Prawie 110 mln euro w dwa lata to jest "ciut" mniej?
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 gru 2017, 13:20
To sa pilkarze, ktorzy progress juz nie zalicza, a sztuka bedzie utrzymac ich na obecnym poziomie. Powatpiewam wiec czy Mou bedzie w stanie tego dokonac skoro wszystkiego jego zakupy procz Piggy notuja regres.
To jest raptem dwoch graczy w dwa lata.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 13:23
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 gru 2017, 13:29
nie wiem, co te liczby w ogole maja udowodnic, jak dla mnie sa jedynie przygnebiajace dla fanow manchesteru, bo mimo wydania miliarda z pozycji najepszej ekipy w kraju i czolowej druzyny europy zanotowali straszny regres, a city wydajac 1/3 wiecej wygrzebali sie ze srodka tabeli (bo z takiej pozycji startowali w latacch 2007/2008, wiec logiczne, ze musieli grubo zainwestowac, zeby liczyc na cokolwiek) do miana najlepszej druzyny w kraju, a i tak wydaje sie, ze najlepsze dopiero przed nimiczarny samael pisze: Od zdobycia LM w 2008 MU wydało ok 1,020 mln euro. Zarobiło na transferach ponad 350 mln euro. 670 mln euro na minus.
City prawie 1,520 mln euro. O połowę więcej. Zarobili 390 mln euro. Na czysto 1130 mln euro. Czyli na czysto więcej niż MU w ogóle.
Chelsea wydała prawie 1,080 mln euro. Zarobiła bez Oscara i Ramiresa 584 mln, czyli na czysto 500 mln na minus (za Oscarem i Ramiresem 415 mln na minus). A przecież Chelsea była chwalona za wielce rozważną politykę i koniec z masowym kupowaniem. Razem z tym rozrzutnym United, wydali dopiero tyle co samo City.
To pokazuje jedno: kiedyś MU oszczędzało i Ferguson postarzał kadrę, bo nie mógł wydawać. Przez to, kiedy tylko worek z kasą się pojawił, MU MUSIAŁO kupować, żeby tamto nadrobić. I pamiętajmy, że nadrabiamy te straty po cholernie wielkiej inflacji w piłce.
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 gru 2017, 13:32
Nie przypominam sobie abym argumentował że Jose się nie kończy bo wygrał 13 lat temu z Porto. Raczej to była odpowiedz na argument że nigdy nic nie wygrał jak nie włożył milionów funtów.
O to dobre jest.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 gru 2017, 13:34
Tyle, że Conte dostał przecież mistrzowski skład. Ranieri olał wszystko inne i jedna jedenastka mogła mu wystarczyć, do tego kontuzje ominęły kluczowych zawodników. Poza tym porównywanie do Lisów nie ma sensu, bo to jest przeskoczenie poziomów i powinno być porównywane do tego co Jose zrobił z Interem, a nie do innych mistrzów Anglii.
takim kimś zaczynał byś Bailly. Tyle, że on jest teraz cały czas kontuzjowany, a ile meczów opuścili razem Shaw i Valencia?
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 30 gru 2017, 13:36
Roznica jednego pilkarza na jedno letnie okienko. Kosmos.Carbon pisze: Raptem? XD Ja rozumiem, że teraz ceny są chore, ale za to dostałby Perisica, którego bardzo chciał, ale Woodward nie chciał wydać takiej kasy. I jeszcze kogoś, nie wiem, kogoś do środka pola jeszcze albo Malcolma. To w sumie dobrze pokazuje, że Mourinho nie miał takiej wolności na rynku jak Pep.
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 13:44
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 gru 2017, 13:48
To, że 600 mln, wobec 1,1 mld to pikuś? A to nie wlicza inflacji, bo my dopiero teraz wydajemy. United zakończyli wieloletnią erę SAFa i trzeba to wszystko nadrabiać w tempie. To pokazuje, że bez tych ostatnich setek milionów, United było ledwo na minus wcześniej. Ferguson musiał oszczędzać i prawie nie wydawał kasy. Ale to się mści na dzisiejszym United, bo trzeba od razu robić rewolucję kadrową.moody90 pisze: nie wiem, co te liczby w ogole maja udowodnic, jak dla mnie sa jedynie przygnebiajace dla fanow manchesteru, bo mimo wydania miliarda z pozycji najepszej ekipy w kraju i czolowej druzyny europy zanotowali straszny regres, a city wydajac 1/3 wiecej wygrzebali sie ze srodka tabeli (bo z takiej pozycji startowali w latacch 2007/2008, wiec logiczne, ze musieli grubo zainwestowac, zeby liczyc na cokolwiek) do miana najlepszej druzyny w kraju, a i tak wydaje sie, ze najlepsze dopiero przed nimi
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 30 gru 2017, 13:50
Ignoranctwo. tyle mam ci do napisania.
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 gru 2017, 13:55
tym bardziej, ze z tej kasy mendy za 60 mln wypadl praktycznie od razu, gundogan i jesus (ktorzy mogli byc kluczowymi elementami ukladanki w zeszlym sezonie) za kolejne 60 mln tez wypadli w zeszltym sezonie na pare miesiecy, w tym od mniej wiecej 10 spotkan niedostepny jest kupiony za 55 mln stones, a bravo i nolito za kolejne 35 mln albo juz w klubie nie ma, albo pelnia marginalna roleozob pisze:Roznica jednego pilkarza na jedno letnie okienko. Kosmos.Carbon pisze: Raptem? XD Ja rozumiem, że teraz ceny są chore, ale za to dostałby Perisica, którego bardzo chciał, ale Woodward nie chciał wydać takiej kasy. I jeszcze kogoś, nie wiem, kogoś do środka pola jeszcze albo Malcolma. To w sumie dobrze pokazuje, że Mourinho nie miał takiej wolności na rynku jak Pep.
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 gru 2017, 13:59
No i co? To ja mam narzekać na to, że Ibrahimovic wypadł na drugą część poprzedniego sezonu? Albo Rojo? Albo Bailly? Albo Pogba, który nie grał teraz przez dłuższy czas? Albo Jones, który się znowu łamie? Pep sprowadzał ich na własną odpowiedzialność. Gundogan łamał się już w Borussii. Jesus wypadł wtedy na tyle, na ile Pogba nam teraz, czyli dużo ważniejszy zawodnik. A to, że Pep nie trafiał z transferami, jak Bravo, a potem kupował za drożej nowych na ich zastępstwo pokazuje jedynie, że ma nieograniczone wręcz możliwości, nie tak jak Mourinho, który bierze na klatę wszystkie transfery.moody90 pisze: tym bardziej, ze z tej kasy mendy za 60 mln wypadl praktycznie od razu, gundogan i jesus (ktorzy mogli byc kluczowymi elementami ukladanki w zeszlym sezonie) za kolejne 60 mln tez wypadli w zeszltym sezonie na pare miesiecy, w tym od mniej wiecej 10 spotkan niedostepny jest kupiony za 55 mln stones, a bravo i nolito za kolejne 35 mln albo juz w klubie nie ma, albo pelnia marginalna role
Carbon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 gru 2017, 14:03
a jak ma sie do tego fakt, ze city w 2007/2008 opieralo sie na takich wirtuozach jak michael ball, geovanni, emile mpenza, rolando bianchi, darius vasell, javier garrido i nelson fernandez? no bo united to wiem, ze mial ciezko, no i musi duzo wydawac, bo konieczna byla rewolucja kadrowaczarny samael pisze:To, że 600 mln, wobec 1,1 mld to pikuś? A to nie wlicza inflacji, bo my dopiero teraz wydajemy. United zakończyli wieloletnią erę SAFa i trzeba to wszystko nadrabiać w tempie. To pokazuje, że bez tych ostatnich setek milionów, United było ledwo na minus wcześniej. Ferguson musiał oszczędzać i prawie nie wydawał kasy. Ale to się mści na dzisiejszym United, bo trzeba od razu robić rewolucję kadrową.moody90 pisze: nie wiem, co te liczby w ogole maja udowodnic, jak dla mnie sa jedynie przygnebiajace dla fanow manchesteru, bo mimo wydania miliarda z pozycji najepszej ekipy w kraju i czolowej druzyny europy zanotowali straszny regres, a city wydajac 1/3 wiecej wygrzebali sie ze srodka tabeli (bo z takiej pozycji startowali w latacch 2007/2008, wiec logiczne, ze musieli grubo zainwestowac, zeby liczyc na cokolwiek) do miana najlepszej druzyny w kraju, a i tak wydaje sie, ze najlepsze dopiero przed nimi
W 2013 kiedy wygrywaliśmy tytuł, Rio, Vidić, Evra, Giggs, Scholes, Carrick i RvP mieli skończone 30 lat, a średnio 34 lata. Połowa z 14-tki grającej w meczu. I z nimi nie grały dalej same młodziki, tylko jeszcze choćby Rooney, Valencia i Young.
Wiesz ile na transferach na nich zarobiliśmy? 8,4 mln euro, a w klubie są już tylko realnie Valencia i Young.
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 gru 2017, 14:14
Czyli... dokładnie tak samo jak Manchester United w spotkaniach z silnymi rywalami ligowymiKamil232 pisze: Wiedziałem że pojawi się argument z Liga Mistrzów 2012. Tyle że ten Puchar to Chelsea wygrał Jezus/kępek trawy/rozkojarzenie Messiego. Niepotrzebne skreślić a może właściwie wszystko.
Byli totalnym gównem w starciach z Barca. Niczym. Pomiotem. Banda frajerów. Cud sprawił że to przeszli.
Podobnie w finale z Bayernem.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 gru 2017, 14:15
Kamil232 pisze: Wychowankowie i młodzi. Tak się niektórzy bali, że nie będą grać i co? Grają, grają. Czy zasługują choćby taki Lingard? Derby czy dzisiejszy mecz chyba są odpowiedzią. Mam też wrażenie, że Jose chcąc na siłe się przypodobać górze właśnie na nich stawia. Dość tego niech grają najlepsi. A taki Lingard do nich nie należy. Im szybciej to Mou zrozumie tym więcej uratuje.
I tak w kółko. Dobra, ja skończyłem.
Morrow
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio