Polski Piłkarz Simulator

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2600
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 03 sie 2026, 17:14

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2067
Kibicuję: Manchester United

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 sie 2026, 17:31

Grałem niedawno. Fajna zabawa, ale w [ch**] losowa i oparta na rzucie kostką. Raz mając ponad 80 overalla grzałem ławkę w Legii mając pod koniec sezonu jakieś 500 minut, a mając ~70 byłem pierwszym wyborem w Tottenhamie, z którym wygrałem mistrzostwo.

Łącznie 6 pełnych karier: 3 jako wonder kid i 3 jako podwórkowiec. Normalny poziom trudności i zawsze jako pomocnik.

Najlepszy sezon:
Spoiler:
Strasznie pojebane, bo można być w jedenastce sezonu w jednym roku, zagrać 300 minut w kolejnym roku (bez kontuzji), żeby rok później być filarem drużyny, po czym nie mieć przedłużonego kontraktu. Wszystko oczywiście w tym samym klubie.

Skończyłem grać jak osiągnąłem to na czym mi zależało ;)
Spoiler:
Jako podwórkowiec udało mi się jedynie grać w Ekstraklasie (jeden PP), a jak poszedłem w medialność od pierwszego wyboru, to bujałem się po Armeniach i Gruzjach do 35 roku życia, kończąc karierę w Championship.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2026, 18:06 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 03 sie 2026, 17:43

7lechus pisze:
03 sie 2026, 17:14
Trafiłem przypadkiem. :D

https://www.tetrycy.com.pl/pilkarz.html
Wczoraj sobie odpaliłem. Pytanie: jak masz symulację meczu i uczestniczysz aktywnie - jak strzelać na bramkę żeby wpadło?Kilka razy wybierałem technicznie, kilka razy na siłę -ani razu nie było sukcesu.

Odbiór piłki zawsze agresywnie- w19na20 sytuacji sprawdziło się.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4386
Kibicuję: AC Milan

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 sie 2026, 17:47

Obrazek

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 sie 2026, 18:05

PietroBosman pisze:
03 sie 2026, 17:43
Wczoraj sobie odpaliłem. Pytanie: jak masz symulację meczu i uczestniczysz aktywnie - jak strzelać na bramkę żeby wpadło?Kilka razy wybierałem technicznie, kilka razy na siłę -ani razu nie było sukcesu.
Szansa chyba jest bardzo mała, bo na kilkanaście prób, nawet przy bardzo wysokim overallu (85+) wpadło mi tylko raz jak kilka razy przedryblowałem, żeby znaleźć się na 18 metrze. Z tego też powodu w połowie zrezygnowałem z kariery jako napastnik. Dobiłem do 80+ overalla i do tej pory zmarnowałem z 10 strzałów będąc w polu karnym. Stwierdziłem, że to nie ma sensu i w wieku około 24 lat zakończyłem karierę.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4386

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 sie 2026, 18:10

Ja ME z Polska zdobyłem. W ogole dziwna ta symulacja bo zrobilem 3x i za każdym razem najlepsze statsy grubo po 30 :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3990

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 sie 2026, 18:41

Gra rzeczywiście losowa, ale to chyba o to chodzi, żeby była prosta i wciągająca. Jedyny minus, że z tego co widzę nie ma europejskich pucharów. Są mecze o awans do wyższej ligi, finały krajowych pucharów, turnieje reprezentacyjne a tego małego szczegółu zabrakło. No ale tak czy tak świetna zabawa, masz 37 lat i kursujesz między Bayernem, Liverpoolem a Legią i dostajesz oferty żeby wrócić do któregoś z ww. klubów. No albo 40+ i grasz na jakichś wioskach w Bałkanach Zachodnich. To jest w ogóle niesamowite, jak świetne są tu odwzorowane ligi typu walijska, irlandzka albo macedońska, kosowska :)

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 03 sie 2026, 22:47

Mr.Chris pisze:
03 sie 2026, 18:05
PietroBosman pisze:
Szansa chyba jest bardzo mała, bo na kilkanaście prób, nawet przy bardzo wysokim overallu (85+) wpadło mi tylko raz jak kilka razy przedryblowałem, żeby znaleźć się na 18 metrze. Z tego też powodu w połowie zrezygnowałem z kariery jako napastnik. Dobiłem do 80+ overalla i do tej pory zmarnowałem z 10 strzałów będąc w polu karnym. Stwierdziłem, że to nie ma sensu i w wieku około 24 lat zakończyłem karierę.
Dziś odpaliłem...i chyba coś się zmieniło. Techniczny strzał z 18-15 metrów wchodzi.
Wydaje mi się, że także wygląd strony lekko się zmienił?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 sie 2026, 0:33

