Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 lip 2005, 17:40

Powiem krótko - zdecydowanie bardziej pasuje mi wizja polityki zagranicznej (a konkretniej stosunków z Rosją) Cimoszewicza niż Kaczora.

Mam również nadzieję, że wszystkie działania Kaczora związane z Rosją są tylko elementami kampanii wyborczej...

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 29 lip 2005, 18:15

Raczej faworytem na prezydenta będzie Lech Kaczyński...każdy ma inny plan działania, a po wyborach wszystko upada do jednego niskiego poziomu czyli- dalszy brak pracy, wielkie wynagrodzenia i odprawy dla polityków, kolejne afery paliwowe, łapówkarskie itp. itd.
Liczę na Donalda Tuska :twisted:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 lip 2005, 18:23

kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -

Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...

Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>

wracając do merytorycznych spraw:

Kaczyński każdy projekt, każdą ustawę, wszystko sprawdza osobiście w Wawie i to powoduje przeciąganie się niektórych spraw. jednak głównym założeniem i hasłem jego kampanii było to aby walczyć z przestępczością, bezprawiem, układami etc. To chyba mu się udało, albo przynajmniej jest na dobrej drodze ku realizacji tego założenia.

Bienias pisze:Dziwi mnie jedynie wysokie poparcie dla Cimoszenki, przeciez to komunista. Poza tym bedzie prowadzi podobna polityke co pierwszy gangster w Polsce Aleksander K!
Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba. Pozwolisz, że będę go używał?

Pisakk pisze:Chociaż trwa już interesująca dyskusja to jednak warto przypomnieć słowa Wojewódzkiego, który powiedział, iż dzisiaj wyborcy głosują na zasadzie:

"O! Ten ładny!"
"A ten się ładnie uśmiecha!"
"No, a tamten uczciwy, bo się przyznał, że skłamał!"
"A ten ma wykształcenie!"
"Oooo! Wypas!"

Zgadza się. Tak Kwaśniewski został prezydentem. Na festynach wiejskich tańcząc w rytmy Disco Polo. Kiełbasa wyborcza, sozczewki kontatkowe "podkreślające" kolor oczu no i obowiązkowa niebieska koszula sprawiły, że szołmen bez wykształcenia wyższego został naszym prezydentem.

Pisakk pisze:Z wszystkich kandydatów rozważam oddanie swojego głosu na dwóch z nich (trzeba będzie wybrać): Tuska lub Korwina-Mikke. Pierwszy z nich nie posiada może zbyt dużej charyzmy, ale jednak wydaje się człowiekiem rozsądnym. Choć z drugiej strony wydaje się być jakby wystraszony całą tą kampanią . Drugi z kolei szczyci się tym, że nie zmienia stanowiska i wiernie trwa przy swoim. No i dlatego, że przez długi czas był ością w gardle ludzi na stołkach.

Boże...Jak patrze na sondaże to mnie krew zalewa!! Cimoszewicz prezydentem? Chyba czas umierać...

Kolejny "mój człowiek". Tak patrząc to nie jestem osamotniony, mam nadzieję że jak najwięcej ludzi ma podobne dylematy co ja i Pisakk.

zawdi pisze:meczy mnie ta cala nagonka na post komunistow... to jest po prostu chore, zeby swoj program opierac na wyplemieniu ze spoleczenstwa komunistow. rozejrzyjcie sie... zyjemy w komunie, wszyscy to kapusie, wszyscy. a kazdy jest komunista... choroba... to nawet nie jest zalosne, ja sie tego normalnie boje. posluchajcie sobie kaczora, posluchajcie dorna, spojrzcie co kaczor robi w stolicy... chce nam zrobic pelna cenzure, panstwo katolickie... inne poglady ne maja racji bytu, trzeba kochac boga i solidarnosc, chore, jeszcze raz powiem, chore. krew sie we mnie gotuje jak slysze za kaczor mimo tego ze jest tepy jak lepper, ze rzadzil juz w wawie i narobil syfu, mimo zer okazal sie nietolerancyjna swinia, mimo ze o [polityce nie ma bladego pojecie, mimo ze jest po prostu tepakiem, ludzie chca na niego glosowac...
polujcie sobie na czarownice, polujcie na komunistow... powiodzenia, do tego sie sprowadza program polskiej prawicy, chore!
zajrzyjcie na link w podpisie piwusa!!!
glosowac bede na relige, w drugiej turze jak sie nie dostanie to na cimoszewicza. wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!

Czemu chore? Chore to jest to jak usunięto prezesa Orlenu, jak rządzi krakowskie przedmieście, etc.

Zadam Ci takie pytanie zaza jak myślisz jaki rząd wielkości (procentowo oczywiście) agentów którzy pracowali przed 89 rokiem nadal pracuje i ma się dobrze (tylko nasz kraj coraz gorzej?

Cimoszewicz jest otwarty? Na co chyba na propozycje "płatnej protekcji", wkońcu tego uczyli w partii.
Zarzucasz Kaczyńskiemu to ze nie zna się na polityce a jednocześnie mówisz, że głosować będziesz na Religę. Ten to się dopiero zna...
Zawdii popatrz Ty bodajże z Torunia tak się przejmujesz Warszawą a warszawiak mówi, że jego zdaniem to jest dobry prezydent. Kto jest bardziej wiarygodny ten co przeczytał książkę czy ten który tylko zobaczył w jakim kolorze jest okładka?
JEszcze parę uwag mam do Ciebie taki za tolerancją jesteś niby a z twojego postu bije wręcz niechęć i nietolerancja dla poglądów prawicowych (takich jak np ja reprezentuje).

Na czym opierasz swoje poglądy, że jest tępakiem? Mógłbyś przytoczyć jakiś przykład?

Wręcz zbiera mi się na wymity gdy słysze, że kampania nie powinna być personalna przeciwnicy nie powinni atakować się nawzajem. TO po co taka kampania ja się pytam? Kampania powinna być twarda i ostra. Wyrazistość poglądów i prezentowanych materiałłow o jednym czy drugim kandydacie sprawi, że społeczeństwo będzie miało jasność na kogo głosuje.

Jak Cimoszewicz taki dobry to niech ujawni swoją teczkę? Czego się boi skoro on taki "ponadpartyjny"?

Jeśli bijesz do Dorna w sprawie jego wypowiedzi w Aulii politechniki to uważam, że była ona bardzo dobra i tak powinna wyglądać kampania wyborcza w kraju demokratycznym.

Bogi pisze:Zgadzam się z Bieniasem.Ogólnie mówiąc nadal w Polsce będzie postkomunistyczna polityka.Wcale nie mam nic do Kwacha, ale muszę przyznać, że jego polityka do końca mnie nie podniecała .Irak, Rosja itp.Kaczy może nie na stanowisku prezydenta, ale może na miejscu premiera chce zrobić gwałtowne zmiany, i jego zapędy do władzy też są dziwne.O ile za polityki Kwacha byliśmy przydupasem to przy polityce Cimoszenki będziemy skazani na Rosję.Kurde, dlaczego komuchy mają u nas tak wielką popilarność, zwłaszcza byli PZPR-owcy ? Może i tamten system miał swoje plusy, ale dziękuje bardzo takim władcom :!

Ja mam do Kwacha wiele na tyle dużo, że jego protegowany - Cimoszewicz dostaje kolejne minusowe punkty.
MOże Cimoszewicz też widziął jak Kwaśniewski wchodził na obronę pracy magisterskiej...

POlityka względem Rosji ---> Bardzo trudna sprawa, Skrajności są niebezpieczne. Jednak to dzięki kontrowersyjnym decyzją politycy wpisują się do podręczników historii.

PS. Cieszy mnie bardzo, że rozruszałem ten temat. Liczę, że głos zabiorą też Piwus, Chłopaczek.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 lip 2005, 18:42

NIE POZWOLMY BY POLSKA RZADZILY KACZORY :!:

ja napisze krotko i na temat : w wyborach prezydenckich najprawdopodbniej glosowac bede na .... Henryke Bochniarz, niestety nie ma ona najmniejszych szans na wejscie do 2.tury, a w 2.turze, hmm, to zalezy kto do niej awansuje, oby nie Religa, chlop sie nie zna na polityce :!:
dlaczego chce glosowac na Bochniarz :?: bo DEMOKRACI.PL to elita :!:
DEMOKRACI.PL to inteligencja :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 lip 2005, 18:47

bellus pisze:
kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -

Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...

Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>
No to niech Warszawiak poda jakieś konkrety (liczby itp.) Ja nasłuchałem się bardzo wielu szczegółowych informacji nt rządów Kaczora podczas debaty nad absolutorium dla niego...aż strach myśleć co by było, gdyby w takim stylu była rządzona Polska.

Kto jest z Krakowa?
walczyć z przestępczością, bezprawiem, układami etc. To chyba mu się udało, albo przynajmniej jest na dobrej drodze ku realizacji tego założenia.
Jakieś konkretne sukcesy w tych obszarach?

Tylko proszę nie pisz mi tutaj o takich kaszanach wyborczych jak zamykanie burdeli czy zakazanie parady równości (czym się zresztą ośmieszył w mojej opinii)...
:roll:
Bienias pisze: Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Tusk - Cimoszewicz, bardoz proszę - bez zastanowienia oddam głos na tego pierwszego.
Bellus pisze:Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba.
Fajnie brzmi, tylko skąd się wywodzi i czy mimo wszystko Cimoszewisz zasługuje na takie porównania?

[quote"Pisakk"]Boże...Jak patrze na sondaże to mnie krew zalewa!! Cimoszewicz prezydentem? Chyba czas umierać...[/quote]

Mnie zalewa przy każdym kandydacie, który ma jakieś szanse. Jednak przezyje Cimoszkę, ale przykładowo Kaczora już raczej nie...
zawdii pisze:wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!
Duże uproszczenie, ale mimo wszystko w pewnym stopniu się zgadzam.
Bellus pisze:JEszcze parę uwag mam do Ciebie taki za tolerancją jesteś niby a z twojego postu bije wręcz niechęć i nietolerancja dla poglądów prawicowych (takich jak np ja reprezentuje).
Ja, który również mam poglądy raczej prawicowe, nie odczułem tak wypowiedzi zawdiego. Co do Kaczora ma zdecydowaną rację... Cimoszka będzie z pewnością lepszym prezydentem...
Bellus pisze:POlityka względem Rosji ---> Bardzo trudna sprawa, Skrajności są niebezpieczne. Jednak to dzięki kontrowersyjnym decyzją politycy wpisują się do podręczników historii.
Tak, niech preziem zostanie Kaczor...

Jego polityka względem Rosji może doprowadzić do załamania naszej gospodarki ... :roll:

Swoją drogą Kaczor (Jarosław) wydał pół miliona zł. na kampanię antyKwach i AntyRosja, ciekawe skąd miał te pieniądze, przecież wg zeznania podatkowego to biedaczek :roll:

Inna sprawa to zachowanie Kaczora po wyroku sądu, który go skazał... Wyglądałoby na to, że Kaczor to alfa i omega a może raczej wyrocznia polskiego sądownictwa... Jego komentarze do tej sprawy to wielki śmiech na sali...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 lip 2005, 22:48

kostek pisze:

No to niech Warszawiak poda jakieś konkrety (liczby itp.) Ja nasłuchałem się bardzo wielu szczegółowych informacji nt rządów Kaczora podczas debaty nad absolutorium dla niego...aż strach myśleć co by było, gdyby w takim stylu była rządzona Polska.
Co do stylu rzadzenia kaczora to pozostawia on wiele do zyczenia ale taki zly nie jest. Absolutorium to byla bitwa polityczna w ktorej zwyciesko a jednak :wink: wyszedl kaczor. pytasz mnie o konkrety ale czego??

Warszawa pod rzadami Kaczora nie jest wspaniala ale najgorsza tez nie jest. Kaczor tez popelnia wiele bledow np biurokracja(osobiscie mi to na reke :wink: ) ale trzeba pamietac ze jak narazie za jego rzadow nie bylo praktycznie zadnej wiekszej afery a to mnie cieszy. nie ma jak czysty prezydent. A zapomnialem dodac ze jak prawie kazdy prezydent miasta duzo naobiecywal a teraz dosc cienko idzie mu spelniac te obietnice przedwyborcze ale to juz chyba standart.
Nie bede kurczowo bronil Kaczynskiego bo do niego mozna miec duzo zastrzezen i niejednokrotnie slusznych ale w zestawieniu z Cimoszewiczem nasza kaczka jest o niebo lepsza.
Co do polityki zagranicznej to zgadzam sie ze Kaczor moze nam ja pogorszyc ale wole go walczace o polakow niz sprzedawczyka Cimoszenke.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 lip 2005, 4:08

Bienias pisze:trzeba pamietac ze jak narazie za jego rzadow nie bylo praktycznie zadnej wiekszej afery a to mnie cieszy. nie ma jak czysty prezydent

Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.

PS. Już jest nieźle po 4 rano a w głowie nieźle huczy :shock: ...Ciekawe czy to c napisalem ma w ogóle jakiś sens... :lol1: Przekonam się jutro!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 30 lip 2005, 8:48

Ja bardzo dobrze wiem na kogo zagłosowałbym w wyborach prezydenckich. U mnie zdecydowanym faworytem jest Janusz Korwin - Mikke z UPR. Gdyby doszedł do władzy (daj mu Panie Boże) powywieszał by wszystkich komuchów. Tylko czu latarni by starczyło :roll:
Na drugim miejscu jest Donald Tusk. Skromny, zmierzający w dobrym kierunku facet z PO.
Religa, tez gość, którego ewentualnie poparłbym, gdyby Ci dwaj wyżej nie awansowali do drugiej tury. Choć najlepiej byłoby, gdyby zajął sie tym co robi najlepiej. Serce nie sługa...
Cimoszewiczowi, Kaczyńskiemu, Borowskiemu i innym komuchom STOP :!:
Ostatnio zmieniony 30 lip 2005, 18:29 przez Mefiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 lip 2005, 12:10

Pisakk pisze: Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.
A dam przyklad, chcielibyscie parade ksiezy ze swoimi corkami??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lip 2005, 12:23

Bienias pisze:
Pisakk pisze: Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
a w moich oczach tylko zyskal. W 100% sie z nim zgadzalem i wtej wkesti bede nie ugiety.
Oczywiscie.Pozwolmy im w koncu wyjsc z ukrycia.

W Wawie to ostatnio tylko sobie paraduja.Najpierw Parada Rownosci a niedlugo potem Parada Normalnosci majaca byc odpowiedzia na PR.Chyba ci z PN chcieli pokazac ze sa tez na swiecie "normalni" ludzie a nie tylko homoseksualisci i dlatego wyszli na ulice.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 30 lip 2005, 12:37

Pisakk pisze:
Większej może nie, ale zabronienie organizacji Parady, która i tak się odbyła nie stawia go w korzystnym świetle. Zakazywanie homoseksualistom czegoś dlatego, że są homoseksualistami jakoś do mnie nie przemawia i tutaj zgadzam się z Kostkiem - tylko się ośmieszył.
Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?

Kostek, co takiego pokazal JKM ze jest dla ciebie pol bogiem? Chlop moze ma dobre pomysly, ale on mysli ze zrobic Japonie w Polsce co jest przy naszej mentalnosci nie mozliwe.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lip 2005, 12:49

Oj czytam ten temat i nie chciałem sie udzielać bo ja nie bede głosował(mam daleko w d. wszystkich kandydatów)ale wchodzicie na nieprzyjemne tematy.
Nie chodzi o to ze sie p. inaczej jak to okreslił Lakier tylko chodzi traktowanie ich normalnie w pracy, na ulicy.Inaczej mówiąc o tolerancje.
A co do parady normalnosci to ona ma tyle z normalnoscia co ja z islamem.
Wypowiedz jednego(łysego) uczestnika ze Hitler pokazał co nalezy robić z homo swiadczy o normalnosci tej parady.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 lip 2005, 13:05

Lakier pisze:
Pisakk pisze:
Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?
Nie.

Tylko trzeba pamiętać, że fakt, iż " [...] się inaczej" nie pozwala im normalnie funkcjonować w naszym kraju.

Powyższe zdanie nie jest wyrazem mojej opinii na temat homoseksualistów.

Lakier pisze:Kostek, co takiego pokazal JKM ze jest dla ciebie pol bogiem? Chlop moze ma dobre pomysly, ale on mysli ze zrobic Japonie w Polsce co jest przy naszej mentalnosci nie mozliwe.
Nie jest dla mnie żadnym Bogiem tudzież pół-Bogiem. Poprostu to mój faworyt (w sensie mój kandydat, nie faworyt do zwycięstwa) w wyborach prezydenckich i dlatego propaguje Platforme JKM w swoim avatarze :lol:

Ma dobre pomysły to raz. To jeden z niewielu polityków, którzy mają poglądy zbliżone do mioich to dwa.

Inna sprawa, że to świetny człowiek i wielbiciel brydża, w którego swego czasu namiętnie grywałem 8)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 lip 2005, 14:42

cloner pisze:NIE POZWOLMY BY POLSKA RZADZILY KACZORY

Kolejny co nie lubii Kaczyńskiego, tak jak patrze na to to się zastanawiam z kąt poparcie dla niego w sądażach.

cloner pisze:ja napisze krotko i na temat : w wyborach prezydenckich najprawdopodbniej glosowac bede na .... Henryke Bochniarz, niestety nie ma ona najmniejszych szans na wejscie do 2.tury, a w 2.turze, hmm, to zalezy kto do niej awansuje, oby nie Religa, chlop sie nie zna na polityce
dlaczego chce glosowac na Bochniarz bo DEMOKRACI.PL to elita
DEMOKRACI.PL to inteligencja

Właśnie bo z kandydatów poza 5 - Lepper, Cimoszenka, Relige, Tusk, Kaczyński - nie dotykaliśmy tylko JKM. Fakt faktem Henryka ma małe szanse podobnie jak niestety JKM. Co do spraw gospodarczych to w pełni popieram program i rozumienie mechanizmów rynku jakie reprezentuje były kierowca autobusu i jego świta.

Odrzuca mnie trochę od tej partii to, że jak dla mnie to jest taka platforma emerytów - czego symbolem niewątpliwie jest Mazowiecki. Który lepiej by wpajał wnukom słuszną jego zdaniem politykę grubej kreski. Może chociaż one uwierzą.
Nie lubię też Belki. A takie łączenie się byłych partyjnych z byłymi działaczami solidarności mi tak troche działa na niestrawność.

Sama kondydatka to napewno lepsza opcja niż Kwaśniewska. Jednak podzieli los Hanny Gronkiewicz - Walc.

kostek pisze:Kto jest z Krakowa?

Na napewno nie ja. Z Jeleniej Góry to wszędzie daleko - najdalej odsunięte od Wawy miasto wojewódzkie z podziału na 49. Ja to mam blizej do Berlina czy Pragii.

kostek pisze:Fajnie brzmi, tylko skąd się wywodzi i czy mimo wszystko Cimoszewisz zasługuje na takie porównania?

skąd się wywodzi to chyba pytanie retoryczne,

A czy zasłużył - w moim przekonaniu tak. Chociażby miłością do systemu w którym usilnie trwa ten od którego pochodzi neologizm. Komunista komunistą zostanie na zawsze.
Pozatym dobrze brzmi Cimoszenka.

kostek pisze:Ja, który również mam poglądy raczej prawicowe, nie odczułem tak wypowiedzi zawdiego. Co do Kaczora ma zdecydowaną rację... Cimoszka będzie z pewnością lepszym prezydentem...

Skoro tak uważasz to powiedz mi jakie plusy ma Cimoszenka? A jakich nie ma Kaczyński. Bo argumenty zawdiego mnie nie przekonuja, jak zresza każde stwierdzenie typu "on jest głupi i basta".

kostek pisze:Tak, niech preziem zostanie Kaczor...

Jego polityka względem Rosji może doprowadzić do załamania naszej gospodarki ...
Do załamania naszej gospodarki to doprowadzą socjaliści - komuniści.
Dobry jest tytuł artykułu we Wprost: "Socjalizm czy postęp?".
Inna rzecz, że Kaczynski gospodarczo to socjalista pełną gębą.

kostek pisze:Swoją drogą Kaczor (Jarosław) wydał pół miliona zł. na kampanię antyKwach i AntyRosja, ciekawe skąd miał te pieniądze, przecież wg zeznania podatkowego to biedaczek

Inna sprawa to zachowanie Kaczora po wyroku sądu, który go skazał... Wyglądałoby na to, że Kaczor to alfa i omega a może raczej wyrocznia polskiego sądownictwa... Jego komentarze do tej sprawy to wielki śmiech na sali...

