Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 wrz 2014, 12:27
cruel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 wrz 2014, 12:34
W takiej Japonii to pewnie jest jakieś 50%. Ale u nich jest "trochę" inne podejście do tematu, bo tam już rodzeństwo cioteczne może się legalnie pobrać. Incesty niby potępiają, ale jak przychodzi co do czego, to się przymyka oczy.maxskr pisze:"Przede wszystkim trzeba pamiętać o tym, że ok. 10 proc. braci i sióstr ma wspólne doświadczenia seksualne"
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 wrz 2014, 15:13
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 wrz 2014, 19:26

kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 30 wrz 2014, 19:35
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 30 wrz 2014, 19:42
Pełna zgoda. Nie wiem dlaczego ma to być karalne, jeśli odbywa się za obopólną zgodą dorosłych ludzi. Najbardziej zresztą bawi mnie to oburzenie mediów (i to tych co uwielbiają homosiów - TVN24 itd.) i samego Palikota. Kompletny brak logiki. Aha, oczywiście wychodzenia na ulice takich ludzi nie popieram, ale dopóki ktoś to robi w zaciszu swojego mieszkania, to zabranianie mu czegokolwiek trąci totalitaryzmem.Cris7 pisze:Straszna burza się z tego zrobiła, bo Hartman jest dość znany (jest posłem?). Jednak pamiętam jak na 2 roku studiów miałem wykłady z prawa karnego z prof. Warylewskim (ówczesnym dziekanem) i on też w swojej książce dot. tzw. przestępstw seksualnych postulował depenalizację kazirodztwa. Nie chodziło mu o to, żeby akceptować związki kazirodcze czy tym bardziej śluby albo uznawać to za coś normalnego. I Hartmanowi chyba też o to nie chodzi (choć nie jestem pewien, bo to w sumie głąb). Chodzi o to, aby nie traktować tego jak przestępstwo, gdy decyduje się na to dwoje dorosłych ludzi, z których żadne nie jest przymuszane. Ciężko bowiem mówić o przestępstwie, gdy nie ma naruszonego/zagrożonego dobra. Nie ma też osoby pokrzywdzonego. Stosunki homoseksualne też nie są normalne, ale nie są zabronione.
rzeznik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 30 wrz 2014, 19:44
ddemon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 wrz 2014, 20:39
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 wrz 2014, 20:43
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 wrz 2014, 20:47
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 30 wrz 2014, 21:32
Ta, zajebisty reset. Co za głupoty.Magnum pisze:Zależy dla kogo. Myślę, że jest pewna grupa osób, dla której takie coś to niesamowity reset psychologiczny i coś fajnego. Wszystko jest dla ludzi, ale nie wszystko jest dla każdego.
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 wrz 2014, 21:36
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 wrz 2014, 22:16
Dlaczego? Jak dla mnie spoko opcja, przynajmniej na krótką metę, nie całe życie.ubek pisze:Ta, zajebisty reset. Co za głupoty.
wianuch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 wrz 2014, 22:28
Nie wiem, nie znam się na takich rzeczach, ale ciężka harówka na statku mogłaby być fajnym resetem, gdyby trwała tydzień-dwa, wiadomo, trochę wysiłku, oderwania się od rzeczywistości. Ale pewnie wyrwać się ze świata na kilka miesięcy, gdzieś gdzie nie ma się kontaktu z bliskimi, gdzie całe dnie zapiernicza się od świtu do zmierzchu - naprawdę trudno wyobrazić mi sobie, że to jest fajna opcja. Tzn. może jakiś odsetek takich, którzy to lubią, jest, ale to raczej margines. Jak dla mnie to raczej katorga, choć niewątpliwie hartująca psychikę.Vianuch pisze:Dlaczego? Jak dla mnie spoko opcja, przynajmniej na krótką metę, nie całe życie.ubek pisze:Ta, zajebisty reset. Co za głupoty.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 30 wrz 2014, 22:36
Rojiblanco
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio