FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 23

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2328
Kontakt:

Re: FA Cup (Puchar Anglii)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 sty 2014, 19:15

ryba_82 pisze:Awans do finału może dać im nawet grę w euoropejskich pucharach,więc nic dziwnego iż dziś odpuścili wystawiając dość rezerwowy skład.
Sam awans nie - tylko zwycięstwo. Tylko w FA Cup jest tak że finalista dostaje miejsce.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 05 sty 2014, 19:22

A to sorry,coś mi się ubzdurało,że jednak już sama obecność w finale może dać europejskie puchary.Mimo wszystko droga do Europy i tak dużo krótsza niż w przypadku FA Cup.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 sty 2014, 18:37

Dobiegła końca czwarta runda Pucharu Anglii. W tej rundzie obyło się totalnie bez niespodzianek wynikowych - wszystkie zespoły, które mogły przejść z Premier League, przeszły. Najbliżej sensacji było Watford, gdyż na Etihad prowadziło 0-2 z City, ale Aguero wyremontował i ostatecznie finaliście z ubiegłego sezonu pokonali Watford 4-2.

Losowanie V Rundy dało dwa wielkie mecze: Man City z Chelsea i Arsenal z Liverpoolem :lol:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 19:14 przez Magnum, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 sty 2014, 18:41

Magnum pisze:Losowanie V Rundy dało dwa wielkie mecze: Man City z Chelsea i Arsenal z Liverpoolem :lol:
Losowania Arsenalu w tym sezonie to jakaś kpina. Gdyby dodać do tego terminarz ligowy, w którym grywamy maratony w postaci 3-4 spotkań pod rząd z faworytami... Jak dla mnie z The Reds powinniśmy zagrać na pełnej, z Bayernem i tak nie mamy wielkich szans, a głupio byłoby znów odpaść ze wszystkich rozgrywek w tydzień.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 sty 2014, 19:51

Podejrzane te losowanie. Trafili na siebie najmocniejsi z Premiership: City-Chelsea, Arsenal-Liverpool, Everton-Swansea i Sunderland-Southampton... Później znowu takie Wigan awansuje do finału, wyjdzie mecz życia i o, historyczny moment.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 sty 2014, 20:08

blackmore pisze:Podejrzane te losowanie. Trafili na siebie najmocniejsi z Premiership: City-Chelsea, Arsenal-Liverpool, Everton-Swansea i Sunderland-Southampton... Później znowu takie Wigan awansuje do finału, wyjdzie mecz życia i o, historyczny moment.
Jestem za, przynajmniej na Wyspach zwycięzcy turniejów nie zamykają się w 2 drużynach. Mi się takie romantyczne historie jak te z Wigan, Porsmouth czy Birmingham podobają.

No dobra, akurat historia z Birmingham nie przypadła mi do gustu. :angry2:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 sty 2014, 20:15

Jest różnica, czy zwycięzcami nie są tylko dwie drużyny ze względu na piłkarską siłę danego kraju, czy ze względu na śmieszne losowanie.

To nie narzekaj na losowanie Arsenalu, tylko się ciesz, że rośnie szansa Preston North End na grę w europejskich pucharach!

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 26 sty 2014, 21:34

sickstick pisze:Jak dla mnie z The Reds powinniśmy zagrać na pełnej, z Bayernem i tak nie mamy wielkich szans, a głupio byłoby znów odpaść ze wszystkich rozgrywek w tydzień.
Nie byłbym taki pewien. OK, Bayern gra wyśmienicie, ale jak dla mnie wy też gracie bardzo dobrze w tym sezonie i nie warto od razu nastawiać się na porażkę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 mar 2014, 4:44

Dzisiaj przed nami bardzo trudne spotkanie ćwierćfinałowe z Evertonem. Nikt nie ukrywa, że liczymy najbardziej właśnie na ten Puchar Anglii. Fajnie byłoby rozpocząć cykl wygrywania pucharów i przerwania tej posuchy sięgając po to samo trofeum, po której właśnie rozpoczęła się ona.

Na drodze stoi jednak Everton, z którym ostatnio nie przegrywamy, ale ciężko jest nam też wygrać. 3 punkty zostały nam wyrwane na Emirates w grudniu i to pozostaje w pamięci. Jak będzie tym razem? Diabli wiedzą..

Jeśli chodzi o informacje kadrowe, to niepewny występu jest Koscielny i na pewno nie zagra Wilshere, który wypadł na 6 tygodni. Ja bym wystawił taką jedenastkę:

Fabiański - Sagna, Vermaelen, Mertesacker, Gibbs - Flamini, Rosicky - Cazorla, Özil, Chamberlain - Giroud

Możliwy jest też występ Artety tudzież Gnabry'ego. Pożyjemy zobaczymy. Liczę na wielkie spotkanie i świetne zwycięstwo w wielkim stylu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 mar 2014, 10:17

Dziwnie czuję, że po wyeliminowaniu Liverpoolu i Evertonu, Arsenal może mieć problemy z Evertonem. W końcu "The Gunners" grają na trzech frontach, ale priorytetem jest mistrzostwo Anglii. Oprócz tego że ostatnio są w dołku, to w dodatku znowu grają z osłabieniami w kadrze.

