Motor Lublin

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Motor Lublin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2005, 1:03

Zakładam temat o tym klubie z lubelszczyzny, który w tym sezonie był bliski wywalczenia awansu do II ligi. Niestety nie udalo. się.
Prawdę mówiąc nie jestm fanatycznym kibicem tego klubu ani nie znam piłkarzy od podszewki, tylko poprostu śledzę ich wyniki.

Pamiętam jak grali w VI lidze. :D Jak przyjeżdżali na mecze z takim klubem Orlęta Łuków i po jednym z meczów były straszne burdy i kilkanaście karetek jechało do Łukowa :D Echhh.

Motor Lublin w latach 90. grał w I lidze polskiej, ale potem staczał się w dół aż do VI ligi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lip 2005, 1:07

Pamięć mi szwankuje. Jaka przyśpiewka zawierała w sobie "Motorek", żeby ilość zgłosek się zgadzała i było rytmicznie?

Mam nadzieję, że jasno się wyraźiłem. Kiedyś coś takiego słyszałem na meczu, ale za nic nie pamiętam melodii, ani słów. Tylko ten nieszczęsny Motorek :lol:.

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 25 lip 2005, 11:42

Ale czemu "nieszczęsny"? Na cracovie tez jest wiele przyspiewek :].

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lip 2005, 11:50

piwus pisze:Pamięć mi szwankuje. Jaka przyśpiewka zawierała w sobie "Motorek", żeby ilość zgłosek się zgadzała i było rytmicznie?

Mam nadzieję, że jasno się wyraźiłem. Kiedyś coś takiego słyszałem na meczu, ale za nic nie pamiętam melodii, ani słów. Tylko ten nieszczęsny Motorek :lol:.
Nad Bystrzycą pragnę marzyć
Nad Bystrzycą pragnę żyć
Motor Lublin dopingować
I z Motorem w zgodzie żyć
Więc do boju eRkaesie
Więc do boju naprzód marsz
Ty najlepiej w całej Polsce
Ty najlepiej w piłkę grasz
Gdy na świat się narodziłem
Zrozumiałem wtedy że
Że Motorek moim klubem
Że Motorek znaczy śmierć
Więc do boju eRkaesie
Więc do boju naprzód marsz
Ty najlepiej w całej Polsce
Ty najlepiej w piłkę grasz.

Czy wszyscy są szczęśliwi ?
YES!
Gdy nasz Motorek gra
YES!
Bo tylko nasz Motorek
YES!
Zwycięstwo pewne ma
YES!
Czy wszyscy są szczęśliwi YES!
Gdy nasz Motorek gra YES!
Bo tylko nasz Motorek YES!
Zwycięstwo pewne ma!

Czy to jedna z tych może była :?: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 27 lip 2005, 0:23

Niezla pioseneczka Niggaz jak bys tak dorzucil muzyke i wydal na dysku to mysle,ze Motor awansowalby nawet i do I ligi :D.
Corinthians a czy jest oficjalna VI liga w Polsce? Myslalem,ze ponizej V to w Polsce nie ma zorganizowanej pilki. :? .

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 0:41

Motor z Lublina to nasza dobra rodzina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (na melodię qunta namera) Ostatnio Motor się wzmocnił. Przyszedł Bugała :D i inni znani zawodnicy. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie oprócz meczu przyjaźni Śląsk - Lechia będzie mecz Śląsk - Motor (oczywiście w II lidze), a potem za kilka sezonów te mecze będą rozgrywane w ekstraklasie!!

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 0:49

MLSoccer pisze:Niezla pioseneczka Niggaz jak bys tak dorzucil muzyke i wydal na dysku to mysle,ze Motor awansowalby nawet i do I ligi :D.
Corinthians a czy jest oficjalna VI liga w Polsce? Myslalem,ze ponizej V to w Polsce nie ma zorganizowanej pilki. :? .
Jest : IV Liga, Klasa okręgowa (V) , oraz tzw. "Klasa A" czyli potencjalnie VI liga.

A co do Motoru.Dobrze, że Bugała w końcu znalazł klub.Szkoda było, bo w Poznaniu to on nie bardzo miał udany epizod.Motorek mam nadzieję, że wróci do II ligi, bo tam jest jego miejsce.Klub z tradycjami, ambicjami teraz chyba pozbył się wszystkich rywali o awans ( no może Rzeszów i Tłoki).Życzymy powodzenia :!: Śląsk & Motorek, dwa bratanki i do piłki i do szklanki.

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 0:57

MLSoccer pisze:Niezla pioseneczka Niggaz jak bys tak dorzucil muzyke i wydal na dysku to mysle,ze Motor awansowalby nawet i do I ligi :D.
Jak już kumpel z Oporowskiej (Bogi) wspomniał to po V lidze jest A klasa, ale dalej jest jeszcze B-Klasa i C-klasa. V liga rozgrywana jest na szczeblu okręgowym, A-klasa na terenowym (wielkość 2-3 powiatów), B-klasa powiatowym, a C-Klasa gminnym. W niektórych (bogatszych) gminach zainteresowanie piłką jest większe i są tam tworzone D-klasy równorzędne z C-klasami, aby liga nie była zaduża.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lip 2005, 1:03

Hehe, a żeby zamknąć temat, to powiem, że nie można spaść z klasy "B".Wydaje się to dziwne, ale aby awansować z klasy "C" to trzeba spełaniać specjalne warunki (m.in. pieniążki).A jak wiadomo, kto gra w klasie "C" ? Dziadki, rolnicy, dzieci i tym podobne.Tylko po to, aby mieć co robić po kościele w niedziele :lol: , więc nie będą raczej w stanie awansować wyżej.Ogólnie rozgrywki nie kiedy są ciekawe.Więcej możesz poczytać na www.90minut.pl Pozdrowiam ;].No i Dj Rom$ona :!: :)

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 27 lip 2005, 1:30

Sam rozegrałem 16 meczy w B-klasie (4 gole) i 7 w A-klasie (2 gole) i nie grało mi się jakoś trudno, a zdobyłem dużą liczbę goli jak na stopera...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 27 lip 2005, 14:43

MLSoccer pisze:Corinthians a czy jest oficjalna VI liga w Polsce? Myslalem,ze ponizej V to w Polsce nie ma zorganizowanej pilki. .
C klasa jest najniższa. Jest świetnie zorganizowana. W moim powiecie jest klub: Absolwent :D Stadion!? Uuuu. Zakopane jest równiejsze.
Trybuny!? Uuuu. Dwa wielkie kamienie, pięciu pijaków na nich siedzi i to są trybuny wypełnione po brzegi :D Absolwent ma w składzie nawet murzyna :!: Ale przyśpiewek żadnych nie znam :lol: Nawet nie ma.

Cinek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cinek » 27 lip 2005, 15:23

Corinthians a może chodziło Ci o IV lige a nie VI bo o ile pamiętam z Orlętami graliśmy w IV lidze ;) pozdro

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 26 wrz 2005, 14:28

Bogi pisze:pozbył się wszystkich rywali o awans ( no może Rzeszów i Tłoki).Życzymy powodzenia Śląsk & Motorek, dwa bratanki i do piłki i do szklanki.
No tak niby miało byc (chociaz przed sezonem Hutnik był jeszcze wymieniany do faworytów), ale teraz np dobrze gra Avia. Czekam na awans, ale Motorek zawodzi... wydawało sie że są najpoważniejszym kandydatem do awansu.
xaver pisze:Na cracovie tez jest wiele przyspiewek :].
Napisałem na Cracovie bo miałes ich w avatarze a teraz to już sam mnie wiem za kim jestes :wink:

Śląsk i Motor ooo :!:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 paź 2005, 16:22

Zaskakuje postawa Avii Świdnik :shock: Są drudzy w tabeli gr. 4 III ligi i mogą wejść do II! Przecież Avia ma słabszy skład od Motoru a jest wyżej. Może Motor się rozkręci... Nie lubię Avii, ale jakiś zespół z lubelszczyzny przydałby się w II lidze. Do III mogłyby awansować Orlęta Spomlek Radzyń (urodziłem się w Radzyniu). Orlęta mają chyba lepszy stadion od Motoru ]:-> Orlęta już od kilku sezonów celują w III ligę, ale najwyżej byli na drugim miejscu... :?
Ponoć Kurczuk jakby wygrał wybory parlamentarne miał wyremontować stadion Motoru :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 paź 2005, 16:34

Po ostatnich dymach Motor nie może rozgrywać spotkań na własnym stadionie :? Z Hutnikiem grali w właśnie w wymienionym przez Corinthiansa Radzyniu :wink: :roll: Nie wiem jak dłogu potrwa ta kara, ale liczę, że niedługo stadion zostanie znowu otwarty.

Tymczasem Motor przegrywa z Kmitą Zabiarzów 3:2 :? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”