Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1185

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
hajlowy88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hajlowy88 » 02 wrz 2015, 15:27

Średniakami europejskiej piłki - myslę, że to idealne określenie. Nie powiesz mi, że to TOPY.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2015, 15:29

Ehhh, tylko siasc i zaplakac nad zrozumieniem. Sens postu byl taki by pokazac przebudowe druzyny a nie zachwalac transfer Melo czy Biabiany'ego. Inter sciagnal gracza na kazda pozycje, ale nie na kazda pozycje potrzebował chlopa do pierwszego skladu tylko do rywalizacji.

No tak, przeciez nie sciagnelismy Martiala za 50 mln euro. Dupa blada.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 wrz 2015, 15:30

Inną kwestią jest to czy dostaniemy się do LM, bo jeśli znowu w tym sezonie odpadniemy w przedbiegach to rozłoży się to wszystko w czasie, a to już nie będzie fajne.
I to jest najważniejsza kwestia, bo o ile Milan z racji prawdopodobnych dopłat ze strony nowego inwestora będzie dysponował środkami, mimo braku awansu do LM, o tyle w naszym przypadku już tak kolorowo nie jest i w razie niepowodzenia mercato trzeba będzie finansować sprzedażą zawodników. Ponadto jest jeszcze jeden problem, a mianowicie nałożona na nas kara finansowa, która w razie awansu do LM zostanie potrącona z należności przypadających z tytułu udziału w rozgrywkach europejskich. Mam nadzieje, że nie wykorzystano wszystkich środków ochrony naszych praw i jest szansa na uchylenie lub zmianę tego rozstrzygnięcia.

Dodam jeszcze krótki komentarz w sprawie mercato. Z czasem muszę stwierdzić, że wyszło to wszystko fantastycznie i bez względu na końcowy wynik trzeba stwierdzić, że nasi działacze wykonali tytaniczną pracę. Mam ogromny szacunek, bo jak długo kibicuje tak dobrego mercato nie pamiętam. Część z Was pewnie przywoła rok 2009, ale zasadnicza różnica pomiędzy tamtym okienkiem a obecnym jest taka, że dokonano bardzo dobrych transferów w sensie sportowym, co koniec końców odbiło się na naszych finansach, mimo wielkich sukcesów. Brano zawodników bardzo dobrych, ale wiekowych z dużymi kontraktami. Tymczasem uwzględniono nie tylko stronę sportową, ale także finanse klubowe, co jest niezmiernie ważne.
Mocną? Zwykłe przeciętniaki, poza Kondogbią, który i tak póki co nic specjalnego nie pokazał, niechciane w swoich klubach.
Aż tak mocną jak wymieni przez Ciebie w wątku poświęconym Juventusowi Asamoah, Khedira i Hernanes z pewnością nie :) A w kwestii "niechcianych" zawodników to powinieneś zamknąć mordę, choćby dlatego, że Juventus w obecnym okienku przewodził w dziedzinie ściągania różnych odpadów o uznanych nazwiskach oraz wątpliwym poziomie sportowym. Rezerwowy Interu, co to ostatni dobry sezon rozegrał trzy sezony temu, ławkowicz z Realu, co to przez dwa ostatnie sezony spędził więcej czasu na rehabilitacji niż na murawie i na "dzień dobry" złapał kolejną, poważną kontuzję .... można jeszcze wymienić Cuardado i Mandzukicza.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 15:32 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 wrz 2015, 15:33

hajlowy88 pisze:Średniakami europejskiej piłki - myslę, że to idealne określenie. Nie powiesz mi, że to TOPY.
Z Joveticiem moge sie zgodzic, bo ostatnimi czasy zzeraly go kontuzje i w ogole ta jego kariera idzie dosyc koslawo, ale Miranda? 2 x LE, 2 x Superpuchar Hiszpanii, 2 x Superpuchar Europy, final LM, 1 x Puchar Hiszpanii - we wszystkich finalach podstawowy gracz. Wraz z Godinem przez lata tworzyl jeden z najlepszych duetow stoperow w XXI wieku.

Jak dla mnie w wieku 31 lat to nadal jest TOP.

hajlowy88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hajlowy88 » 02 wrz 2015, 15:35

Dr.Football1 pisze:
hajlowy88 pisze:Średniakami europejskiej piłki - myslę, że to idealne określenie. Nie powiesz mi, że to TOPY.
Z Joveticiem moge sie zgodzic, bo ostatnimi czasy zzeraly go kontuzje i w ogole ta jego kariera idzie dosyc koslawo, ale Miranda? 2 x LE, 2 x Superpuchar Hiszpanii, 2 x Superpuchar Europy, final LM, 1 x Puchar Hiszpanii - we wszystkich finalach podstawowy gracz. Wraz z Godinem przez lata tworzyl jeden z najlepszych duetow stoperow w XXI wieku. Jak dla mnie w wieku 31 lat to nadal jest TOP.
Nie podważam jego osiągnięć klubowych, ale nie jest to gracz, który się wybił ponad jakiś poziom, nie jest to Lucio, nie jest to Thiago Silva, jesli przywołać kolejne już pokolenie obronców. Od 2009 roku rozegrał tylko 15 spotkań w reprezentacji, wiekszośc z ławki. To o czymś świadczy. I co z resztą? Mowa była o mocnej jedenastce.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 15:35 przez hajlowy88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 wrz 2015, 15:35

hajlowy88 pisze:
MarcinW pisze: to powinieneś zamknąć mordę
Masz wpierdal za to, zdajesz sobie z tego sprawę?
na pw czy na ogólnym? :rozga:

hajlowy88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hajlowy88 » 02 wrz 2015, 15:36