Wenger w rozmowie z ArsenalTV potwierdził, że dziś zagra Fabiański zamiast Szczęsnego. Nie wiem w sumie czym uargumentowana jest ta sytuacja, ale to dobrze że Łukasz wciąż ma szanse na regularną grę w Londynie. Być może dziś da kolejny znak, że jest w formie, co zresztą w tym sezonie już potwierdzał. Sam Wenger powiedział: "Mecz z Bayernem w ogóle nie wpłynie na wybór składu."

Prawda jest jednak taka, że to Arsenal wyjdzie od początku z inicjatywą i to po stronie dzisiejszych gospodarzy spodziewałbym się pierwszego gola. Kiedy Arsenal ostatni raz przegrał, choć otwierał wynik? Według jednej z angielskich stron prawie rok temu!

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 mar 2014, 11:32

:witam:

Oby. Arsenal ma też spore problemy z kontuzjami. Nie ma naturalnie Diaby'ego i Wallcotta, teraz wypadł Wilshere z Kościelnym. A Martinez ma chyba już wszystkich piłkarzy do dyspozycji, no może Gibsona i Kone. Co prawda z Arsenalem nigdy nie grało nam się dobrze, ale możemy zawsze spróbować grać na remis. Poza tym rzeczywiście Arsenal póki co walczy jeszcze na kilku innych frontach.

Spodziewam się, że Martinez wystawi swoją żelazną jedenastkę czyli:
-----------------Howard (Robles)--------------------
Coleman - Jagielka (Stones) - Distin - Baines
Mirallas (Deulofeu)- McCarthy - Osman (Barkley) - Pienaar
---------------------Lukaku-------------------------

W nawiasach nazwiska piłkarzy, którzy z jakiegoś powodu mogą wskoczyć do składu. Jagielka był ostatnio kontuzjowany, zresztą dlatego też nie pojechał na mecz z Danią, ale obiło mi się o uszy że już wydobrzał. Reszta raczej zdrowa a to czy Roberto na nich postawi tego już nie wiadomo, ale często rotuje Mirallasa za Deulofeu i Osmana z Barkleyem. Ostatnio grał Ossie i Deulofeu więc wydaje mi się, że dziś raczej szanse dostanie bardziej doświadczony Mirallas. Barkley nie jest w formie więc ja też raczej bym postawił na doświadczonego Osmana.

Pozdro,

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 08 mar 2014, 11:37

Po poście metola wnoszę, że Arsenal jest murowanym faworytem tej konfrontacji, skoro Everton ma zacząć w dziesięciu :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2014, 11:40

za kilka dni Bayern, ale liczę ze Wenger nie będzie za bardzo zgrywał... Wengera i nie zechce oszczędzać najlepszych na Niemców. Puchar Anglii to jedyne (moim zdaniem) trofeum które mozna zdobyć w tym sezonie i trzeba po nie iść, a nie oszczędzać sie na Bayern, gdzie szanse na awans są minimalne. Ostatnio lekki dołek formy, więc nie wiadomo czego sie spodziewać, do tego kilka kontuzji. Bez Kosa, Ramseya i Walcotta łatwo nie będzie, ale powalczyć wypada.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 mar 2014, 11:41

Zapomniałem chyba o Barrym. Ale to tak oczywiste, że wystąpi iż nie uznałem za celowe o tym pisać. :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 mar 2014, 11:54

fieldy pisze: za kilka dni Bayern, ale liczę ze Wenger nie będzie za bardzo zgrywał... Wengera i nie zechce oszczędzać najlepszych na Niemców. Puchar Anglii to jedyne (moim zdaniem) trofeum które mozna zdobyć w tym sezonie i trzeba po nie iść, a nie oszczędzać sie na Bayern, gdzie szanse na awans są minimalne. Ostatnio lekki dołek formy, więc nie wiadomo czego sie spodziewać, do tego kilka kontuzji. Bez Kosa, Ramseya i Walcotta łatwo nie będzie, ale powalczyć wypada.
Naprawdę chcecie, żeby Arsenal zluzował na Bayern? Jak na moje wypadałoby jednak ruszyć z kopyta, bo nic nie ma do stracenia choć z drugiej strony o awans będzie ciężko (i w ogóle triumf w całych rozgrywkach) a gdzieś na swoim podwórku istnieją szanse na jakieś trofea, które dobrze zrobią Kanonierom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”