MŚ 2006: Polacy na mundialu - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 09 cze 2006, 23:07

Przyznaję się że jeśli chodzi o Polską Piłkę to patriotką jestem średnią. Przykro mi z tego powodu, ale zawsze lubiłam najlepsze smakołyki a Polska Piłka do nich nie należala, więc ja sobie odpuściłam. ZDlatego na początku meczu byłam w szoku. Nie spodziewałam się meczu na poziomie ligi mistrzów , lecz nie spodziewałam się meczu z innej epoki :shock: . Ja nie iem w co oni grali ale napewno nie w piłkę nożna :? . Brak szybkości, świeżości, pomysłu na grę. Gdzie rozpracowanie Ekwadoru? Gdzie taktyka panie Janas :shock: :? Gdzie zmiany jak widać ze nie idzie :? To raczej Ekwador ich dokonywał a nie my. Jak wygląda znajomość formy naszych piłkarzy- dlaczego Sobolewski i Szymkowiak w pierwszym składzie zupełnie bez formy. Dlaczego Żurawski bez wsparcia? Czy naprawdę w Polsce nie ma obrońców którzy w skali od 0 d0 10 mają więcej niż JEDEN punkt :? Więcej pytań do pana panie trenerze nie chce mi się zadawać

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 09 cze 2006, 23:11

Wiecie czego nam zabrakło: nie że ktoś grał piach czy czemu ten grał a ten nie .
Problem leży gdzie indziej.
Myśle ze Janas nie przerobil jednejtaktyki z piłkarzami , co by było gdyby na poczatku przegrywali..
Oni byli zdesorientowani , nie mieli koncepcji na grę . Grali wszytko do tyłu , BRAK POMYSŁU NA GRĘ :!: to jest klucz porażki ...

ale przez 5 dni wyciagom odpowiednie konsekwencje :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 cze 2006, 23:12

coco pisze:byłym graczom Wisły juz dziekujemy ... Jop ?
Wisła winna :lol:. Wyrzucić ich, mamy lepszych na pęczki :lol:.
coco pisze:Boruc - Bak Zewłakow Baszczynski ..... ( nie wiem kogo wpisac ) - Smolarek Sobolewski Szymkowiak Jelen - Brozek Zurawski
Ale byłym graczom Wisły już dziękujemy. Więc tak: Boruc - Bąk Żewłakow Szala Kiełbowicz Surma Burkhadt Jeleń Włodarczyk Janczyk

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2006, 23:13

czeher pisze:Bo Janas jest debilem i tyle raz wyszedl mu mecz towarzyski ustawieniem 4-5-1 wiec musial takie zestawienie wystawic chociaz przez kilka lat gramy 4-4-2 - i caly okres przygotowawczy byl grany tym systemem
Janas miał bardzo dobry pomysł z płynnym przejściem z 4-4-2 na 4-5-1 czym miał zaskoczyć Ekwador. Nie zwalałbym winy na Janasa, bo wszystko tylko i wyłącznie było przez piłkarzy.
czeher pisze:jakby Polacy zagrali tak jak w Chorzowie jestem ciekawe jak zareagowalaby publicznosc
Jak na razie to kibice na forach internetowych zachowują się jak ci, co byli na Śląskim.
coco pisze:Szymkowiak ? moim zdaniem Mila by lepiej zagrał od niego
Szymkowiak akurat IMO był jednym z najlepszych naszych graczy. Świadczy o tym choćby piękna prostopadła piłka do Soboloweskiego, ale jak na DM Sobol to zwalił.

Polacy zrobili z siebie pośmiewisko.

EDIT:
RzuR; jesteś bardziej żałosny niż nasza reprezentacja :roll:
Ostatnio zmieniony 09 cze 2006, 23:16 przez Corinthians, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 cze 2006, 23:16

Mnie nerwy rozniosą chyba zaraz :evil: . Po pierwsze jak oni chcą wygrać skoro nie wykazują odwagi do gry, ZERO presingu, zero kreaywności, zero strzałów z dystansu. Smolarek próbował coś grać, Bąk też nie najgorzej, a reszta? jak na wakacjach...Szymkowiak słabiutko, mundial to nie liga turecka ... Boczni obrońcy stali na naszej połowie zamiast ruszyć dupe do przodu., czy tak ciężko jest wziąć udział w kilku ofensywnych akcjach? Radomski i Sobolewski? bez komentarza. Krzynówek coś piłki nie czuł, ale starał się.
Sędzia nas oszukał i to jest fakt! Takie błędy nie mogą się zdarzać na mundialu! No i jeszcze ta poprzeczka i słupek :mać: .
Ja jestem realistą i wiem że odpadliśmy już dziś z mundialu. :cry:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 09 cze 2006, 23:17

Corinthians...przejrzyj dwa posty wyzej i wez pomysl o tym bobie,bo wqrwaisz mnie czlowieku maxymalnie....

slepi sa ci ktorzy nadal lykaja jak mloty propagande sukcesu.....

widzieliscie jak zmienil sie obraz gry po tych zmianach?pytam DLACZEGO QRWA NIE mOZNA BYLO ICH ZROBIC W 60 MINUCIE????????????
na Janasa i jego przydupasow powinna czekac szubienica na rynku w jego zasranych Pabianicach.....chyba ze zrobia cos w spotkaniu z Niemcami,co jest tak prawdopodobne mniej wiecej jak uderzenie mnie w czolo przez komete haleja...
czeher:nie to nie tak..jestem letko naciukany,i teraz zobaczylem ze pare razy juz ten post wyslalem(to przez to ze sie nowa strona postow wlaczyla i myslalem ze mi nie wyslalo,wybaczice-jesli moge kogos prosic o usuniecie tych postow to bede wdzieczny,,,)
thx,za cyne czeherze
Ostatnio zmieniony 09 cze 2006, 23:19 przez RzuR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 09 cze 2006, 23:17

Przeżyjmy to jeszcze raz. Powtórka na TVP3. Teraz.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 09 cze 2006, 23:17

Martinho pisze:No i mistrzostwa mamy z glowy... Szkoda bo tylu kibicow przyjechalo na mecz do Gelsenkirchen... Juz tylko cud moze nam pomoc w awansie...Czemu Jelen nie gral od poczatku
Zgadzm sie ze wszyskim.
Teraz moje oceny po meczu (1-10).
Boruc - 5 - nawet nieźle ale w końcu stracił 2 bramki...
Baszczyński - 3 - słabiutko, mało kreatywnie i do tego słabo w defensywie(chociażby przy 1 bramce Ekwadoru)
Jop - 4 - starał się ale i tak to za mało
Bąk - 4 - j.w.
Żewłakow - 3 - tak samo jak Baszczu, na początku meczu grał bardzo niepewnie
Sobolewski - 3 - słaaaaabo, potafił tylko rozgrywać na własnej połowie z Radomskim.
Radomski - 3 - j.w. z Sobolewskim
Smolarek - 5 - próbował dryblować, ale nie zawsze mu to wychodziło, w 1 połowie nasz najelpszy zawodnik z pola
Krzynówek - 4 - powinno być 3, ale często bywał przy piłce i prawie strzelił bramke, dośrodowania bardzo słabe
Szymkowiak - 3 - zagrał równie słabo co z Chorwacją, widać że nie potrafi grać w takim ustawieniu
Żurawski - 4 - dużo biegał, ale gola nie strzelił
Kosowski - 3 - wszedł i zaliczył pare wywrotek... słabiutko
Jeleń - 6 - myśle, że nasz najlepszy zawodnik dzisiaj, wszedł i odrazu zaczęło sie coś dziać, należała mu sie bramka
Brożek - 5 - niezłe wejście, ma jednak spory potencjał, gdyby on i Jeleń strzelili po 5 cm w drugą strone to prawdopodbnie mój nastrój byłby inny...

POLSKA W MŚ - [`]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2006, 23:18

Corinthians pisze:Janas miał bardzo dobry pomysł z płynnym przejściem z 4-4-2 na 4-5-1 czym miał zaskoczyć Ekwador.
Zaskoczyc mowisz - no to pozostalo to w sferze teorii
Corinthians pisze:Nie zwalałbym winy na Janasa, bo wszystko tylko i wyłącznie było przez piłkarzy.
Nie rozsmieszaj mnie, chyba wiedzial kto jest w jakiej formie ale abstrachujac juz od tego jezeli zrobil wedlug ciebie wszytsko co bylo w jego kwestii dlaczego zmiany byly tak pozno skoro nie bylo jakiegos pomyslu na gre

A system 4:5:1 jest dobry na rywali z gornej polki ale nie na Ekwador czy Kostaryke :!:

PlutoChory
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlutoChory » 09 cze 2006, 23:19

RzuR pisze:kto mi powie ze STADION ŚLĄSKI-NARODOWY nie jest wyrobiona publicznością?kto mi powie ze nie mieli racji Ci którzy wygwizdali Janasa i jego decyzje?
No to powiem ci kolego, ze jak nic te "ole" w koncowce meczu spiewane przez Ekwadorczykow bylo kara za "nasze" "ole" w Chorzowie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2006, 23:20

Rzurek spokojnie.Ja Ci powiem a raczej napisze ze ci ktorzy gwizdali na reprezentacje podczas meczu z Kolumbia nie powinni tak robic.Zachowali sie chamsko i tyle.I dziwne ze meczem ktory Polakom nie wyszedl dzisiaj starasz sie usprawiedliwiac tamta publicznosc (moze siebie?).Tyle.

Co do meczu.Powtorka z Korei niestety.Pawel chyba za bardzo podpalil sie udanym meczem z Chorwacja i systemem 4-5-1.Krzynowek dno.Paru innych nie lepiej.Szkoda ale nie nastawialem sie na moje szczescie ze cos wielkiego pokazemy w tych mistrzostwach.Jednak nie przypuszczalem a moze nie chcialem przypuszczac ze przegramy z Ekwadorem i bardzo skomplikujemy sobie sytuacje w grupie.
Trzeba z tym zyc.Wrocic do szarej rzeczywistosci albo wymyslic sobie jakas fajna pomocnicza teorie.Ja mam jedna taka.Niemcy nam odpuszcza mecz bo nie beda chcieli stracic tylu kibicow z Polski a co za tym idzie ich kasy tak szybko :wink:

Brazylia nigdy nie bedziemy.Polakom najlepiej wychodzi modlenie sie.Ktore i tak jak widac po dzisiejszym meczu nic nie daje.

Glowy do gory.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 09 cze 2006, 23:20

gringo7 pisze:Boruc - 5 - nawet nieźle ale w końcu stracił 2 bramki...
myśle zę jako doświadczony bramkarz mógł tą 2-gą brake tak wykminić ze bedzie wiedzial ze ekwadorczyk bedzie podawał :roll:
gringo7 pisze:(chociażby przy 1 bramce Ekwadoru)
bo wzrost mu w tej akcji przeszkodził ... ale ja staje w jego obronie

reszta, na reszte nie mam czasu :wink:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 cze 2006, 23:21

Wisła winna Laughing. Wyrzucić ich, mamy lepszych na pęczki Laughing.

jak zwykle obronca Wisły sie znalazł moze przytocz jakies sensowne argumenty i powiedz co na boisku robił Sobolewski ? bo ja wiem ze jedno wielkie gówno , Baszczynski to samo , szkoda ze nie było Błaszczykowskiego bo on ma talent i to nie podlega watpliwosci , a byli gracze Wisły ? Jop ? :lol: hehehe szkoda gadac Szymkowiak :lol: idz pan w w pieron z takim rozgrywajacym Zurawski ? hmmm miał za mało wsparcia jego mozna zrozumiec ale to co na bosiku wyprawiali Sobolewski z Szymkowiakiem woła o pomste do nieba !! brakowalo Frankowskiego który siedział w studiu i komentował :shock: .

piwus pisze:Ale byłym graczom Wisły już dziękujemy. Więc tak: Boruc - Bąk Żewłakow Szala Kiełbowicz Surma Burkhadt Jeleń Włodarczyk Janczyk

hehehe głodnemu zawsze chleb na mysli ... ale tak to jest z kibicami Wisły zawsze zenujacy poziom chocby nie wiem w jakiej sytuacji nie byli nie potrafia przyznac sie do tego ze gracze z ich klubu zaprezentowali sie jak pionki no ale trudno .... cali kibice Wisły

ehhehehe a to ze dopisałes graczy (L) to rozwaliłes mnie do spodu :lol: tylko podkresla twoje samouwielbienie do Wisły , bo przeciez na nich nie wolno złego słowa powiedziec nawet jak graja najsłabiej ze wszystkich to i tak sa lepsi od piłkarzy Legi :lol:

piwus musi odejsc !!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 09 cze 2006, 23:21

piwus pisze:Surma
To tez byly wislak :!:

szkoda ze juz koniec, a juz slyszalem ze jak juz tam jedziemy to po najwyzsza pule :lol: ...

Corinthians
Ekwador druzyna wlasnego stadionu? :lol:
Corinthians pisze:Jak na razie to kibice na forach internetowych zachowują się jak ci, co byli na Śląskim.
A mamy dzienkowac za zjebany mundial juz po pierwszym meczu?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2006, 23:23 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 09 cze 2006, 23:22

Gringo7 napisał:
Jop - 4 - starał się ale i tak to za mało
O nie Jop napewno nie zasługuje na 4 za dzisiejszy mecz 3 i to maksymalnie . (Ja nawet tyle bym mu nie dała). Jego przegrywane bez przerwy pojedynki, niecelne podania, on był równie groźny dla Boruca jek napastnicy Ekwadoru.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”