Chyba posiedzieć na ławce. Nie widzę opcji żeby zastąpił Evrę, co najwyżej może go odciążać w jakiś sposób.MGiggs pisze:Bez urazy metol ale Baines chciałby może zagrac w LM czego mu Everton nie gwarantuje.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2013, 22:55
Chyba posiedzieć na ławce. Nie widzę opcji żeby zastąpił Evrę, co najwyżej może go odciążać w jakiś sposób.MGiggs pisze:Bez urazy metol ale Baines chciałby może zagrac w LM czego mu Everton nie gwarantuje.
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 sie 2013, 23:34
Sorry, ale Baines nie przeszedłby do MU siedzieć na ławce. A i Moyes nie wykładałby takiego hajsu za rezerwowego.BaSSu pisze:Chyba posiedzieć na ławce. Nie widzę opcji żeby zastąpił Evrę, co najwyżej może go odciążać w jakiś sposób.MGiggs pisze:Bez urazy metol ale Baines chciałby może zagrac w LM czego mu Everton nie gwarantuje.
metol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2013, 23:38
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 0:01
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2013, 0:02
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 31 sie 2013, 0:03
Skąd info?MGiggs pisze: Podobno mamy Felsa- 25 mln funtów ( z bonusami)
metol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2013, 0:05
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2013, 0:11
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 10:11
Wiedziałem,że dostanę taką odpowiedźMGiggs pisze:Evra nie jest na sprzedaż i taką odpowiedz by dostał Bayern.
Głównym argumentem dla którego uważacie iż Baines nie jest wart 20mln. to jego wiek,a z drugiej strony na podobną kwotę wyceniasz trzy lata starszego Evrę,który ma 32 lata i bliżej mu do końca kariery jak dalej.Darujmy sobie.Nawet transfermarkt(tak wiem,że to żadna wyrocznia) wycenia Bainsa na kwotę dwa razy większą niż Evrę.majer13 pisze:Pozwolę sobie na to pytanie odpowiedzieć. Evra nie jest na sprzedaż Jeśli zaś chodzi o Bainsa, też jest kapitanem swojego zespołu, w dodatku jego najlepszym zawodnikiem w ostatnich latach. Jednak dla samego zawodnika jest to wyraźny awans sportowy i klub nie powinien blokować drogi rozwoju. Kontynuując obaj są warci około 10-15 milionów funtów jednak miejsca w których znajdują się baj zawodnicy sprawiają że jeden klub bez wyraźnej szkody dla zawodnika może odrzucić ofertę w tym przypadku Bayernu, natomiast Everton być może w ten sposób marnuje ostatnią szansę Bainsa na zaistnienie w futbolu na najwyższym poziomie i moje zdanie jest takie że powinni te 15 milionów przyjąć, ale mam tez zdanie że ten zawodnik jest nam powiedzmy zbędny
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 31 sie 2013, 10:29
W Kraju Baskow, jak i w calej Hiszpanii, poza Katalonią gdzie jest wyższy, wynosi 48%. Czyli bez zgody Athletic na transfer, United musialby zaplacic troche ponad 53 mln euro.ryba_82 pisze: Według SkySports Bilbao nie zamierza negocjować,a jedynym sposobem na wyciągnięcie Herrery jest wpłacenie klauzuli,która wynosi ponoć 30,75 mln. funtów.Ile to będzie z podatkiem?
DREWNIANY SRACZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2013, 11:01
Tu jest inna sytuacja, zawodnik ma klauzulę (tak jest ona wysoka, jak na dzisiejsze umiejętności zawodnika). Poza tym każdy chyba wie jak wyglądają negocjację z Bilbao i że przeważnie zawyżają ceny zawodników, więc porównywanie negocjacji z Evertonem i Bilbao jest chyba trochę nie na miejscu.ryba_82 pisze:Dziwi mnie natomiast,że nikt nie psioczy iż ten Herrera
Wiesz czy zawodnik ma 32 czy 30, czy jak w tym przypadku 29 nie robi już tak kolosalnej różnicy. Nie napisałem że są warci tyle samo tylko że mieszczą się w przedziale 10-15 milionów. Sam uważam że Baines jest warty minimalnie więcej z racji tego, że może zagrać z 2 sezony dłużej niż Francuz, ale nie jest warty od niego na pewno dwa razy więcej; maksymalnie 2-3 miliony.ryba_82 pisze:Głównym argumentem dla którego uważacie iż Baines nie jest wart 20mln. to jego wiek,a z drugiej strony na podobną kwotę wyceniasz trzy lata starszego Evrę,który ma 32 lata i bliżej mu do końca kariery jak dalej.Darujmy sobie.Nawet transfermarkt(tak wiem,że to żadna wyrocznia) wycenia Bainsa na kwotę dwa razy większą niż Evrę.
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 sie 2013, 11:36
Ale ja nie porównuje negocjacji z Bilbao i Evertonem,a cenę Fellainiego oraz Bainsa i Herrery.To,że ten ostatni ma taką,a nie inną klauzulę to oznacza,że jest tyle wart?Idąc dalej tym tropem to Messi jest wart pół milarda,bo taką ma wpisaną kwotę odstępnego w umowie?majer13 pisze:Tu jest inna sytuacja, zawodnik ma klauzulę (tak jest ona wysoka, jak na dzisiejsze umiejętności zawodnika). Poza tym każdy chyba wie jak wyglądają negocjację z Bilbao i że przeważnie zawyżają ceny zawodników, więc porównywanie negocjacji z Evertonem i Bilbao jest chyba trochę nie na miejscu.
