Manchester City (zbiorczy) - Strona 107

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 mar 2014, 21:26

Obrazek

Pelle wygrywa pierwszy puchar z City :jupi: Niby tylko Capital One Cup,ale to dobry prognostyk na przyszłość.Liczę iż dołożymy coś jeszcze w obecnym sezonie,najlepiej majstra Premier League :)

Co do samego meczu to nic wielkiego nie zagraliśmy.Przeciętna pierwsza połowa,ale po przerwie było już dużo lepiej i w dwie minuty ograbiliśmy Sunderland z tego pucharu.Nasri MoTM,bez dwóch zdań.Widać,że forma idzie w górę i to Francuz obok Aguero i Yaya powinien ciągnąć grę City w najbliższych tygodniach.Bardzo dobrze Kompany choć ktoś może mu wytknąć iż przy bramce Boriniego mógł zachować się lepiej,ale ja mimo wszystko obok Samira i Toure jego występ oceniam najwyżej spośród podopiecznych Pellegriniego.Wrzucam dwie pierwsze bramki Obywateli,bo jest na co popatrzeć.Szczególnie na uderzenie Yaya,które zapewne może kandydować do bramki weekendu w Europie.

Obrazek
Obrazek
FRYDERYK SZOPEN pisze:Kazdy jest ciekawy co City pokaze na CN... niby ten zespol jest rewelayjny, swietnie dobrani obroncy pomocnicy plus niesamowity atak. Gdyby ktos mnie zapytal w listopadzie kto moze zagrozic Bayernowi pokazalbym na City ale... Barca ich zjadla. Czy sa sie w stanie obudzic na CN?
Nie chcę wywoływać niepotrzebnej dyskusji,ale na Etihad to nas Bayern zjadł,nie Barca.

Co do szans na awans to oczywiście takie 3:1 jesteśmy w stanie zrobić.Gdyby to był przełom grudnia i stycznia to o awans byłbym spokojny,ale teraz mamy dołek formy i nie zachwycamy,nawet na początku sezonu prezentowaliśmy się lepiej,więc będzie bardzo ciężko przejść dalej,a nawet wygrać czy zremisować na Camp Nou.Mam nadzieję,że jak odpadniemy to po walce i dobrej grze,a widowisko zapowiada się przednio,bo Pelle musi zaatakować i raczej nie powtórzy się sytuacja z Manchesteru gdzie trochę kombinował ze składem.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 02 mar 2014, 21:54

ryba_82 pisze:ardzo dobrze Kompany choć ktoś może mu wytknąć iż przy bramce Boriniego mógł zachować się lepiej
Błąd się zdarza każdemu, a wybitna interwencja już nie. Jeszcze w pierwszej połowie Borini miał setkę na 2:0, ale Belg wykonał perfekcyjny wślizg i zapobiegł nieszczęściu w tak naprawdę ostatnim ułamku sekundy, bo napastnik Sunderlandu już szykował się do strzału. Także mimo wszystko oceniam Kompany'ego pozytywnie.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 03 mar 2014, 5:03

ryba_82 pisze:
Nie chcę wywoływać niepotrzebnej dyskusji,ale na Etihad to nas Bayern zjadł,nie Barca.
Wiesz dla mnie mozesz nawet twierdzic ze byliscie lepsi. Tylko co z tego? Nasri opowiada bajeczki rodem z kubusia puchatka. Dla kazdego postronnego obserwatora City w tym meczu sie zblaznilo, Nie stworzylo nawet pol sytuacji na gola. Na wlasnym stadionie.Przed wlasna publicznoscią. Zostaliscie zjedzeni na surowo. Boczek chleb pomidor. Ale co bedzie w rewanzu, bog raczy wiedziec. Tylko pamietaj, Barcelona to nie Sunderland.

ps Zebys nie pomyslal ze mam cos do City, nie, powiem wiecej, kibicuje wam w lidze.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 mar 2014, 18:33

Widocznie mamy inne definicje "zjadania" jednej drużyny przez drugą.

Lepiej napisz jak tam się wiedzie D.Suarezowi?Już pytałem,ale chyba Ci umknęło.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 mar 2014, 23:33

Biorac pod uwage ze do 54min i karnego z kapelusza Barca nie zagrozila powaznie bramce City ani razu (1 celny strzal na bramke w 1 polowie), to faktycznie 'zjedzeni' zostali po uju.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 04 mar 2014, 7:52

Biorac pod uwage ze do 54 minuty zespol grajacy na wlasnym stadionie jest w polu karnym rywali 2 razy (wow) to masz racje, jest moc.
wiem ze w Madrycie przywyczajeni jestescie do takich meczow, ale w swiat idą wyniki i efekt, swiat nie lubi zespolow grajacych anty. W swiat wasz futbol kolego nie pojdzie nigdy. No chyba ze razem z Cakirem to tak.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 09 mar 2014, 17:56

FRYDERYK SZOPEN pisze:swiat nie lubi zespolow grajacych anty
Według Ciebie Szopenie jakie zespoły grają antyfutbol? Po prostu chce wiedzieć bo dla jednych ktoś gra ciekawie a dla drugich to jest morderstwo piłki nożnej.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 mar 2014, 18:05

Jak do tej pory bez szału.Nie dość,że przegrywamy dzięki sabotażyście Demichelisowi to i pod bramką Wigan nie błyszczymy.Liczę przede wszystkim na lepszą grę z przodu po przerwie i awans,bo głupio by było odpaść z Wigan.Aż mi się ubiegłoroczny finał FA Cup przypomniał brrrrrr.....

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 mar 2014, 19:23

Sfrajerzyliśmy.Nie da się wygrać meczu grając tylko przez 30 minut,nawet z takim Wigan,które gra na codzień w Championship.Swoją drogą chłopaki mają patent na nas,w poprzednim sezonie ograli nas w finale FA Cup,a teraz to.Jedynym pocieszeniem jest,że z pucharu wyeliminował nas Uwe Rosler,legenda City.

Wśród fanów Arsenalu ekscytacja,chyba nawet większa niż wczoraj jak eliminowali Everton.Kto by pomyślał,że czyjaś porażka może cieszyć bardziej niż zwycięstwo własnej drużyny :wink:

P.S.Na głównej można,a nawet trzeba komentować rozstrzygnięcia w ćwierćfinałach Pucharu Anglii,rozruszalibyście tamten grajdoł,bo tam życia nie widać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2014, 20:14

ryba_82 pisze:Wśród fanów Arsenalu ekscytacja,chyba nawet większa niż wczoraj jak eliminowali Everton.Kto by pomyślał,że czyjaś porażka może cieszyć bardziej niż zwycięstwo własnej drużyny
gdzie masz takie komentarze? Czy tylko tak piszesz, by wyszło, ze porażka City ich cieszy bardziej od wygranej z Eve?

z tego co ja zaobserwowałem to raczej przeważają głosy, ze jeśli ktoś miał spieprzyć taką sytuację to własnie AFC

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 mar 2014, 20:19

Chodziło mi o tutejsze forum,nie ogół,a ściślej mówiąc o Ciebie i sicksticka,ale przyznaję,że trochę przesadziłem z tą ekscytacją.Mimo wszystko widać,że zadowoleni jesteście iż dzisiaj wciry dostaliśmy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2014, 20:25

byłbym dziwny jakbym się nie cieszył z tego faktu ;)
nie powiedziałbym jednak, ze ciesze sie bardziej niż wczoraj. Tak się może wydawać, bo meczu AFC nie widzialem na zywo, wiec i na bieżąco nie komentowalem, a dopiero na zimno, jak emocje opadly :)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 mar 2014, 20:30

Czyli jestem dziwak :) bo mimo wszystko wolałbym grać półfinał z lepszą drużyną.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 mar 2014, 20:31

rzeczywiście dziwne

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 mar 2014, 20:38

Wychodzę z założenia,że jak spadać to z wysokiego konia.W piłce taki upadek boli mniej niż 'lądowanie' z takiego źrebaka jakim jest Wigan.Gdyby City dało się ograć dzisiaj Arsenalowi to aż tak zły bym nie był jak teraz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”