Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1667

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 05 lut 2014, 21:56

:beer:
Nie spodziewałem się tak pewnego zwycięstwa, ale mecz ułożył się kapitalnie. Atletico nie miało praktycznie nic do powiedzenia, poza tym rożnym, którego wybił Modrić było zupełnie pozbawione sytuacji bramkowych. Cieszy to, że powoli wchodzimy w decydującą fazę sezonu, a gra wygląda coraz lepiej, szczególnie w defensywie. Kapitalnie dziś zagrał Di Maria i na pewno na wyróżnienie zasługuje Jese, który jeśli dalej będzie tak grać to czuję, że albo Carlo zacznie go wystawiać na napastniku, albo Cristiano się przestawi na napastnika i skrzydła Jese&Bale.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 05 lut 2014, 22:00

Dr.Football1 pisze:Ogolnie gratulacje i mam nadzieje, ze pykniecie Barce w finale.
Nie wierzysz Doktorku w Griezmana i spolke? :nein:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2014, 22:09

Atletico w ataku poza stałymi fragmentami gry nie stworzyło absolutnie nic, zero sytuacji. Dobrze patrzy się na to jak Real pracuje w defensywie, jak odbiera piłkę w środku boiska, jak się asekuruje. Brudne gierki i ostra gra były z obu stron, ale to normalne. Atletico zawsze gra na granicy i dobrze, że chłopaki im nie ulegli w tym elemencie. Dwie bramki po rykoszetach, ale co z tego? Real był zdecydowanie lepszy przez cały mecz i przynajmniej na chwilę równowaga w Madrycie wróciła na swoje miejsce. W tym sezonie zostały jeszcze dwa mecze na Vicente Calderon i zobaczymy jak tam będzie. :) Finał Copa del Rey jest już blisko. Problem tylko w tym, że Di Maria zszedł z kontuzją, więc trzeba poczekać na diagnozę.

Awatar użytkownika
Wolowitz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wolowitz » 05 lut 2014, 22:23

Świetny mecz Di Marii. Podanie do Jese przy bramce po prostu majstersztyk :rydzyk: Do tego profesor Modric, pewna obrona i finał CdR coraz bliżej. Najsłabszy u nas ewidentnie CR.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2014, 22:24

Najsłabszy zdecydowanie Benzema, ale nie czepiajmy się po takim wyniku z takim rywalem.

Awatar użytkownika
Wolowitz
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wolowitz » 05 lut 2014, 22:32

Benzema był dzisiaj tak dyskretny, że w ogóle o nim zapomniałem :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2014, 8:50

Real sie rozkreca. Zlal Atletico jak za starych czasow. Sprawe awansu juz praktycznie rozstrzygnal. Fajnie gra Jese. Przy wielkim Mou pewnie by go juz w Madrycie nie bylo ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2014, 11:33

Też tak myślę, że Mourinho by na Jese nie postawił. To nie jest zawodnik w jego stylu. Portugalczyk też na pewno nie pozwoliłby na odejście Ozila i na brak transferu dziewiątki. Mniejsza z gdybaniem. Mou jest zadowolony z pobytu w Chelsea i tworzy tam bardzo niewygodnego rywala dla wszystkich w ten sam sposób co zawsze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2014, 12:55

Bo dla Mou Hiszpania to za wysokie progi. Anglia mu pasuje a w szczegolnosci Chelsea bo tam jest tylko nacisk na sukces. W Hiszpanii liczy sie klub oraz jego tradycje (wychowankowie) oraz styl gry. Mou nie potrafi wpowadzac do druzyny wychowankow nie wspominajac o zachowaniu widowiskowego stylu gry.
Taki Jese rozwija sie wysmienicie i tylko czekac az zostanie powolany do kadry. Widze w nim casus Pedro z Barcelony.
Kupicie Suareza i problem 9 zostanie rozwiazany.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 lut 2014, 13:36

tego w końcu zamkną w zoo czy marne szanse?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 lut 2014, 13:47

Kiedyś walili sie po jajach, teraz smarkają. Co za czasy.
Diego swego czasu też chyba dosyć czesto miał katar.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 06 lut 2014, 14:43

Bienias pisze:Bo dla Mou Hiszpania to za wysokie progi. Anglia mu pasuje a w szczegolnosci Chelsea bo tam jest tylko nacisk na sukces. W Hiszpanii liczy sie klub oraz jego tradycje (wychowankowie) oraz styl gry. Mou nie potrafi wpowadzac do druzyny wychowankow nie wspominajac o zachowaniu widowiskowego stylu gry.
Pieprzenie, bo kto ostatnio w Madrycie dawał realną szansę wychowankom? To nie miało nic wspólnego z jego odejściem. Inna sprawa, że Mou faktycznie zjebał sprawę, bo w tamtym sezonie była wręcz idealna okazja do ogrywania Hiszpana (kopiący sie po czole Di Maria, przegrana w połowie sezonu liga) i gdyby Jese zdobył rok temu doświadczenie to teraz byłby pewnie jeszcze lepszy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 06 lut 2014, 15:44

Teraz to takie typowe gdybanie. Rok temu Jese grał w Castilii i tam było jego miejsce, czy Moui nie dałby mu szansy? Skąd takie wnioskI? Za jego czasów, żaden Jese nie pojawił się w drużynie, a młodego Varana wprowadził wyśmienicie, wiadomo dlaczego, bo to piekielnie utalentowany chłopak, z drugiej strony o trzy klasy gorszy od Francuza Nacho też grał u Mou, tylko odpowiednio mniej, bo się do tego po prostu nie nadawał, to samo dotyczy wychowanków, których próbował Mou.

Zresztą zawsze dziwią mnie te teorie, że trener nie wprowadza zawodnika na złość samemu sobie, czyli wielki talent nie masz szans gry. Potem okazuje się, że wielki talent skończył sie zanim zaczął, a narzekacze i ślepi zwollennicy szkółki mają już nowe "talenty" w dzienniczku ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lut 2014, 15:52

Sfinks. Tylko czy stawiamy znak rownosci z poprzednikami tlumacza? Ja go oceniam wyzej i wymagam wiecej. Ja wiem ze stawianie na wychowankow nie bylo glownym powodem jego odejscia. Jest ich wicej jak chocby mala ilosc zdobytych pucharow.

Varane to nie jest wychowanek RM. Wiem ze gdybamy ale chetnie poczytam ilu wychowankow przez ostatnie 10 lat wprowadzil do swoich druzyn Mou? Mam tu na mysli zawodnikow, ktorzy nie byli zapchaj dziura w jakims pucharze.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 06 lut 2014, 16:27

Sfinks. Tylko czy stawiamy znak rownosci z poprzednikami tlumacza? Ja go oceniam wyzej i wymagam wiecej
Porównywanie Mourinho z Capello czy nawet Pellegrinim, czy wcześniej Hiddinkiem albo Heynckesem jakiejś strasznej ujmy Portugalczykowi chyba nie przynosi.

tylerdurden- Mourinho w którymś z wywiadów mówił, że Real gra innym systemem niz Castilla i u niego nie ma pozycji 9,5 na której gra Jese. To było chyba głównym powodem, który mnie osobiście nie przekonuje.
No i mogły mu się nie podobać wypowiedzi Hiszpana w prasie, kiedy wyrażał niezadowolenie z powodu braku szans na gre w pierwszym zespole. A wiadomo jak on jest na to wyczulony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”