MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 cze 2006, 23:12

bagg pisze:To i wspomnij o niepodyktowanym karnym dla Wlochow

Co prawda też być powinien, ale o wiele mniej ewidentny niż w przypadku USA :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 cze 2006, 23:12

fieldy pisze:co będzie się działo w ostatniej kolejce Very Happy
Włosi mają 4 pkt
Czechy 3 pkt
Ghana 3 pkt
USA 1 pkt
kazdy może awansować, emocje do ostatnich minut Very Happy będzie się działo,
Bedzie ciekawie, ale zdecydowana lepsza dramaturgia bylaby gdyby USA wygralo mecz :!:
Ale i tak mam nadzieje ze awansuja Czesi i Ghana :!:
fieldy pisze:chyba jutro pójde na całość
ehh jutro tez moze byc jakis przewal :!: np. Francja
Chorwacja - Japan - mecz o zycie, remis prawdopodobny

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2006, 23:13

fieldy pisze:
Chlopaczek pisze:3:0 ewentualnie 2:0 i koniec
yep :lol: i cały nasz misterny plan w pizdu
kolejne 50 złotych :? chyba jutro pójde na całość
No co zrobic Zaccardo zepsul.De Rossi tez nie pomogl.Minus 30 wczoraj minus 50 a chcialem wygrac i kupic 25 ksiazek ze "Swiata Dysku" Pratchetta bo jest promocja w Merlinie.
Ech zycie.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 cze 2006, 23:14

Niggaz Ci sie troszeczke chyba kolejnosc kartek dla USA pomylila :P

Róża

Masz racje, pomyil sie wiec w 2 strony, darujemy mu ?! :>

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 17 cze 2006, 23:16

W takich sytuacjach powinien grac Inzaghi !! dałby sobie reke uciac ze by gola walnał. Wogule lippi dzis za szybko pozmieniał graczy, nie potrzebnie wszedl del piero ktroy nic nie grał, jak już to mógł wpuścic camoranesiego ... Pirlo jak zawsze the besciak, martwi mnie slaba gra totteigo ;/

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 cze 2006, 23:17

Niggaz pisze:Po gwizdku rozpoczynającym drugą połowę Eddie Pope ułatwił Azzurim zadanie wylatując z boiska za drugą żółtą kartkę. Sily wyrównane i kilka minut dominacji Włochów. Szkoda, że nie wykorzystali tego czasu. Potem Mastroeni pomyślał (albo i nie pomyślał właśnie), że nie będzie gorszy od De Rossiego a sędzie na to słusznie fuera. 10 na 9

Coś Niggaz pomieszałeś, bo jeszcze w pierwszej połowie było czerwo dla Stanów :wink:
bagg pisze:Masz racje, pomyil sie wiec w 2 strony, darujemy mu ?!
Nie, bo straciłem przez niego 50 zł :cry: Na stos z nim :!:
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 23:18 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 23:17

czeher pisze:Chorwacja - Japan - mecz o zycie, remis prawdopodobny
ja mam kolejny plan, postawiłem już wcześniej na chorwacje, jutro się zabezpieczę i postawie na remis :D któryś kupon wejdzie, bo chyba Japonia nie wygra :think: choć dziś też nie zakładałem porazki czechów :shock:
Chlopaczek pisze:No co zrobic Zaccardo zepsul.
ja bym go nie obwiniał, prędzej de rossiego,

Chłopaczek, przynajmniej Gila się wywiązał z obietnicy :D
Niggaz - mówiłes, ze Czesi dadza radę :roll: nie znasz się :P

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 17 cze 2006, 23:19

dwa świetne mecze dziś 8) Mistrzostwa są świetne, o wieeeeele lepsze niż w Korei.
Ghana zarządziła! Essien+Appiah, pomoc marzeń. Nie wiem czemu Juve oddało tak świetnego piłkarza jakim jest Appiah za nędzną kasę do Fenerbahce.

USA/Czechy i Ghana awans, Italia out :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2006, 23:20

Lakier pisze:
Del Piero mial dwa ladne strzaly a tak poza tym to nic wielkiego.Wykonuje rozne na modle Tottiego.Nie wiem czy tylko mi sie wydaje ale Del Piero nie ma ochoty biegac.Zwrocilem juz na to uwage podczas pierwszego spotkania.Poruszal sie po boisku dosc majestatycznie.