PietroBosman pisze:
03 sie 2026, 22:47
Mr.Chris pisze:
03 sie 2026, 18:05
PietroBosman pisze:
Dziś odpaliłem...i chyba coś się zmieniło. Techniczny strzał z 18-15 metrów wchodzi.
Wydaje mi się, że także wygląd strony lekko się zmienił?
Faktycznie jest kilka zmian. Zagrałem 2 sezony, dodali kolory, więcej opcji wydarzeń i rozbudowali opis sezonu. Pewnie też lepiej zbalansowali, bo kilka kwestii było tragiczne. Trzeba będzie odpalić w wolnej chwili na dłużej, skoro się rozwijają :)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1938

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 05 sie 2026, 23:24

wersja prezesowska, do wyboru kluby z B klasy

www.ligapolskaprezes.pl

:rydzyk:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 sie 2026, 13:10

Obrazek

Fajna zabawa na parę minut :wink:

Obiektywnie - jak chcesz mieć świetną karierę, to tryb łatwy plus wonderkid - można wtedy grać w Bayernie do 44 roku życia jak ja wyżej :P

Ale jak chcesz więcej realizmu, czyli zaczynać na trybie normalnym i z normalnymi umiejętnościami - cóż, ja się ledwo do ekstraklasy przebiłem :shock:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 sie 2026, 13:25

Michał M pisze:
06 sie 2026, 13:10
Ale jak chcesz więcej realizmu, czyli zaczynać na trybie normalnym i z normalnymi umiejętnościami - cóż, ja się ledwo do ekstraklasy przebiłem :shock:
W [ch**] od farta zależy, a przynajmniej na normalu, bo na easy nie próbowałem.

Po najnowszym update ciężej mi się gra zagranicą i tylko raz na cztery próby udało mi się zrobić coś więcej niż być rezerwowym w topowych klubach, ale za to tak jak kiedyś nie mogłem podwórkowcem nic osiągnąć, tak teraz na dwie próby raz mi się udało zostać trzykrotnym mistrzem Polski, a raz wbiłem prawie 80 overalla jak jakimś cudem udało mi się zagranicę wyrwać i zagrać dwa regularne sezony w Serie B mając 15% szans na grę w wieku 20 lat. W 2 sezony z nieco poniżej 60 overalla wbiłem na 70-72 i udało się zagrać kilka sezonów w drużynach dolnej części Serie A.

Zniechęciłem się jak trafiłem do Premier League awansując z drużyną mając 80% szans na grę i 15/15 lojalności zagrałem jedynie ~500min pomimo braku jakichkolwiek kontuzji. W wieku 28 lat spadł mi overall i kariery już się nie udało odbudować, bo to był ostatni moment, żeby wskoczyć na wyższy poziom.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 14 sie 2026, 17:40

Obrazek

gra w wersji 1.9 jest...zabugowana. Do 30-ki trzeba załapać się do top klubu, a później po prostu go doić, bo z tobą przedłużają kontrakt do końca kariery chyba ze względu na lojalność - cały czas za bardzo wysokie sumy (w rodzaju ponad 6 mln zł/m-c). Co ciekawe, to któraś z kolei kariera, gdzie złote piłki wpadają bardzo późno (koło 40-ki) z na prawdę dalekim od szczytowego overallu. Wybitne/świetne sezony w wieku powyżej 50 lat w klubie zdobywającym LM - no coś tu jest nie tak (poziom normalny/potencjał wonderkid).
Co do linkowanej kariery - cóż, Lewy powinien wybrać mnie zamiast Kucharskiego czy Zahaviego. Miałby z miliard więcej na koncie (minus moje 20%). Jego strata.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3990

Polski Piłkarz Simulator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 sie 2026, 18:33

Ogólnie w tej grze panuje zasada "spodziewaj się niespodziewanego", ale stania się reprezentantem Korei Północnej i transferu do Sigmy Ołomuniec w wieku 45 lat nie spodziewałem się :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”