Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 30 gru 2017, 14:15

Kamilu na wstępie możesz nie dostrzegać, że Cesc i Mata to jednak trochę inne pozycje na boisku.

Tu nie trzeba słuchać, wystarczy statystyka sprzed roku, która podałem w artykule Mirrora i którą sobie olałeś bo nie pasuje do teorii, że Hiszpan jest za słaby. Rok temu Mata miał najlepsze statystyki gole/asysty w stosunku do graczy z podobnych pozycji w ciągu 5 lat od 2011 roku. Lepsze od Silvy, który trafił do Premier League rok wcześniej.

Argument z LVG jest tak z dupy, że aż szkoda mi klawiatury. Idąc tym tropem nie chciałbyś wymiany całej defensywy? Tam przecież niemal każdy poza De Geą kaleczył aż zęby bolały. Rojo, Jones byli już na odstrzale. Wrzucanie tu Di Marii jest wręcz zabawne, gość miał super wejście prosto po LM z Realem i Mundialu przez 1,5 miesiąca a potem szybciutko skończył na ławce, z której w zasadzie nie wstał. Odwracając kota ogonem, skoro ten Mata taki [ch**] i niezdolny do budowania na nim składu to czemu Jose nie miał oporów żeby odpalić szybciutko Schweinsteigera, Depaya, Schneiderlina czy nawet Rooneya a zostawił sobie kreta Matę, którego sam pogonił z Chelsea i potem zachwalał go w mediach?

Czy ktoś gdzieś napisał, że Cesc albo Silva to nie są znakomici piłkarze? Oczywiście, że są. Nie podejmuję się oceny jak dobrym graczem jest albo nie jest w stosunku do nich Mata ale robisz z niego gówniaka, który może błyszczeć w Celcie czy Wolfsburgu ale stanowi barierę na drodze do sukcesów United czy innego klubu. To nie jest wina Mourinho, taktyki, czy czego tam jeszcze tylko kilku ziomków, w tym Maty - gościa, który został wybrany graczem sezonu w drużynie, która wygrała LM i LE w dwóch kolejnych latach a pół roku później był w United. Możesz sobie umniejszać rolę w tych sukcesach czy samej ekipie ale w Realu nikt nie da za wygranie LM nagrody gracza sezonu Carvalajowi albo Benzemie. Bierzesz ważny albo jeden z najważniejszych elementów ekipy, która wygrywa rok wcześniej LM i jęczysz, że jest za słaby żeby robić dobre wyniki. Dlaczego? Bo tak. Jak statystyki będą za nim to tym gorzej dla statystyk.

Nie podejmuję się czy Mata to gość, z którymi osiągniemy wielkie sukcesy i to nie był mój wymarzony transfer. Potrafi strzelać bramki jak z Liverpoolem czy wygrywać nam w pojedynkę mecz z Lisami, który remisujemy ale nie zgodzę się z twierdzeniem, że jesteśmy tam gdzie jesteśmy bo po boisku biega Hiszpan. To szukanie na siłę kozła ofiarnego. Sam chętniej na prawym skrzydle widziałbym kogoś innego niż Juan. IMO, przy obecnej taktyce i jej założeniach oraz nastawieniu na kontry, Mata powinien być graczem do rotacji, którym de facto przecież jest a na skrzydle potrzebujemy kogoś bardziej dynamicznego. Jak już to należałoby nim próbować rotować na 10, zwłaszcza, że tam zawodzi Mchitarjan. Nie mam też jednak wątpliwości, że w taktyce Guardioli byłby w stanie pokazać więcej i być bardziej widoczny.

Zresztą, po co się gimnastykować. Ja w sumie nie muszę nic pisać. Twoje nastawienie do poszczególnych jednostek najlepiej przedstawi Twoja własna twórczość na forum odnośnie jednego grajka w ciągu roku. Zawsze musi być jakiś kozioł ofiarny, jak Ci, którzy Ci nie pasują wyjdą na moment ze strefy odpadów, to masz już kolejnego w zanadrzu.
Kamil232 pisze: Wychowankowie i młodzi. Tak się niektórzy bali, że nie będą grać i co? Grają, grają. Czy zasługują choćby taki Lingard? Derby czy dzisiejszy mecz chyba są odpowiedzią. Mam też wrażenie, że Jose chcąc na siłe się przypodobać górze właśnie na nich stawia. Dość tego niech grają najlepsi. A taki Lingard do nich nie należy. Im szybciej to Mou zrozumie tym więcej uratuje.
Kamil232 pisze: Lingard out. Dość już tego średniaka.
Kamil232 pisze: Pisałem już, że dla mnie piłkarze typu Lingard i Herrera to już w ogóle się nie nadają na taki klub.
Kamil232 pisze: Jakości tu brakuje jakości. I dajcie też spokój z tymi młodymi. Rashford potrafi grać w piłkę i to pokazuje. Lingard nie potrafi na takim poziomie i też to pokazuje.
Kamil232 pisze: Powtarzam najbardziej ogrywanym młodym nie wiedzieć czemu jest Jesse Lingard. Jest [ch**] grajcem który powinien siedzieć, a Mata powinien mieć niepowtarzalną pozycję. Im szybciej Mou to pojmie tym lepiej.

Mamy nagle zwrot akcji i Jesse na chwilę łapie formę (którą znając życie za moment zgubi) więc wskazówkę odwracamy w drugą stronę:
Kamil232 pisze: I do takiej gry tez i takich wyjsc idealnie na 10 pasuje DZESI LINGARD. Kolejny wielki mecz. Właściwie można sprzedawać Mate i Mikitarjana
Kamil232 pisze: O mój boże Jesse jak ty mi [k****] chłopaku teraz zaimponowales.

Nie chce Ozila. WIELKI DZESI LINGARD!
I tak w kółko. Dobra, ja skończyłem.

Wróć do „Anglia”