Oj, oj, Del Piero przez 40 minut zgral o wiele lepiej niz Totti przez ten sam czas, tylko na poczatku mial pare niedokladnych podan, ale poniej jak juz dostawal pilke, bylo ok, chocby krzyzowe podanie do Zambrotty, a biegac, to tez biegal, zapewniam Cie, bo dokladnie go ogladalem.
To ze zrobil wiecej niz Totti nie powinno i nie moze dziwic.Nie wiem co by musial robic zeby zrobic mniej :P
A z tym bieganiem to dalej nie jestem przekonany.Moze taki ma styl biegania ale w meczach Starej Damy tego nie zauwazylem.Naprawde odnioslem wrazenie ze nie chce mu sie biegac.Ze wrecz czlapie do tych pilek.
A mimo wszystko i tak by dostal " :rydzyk:" ode mnie gdyby wykorzystal to podanie Pirlo.Niewiele zabraklo.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 cze 2006, 23:21

Oj cieniutko chyba będzie z tymi włochami jak z przeciętną drużyną nie potrafią wygrał grając prwie całą połowę w przewadze. Lepiej żeby nie trafili na jakiegoś mocnego przeciwnika w 2 fazie (mimo wszystko myślę że wyjdą) bo będzie trochę wstyd.

Co do czechów to bardzo mnie zaskoczyli na minus. Wydaje mi się że już myśleli że mają zapewniony awans a tu taka niespodzianka ze strony Essiena i spółki :lol:

Wydaje mi się że wyjdą Włochy i Ghana.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 17 cze 2006, 23:26

Fatalnie zagrał Canna ale zauwazyłam też że obok Perroty był kolejnym Włoskim zawodnikiem, który kulał :? :( , mam nadzieję że to nic poważnego, bo się powoli Italia w szpital zamienia, Nesta, Gattuso, Zambro, Totti po kontuzji, i teraz jeszcze Canna i Perrota.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2006, 23:39

bagg pisze:Niggaz Ci sie troszeczke chyba kolejnosc kartek dla USA pomylila
RóżA pisze:Coś Niggaz pomieszałeś, bo jeszcze w pierwszej połowie było czerwo dla Stanów
To fieldy polewał :!: Jego wina :!: :wink:
:oops:
fieldy pisze:Niggaz - mówiłes, ze Czesi dadza radę Rolling Eyes nie znasz się
Znam się. Nie znam się. Co za różnica - ważne, że nie postawiłem ]:->

Szkoda tylko, że nie wpadłem na ten sam pomysł w przypadku meczu Włochy - USA :roll:

Ostatnia kolejka będzie świetna. Trzymam kciuki za Ghanę w meczu z USA. Zwycięstwo da im awans, ale możemy być pewni, że podopieczni Areny zagrają choćby na 200% jeżeli będzie taka potrzeba. Włosi z kolei za wszelką cenę powinni wygrać z Czechami jeżeli chcą uniknąć potyczki z Brazylią. Ghana ma realne szanse nawet na pierwsze miejsce w grupie, ale Czesi chyba jednak nie dadzą rady. Mecz Ghana - USA będzie ciekawszy :P

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 17 cze 2006, 23:55

Niggaz napisł:
Włosi z kolei za wszelką cenę powinni wygrać z Czechami jeżeli chcą uniknąć potyczki z Brazylią
cóż mi pozostaje dodać AMEN, ale Włosi to napewno dzisiaj powinni wygrać 10/9, swoją drogą fajnie boisko wyglądało jak było tyle luk w ustawieniu i kryciu. Po tylu normalnie powinni grać mecze, byłoby ciekawiej :wink: .

Po tej czerwieni idioty de Rossiego bałam się że zaraz podobny kolorek zobaczy Totti bo ewidentnie nie nadążał, miał już żółć i kłócił się z sędzią. Wystarczyłaby tylko mała prowokacja :? na szczęście Lippi też to zauważył i Tootti out z boiska.
Andrea coraz bardziej cię uwielbiam, ale postaraj się tą formę zavhować chociaż na parę miesięcy dłużej :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 cze 2006, 0:43

