Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1233

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6696

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 wrz 2013, 14:09

gilardino11 pisze:Co raz grubiej się na tych waszych meczach dzieje, aż się te wasze "złote" czasy przypominają...
Jak mi się przypomni, kto wtedy oprócz Juventusu został ukarany to jeszcze grubiej :lol:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 wrz 2013, 14:10

Ciekawe czy taki madry jestes w rzeczywistosci jak tak matkami rzucasz w sieci. Z chcecia bym to sprawdzil. :bicz:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 wrz 2013, 14:11

Ozdobny pisze:Ciekawe czy taki madry jestes w rzeczywistosci jak tak matkami rzucasz w sieci. Z chcecia bym to sprawdzil. :bicz:
Ludzie opanujcie się już. :roll:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 wrz 2013, 14:13

Z drukowaniem przesadziłem bo nie chodziło mi o to że ustawiacie mecze. Chodzi o skandaliczne sędziowalne dla Juve, coś wpływa na to że ten liniowy sie myli, że przy strzelonej bramce sędzia nie ma wątpliwości i wskazuje na środek, przecież tevez uderzał max z metra a nikogo na słupkach nie było. Spalony oczywisty i spokojnie do zauważenia.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 wrz 2013, 14:13

Miekki karny dla Torino. Nastepny prezent ze srodowiska :D.
gilardino11 pisze:Z drukowaniem przesadziłem bo nie chodziło mi o to że ustawiacie mecze. Chodzi o skandaliczne sędziowalne dla Juve, coś wpływa na to że ten liniowy sie myli, że przy strzelonej bramce sędzia nie ma wątpliwości i wskazuje na środek, przecież tevez uderzał max z metra a nikogo na słupkach nie było. Spalony oczywisty i spokojnie do zauważenia.
Sedziemu to powiedz albo wyslij mejla do Lega jak Cie to tak boli. Kazdy po powtorce stwierdzil, ze byl spalonyl, ale z drugiej strony ile juz takich bramek w historii padlo. Zliczyc sie nie da i jest to dosc charaktersytyczny i czesty blad bocznych.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2013, 14:17 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 29 wrz 2013, 14:13

Rozumiem ze boli was to, ale [k****] mac napisałem tylko fakt który kazdy ogladajacy mecz widzial - gol Juventusu ze spalonego! Jaka prowokacja? Fakt.
Napisałeś również że to typowy gol Juventusu. To już nie jest faktem, a jawną, słabą prowokacją.

EDIT gilardino11 - każdy dokładnie tutaj wie o decyzjach na korzyść Juventusu, nie próbuj mi i komukolwiek wmawiać, że Juventini na forum to kwestionują.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 wrz 2013, 14:21

gilardino11 pisze:przecież tevez uderzał max z metra a nikogo na słupkach nie było
ale to nie po strzale Teveza był spalony. Oglądasz w ogóle czy powtarzasz po innych? :-)

ewidentny spalony, przykre. Nie cieszy mnie to wcale ale co niektórzy z Was wypisują o mordach i matkach, to sami za siebie powinniście się wstydzić. bardziej, niż sędzia za tę bramkę.
Napomnę jeszcze, że za uderzenie Marchisio pięścią w plecy też powinna być czerwona kartka dla piłkarza Torino. Z resztą sędzia ogólnie dużo drobnych błędów dziś popełnia. Mecz słabiutki, gra w kości od pierwszych minut.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 985
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 29 wrz 2013, 14:27

Jesteśmy tacy wyrachowani wygrywamy przewagą 1 bramki, strzelamy ze spalonych. Kiedyś to się skończy...

Dzięki za taki mecz z Galatą nawet tak mocno rozwaloną jak teraz możemy sobie nie poradzić, a zwycięstwo jest tutaj nieuniknione.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6696

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 wrz 2013, 14:29

Z całego meczu najbardziej podobała mi się akcja Pogby z doliczonego czasu gry jak mu się piłka od chorągiewki odbiła czym wkurzył wszystkich kibiców Torino :lol:

Poza tym pobiliśmy chyba rekord świata w niedokładności podań. Ciężko tu coś więcej wymyślić sensownego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 wrz 2013, 14:30

Slowem podsumowania mecz stal na takim poziomie jak ten smark Teveza na zakonczenie transmisji. Nimniej jednak ciesza kolejne 3 punkty choc zdobyte po bledzie bocznego i mimo wszystko ciagle slabej grze.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 29 wrz 2013, 14:30

Chodzi o skandaliczne sędziowalne dla Juve, coś wpływa na to że ten liniowy sie myli, że przy strzelonej bramce sędzia nie ma wątpliwości i wskazuje na środek
Skandaliczne to są karne z kapelusza dla Milanu od kilku lat. Dostajecie ich najwięcej w całej lidze i zazwyczaj w końcowych minutach żeby punkty uratować, Przypadek? Nie sądzę.

Co do Juventusu to mecz żałosny, komentatorzy żałośni. Liczyłem, że Torino strzeli brame pod koniec, bo jak zaczęliśmy się przed nimi bronić to już mi ręce opadły. Jak gra się nie poprawi to o obronie mistrza można zapomnieć, a w LM odpadniemy w 1/8 jeśli w ogóle z Galatą wygramy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 29 wrz 2013, 14:32

Boromir pisze:Poza tym pobiliśmy chyba rekord świata w niedokładności podań. Ciężko tu coś więcej wymyślić sensownego.
Tak samo mi w fifie idzie ;P

Kolejny mecz w którym Juventus mi się nie podoba. Tak dalej być nie może, jak stracimy punkty z Galatą to będzie cholernie ciężko. Zmienili trenera więc kompletnie nie wiadomo czego się po nich spodziewać, ale Juve w takiej formie strzeleckiej można ograć, ewentualnie wywieźć pewny remis. Conte musi zacząć działać!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 wrz 2013, 14:44

Kolejny męczący mecz. Znów zabrakło energii, dynamicznych składnych akcji. Znów rywal myślący tylko o obronie, któremu napastnicy są potrzebni tylko po to by latać za Pogbą i Bonuccim i ograniczać ich w rozegraniu. Jak padła bramka Torino już kompletnie nie wiedziało co ma ze sobą zrobić. Widać wcześniej się nie zastanawiali co będzie jak padnie bramka. Zresztą to 9 mecz z rzędu, w którym Toro nie potrafi strzelić gola JUVE. Szkoda, że znów bramka po błędzie sędziego, ale co na to ma poradzić JUVE? Pogba miał w następnej akcji honorowo wejść z piłką do bramki? Nikt nie oszukiwał by wymusić karnego czy pomagał sobie ręką by strzelić gola. No i dlaczego nawet po strzelonym golu nie szukali za bardzo kolejnej bramki? Taki mało przyzwoity minimalizm.
Taktycznie ten mecz też nie wypadł dobrze. Seba kariery w JUVE nie zrobi, a Tevez lepiej wyglądał gdy był cofnięty. Pogba też dużo żywszy gdy zamienił się pozycją z Vidalem. No i fajnie, że tym razem obrona nie dała przeciwnikowi tej jednej jedynej okazji po której zawsze padały bramki w ostatnich meczach.
Mało radości ostatnio JUVE sprawia...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 29 wrz 2013, 14:49

Z meczu na mecz coraz gorzej. Z wyjątkiem spotakań z Lazio niewiele dobrego można powiedzieć o grze Juve. Jeśli jeszcze w drugiej połowie meczu z Duńczykami i w spotkaniu z Hellas jakieś sytuacje strzeleckie były stwarzane, tak dwa ostatnie mecze to już niestety słabizna zwieńczona błedami sędziowskimi.

Po jednym takim spotkaniu nie chiałem wyciągać daleko idących wniosków, ale po serii takich spotań powoli się trzeba zastanawiać co jest nie tak. Co do dzisiejszego spotkania to tak: jeśli ktoś był ciekawy jak będzi wyglądać współpraca Giovinco z Tevezem, to ma odpowiedź - tak jak wygląda współpraca Llorente z Fabio. Nie wiem naprawde czy trzeba było "testować" te zestawienia, efekt był taki jaki możn było przewidzieć. Druga sprawa z tego meczu- Pogba w roli Pirlo nie wypalił, chyba Vidal na tej pozycji wyglądal lepiej w drugiej połowie.

Takie wnoski ogólniejszej natury, nie są nowe, przede wszystkim skrzydła. Ostatni występ Isli i Peluso był komiczny, niestety Asa i Lichy dzisiaj zrównali się poziomem ze swoimi kolegami. Dzisiaj nie było 3-5-2, było w najlepszym wypadku 5-3-2. Wydaje się, że grając na boku muisz umieć dośrodkować, czasami wygrać pojedynek 1 na 1, obie te umijętności są obce skrzydolwym(?) Juventusu.

Można się też zastanawiać czy jest sens grania 3 środkowych obrońców z takimi zespołami jak Torino czy Chevio. Zęby bolą jak się biorą za rozgrywanie czy zaczynają niekończącą się serie podań między sobą.

Początek tego sezonu jest słabszą wersją zeszłorocznego. Teraz trzeba poczekać, który zespół zrobi to co zrobił Inter i liczyć, że chłopaki się przebudzą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8746
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 wrz 2013, 14:55

Chłopaki podajcie adresy, wyślę Wam prezenty:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”