Photoshop - pytania - Strona 8

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 10 sie 2005, 22:59

Heh... mam kolejny problem: robie sobie avatarka, otwieram fote Ronnigo wycinam 'go' lassem i chce skopiowac wycinek do avatara ale nie ma takiej opcji. Czy może ktoś wie co źle robie albo jak skopiowac coś z obrazka do avatara ??? Pomóżcie.
PzDR.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 0:22

k@li pisze:Heh... mam kolejny problem: robie sobie avatarka, otwieram fote Ronnigo wycinam 'go' lassem i chce skopiowac wycinek do avatara ale nie ma takiej opcji. Czy może ktoś wie co źle robie albo jak skopiowac coś z obrazka do avatara ??? Pomóżcie.
PzDR.
Po pierwsze nie uzywaj lassa tylko stempla. Jak juz zestemplujesz co chcesz to łądnie wymaz reszte gumką:] Taka moja rade.

Jesli juz na hama chcesz to zrobic lassem :] to zaznacz i nacisnij ctrl+x a jak chcesz wkleic to ctrl+v

POZDRO

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 11 sie 2005, 7:51

RoRo a czemu nie lassem?? jaka jest różnica?

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 sie 2005, 9:10

No więc... na początku wielkie dzięki dla RoRo który mi pomógł ( już nie pierwszy raz :D ) , a następnie kolejne moje pytanie, widzieliście może avatarka Babiego ??? No więc ... jak ktos widział jest na nim Ronni i przezroczysty herb barcy co zrobi aby nadac tej przezroczystosc herbowi i wkleic go ' na ' Ronaldinhiego ???
PzDR.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 11 sie 2005, 9:15

Teraz ja ci pomoge. Dajesz jakis obrazek co chcesz, zeby byl przezroczysty dajesz WARSTWA->STYL WARSTWY-> OPCJE MIESZANIA i atm jest krycie bedziesz mial 100 % i musisz to zmniejszyc... i to wszystko

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 sie 2005, 9:29

Dzięki Wazi :) , wszystko spo3ko tylko że ja mam anglika :( , no ale jakoś sobie to przetłumacze a jak nie to zapytam RoRo bo on tez ma po angielsku ( chyba ) , jak tak juz o wszystko pytam to nich mi jeszcze ktoś powie najważniejsze, otóż jak zrobić jakies wypasione tło ???
EDIT: OOooooo już znalazłem to co pisałeś Wazi - spoko :) - jednak ja wole angielska wersje :).
Ej nie no podczas robienia avatarka gdy chce stemplem skopiowac herb fcb do avatara wyskakuje mi ' could not use the clon stamp because the source and destination have different color modes' - czy wie ktoś może co zrobić z tym ???
PzDR.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 11:18

k@li pisze:Dzięki Wazi :) , wszystko spo3ko tylko że ja mam anglika :( , no ale jakoś sobie to przetłumacze a jak nie to zapytam RoRo bo on tez ma po angielsku ( chyba ) , jak tak juz o wszystko pytam to nich mi jeszcze ktoś powie najważniejsze, otóż jak zrobić jakies wypasione tło ???
EDIT: OOooooo już znalazłem to co pisałeś Wazi - spoko :) - jednak ja wole angielska wersje :).
Ej nie no podczas robienia avatarka gdy chce stemplem skopiowac herb fcb do avatara wyskakuje mi ' could not use the clon stamp because the source and destination have different color modes' - czy wie ktoś może co zrobić z tym ???
PzDR.
Najpierw zaznacz cos co chcesz stemplowac kombinacja klikniecia lewym myszy i lewym altem. Wtedy zaznaczysz punkt destynacji :]
k@li pisze:No więc... na początku wielkie dzięki dla RoRo który mi pomógł ( już nie pierwszy raz :D ) , a następnie kolejne moje pytanie, widzieliście może avatarka Babiego ??? No więc ... jak ktos widział jest na nim Ronni i przezroczysty herb barcy co zrobi aby nadac tej przezroczystosc herbowi i wkleic go ' na ' Ronaldinhiego ???
PzDR.
Widziałem ten avatar. Zrobilem go :] Nakłądasz na siebie dwa zdjecia i bawisz sie opacity,m potem robisz łądna ramke, napis z jakimis efektami i masz szybko łądny avatar :]
Pasztet pisze:RoRo a czemu nie lassem?? jaka jest różnica?
praktycznie zadna jak masz zamiar urzyc gumki :] Bo niektorzy lassem zaznaczaja, wklejaja i juz. Jezeli masz zamiar urzyc gumki to dawaj lassem :]

POZDRO

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 sie 2005, 11:19

Wie ktoś może gdzie spolszczenia można znaleźć?? Aha i może jakieś stronki z objaśnieniami o PhotoShopie?? Z góry dzięki ;)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 11:22

bagg pisze:Wie ktoś może gdzie spolszczenia można znaleźć?? Aha i może jakieś stronki z objaśnieniami o PhotoShopie?? Z góry dzięki ;)
Tu masz fajna strone z objasnieniami i tutorialami ...

http://www.graffik.pl/

POZDRO

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 11 sie 2005, 11:41

By RoRo: "Widziałem ten avatar. Zrobilem go :]"
Nie no RoRo ty to The Beściak jesteś chyba z połowa forum ma avatarki robione przez Ciebie, nie no jestem pelen podziwu dla twojego 'talentu' :D ja sobie juz zrobilem mój pierwszy w photoshopie :)
PzDR.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 11:51

k@li pisze:By RoRo: "Widziałem ten avatar. Zrobilem go :]"
Nie no RoRo ty to The Beściak jesteś chyba z połowa forum ma avatarki robione przez Ciebie, nie no jestem pelen podziwu dla twojego 'talentu' :D ja sobie juz zrobilem mój pierwszy w photoshopie :)
PzDR.
Widzisz jakie to proste ?? Teraz jak juz masz taki efekt to mozesz pobawic sie z kontrastem. Image-adjustsments-brightness, contrast. Naprawde czasem to daje fajne efekty. Zaznaczasz warstwe i dajesz Image-adjustsments-brightness no i probojesz :]

Miłej pracy i pozdro

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 11 sie 2005, 14:04

Ja mam pytanie gdzie znajde narzędzie Smudge Tool bo nie mogę go nigdzie znaleźć a chce zrobić efekt krwi ;) aha i RoRo wielkie dzięki za tęs tronkę...przyda się ;)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 sie 2005, 22:56

bagg pisze:Ja mam pytanie gdzie znajde narzędzie Smudge Tool bo nie mogę go nigdzie znaleźć a chce zrobić efekt krwi ;) aha i RoRo wielkie dzięki za tęs tronkę...przyda się ;)
Narzedzie do zmuze nia wyglada miejwiecej jak wyciagniety palec serdeczny w dolnym kierunku. U mnie jest pod gumka w narzedziach :] Przynajmniej ja mam Adobe 7 wiec nie wiem ja ktam u WAs to sie przedstawia ....

POZDRO

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 12 sie 2005, 15:22

mam takie pytanko... jakiegi Photoshopa polecacie, gdyz chce sobie sciagnac a nie orientuje sie ktora wersja jest najlepsza

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 sie 2005, 15:46

Powiedzmy ze mam jakas fotke, i chce zeby jej boki staly sie przezroczyste :> Jak to zrobic?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”