18-nastki,to zdarza sie raz w zyciu - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 03 kwie 2005, 21:57

wiec tak SWOJEJ 18 nie bardzo milo wspominam .. wszyscy swietnie sie bawili .. itd super impreza .. ale to JA musialem za wszystkim latac i organizowac itd itd ... a tu za malo wodki . .a tu ten sie wpiepszyl do tortu :D .. a tu ten straszy zwierzeta przed sala .. itd itd.. i musialem i wszystko zadbac :D wiec na szczescie mam to juz za soba ... a bylem na wielu 18 w zyciu .. i roznie to bywa :] jedne sie udaja jedne nie :)

pozdro

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 03 kwie 2005, 21:59

Mazurek pisze:A jeśli już jesteśmy przy tym temacie to ja mam takie pytanie..
Czy waszym zdaniem może być 18 bez alkoholu ? Niedawno byłem na właśnie takiej 18 u kumpla i IHMO to była najlepsza na jakiej byłem... (też taka skromna - dokładnie 11 osób + solenizant). Bardzo mi się ta idea spodobała i raczej z kumplem zrobimy alkohol tylko symbolicznie na początku po lampce wina np i nic więcej... żadnego piwa czy wódki... IHMO bez alkoholu to po prostu znacznie lepiej wychodzi...
ja nie bylem niesteety jeszcze na 18 bez alkoholu i nie wyobrazam sobie raczej takowej,nie chce robic tez jakiejs biby czy cos w ta strone,symbolicznie po pare piw i moze pol litra o 0.00 za moje zdrowko :lol:

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 22:11

Moja osiemnastka będzie za rok i 4 miechy.Tak jak Dorian i pewnie większośc nie wyobrażam sobie jej bez %.Po niej chyba będe chodził 3 dni do tyłu :lol: .Wole zrobić ją na działce, bo będą "mniejsze straty" niż w chacjendzie czy też wypożyczyć gdzieś salę.Raczej pusto tam nie będzie :).Miałem już dużo 18-stek za sobą i przed sobą to wyciągne wnioski :D,
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2005, 22:24 przez Uchi_UfFy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 03 kwie 2005, 22:13

Uchi_UfFy pisze:Moja osiemnastka będzie za rok i 4 miechy.Tak jak Dorian i pewnie większośc nie wyobrażam sobie jej bez %.Po niej chyba będe chodziło 3 do tyłu :lol: .Wole zrobić ją na działce, bo będą "mniejsze straty" niż w chacjendzie czy też wypożyczyć gdzieś salę.Raczej pusto tam nie będzie :).Miałem już dużo 18-stek za sobą i przed sobą to wyciągne wnioski :D,
ja w domu nigdy nie zrobie bo wiem czym to sie konczy,ostatnio jakas panna zrobila impre to jej zwineli z domu pare kosztownosci,i zrujnowali dom,wole zrobi imprezke na poziomie w jakims lokalu:)

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 kwie 2005, 22:40

DORIAN pisze:
Uchi_UfFy pisze:Moja osiemnastka będzie za rok i 4 miechy.Tak jak Dorian i pewnie większośc nie wyobrażam sobie jej bez %.Po niej chyba będe chodziło 3 do tyłu :lol: .Wole zrobić ją na działce, bo będą "mniejsze straty" niż w chacjendzie czy też wypożyczyć gdzieś salę.Raczej pusto tam nie będzie :).Miałem już dużo 18-stek za sobą i przed sobą to wyciągne wnioski :D,
ja w domu nigdy nie zrobie bo wiem czym to sie konczy,ostatnio jakas panna zrobila impre to jej zwineli z domu pare kosztownosci,i zrujnowali dom,wole zrobi imprezke na poziomie w jakims lokalu:)

ja podobnie najbardziej lubie taka impreze w klubie, jeszcze jak to robi kilku znajomych ktorych znam w jednym terminie :P a co do procentow, czemu by nie ale osobiscie wole troche w siebie wlac, szczegolnie jak moze sie puzniej przechwalac ile wypilem 8) :twisted:

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 22:45

smitu pisze:
DORIAN pisze:

ja podobnie najbardziej lubie taka impreze w klubie, jeszcze jak to robi kilku znajomych ktorych znam w jednym terminie :P a co do procentow, czemu by nie ale osobiscie wole troche w siebie wlac, szczegolnie jak moze sie puzniej przechwalac ile wypilem 8) :twisted:

Jeżeli chodzi o takie imprezy jak 18 czy Sylwester, to naprawdę na samej wódce nikt daleko nie zajedzie :D.Wiadomo, jak się zmiesza lepszy efekt :D:D:D, kto pił, ten wie :).Ale ja mam czasami krzywe fazy po takim "czymś" i jestem nieobliczalny, bo puszczają hamulce.Piwo rządzi :).A z wódek to "Husarska" :).

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 kwie 2005, 22:49

jezeli o vodke chodzi to smirnoff, piwo miller, mieszanie ? ok ale bez szampana :) :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2005, 22:59

Oj z tym mieszaniem to różnie bywa :lol: Czasem skutki są dalekie od ideału :wink: Jeśli już to trochę (ale mało) piwa a później wódeczka. Wogóle piwo to lubie sobie wypić z qmplami ot tak bez okazji nawet a z okazją większą to wódeczka.
Piwo :arrow: Warka Strong, Dębowe Mocne (chociaż zmieniło się teraz :? )
Wódka :arrow: Finlandia (nie zawsze stać na takie coś), Żubrówka albo Gorzka Żołądkowa :D

No i oczywiście wszelakie imprezy poza domem muszą być :wink:

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 23:19

Jaaaa, no właśnie :D.Człowiek który także lubi MP ma kończy dzisiaj drugą dekadę :!: Wszystkiego najlepszego :).

A tak do temtatu...Pisakk, opowiedz o swojej 18-stce :).Ja tak samo Niggaz, 2-3 standart.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 03 kwie 2005, 23:20

Niggaz pisze:
Uchi_UfFy pisze:
Niggaz pisze:Oj z tym mieszaniem to różnie bywa :lol: Czasem skutki są dalekie od ideału :wink: Jeśli już to trochę (ale mało) piwa a później wódeczka. Wogóle piwo to lubie sobie wypić z qmplami ot tak bez okazji nawet a z okazją większą to wódeczka.
Piwo :arrow: Warka Strong, Dębowe Mocne (chociaż zmieniło się teraz :? )
Wódka :arrow: Finlandia (nie zawsze stać na takie coś), Żubrówka albo Gorzka Żołądkowa :D

No i oczywiście wszelakie imprezy poza domem muszą być :wink:
W sumie to ja też zawsze w weekendy, i czasami po treningach chodzę na piwko.Najlepsze to w sumie hmmm....wypije każde które dostanę, ale Książ jakoś się przyjał.Z takich burżuazyjnych to Carslberg.Czasami Piaścik.Na wódki takie jak Smitu podał to szkoda kasy :).No chyba, że Bolsik :].Ale najlepsze są polskie siary :twisted: .Krakowska, Xiążęca...tak, tak....to są typowe polskie WÓDKI...Nie pij ich na początek libacji, raczej rozgrzej się piwami :D, bo inaczej pokolorujesz kibelek :).
Ja na browarek to pozwalam sobie tak gdzieś 4 razy w tygodniu po 2-3 i jest lajcik. A z tymi 'polskimi' wódkami to pijałem różnego rodzaju Krakowskie czy Starogradzkie ale nie mam miłych wspomnień :P :wink:
Temat się rozwija ale ja już dziś nie podyskutuje niestety.
Lece w kime tylko jeszcze pozdro dla solenizanta Pisakka :wink:
tak temat w miare czasu sie rozwija,odciagnalem Was troche od smutnych wydarzen ktore mialy miejsce,ja tez ide spac bo jutro czeka ciezki dzien w szkole:P powoli trzeba zaczac organizowac 18 i zapisac sie na prafko.tylko kiedy ja znajde czas na to wszystko :? ide spac,cya

Awatar użytkownika
cYc86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cYc86 » 03 kwie 2005, 23:22

tak sobie patrze na to forum i widze ze wielu z znawcow alkoholi(ktorzy wypowiadali sie wczesniej) niema skonczonych 18-u lat, i sie zastanawiam kto wam ten alkohol sprzedaje :wink: hehe
co do mojej 18-stki - byla super, szkoda tylko ze wypadala w przeddzien waznych sprawdzianow, poprawek i takich tam (bylo to tuz przed wystawieniem ocen - ja sam tez mialem poprawiac, ale co tam:P) i sporo osob zamulilo.sporo jednak przyszlo i rozkrecilismy ta impreze 8)
ulubione alkohole:
wódka :arrow: żubrówka, żołądkowa, absolwent - reszta oprucz czerwonej kartki moze byc
pifko :arrow: zdecydowanie Żubr, a potem to specjal, karpackie super mocne (9%), i gdańskie tez dobre :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 kwie 2005, 23:35

Uchi_UfFy pisze:Jaaaa, no właśnie :D.Człowiek który także lubi MP ma kończy dzisiaj drugą dekadę :!: Wszystkiego najlepszego :).

A tak do temtatu...Pisakk, opowiedz o swojej 18-stce :).Ja tak samo Niggaz, 2-3 standart.
Hehe ano skończyłem dzisiaj drugą dekadę. Teraz tylko prosta droga do trzydziechy, starokawalerstwa i bezrobocia :D .

Moja 18-stka w sumie była spoko. Nie było jakichś większych szaleństw, ale było bardziej niż fajnie. Robiłem w swoim domu tylko z najbliższymi znajomymi (tak ja większość z Was miała bądź planuje :wink: ). Ogólnie mam dobre wspomnienia :wink: .

PS. Uchi_UfFy i Niggaz - dzięki za życzenia!
PS2. MP rządzi 8)

Pozdrawiam

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 03 kwie 2005, 23:48

No, w sumie jak się ma towarzystwo to można robić.Ja mam raczej "aktywnych" kolegów, ale w sumie jest umowa "u siebie zachowujemy się normalnie".Dobrze, że jeszcze mam czas, na pomyślunek jak i zbiórkę ka$y na odszkodowania i kary :).Bo napewno musi być groobo :].

P.S. MP rules, Pisakk, mam pytanko (mały OT :lol: ) : Oglądałeś "Erik The wiking" :lol: ?
P.S. 2 ->Straciłeś u mnie za zmianę avataru :wink: . :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 04 kwie 2005, 0:01

Uchi_UfFy pisze:No, w sumie jak się ma towarzystwo to można robić.Ja mam raczej "aktywnych" kolegów, ale w sumie jest umowa "u siebie zachowujemy się normalnie".Dobrze, że jeszcze mam czas, na pomyślunek jak i zbiórkę ka$y na odszkodowania i kary :).Bo napewno musi być groobo :].
Wiesz ja też mam "aktywnych" znajomków, ale chyba mając na względzie moją dalszą egzystencję w tym domu wzieli sobie na wstrzymanie :wink: .

Ad PS:

"Erik the wiking"? To jest jeden ze skeczów w Latającym Cyrku? Bo ja pamiętam(choć przez mgłę) jakiś skecz z wikingiem w jedym z późniejeszych odcinków Latającego Cyrku, ale nie wiem czy akurat o ten Ci chodzi...

Ad PS2:

Uwierz mi - nie Ty pierwszy mi o tym mówisz :D Ale nie bójcie się - może jeszcze kiedyś do niego wrócę! 8)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 kwie 2005, 13:27

DORIAN pisze:Jutro musze isc sie dowiedziec ile chca za wynajecie lokalu bo juz sie jie moge doczekac :P planuje zaprosic 2 uzytkownikow z tego forum :roll: a tak pozatym to mysle ze zgromadzi sie tak jak u Mazurka okolo 20 osob,jak ktos bedzie szalal to sie pozegnamy milutko :twisted:
hehe dwoch uzytkownika z tego forum brrr :twisted:

bedzie ostro

budujcie bunkry, szykujcie zapasy !!! musimy sie przed nimi schronic :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”