1. Denerwuje mnie samo podejście w Polsce. Każdy polityk udowadnia jaki to On jest biedny. U nas to że jesteś biedny to jest plus. To jest niesamowicie chorę. NIe ma polityki sukcesu. Kandydaci popadają w taką fobię w tym względzie, że niemal udowadniają społeczeństwu jacy to oni są głupi i że są nieudacznikami bo nic przez całe swoje życie nie zarobili. W USA to było by nie do pomyślenia - głosować na kogoś biednego. Zresztą słusznie poco mam głosować na kogoś kto nie był w stanie sam się dorobić, był natyle nie poradny że nie ma większych oszczędności. Jak taki ktoś może sobie radzić w dowodzeniu największym przedsiębiorstwem - PAŃSTWEM.

2. Mnie natomiast intryguje zeznanie pdatkowe Cimoszenki. Zwłaszcza w kontekście zeznań przed komisją śledczą.

3. Stosunek wzgędem prawa to ciekawy ma Cimoszenka. Jedna wielka kpina.

Więc tutaj w żądnym względzie nie widze przewagi jednego lub drugiego z pośród tych dwóch kandydatów - faworytów. Więc z racji przekonań wybieram prawicowego a nie komuniste bo na to nie pozwala mi sumienie.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 30 lip 2005, 14:43

teraz będzie drugi post.

PARADA RÓWNOŚCI

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=2234&start=0
Manumef pisze:Cimoszewiczowi, Kaczyńskiemu, Borowskiemu i komuchom STOP
Dziwne sformułowania. Tak jakby Cimoszewicz nie był komuchem.
Bienias pisze:
Pisakk napisał:

Nom to że się odbyła to jakieś nieporozumienie świadczące o słabości ustroju. Jak Prezydent czegoś zakazuje to zakazuje - jest to nielegalne - polocia powinna temu przeciwdziałać.

Sama parada jak już pisałem wielokrotnie dlamnie jest śmieszna. To w moim przekonaniu taka próba sił i typowo polityczne zagrania środowisk związanych w rózny sposób z "Platformą Lewicy".

Chlopaczek pisze:Chyba ci z PN chcieli pokazac ze sa tez na swiecie "normalni" ludzie a nie tylko homoseksualisci i dlatego wyszli na ulice.
Dla mnie nie ma wątpliwości, że homoseksualizm jest jakimś tam odstępstwem od normy, ergo jest nienormalny.
Lakier pisze:Ze sie pierdola inaczej, to od razu oznacza ze musza wyjsc na ulice, blokowac ruch i wywolywac glupie pytania u innych dzieci?

W miarę zgadzam się z Lakierem chodz ja używam trochę innego języka.
Pokażcie mi konkretne cele tej parady?

fanfci18 pisze:Nie chodzi o to ze sie p. inaczej jak to okreslił Lakier tylko chodzi traktowanie ich normalnie w pracy, na ulicy.Inaczej mówiąc o tolerancje.

A nie są traktowani normalnie? Ludzie popadacie w histerię. To że LPR i jej "żołnierze" tak reagują na homeseksualizm to nie oznacza że 90 % społeczeństwa tak myśli. Gwarantuje Ci, że np starsi ludzie tak samo z pewnego rodzaju obrzydzeniem i zażenowaniem patrzą na liżących się na ulicy chłopaka i dziewczyna jek dwóch dziewczyn.
kostek pisze:Tylko trzeba pamiętać, że fakt, iż " [...] się inaczej" nie pozwala im normalnie funkcjonować w naszym kraju.
W jaki sposób nie pozwala funkcjonować normalnie?

Moje tak dogłebne potraktowanie Parady służy tylko pokazaniu jej małego sensu i swego rodzaju szkodliwości a tym samym może byc argumentem za Kaczyńskim. A przynajmniej doprowadzić do cześciowej zmiany pogląów jakoby, że Kaczka się zbłaźnił etc.

Skoro musiał wydać zgodę prezydent to trzeba było się liczyć z nie udzieleniem tejże zgody. Co to pisamne prośba o udzielenie zgody to jest pytanie retoryczne tylko dlatego że jakieś tam 3 % ludzi inaczej bawi się w łóźku niż reszta.
Na Boga równouprawnieine to nie jest dawania przywilejów...

mam nadzieję, że albo bardziej szczegłową dyskusję o paradzie przeniesiemy do tematu do którego link dałem na początku albo przejdziemy do następnego wątku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”