Nie bądź socjalistą, głosuj na PiS.MazurXIII pisze:W myśl zasady - Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie skurwysynem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi.
No cóż, nigdy socjalistą nie byłem.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2015, 8:34
Nie bądź socjalistą, głosuj na PiS.MazurXIII pisze:W myśl zasady - Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie skurwysynem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi.
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 9:06
Przy braku zwiększania opodatkowania (poza korporacjami i bankami), ucięciu tych podatków które PO wprowadzała, a PiS krytykowało i przynajmniej utrzymaniu (a przecież PiS krytykował zwiększanie, więc ma zmniejszać) zadłużenia państwa na obecnym poziomie ok 800 mld zł, uważam że nierealne jest:guru pisze:Weź mi wytłumacz które obietnice i dlaczego są nierealne.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 paź 2015, 9:47
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 9:49
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2015, 9:50

cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 paź 2015, 9:51
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 paź 2015, 10:00
Dobrze wiesz, że to nierealne. Kto zbija pionę lewą ręką?cloner pisze:A tak byłoby za Korwina:
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2015, 10:01
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2015, 10:10
A to teraz tak nie ma? Jeszcze dwa lata temu w jednym ze sklepików niedaleko mnie dziewczyny zarabialy 3,5zl/h. To nie jest głodowa stawka?Kluchman pisze:Zwłaszcza w przypadku stanowisk nie wymagających żadnych lub prawie żadnych kwalifikacji.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 10:19
IMO dużo kwestii na to wpływa, a gdyby z wewnętrznych analiz im wychodziło, ze mogą obniżyć VAT, to by to zrobili dla samej poprawy wyników wyborczych.j1mmy pisze:Nie jestem teraz pewien ale długo terminowo podwyżka vatu niewiele poprawiła z finansowego punktu widzenia , żeby zwiększyć wpływy z VAT wystarczy uszczelnić system vide odwrócony vat na elektronikę
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2015, 10:24
Jasne, że są takie sytuacje, ale obecnie raczej rzadkie. Znam natomiast liczne przypadki, gdzie pracodawca pisząc ogłoszenie o poszukiwaniu pracownika zamieszcza w nim slogan "atrakcyjne wynagrodzenie", które w rzeczywistości okazuje się być stawką minimalną.cloner pisze:A to teraz tak nie ma? Jeszcze dwa lata temu w jednym ze sklepików niedaleko mnie dziewczyny zarabialy 3,5zl/h. To nie jest głodowa stawka?
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 10:46
ty a jest jakaś sytuacja możliwość w której nie będzie mieć racji?Jeśli spełni, ale zwiększy dług - kłamał.
Jeśli spełni, ale zwiększy podatki - kłamał.
Jeśli nie spełni, to udowodni że mieliśmy rację.
Ba, jeśli spełnią a jakieś dane się pogorszą - mieliśmy rację. Jeśli ceny w sklepach/bankach pójdą w górę - mieliśmy rację. Itd.
.Poza tym nie jest prawdą, że liberałowie światopoglądowi zniknęli z sejmu - .Nowoczesna to między innymi środowisko Liberte, które zainicjowało zbieranie podpisów pod zakończeniem finansowania religii w szkołach. Bez kościoła, związków i organizacji kibicowskich mimo wszystko udało się zebrać podpisy, a jedna z organizatorek została posłanką
Aha czyli to, że ze strony Nowoczesnej do sejmu dostała się grupka Liberte świadczy, że liberałowie nie umarli, ale jak już od Kukiza dostała się grupa Narodowców to świadczy o tym, że umarli?Jednocześnie poprzez te wybory de facto skończyły/li się: Ruch Narodowy
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 paź 2015, 12:13
PO mam wrażenie było pogodzone z porażką. Myślę że Vat i kwota wolna od podatku są spokojnie do łyknięcia w tym sensie że budzet tego aż tak nie odczuje , nie mniej jednak co w tym wątku nie specjalnie bło poruszane wyłudzenia vat w polsce w tej chwili to dziedzina zorganizowanych grup przestępczych.czarny samael pisze:IMO dużo kwestii na to wpływa, a gdyby z wewnętrznych analiz im wychodziło, ze mogą obniżyć VAT, to by to zrobili dla samej poprawy wyników wyborczych.j1mmy pisze:Nie jestem teraz pewien ale długo terminowo podwyżka vatu niewiele poprawiła z finansowego punktu widzenia , żeby zwiększyć wpływy z VAT wystarczy uszczelnić system vide odwrócony vat na elektronikę
W żadne uszczelnienia nie wierzę kompletnie.
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 paź 2015, 12:30
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 13:15
Wystarczyło nie ucinać początku wypowiedzi:Kamil232 pisze:ty a jest jakaś sytuacja możliwość w której nie będzie mieć racji?
Innymi słowy mają zrobić to co mówili - "znaleźć" te pieniądze bez tych wszystkich kwestii.czarny samael pisze:Ale skoro już PiS wygrał na ich podstawie, to teraz ma je spełnić, nie zwiększyć długu, podatków itd.
Nowoczesna jest partią liberalną, a której częścią są srodowiska Liberte. Cała partia i klub przyjęły program, który jest liberalny. Nie skrajny, jak u Palikota, ale dalej po tej stronie.Kamil232 pisze:Aha czyli to, że ze strony Nowoczesnej do sejmu dostała się grupka Liberte świadczy, że liberałowie nie umarli, ale jak już od Kukiza dostała się grupa Narodowców to świadczy o tym, że umarli?
Sikorski walczy o swoją pozycję w PO i próbuje pokazać że ma wpływy, gdzie ich nigdzie nie miał. Jest zresztą konserwatystą i nigdy do tych środowisk nie było mu blisko. Zwykłe paplanie, by wrócić na świecznik.Kamil232 pisze:prośbę abyś odniósł się do słów niejakiego Radosława Sikorskiego, który mówił, że błędem ze strony PO było nie skonsumowanie DOGADANEGO sojuszu z Ryszardem Petru.
Tak, będziesz się mylił. To jest inne środowisko. Powstali, bo PO przestała być tym czym była na początku w kontekście europejskim i gospodarczym. To odpowiedź dla zawiedzionych wyborców, a Petru chce zrobić to co Tusk obiecywał w 2005 i 2007.Kamil232 pisze: że to inne środowisko w kontrze do PO to będę się mylił?
PO było w panice, to fakt, ale za Kopacz. A już Tusk miał z tym problemy.j1mmy pisze:PO mam wrażenie było pogodzone z porażką. Myślę że Vat i kwota wolna od podatku są spokojnie do łyknięcia w tym sensie że budzet tego aż tak nie odczuje , nie mniej jednak co w tym wątku nie specjalnie bło poruszane wyłudzenia vat w polsce w tej chwili to dziedzina zorganizowanych grup przestępczych.
czarny samael
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio