Po prostu kopnąłby go w tyłek, to chyba jasne
futbolowa
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 maja 2019, 19:13
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 19:16
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 20:12
DDK pisze: ↑27 maja 2019, 18:09Homofobiczny nie, bo fobia to strach, a ja się nie boję, tylko mnie to obrzydzaAle konserwatywny? Jak najbardziej, uważam że to wielka chwała, że jesteśmy tak odbierani.
Nadal uważam, ze nie powinno się nadmiernie okazywać uczuć w miejscach publicznych. Jednak czym innym jest jakiś buziak, a czym innym obleśne lizanie się.
Analogiczną sytuacją jest palenie fajek i np. przystanek autobusowy. Jeśli ktoś robi to na przystanku, to jest to karane. Jeśli ktoś robi to 20m od przystanku i nie przeszkadza siedzacym tam ludziom to jest to w porządku.
Czym jest tolerancja napisałem już w jednym z poprzednich postów, jest to mrzonka tych, co nie tolerują tych, co mają skrajnie inne od nich poglądy. Natomiast czy ja wiem, czy moje posty są pełne agresji? Raczej starałem się wyzbyć agresji z tych postów, a jedynie konstruktywnie przekazywać swoje poglądy. A o nawoływaniu do nienawiści to już w ogóle szkoda mówićDelpiero14 pisze: ↑27 maja 2019, 17:45Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.![]()
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 22:38
Nie został skopany, już nie przesadzajmy. Pewnie minute później z powrotem byli w swoim namiętnym uścisku. Zwrócić uwagi sie nie dało, w klubie jest tak głośno, że jak chcesz z kimś porozmawiać to musisz wyjśc na zewnątrz. Co do angielskiego to zawsze była moja słaba strona, aczkolwiek Austriak, który u nas był siedział ze 2h i bardzo fajnie sie z nim gadało.Tomusmc pisze: ↑27 maja 2019, 19:13Wróćmy do tego, że cała akcja działa się w innym kraju więc jak gość może ustalać własne zasady? Jeszcze pół biedy jakby miało to miejsce w naszym prawilnym kraju gdzie tolerancja jest zdecydowanie na niższym poziomie niż za granicą. W Hiszpanii pewnie wszyscy mieli to gdzieś oprócz kozaczków z Polski. I to jest słabe
Rozumiem, że ci co są anty muslimy jak pojadą do krajów arabskich to będą kopać każdego, który ma ciemniejszą skórę. Ja też homosiów toleruję jak się z tym nie obnoszą, ale w życiu bym nie pomyślał żeby kogoś za to skopać. Menelom uwagę zwróciłeś słownie, im nie mogliście? Czy bariera językowa was pokonała. Po angielsku raczej potrafisz mówić z racji wykształcenia
Z jednej strony spoko, ale za SJP: fobia «chorobliwy lęk przed jakimiś przedmiotami lub sytuacjami»j1mmy pisze: ↑27 maja 2019, 20:12DDK pisze: ↑27 maja 2019, 18:09Homofobiczny nie, bo fobia to strach, a ja się nie boję, tylko mnie to obrzydzaAle konserwatywny? Jak najbardziej, uważam że to wielka chwała, że jesteśmy tak odbierani.
Nadal uważam, ze nie powinno się nadmiernie okazywać uczuć w miejscach publicznych. Jednak czym innym jest jakiś buziak, a czym innym obleśne lizanie się.
Analogiczną sytuacją jest palenie fajek i np. przystanek autobusowy. Jeśli ktoś robi to na przystanku, to jest to karane. Jeśli ktoś robi to 20m od przystanku i nie przeszkadza siedzacym tam ludziom to jest to w porządku.
Czym jest tolerancja napisałem już w jednym z poprzednich postów, jest to mrzonka tych, co nie tolerują tych, co mają skrajnie inne od nich poglądy. Natomiast czy ja wiem, czy moje posty są pełne agresji? Raczej starałem się wyzbyć agresji z tych postów, a jedynie konstruktywnie przekazywać swoje poglądy. A o nawoływaniu do nienawiści to już w ogóle szkoda mówićDelpiero14 pisze: ↑27 maja 2019, 17:45Potem się pytają dlaczego forum nie przybywa nowych użytkowników. Ktoś wejdzie, poczyta teksty pełne nietolerancji, agresji i nawoływaniu do nienawiści i spieprza jak najdalej stad. W sumie nie dziwie się, jak czytam takie rzeczy jak typ z politycznego przed chwila to sam mam ochotę zrobić detoks.![]()
Za wikipedią :
Homofobia (od: homoseksualizm i fobia[1]) – irracjonalny strach przed osobami orientacji homoseksualnej i homoseksualizmem; silna niechęć, uprzedzenia, do osób homoseksualnych, które mogą skutkować ich dyskryminacją lub/i prześladowaniem
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 maja 2019, 22:46
j1mmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 maja 2019, 22:47
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 23:03
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 maja 2019, 23:11
Czemu ja mam ustępować? Dajmy na to siedzę sobie w parku na ławce i przysiada się do mnie dwóch facetów i zaczynają się całować... i co? I to ja mam się przesiąść, czy odwrocic wzrok, az łaskawie panowie skończą? Niby czemu?piotrcies pisze: ↑27 maja 2019, 18:12Patrz Ilona - jak Kluchman pisał, że robisz z forum instagram, to wielce obrażona odpowiedziałaś, że jak się nie podoba, to nie musi wchodzić. Tak samo jest z całującymi się facetami - jak ci się nie podobają, to na nich nie patrzysz i po problemie.
Mnie się wiele rzeczy nie podoba na ulicach, ale póki ktoś nie łamie prawa, to moje poczucie estetyki zostawiam dla siebie.
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 maja 2019, 23:15
BeBaD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 maja 2019, 23:19

League
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 maja 2019, 23:23
Podałaś najbardziej skrajny przykład. Tak samo można napisać o gościu, który usiądzie i puści głośno muzykę z telefonu czy zacznie np. głośno gadać przez telefon - to są po prostu niekulturalne zachowania i zwrócenie uwagi nie będzie tu niczym zdrożnym. Zresztą tak samo niekulturalne byłoby lizanie się pary hetero.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 maja 2019, 23:27
DDK
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio