Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1249

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8401

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 cze 2015, 16:10

Bardzo możliwe, ale fakt, że dziś miał miejsce całkiem spory wysyp informacji odnośnie do Sergio, każe przypuszczać, że coś konkretnego na rzeczy jednak jest. Inna sprawa, że kluby wcale nie muszą dojść do porozumienia, ale można śmiało założyć, że MU chcą ściągnąć Sergio, więc jakichś dalszych działań można się spodziewać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 cze 2015, 17:01

O Vidalu nie pisało BBC i z tego co pamietam nawet SKY, o Ramosie piszą bardzo dobrzy dziennikarze.Nawet jesli Ramos nie przyjdzie to podoba mi się ta przepychanka z Realem.Perez wie że jesli nie puści Ramosa to nie dostanie DDG.

Bastain to piłkarz który daje mega jakosc tu i teraz- jesli chce odejść to ja go chętnie tutaj widze bo daje swietne opcje.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 cze 2015, 17:16

Odejscie Ramosa, gracza kluczowego, sprawi, ze Real nie bedzie postrzegany jako kraina mlekiem i miodem plynaca. :D

Kupcie go! Bawi mnie juz sam fakt, ze odpowiedzieliscie powazna kontra Perezowi. Tak trzymac!

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 cze 2015, 20:52

Oferta 35 mln funtów odrzucona przez Real :wink: wiec ja osobiście bym podziekował Realowi, zajął sie Otamendim a DDG powiedzieć że zostaje. Każda wyższa oferta będzie żartem.Podoba mi się jednak zmiana rozmów i brak płaszczenia się przed Perezem.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 cze 2015, 20:58

Jak dla mnie wszystko zależy od ceny Otamendiego i Ramosa Jeśli za Argentyńczyka trzeba będzie wyłożyć klauzulę, to lepiej cisnąć na Ramosa, jeśli różnica będzie <10 mln funtów w cenie, moim zdaniem lepiej cisnąć na Ramosa. Tak generalnie o wiele wyżej cenię Hiszpana od Argentyńczyka, który ma za sobą jeden sezon w PD, do tego nieciekawy charakter (nie zdziwiłbym się, gdyby za rok czy dwa zażądał transferu do Realu czy Barcelony - dwa takie numery wywinął, więc wiadomo, że to nielojalny najemnik), a Ramos to gość ograny na najwyższym poziomie, doświadczenie niesamowite, stałby się prawdziwym liderem tego bloku, a do tego gość, który nie zmieniał klubów jak rękawiczek. Niby już blisko trzydziestki, ale to też jedynie 2 lata więcej niż Otamendi. Jak dla mnie Ramos >>> Otamendi, choć zbyt wielkich nadziei nie pokładam w ten transfer. No i faktycznie - płacić 50 mln funtów czy coś takiego za Sergio to za dużo.

A Schweiniego nie chcę - niby doświadczenie i klasa niesamowite, ale dla mnie zbyt powolny, wiekowy i lubi łapać kontuzje, co oznacza, że MU na pewno by jakąś złapał.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2486
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 cze 2015, 21:07

DDG podobno wystawił już na sprzedaż swoją chatę. Jak pisałem wczoraj ten transfer to już tylko kwestia dni.
Co do Ramosa to dobrze, niech Perez dyktuje warunki. Już przy di Marii pisało się, że pójdzie za około 60, a wyciągnęliśmy o 15 więcej. Jeszcze się skończy na tym, że Sergio zostanie u nas.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 cze 2015, 21:13

Nie wiem, czy to tak Perez dyktuje warunki. Real próbuje wyciągnąć De Geę, wykorzystując jego wygasający kontrakt, próbując doprowadzić do ewentualnego konfliktu piłkarza z klubem, co mogłoby obniżyć cenę, więc władze Manchesteru nie pozostały dłużne - znalazły gościa, który nie może dojść do porozumienia i grają na ewentualny jego konflikt z władzami. Jeśli Ramos zostanie w Realu, a De Gea przejdzie, to raczej nie za 15 czy 20 mln euro, ale za grubszą kasę, bo Manchester zaczął stawiać warunki, a i oferty z Manchesteru ustawiają samego Ramosa w lepszej sytuacji - dzięki czemu łatwiej będzie mu wyciągnąć ewentualnie większą kasę od klubu. Real na tym też z pewnością trochę straci. I dobrze, trzeba podjąć bitwę, a nie dawać godzić się na wszystkie warunki.

Podsumowując - może się skończyć tak, że Real będzie musiał więcej zapłacić, niż zakładał (wszak oni na rękę United z ceną za Sergio nie idą, więc i MU nie muszą promocyjnie oddawać De Gei), a i Ramos może więcej wytargować, niż zakładano, mając konkretne zainteresowanie z Manchesteru.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 25 cze 2015, 21:17

MGiggs pisze:Oferta 35 mln funtów odrzucona przez Real wiec ja osobiście bym podziekował Realowi, zajął sie Otamendim a DDG powiedzieć że zostaje. Każda wyższa oferta będzie żartem.Podoba mi się jednak zmiana rozmów i brak płaszczenia się przed Perezem.
Myślę dokładnie tak samo. Ramos to świetny gracz, ale nie koniecznie za taką cenę :wink: Jednak pewne ruchy trzeba robić i wg mnie warto na złość Realowi powiedzieć, że stać nas na to żeby DDG został na kolejny sezon.
piotrcies pisze:A Schweiniego nie chcę - niby doświadczenie i klasa niesamowite, ale dla mnie zbyt powolny, wiekowy i lubi łapać kontuzje, co oznacza, że MU na pewno by jakąś złapał.
Pytanie w jakim charakterze widziałby go LVG, bo mam smutne wrażenie, że jako zastępcę dla Carricka, nie Herrery.
Chemik pisze:DDG podobno wystawił już na sprzedaż swoją chatę. Jak pisałem wczoraj ten transfer to już tylko kwestia dni.
No to będzie dojeżdżał :-D

A tak serio - ma rok kontraktu. To nie on decyduje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 cze 2015, 21:21

Tylko że MU zamiast Ramosa może się skupić na Otamendim.Real poza DDG nie ma innego wyboru na bramke. Perez jesli zechce wielkiej kwoty za Ramosa dostanie podobną odpowiedz za DDG. Perez moze oczywiscie zablokowac transfer Ramosa ale DDG napewno nie zobaczy. Perez dyktuje takie warunki że może zostać z Ikerem w bramce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2015, 0:15

Skoro Real przecierpiał rok z Ikerem to spokojnie przeżyją z Navasem między słupkami a DDG wezmą za friko następnego lata. Nie twierdzę, że to bardzo prawdopodobne bo Perez raczej nie będzie chciał czekać, ale nie jest też tak, że jest pod ścianą.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 cze 2015, 0:24

MU wyceniło DDG na 33 mln funtów- brawo niech Peraz teraz z tym walczy.

Morgan coraz bliżej MU :pray: :pray: :pray:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 cze 2015, 14:23

Mentor pisze:Skoro Real przecierpiał rok z Ikerem to spokojnie przeżyją z Navasem między słupkami a DDG wezmą za friko następnego lata. Nie twierdzę, że to bardzo prawdopodobne bo Perez raczej nie będzie chciał czekać, ale nie jest też tak, że jest pod ścianą.
Jest mentalnie pod ścianą własnej polityki transferowej. Poza tym musi jakoś wytłumaczyć - myślę że także przed sobą - porażkę w postępowaniu z napastnikami. Prawda jest taka, że naiwnie liczono w Madrycie, że Suarez się nie sprawdzi, że padnie ofiarą możliwych nerwowych ruchów w Barcerlonie, itd.
Perez zaślepiony miłością do Benzemy, nie przebił oferty Barcy i pozwolił by ta skompletowała niesamowity atak, jakiego szczerze mówiąc nie pamiętam z żadnego klubu ostatnich lat, pewnie od czasu - jeśli by tak na to spojrzeć - ofensywy Zidane-Ronaldo-Figo (choć wiemy że to inne pozycje itd.). Real mógł uzupełnić duet Bale-CR7 i utrzymać Di Marię i zamiast cisnąć Rodrigueza kupić za wszelką cenę właśnie Urusa.
Teraz Perezowi wstyd to przyznać, więc sugeruje, że błąd był w defensywie i to Ramos nie zasługuje na najwyższe apanaże, a sam blok potrzebuje De Gei i wtedy wszystko wróci do normy.
Jego zachowanie na to wskazuje, a to oznacza, że nie ma dla niego nic ważniejszego niż Hiszpan. Już w tym okienku transferowym.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 cze 2015, 14:39

Bądźmy poważni. Rok gry DDG jest więcej wart niż te ochłapy, które oferuje Real. Ja niemal od początku tej transferowej sagi mówiłem, że wcale nie musimy go sprzedawać. Nie za kasę rzędu 20stu milionów funtów, która na angielskim rynku to wspomniany wcześniej ochłap. Trzeba Królewskim zresztą pokazać, że i my potrafimy być trudnym partnerem w negocjacjach i mam nadzieję, że niżej niż ok. 40 mln funtów nie zejdziemy.

Oby info dot. Morgana sie potwierdziło.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 cze 2015, 15:01

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 46903.html

Na ile to jest wiarygodne źródło?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2015, 15:27

czytałem, ze Wenger nie chce tyle za niego dawać, więc możliwe ze skoro Wy dajecie, to pójdzie do United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”