IV Edycja FIFA 13 Zapisy,Regulamin,Wyniki - Strona 11

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: IV Edycja FIFA 13 Zapisy,Regulamin,Wyniki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 sty 2014, 23:17

Powiem Ci tak. Gdyby nie handicap, to by była o wiele lepsza gra niż 13. Nie grałem w nią na next genie, ale Ci co przesiedli się na 14 na ps4, to są zachwyceni. Mniej błędów, lepsza gra. 14 nie jest fatalna, on jest po prostu inna. Np jak grasz słabą drużną z Realem i wali deszcz/śnieg, to jest to realistyczne, czyli łatwiej Ci się bronić.

Irytujące są za to wrzutki, bo masz 50% że stracisz gola. Co prawda, podobno jest to związane z tym, że EA wprowadziło nowy system. Czyli nie naciskasz jak psychol z tikiem nerwowy, tylko musisz naprawdę wygrać górną piłkę, czyli nacisnąć przycisk w odpowiednim momencie. Chyba to się sprawdza, bo ostatnio stosowałem to i duzo piłek wygrywałem.

E: Moje odczucia. Nie licz na super 15 na ps3. NexGen dostanie super grę, my odgrzaną 14.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 sty 2014, 11:00

Tak się dyskusja rozwinełą , to ja wpadnę tylko powiedziec, że potwierdzam wyniki z Tomusiem :P

Ps. Nie wiem czy juz na pewno od przyszlej ale za 2 edycje juz raczej mnie nie bedzie, poluje wlasnie na PS4, kumpel ma i gra jest kozacka w porownaniu z PS3 , zeby miec nowa konsole bede musial poswiecic stara, ale narazie planuje wygrac turniej :PP

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2014, 11:06

myhalek_acm pisze:Ps. Nie wiem czy juz na pewno od przyszlej ale za 2 edycje juz raczej mnie nie bedzie, poluje wlasnie na PS4, kumpel ma i gra jest kozacka w porownaniu z PS3 , zeby miec nowa konsole bede musial poswiecic stara, ale narazie planuje wygrac turniej P
Ja też planuję przesiadkę, ale dopiero jesienią. Choć jeśli sprzedalbym cały osprzęt z grami, to spokojnie starczyłoby mi z PS3 na PS4 i grę.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 sty 2014, 11:36

bartbuks pisze:Ja też planuję przesiadkę, ale dopiero jesienią. Choć jeśli sprzedalbym cały osprzęt z grami, to spokojnie starczyłoby mi z PS3 na PS4 i grę.
Nie lepiej poczekać na 3-4 edycję konsoli?? Dużo się zmienia, bo wychodzą babole w chłodzeniu, działaniu poszczególnych podzespołów. Tak było z PS2 i PS3 pewnie z PS4 będzie podobnie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2014, 11:39

Sesto Elemento pisze:Nie lepiej poczekać na 3-4 edycję konsoli?? Dużo się zmienia, bo wychodzą babole w chłodzeniu, działaniu poszczególnych podzespołów. Tak było z PS2 i PS3 pewnie z PS4 będzie podobnie.
Ciśnienia na zmianę nie mam, dlatego najwcześniej zmienię jesienią. Na pewno pierwsze modele będą miały wady, ale np tak było z PS3 Super Slim, którą ja mam. Ile to naczytałem się, że bubel, że jakaś kpina. Odpukać, nic mi się nie stało i działa super :)

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 28 sty 2014, 11:44

Ja PS3 pożyczyłem kiedyś od kumpla i ją spaliłem, to była ta pierwsza jaka wyszła. Nie wytrzymała mojej radości z grania w Uncharted i chęci przejścia drugiej części w jeden dzień :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sty 2014, 12:26

Mi się gdzieś obyło o uszy,że do Polski Sony wypuści pierwszy oficjalny rzut PS4 gdzieś w kwietniu czyt na wiosnę...A teraz to są odrzuty z USA - gdzie pewnie jest masa bubli :P Nie wiem czy to prawda,bo nie śledze aż tak wątek PS4...
Co do przesiadki cóż,wiadomo było,jest i będzie,że tylko kwestia czasu( i pieniędzy), a większość będzie się z miesiąca na miesiąc przesiadywało to nie uniknione...Cóż był okres na forum,gdzie dominował haxball,fify a w przyszłości będzie co innego zobaczymy...Dopóki będzie wzięcie turnieje będą się odbywać może nie tak często, ale cosik będzie tworzone..A jak nie to po prostu damy sobie spokój i będziemy grać towarzysko miedzy sobą :P

Sam miałem zamiar pod koniec roku kupywać PS4(nie sprzedawając PS3,jak kupić to już zatrzymać i być kolekcjonerem),ale po dłuższym zastanowieniu uznałem,że warto poczekać(planowałem na wiosnę-lato inne wydatki np.samochód,a teraz możliwe,że będę musiał coś dołożyć do samochodu ojca(tzw.pożyczka) bo niestety nasze(ojca) auto pójdzie do kasacji(od zeszłego tygodnia wszyscy z Opola mają u mnie przejebane :bicz: :bicz: )...No i tym sposobem jak dobrze pójdzie to może PS4 kupię w grudniu,bo i tak wiele gier na PS4 nie ma - FIFA 15,NBA 2k15,F1 2014 to zapewne będą pierwsze standardowe tytuły a do tego czasu jakieś przygodówki wyjdą lub z tanieją o te 20-50 zł :D

E: Dopóki jeszcze wszyscy mają PS3 - może macie inny pomysł-grę którą wspólnie moglibyśmy pykać? Jak coś to piszcie w temacie ogólnym PS3 - może coś wspólnymi siłami pomyślimy :) Pod warunkiem,że oczywiście chcecie :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 sty 2014, 12:33

Z racji tego,że zegar tyka nie ubłaganie,a miały być podjęte decyzje muszę wystosować ostatni komunikat- ostrzeżenie

kulekfcb dalem Ci takie ultimatum,które na chwilą obecną nie spełniłeś ani jednego punktu
1. Od wtorku masz czas,czyli 28 styczeń - od tego dnia do 1 lutego masz czas na rozegranie spotkania z bartbuksem - nie rozegrasz wpisuje walkowery...
2. Decyzja odnośnie dalszego uczestnictwa w zabawie do dnia 28 stycznia(w dzień który będziesz) - niestety decyzja musi być podjęta szybciej(możliwa zmiana terminarza,ustalenie podziału punktów) niestety trzeba ustawić prędzej(runda zasadnicza kończy się 26 stycznia więc masz czas wydłużony o 2 dni)...

Jakie kroki będą podejmowane? Punkt 1 pozostaje bez zmian...
Natomiast co do punktu 2 - jeśli nie dasz żadnej odpowiedzi odnośnie dalszego uczestnictwa w zabawie do 1 lutego godziny 23:59(a więc znów przedłużam termin) w rundzie finałowej wszystkie Twoje spotkania będą uznane za walkowery 3:0 dla Twoich przeciwników i tym samym zostaniesz przesunięty na ostatnią pozycję...

Tak samo jak w poprzedniej edycji po rundzie zasadniczej wszyscy uczestnicy przystąpią do rundy finałowej z bagażem o połowę mniejszym :)

myhalek_acm oraz Sesto Elemento dacie rozegrać mecz zaległy do 1 lutego? Wtedy wszystko podliczę jeszcze ja i bartbuks nie będzie miał roboty z rundą zasadniczą :P

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 31 sty 2014, 13:07

Ja już mam konsolę sprawną więc jeżeli myhalek będzie dzisiaj wieczorem dostępny to mogę spokojnie zagrać.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lut 2014, 1:03

Arsenal 4:1 Chelsea
Chelsea 0:11 Arsenal

Dziękuję ;) piliśmy równo więc szanse były te same :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 lut 2014, 0:11

5 po 12 także myślę,że to odpowiedni czas na napisanie komunikatu...

kulekfcb został ukarany walkowerem w rundzie zasadniczej i nie przystąpi do rundy finałowej(będą dopisywane dalsze walkowery)

Cóż szkoda,że myhalek z Sesto nie rozegrali spotkania - widzę,że próby były - niestety bartbuks będzie musiał podliczać rundę finałową(tym 2 dwóm osobom nie dzieliłem punktów z racji nie rozegranego spotkania)...
Jeśli będę miał neta przez WiFi w tablecie(może się uda :D) to może złapie z Wami jakiś kontakt...Tymczasem nie nadwyrężajcie cierpliwości bartbuksa :wink: Pozdrawiam :beer:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 lut 2014, 12:27

Postaram się godnie Ciebie zastąpić. Trzymaj się ciepło i szybko wracaj do zdrowia!

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 lut 2014, 22:18

Runda finałowa zakonczona z przytupem :PP

Chelsea 3-4 Viola
Viola 10-4 Chelsea

Nie wiem co tu duza pisac, bardzo radosna gra z obu stron :P Kiedys juz strzelilem 10 bramek bodajze Kulkowi, bylo chyba 10-5 ?? Bardzo podobny mecz heh . Straszliwa ilosc szans dodatkowo niewykorzystana :P Za to 1 mecz braklo skutecznosci i przez niefrasobliwosc byla nerwowka , ale mimo wszystko wygralem.

Narazie Sesto mamy bilans 13-0-0 dla mnie :P Mam nadzieje ze ta 13 nie bedzie pechowa :P

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 02 lut 2014, 22:20

Wyniki potwierdzam. Choć jak dla mnie gdybym nie zjebał tylu setek w pierwszym meczu to był on do wygrania. Nie usłyszałem nawet dziękuję za pomoc moich zawodników z obrony którzy nie raz asystowali przy Twoich bramkach:P

Tak czy inaczej gratuluję wygranych i bez kitu radosne mecze :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 lut 2014, 17:58

Real 4:1 Arsenal
Arsenal 1:3 Real

Koniec! Nigdy więcej nie ruszam tego gównianego klubu z klocem na ataku, on głową również nie umie strzelać bart :P MVB łoił mnie wrzutkami i praktycznie 80% bramek strzelonych głową. Zdecydowanie byłeś lepszy i nie ma dla mnie żadnego wytłumaczenia, ale obraz przycinał w ważnych momentach ;) rozumiem, że kulka nie ma i nie będzie więc to koniec tego turnieju. Po nim jeszcze bardziej nie trawię Kanonierów :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”