby - Kucka i sprzedaż szrotu. Przykre, że tak nisko upadliśmy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”