Wow co za mecz... aż pobiegłem do monopolowego po kilka dodatkowych :beer: :P Mimo iż jestem całym sercem za Włochami, to ten mecz usatysfakcjonował mnie... może nie w pełni, bo tylko remis, ale mecz wspaniały. Nie wiem, może tylko ja go tak przeżyłem :P ale jeden z ładniejszych na tym mundialu. De Rossi... ["] piłkarz bardzo dobry, ale idiota jakich mało, niestety... podchodzi pod obrazę :P ale się chyba należy. Ja bym dołożył jeszcze katrę z trzech meczy :P Byłem na niego wściekły już po towarzyskim meczu ze Szwajcarią (?) kiedy to celowo nadepnął na nogę jednego z rywali... sędzia nie zauważył wtedy :roll: trudno mi coś teraz ciekawego napisać bom delikatnie podjarany mimo wszystko i nie taki trzeźwy :P Sędzia praktycznie bezbłędny... bardzo mi się podobały jego decyzje, poza kilkoma spalonymi na niekorzyść Italii, ale to raczej wina bocznego. Piłkarze USA zaskoczyli pozytywnie, zagrali z sercem i poświęceniem i zachowują matematyczne szanse na awans. Jednak w starciu z Ghaną, nie daję im większych szans, jeśli Afrykańczycy zagrają tak jak dzisiaj ;) Podobnie zdziesiątkowanym Czechom z Italią :P Chociaż chciałbym, żeby Czesi awansowali obok Włochów. Dziś widzieliśmy wspaniałe i dramatyczne widowisko. Mundial stoi na bardzo wysokim poziomie i obi się taki utrzymał do końca ;) takie mecze już w fazie grupowej, to ciekawe co będzie dalej :roll: Ale to tylko in plus :]

Forza Italia!! Trzeba pozamiatać Czechów :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2006, 7:26

Bardzo dobry meczyk :arrow: mecz ogromnej determinacji i walki :twisted: Szkoda ogormnie bezsensownych zachowan De Rossiego a szczegolnie zawodnika USA Mastreoniego. Grajac z przewaga mogliby spokojnie powalczyc o zwyciestwo, a tak najpierw glupie zachowanie ?????Yankesa a pozniej drugie zółtko dla kolejnego z graczy Bruce'a Areny :arrow: i z przewagi zawodnika zrbila sie strata. 3 czerwone kartki w jednym meczu nie pamietam za dobrze kedy ostatnio widzialem w meczach MŚ :?: :x Napewno jednak Wlsoi troche zawiedli, grali praktycznie druga polowe w przewadze. W ekipie Itali szczegolnie zwioedli mnie dzisiaj Cannavaro, Totti a takze Toni, ktory praktycznie dzisiaj nic wielkiego nie pokazal. W przypadku Tottiego mozna go usprawiedliwiac w jakis sposob, ale z tym co narazie pokazuje nie powinien dostawac szansy gry od pierwszych minut :!: Napewno Gattuso, ktory jest takze po kontuzji pokazal znacznie iwecej w tym meczu, widac bylo u niego chec gry, zaanagazowanie, zreszta u niego to normalne :) Jest jeszcze jedna taka dla mnie niewiadoma dlaczego szans na gre nie distaje Oddo, Zaccardo i z Ghana i z USA nie gral jakos wybitnie nawet nei gral przecietnie, dobrze, ze wrocil Zambrotta to przynajmniej lewa strona dobrze funkcjonuje 8) Na pochwaly poraz drugi zasluzyl Pirlo, ktory ewidentnie trafil jak malo kto z forma na Mundial, z nim na rozegraniu Wlosi moga osiagnac bardzo duzo :)
W ekipie USA bylo wielu zawodnikow ktorym naleza sie slowa pochwaly, dobrze zaprezentowali sie Cherundolo, Onyewu a takze linia ataku z Donovanem i McBride'm, ale szczegolnie dla wyniku najlepszym byl bramkarz Keller :wink:

Ostatnia kolejka spotkan w tej kolejce zapowiada sie bardzo ciekawie, kazdy z zespolow moze awansowac, ale i takze pozegnac sie z finalami. Napewno duze znaczenie beda mialy decyzje o personaliach, zobaczymy kto najlepiej dobierze zawodnikow w zamian tych co nie beda nogli grac, wg. mnie w najgorszej sytuacji jest dzisiaj ekipa czeska, 2 kontuzje kluczowych napastnikow, kolejny wykartkowany, podstawowy obronca takze :roll: Ja obstawiam na zwyciestwo Ghany i remis w pjedynku Wloch z Czechami :twisted: Ale napewno jak narazie najciekawsza grupa :D

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”