3 lata różnicy to jednak sporo.Baines jest w najlepszym wieku dla obrońcy,a swoją klasę potwierdza co sezon.Od kilku lat nie ma sobie równych w Premier League na swojej pozycji.No,ale nie ma przecież medialnego nazwiska co by go wyniosło do miana gwiazdy ligi(jedyny powód dla którego ktoś może twierdzić iż Baines nie jest gwiazdą PL),więc jest wart tyle lub koło tego co 32-letni Evra,który zbliża się nieubłaganie do końca swojej kariery.Skoro Evrę wyceniasz w przedziale 10-15mln. to Baines na pewno jest wart 20 baniek.majer13 pisze:Wiesz czy zawodnik ma 32 czy 30, czy jak w tym przypadku 29 nie robi już tak kolosalnej różnicy. Nie napisałem że są warci tyle samo tylko że mieszczą się w przedziale 10-15 milionów. Sam uważam że Baines jest warty minimalnie więcej z racji tego, że może zagrać z 2 sezony dłużej niż Francuz, ale nie jest warty od niego na pewno dwa razy więcej; maksymalnie 2-3 miliony.
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 31 sie 2013, 11:42
A Everton to co, za pół darmo puszcza swoich zawodników? Kupowaliście od nas Rooneya i tanio go nie dostaliście, a City tez musiało naprawdę ostro zabulić za Lescotta. Przywołuje te transfery dlatego, bo tutaj klub ewidentnie nie chce puszczać swoich zawodników, podobnie jak było ze shrekiem i człowiekiem-słoniem.majer13 pisze:Tu jest inna sytuacja, zawodnik ma klauzulę (tak jest ona wysoka, jak na dzisiejsze umiejętności zawodnika). Poza tym każdy chyba wie jak wyglądają negocjację z Bilbao i że przeważnie zawyżają ceny zawodników, więc porównywanie negocjacji z Evertonem i Bilbao jest chyba trochę nie na miejscu.ryba_82 pisze:Dziwi mnie natomiast,że nikt nie psioczy iż ten Herrera
Twoja argumentacja mnie po prostu zabiła.majer13 pisze:Wiesz czy zawodnik ma 32 czy 30, czy jak w tym przypadku 29 nie robi już tak kolosalnej różnicy. Nie napisałem że są warci tyle samo tylko że mieszczą się w przedziale 10-15 milionów. Sam uważam że Baines jest warty minimalnie więcej z racji tego, że może zagrać z 2 sezony dłużej niż Francuz, ale nie jest warty od niego na pewno dwa razy więcej; maksymalnie 2-3 miliony.ryba_82 pisze:Głównym argumentem dla którego uważacie iż Baines nie jest wart 20mln. to jego wiek,a z drugiej strony na podobną kwotę wyceniasz trzy lata starszego Evrę,który ma 32 lata i bliżej mu do końca kariery jak dalej.Darujmy sobie.Nawet transfermarkt(tak wiem,że to żadna wyrocznia) wycenia Bainsa na kwotę dwa razy większą niż Evrę.
metol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 sie 2013, 11:48
Nie zrozumiałeś mnie. Nie chodzi o to że zawodnik jest warty tyle ile wynosi klauzula w jego kontrakcie. Chodzi mi o to że jeśli Baines miałby wpisaną klauzulę powiedzmy 25 baniek, to wtedy też nikt by ie narzekał że trzeba tyle za niego zapłacić, klub się dobrze zabezpieczył i tyle. W przypadku gdy takowej nie ma, powinniśmy zapłacić tyle ile jest warty dany zawodnik, a jak już pisałem Baines to dla mnie wydatek 15 milionów i obecny klub powinien dać mu szansę pograć na koniec kariery w klubie z topu (aczkolwiek ja wcale nie chcę tego transferu).ryba_82 pisze:Ale ja nie porównuje negocjacji z Bilbao i Evertonem,a cenę Fellainiego oraz Bainsa i Herrery.To,że ten ostatni ma taką,a nie inną klauzulę to oznacza,że jest tyle wart?Idąc dalej tym tropem to Messi jest wart pół milarda,bo taką ma wpisaną kwotę odstępnego w umowie?
Jeśli chodzi o umiejętności są porównywalni. Evra lepszy w defensywie, Baines w grze do przodu, pierwszy jest lepszy w grze kombinacyjnej, drugi zaś znakomicie bije stałe fragmenty gry. Anglik jest trochę młodszy więc tak jak już pisałem jest warty jakieś 2-3 miliony więcej, gdyż nie jest to przepaść 10lat, gdyby był młodszy, to wtedy spokojnie warty by był tych 20 milionów o których piszesz.ryba_82 pisze:3 lata różnicy to jednak sporo.Baines jest w najlepszym wieku dla obrońcy,a swoją klasę potwierdza co sezon.Od kilku lat nie ma sobie równych w Premier League na swojej pozycji
Rooney miał 19 lat i każdy dobrze wiedział jaki ma potencjał więc w tym wypadku tamta cena nie była jakoś wielce przesadzona, a to że City płaci za zawodników tyle ile płaci, ma sprawić że wszystkie kluby na świecie mają się tak zachowywać na rynku transferowym ?metol pisze:A Everton to co, za pół darmo puszcza swoich zawodników? Kupowaliście od nas Rooneya i tanio go nie dostaliście, a City tez musiało naprawdę ostro zabulić za Lescotta. Przywołuje te transfery dlatego, bo tutaj klub ewidentnie nie chce puszczać swoich zawodników, podobnie jak było ze shrekiem i człowiekiem-słoniem.
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2013, 11:50
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio