Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2015, 22:03

Carbon.. albo nie, bo nowe zasady są. :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 paź 2015, 22:04

Dobry pomysł piotrcies z tą zamianą PSL na Kukiza.
Kamil232 pisze:I co? Ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia. Klękajcie lemingi przez Jarosławem. Dziękujcie, że możecie żyć w jego czasach i będziecie mogli o kimś poważnym opowiadać wnukom. A nie o śmiesznych Tuskach czy Millerach.
Wiesz Kamil, mnie zastanawia jedno. Jak by mi ktoś powiedział rok temu, że Duda będzie prezydentem, a PiS będzie miało większość to bym się po głowie postukał. Potem odszedł Tusk, premierem została Kopacz. I się wszystko zaczęło.

Moje pytanie jest takie: co się stało tak nagle, że te obie kampanie PO przerżnęło wzorcowo? Przecież to był poziom żenady i wręcz proszenie się o klęskę? PiS nie zrobił nic wybitnego, IMO to PO przegrało na własne życzenie i dzięki PR Lisa czy Michnika. Czy Tusk zabrał wszystkich ekspertów ze sobą, czy może szykuje się coś grubego i PO wolało oddać władzę? Trochę śmierdzi mi to koniem trojańskim, nie wiem czemu, ale mam takie jakieś przeczucie dzikie...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 paź 2015, 22:06

PIS zdobywa wladze pomimo nieprzychylnych mediow i to zdecydowanie z dobrym wynikiem a tu marudzenie. Bardziej trzeba narzekac na takich Kukizow, RN, czy Korwina bo to oni zawiedli swoimi wynikami.
Komuchy poza sejmem to piekny wynik i widok. Jeszcze PSL straci kosztem Korwina i bedzie git. Czas na masowo emigracje POkolenia mocnych w gebie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 paź 2015, 22:06

Boromir pisze:Dobry pomysł piotrcies z tą zamianą PSL na Kukiza.
Korwina. Nie chciałbym, by PSL urósł do 8 czy tam 9% :mrgreen:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 paź 2015, 22:07

Mamy praktycznie Nową Polskę. Zacznijmy zachowywać się w sposób cywilizowany, ok?

Tu zacytuję: Żadnego kopania tych, którzy upadli, nawet tych, którzy upadli z własnej winy. I słusznie

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 paź 2015, 22:13

Koledzy nie po to znosiłem mnóstwo szyderstw w dyskusjach na forum i nie tylko o moherach, o ciemnogrodzie, o ciągnięciu pały Jarosławowi, żeby teraz nie mieć chwili triumfu.

lemingoza padła. Coś wspaniałego. Mam ich w dupie. Będe kopał tych idiotów.

Muszę się wam koledzy do czegoś przyznać. Wstyd mi ale cóż. W 2007 roku głosowałem na PO. Już po miesiącu wiedziałem, że popełniłem błąd. Postanowiłem wtedy, że zrobię wszystko na co mi pozwoli zdrowie, możliwości żeby naprawić ten błąd. Starałem się z wszystkich sił i się udało. Coś pięknego!!!!!!!!!!!!!!!! :)

raz jeszcze mówię. KLĘKAĆ PRZED JAROSŁAWEM!

PS. dobra najebałem się.

5 WP. Idź spać, poświętujesz jutro//piotrek

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 25 paź 2015, 22:15

Muszę się wam koledzy do czegoś przyznać. Wstyd mi ale cóż. W 2007 roku głosowałem na PO.
raz jeszcze mówię. KLĘKAĆ PRZED JAROSŁAWEM!
PS. dobra najebałem się.
LOL. :)

Nowy rząd, brak Korwina w Sejmie, prawdopodobnie koniec ery Kopacz w Platformie, brak dziwnego tworu o nazwie ZL w Sejmie? :jupi:
Moje pytanie jest takie: co się stało tak nagle, że te obie kampanie PO przerżnęło wzorcowo? Przecież to był poziom żenady i wręcz proszenie się o klęskę? PiS nie zrobił nic wybitnego, IMO to PO przegrało na własne życzenie i dzięki PR Lisa czy Michnika. Czy Tusk zabrał wszystkich ekspertów ze sobą, czy może szykuje się coś grubego i PO wolało oddać władzę? Trochę śmierdzi mi to koniem trojańskim, nie wiem czemu, ale mam takie jakieś przeczucie dzikie...
Ewa Kopacz nie nadaje się na Premiera, Komorowski nie nadaje się na Prezydenta. To się stanęło.
PIS zdobywa wladze pomimo nieprzychylnych mediow i to zdecydowanie z dobrym wynikiem a tu marudzenie.
Już bez przesady, prawica dominuje w internecie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 paź 2015, 22:20

Idę sobie ulicą, a tam... Budapeszt! :) :) :)

Ale bardziej ciesze się z innego faktu. Good Night Left Side!
Bouma pisze:Już bez przesady, prawica dominuje w internecie.
I na ulicach.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 paź 2015, 22:21

Wahałem się do samego końca na kogo oddać głos. Poglądami najbliżej mi go Korwinowców (chociaz Jarosława bardziej propsuję niż Korwina :P)), ale postanowiłem zagłosować pragmatycznie na PiS. Nie ukrywam, że moje miejsce zamieszkania, Lemingrad (Gdańsk) przyczynił się również do mojej decyzji. Trudno mi już było wysłuchiwać wynaturzeń tych wszystkich Lemingów, gdzie w co drugim zdaniu słyszałem: Kaczor. :mrgreen:

Od jutra Kamil przejmuje władzę na forum. Widzę, że niektórzy próbują się przykleić do naszej zwycięskiej drużyny. (Tak to do Ciebie piotrcies)

Pamiętam jak wbiłeś nam nóż w plecy podczas dyskusji dotyczącej zamknięcia tematu politycznego. Nie możemy się mścić, ale zdrajców trzeba rozliczyć, co nie Kamil?

:mrgreen:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 paź 2015, 22:21

po raz kolejny rząd pełen etatystów i interwencjonistów, polacy jednak mają bardzo mocno zakorzenioną mentalność niewolników

na rozluźnienie atmosfery memy (może były, nie chce mi sie czytać całego tematu)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 paź 2015, 22:26

Kamil232 pisze:Klękać przed panem Prezesem Polski Jarosławem!
Weź się ogarnij Kamil, szanuję Cię, ale za bardzo się jarasz Jarkiem. Jesteś jakimś fanatykiem JK.

Mogę kleknąć przed Jarkiem, ale i tak będę wyższy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 paź 2015, 22:26

Piękny dzień dla Polski, postkomuniści, lewica poza życiem politycznym.

Ja głosowałem na Kukiza (do wczoraj się wahałem między PiS a nim), ale jestem ciekaw rządów PiS i cieszę się z porażki PO.Ale liczę, że nie PiS nie odpieprzy czegoś i to Szydło będzie rządzić tak jak to było przedstawiane w kampanii.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 paź 2015, 22:26

Kamil232 pisze:W 2007 roku głosowałem na PO.
Rozczarowałeś mnie. Nie jesteś PiSowcem z krwi i kości. :mrgreen:

NIGDY NIE GŁOSOWAŁEM NA PLATFUSÓW. :witam:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 paź 2015, 22:27

Ja też się pochwalę, że w 2007 roku nie głosowałem na PO... bo byłem nieletni :mrgreen:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 paź 2015, 22:27

Boromir pisze:Dobry pomysł piotrcies z tą zamianą PSL na Kukiza.
Kamil232 pisze:I co? Ktoś ma coś jeszcze do powiedzenia. Klękajcie lemingi przez Jarosławem. Dziękujcie, że możecie żyć w jego czasach i będziecie mogli o kimś poważnym opowiadać wnukom. A nie o śmiesznych Tuskach czy Millerach.
Wiesz Kamil, mnie zastanawia jedno. Jak by mi ktoś powiedział rok temu, że Duda będzie prezydentem, a PiS będzie miało większość to bym się po głowie postukał. Potem odszedł Tusk, premierem została Kopacz. I się wszystko zaczęło.

Przychylam sie do tego poglądu. PiS porządzi 4 lata (przy dobrych wiatrach), a następne 10 salon.
Mogę kleknąć przed Jarkiem, ale i tak będę wyższy.
:roftl3: zabiłes mnie :rotfl:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”