Zico_FCI pisze:
hajlowy88 pisze:
MarcinW pisze: to powinieneś zamknąć mordę
na pw czy na ogólnym? :rozga:
Mieszkamy w jednym mieście, wiem co to za typek. Dostanie liścia kiedy się będzie tego najmniej spodziewał.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 wrz 2015, 15:42

Co rozumiesz przez mocna? Dla mnie mocna 11 to taka która przy odpowiednim rozlozeniu akcentow w stosunku do posiadanych predyspozycji moglaby rywalizowac z niezłym skutkiem w danej lidze. Mysle, ze przedstawiona przeze mnie jedenastka (wiadomo ze w praktyce to niemozliwe zeby zrobila to goła jedenastka) wywalczylaby w Serie A np. miejsce tuz za topowymi druzynami. Innymi słowy, wiekszosc klubów Serie A nie jest w stanie wystawic potencjalnie tak mocnej druzyny jak ta która ja wyrysowałem. Nie musisz sie z tym zgadzac, akceptuje to ze masz inne zdanie, ale zyje na tym swiecie zbyt długo bym zachwycał sie jedynie 'gwiazdami'. Zeby druzyna wygrywała musza byc takze goscie od dzwiagania fortepianu.

I nie strasz wpierdolem przez internet bo normalnie zaraz wszyscy popuscimy w majty.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 wrz 2015, 15:43

Za mały jesteś na to, żeby cokolwiek zrobić, możesz sobie pogadać na forum, ale też ostrzegam, że "masz wpierdol" wypełnia znamiona groźby bezprawnej. Poza tym już nie raz słyszałem o tym, że mam wpierdol, a zamiast tego tego te same ś**** przychodziły do mnie po prośbie z "Panie mecenasie" na ustach, kłaniając się nisko na wysokości moich jajek, żebym pomógł reprezentował, wybronił. Dałbym ci swoją wizytówkę, bo jak już "wpierdolisz" jakiemuś małolatowi (pewnie z kolegami), postawią ci zarzuty, przejdziesz "załamanie nerwowe" podczas pierwszego przesluchania to będzie ci potrzebny obrońca, ale pieniędzmi pewnie nie śmierdzisz, więc polecam urzędówkę :) no i powodzenia :)
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2015, 16:00 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 wrz 2015, 15:51

Indosat, jedna z największych sieci telekomunikacyjnych w Indonezji została oficjalnym partnerem telekomunikacyjnym Interu w Indonezji. Umowa gwarantuje klientom Indosatu otrzymywanie ekskluzywnych meczów, skrótów, wiadomości z klubu, wywiadów z piłkarzami czy też zdjęć dostępnych tylko klientom indonezyjskiej firmy.

Posiadaczem spółki jest katarski gigant Ooredoo, który działa na rynku Bliskiego Wschodu i Azji.

- Indosat jest jedną z największych firm telekomunikacyjnych w Indonezji, która silnie angażuje się w świat piłki nożnej. Nie było nam ciężko podjąć decyzji o współpracy, to było oczywiste. Lubię jeździć do Indonezji. Inter to wyjątkowy klub, mamy teraz wiele wspólnego z Indonezją i zawsze jest ona w naszych sercach i umysłach - mówił dyrektor Interu zarządzający rynkiem azjatyckim, Richard Lamb.

Współpracę z Indosatem prowadzi także Arsenal oraz Barcelona.
źródło fcinter.pl

Tak jak wcześniej wspominałem, otwarcie na nowe rynki to gwarancja nowych sponsorów, oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 wrz 2015, 15:54

hajlowy88 pisze: Od 2009 roku rozegrał tylko 15 spotkań w reprezentacji, wiekszośc z ławki. To o czymś świadczy. I co z resztą? Mowa była o mocnej jedenastce.
Swiadczy o tym, ze na stanowsku selekcjonera Kanarkow pracowali debile, ktorzy np. woleli stawiac na Freda, pomijajac Diego Coste w powolaniach.

A z reszta sie zgadzam :)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 wrz 2015, 16:14

:rotfl4:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2015, 16:15

To pewnie jeden z tych multikont co niedawno sporo hałasu narobił.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 wrz 2015, 16:21

To pewnie jeden z tych multikont co niedawno sporo hałasu narobił.
Strasznie pocieszne są te multikonta, więc mam nadzieje, że wytrwałości nie zabraknie do tego, żeby założyć kolejne :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 wrz 2015, 16:53

Spoko, spoko. Szkoła w przyszłym tygodniu wystartuje już na dobre i zniknie. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”