Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1747

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 15:50

wiem, wiem, tylko ja mierze siły na zamiary

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 19 gru 2018, 16:42

Jeśli oceniasz, ze po ponad dwóch latach budowania i trenowania tego zespołu przez Mou, jedyne na co stać tą drużynę to modlitwa o jak najniższa porażkę to...sam oceniasz wyjątkowo nisko pracę byłego już (na całe szczęście) managera.

Jak już wcześniej wielokrotnie zaznaczyłem. Nie potrafisz wymienić ani jednego argumentu przemawiającego za Mou, wiec dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 16:49

Red - nie warto się już produkować ;) Napisaliśmy wszyscy, co było do napisania.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 19 gru 2018, 18:23

Ole z kandydata na trenera MISTRZA Polski do ktorejśtam drużyny z Anglii. Ale spadek młodego zdolnego trenera :(

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 19:25

red85 pisze:Jak już wcześniej wielokrotnie zaznaczyłem. Nie potrafisz wymienić ani jednego argumentu przemawiającego za Mou, wiec dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu.
albo nie rozumiesz, albo nawet nie czytasz co ludzie tu piszą, ja jestem zdania, że nie tylko on jest winien wyników osiąganych przez klub, i wielu ludzi w tym piłkarze powinni sobie zadać pytanie czy nie mieli wpływu na sytuację, która właśnie nastała, jestem też zdania, że można było z tym poczekać, poszukując innych środków, bo jednak to jest 6 miejsce i gra w LM, a nie jestem zdania, że nagle oni zaczną wyśmienicie grać, a jeśli się tak stanie, to tylko znaczy, że część piłkarzy celowo grało słabo robiąc w [ch**] nie tylko trenera, sztab szkoleniowy, zarząd ale także wszystkich kibiców

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 gru 2018, 20:19

Kojiro pisze: nie jestem zdania, że nagle oni zaczną wyśmienicie grać, a jeśli się tak stanie, to tylko znaczy, że część piłkarzy celowo grało słabo robiąc w [ch**] nie tylko trenera, sztab szkoleniowy, zarząd ale także wszystkich kibiców
A jeśli za Solskjaera będą grać jeszcze gorzej, to stwierdzisz, że Ole to amator czy jednak uznasz, że piłkarze robią w ch** trenera, sztab szkoleniowy, zarząd oraz wszystkich kibiców?

Idąc takim tokiem rozumowania, w ogóle można zrezygnować z trenerów, skoro zatrudnienie jednego w miejsce innego i poprawa wyników wiążą się nie ze złym prowadzeniem zespołu, a z robieniem trenera, sztabu szkoleniowego, zarządu oraz wszystkich kibiców w ch** przez piłkarzy.

Jakoś z innymi trenerami nie miałeś tego problemu, takiego Nawałkę objechałeś, że amator i sobie nie poradził, nie biorąc pod uwagę, że może wina w tym wszystkim też piłkarzy, ale Mou już do końca winny nie jest... Ch** tam, że trzeci z rzędu zespół rozłazi mu się po niecałych trzech latach pracy, to chyba można stwierdzić, że coś z tym człowiekiem może być nie tak, a nie szukać winnych dookoła i pisać, że może i nie radził sobie najlepiej, ale w sumie to gdyby było po jego myśli, to byłoby lepiej. No kurde, odkrywcze! Tak można napisać o każdym trenerze: gdyby wszystko było po jego myśli, byłoby inaczej. A to właśnie odróżnia szkoleniowca skutecznego od nieskutecznego - ten pierwszy swoje pomysły jest w stanie wdrożyć w swoim zespole, temu drugiemu to się nie udaje. Mou w pewnym momencie zatracił tę zdolność albo inaczej - Mou doszedł do tego momentu, w którym jego pomysły przestają działać, a piłkarze nie są w stanie już dla niego zrobić tyle, by osiągać pożądane rezultaty. Tak się dzieje regularnie od lat, tak było w Realu na koniec, tak było w Chelsea, tak jest w United. A widząc, jak zachowywał się od dłuższego czasu, stwierdzam, że jego wina w tym, co się stało, jest niepodważalna i jedynym rozwiązaniem była zmiana na stanowisku. Nie rozumiem, jak można z tym dyskutować.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 gru 2018, 20:20

Bassu pisze:
Serio Piotrek. Porownujesz transfery Pepa do Mou? Głównie w kwestii obrońców jesteśmy za City lata świetlne. Miał być Godin, Aldiewierd - jest... Sam wiesz kto. Bez przesady już z tym jadem. Edward też dał dupy nie raz i braliśmy gorszy sort.
Juz widze oczyma wyobraźni jak jestescie wniebowzieci gdyby Woodward kupował wam Stonesa za 50 mln albo Laporte za 60. A drugi obraz przed oczyma mam taki jak Jose robi z nich jedną z najlepszych par stoperów na wyspach. :) Na stowe by tak było. Zreszta Mendy to tez poki co mocno chybiony transfer, skoro chłop wiecej czasu spedza na leczeniu sie niz na boisku. Na dobra sprawe z obrony to tylko Walker był takim powiedzmy pewniakiem i strzałem w dziesiątke, a i tak wszyscy sie gardłowali, ze mocno przepłacony.

Zaden trener nie dostaje za kazdym razem swoich jedynek. Dla przykładu, z własnego podworka i w sumie dobre ciekawostki. Kloppa 1 na prawe skrzydło byl Draxler ale Edwards przekonał go do Salaha (Draxler by za drogi i ponoc sam niechetnie spoglądał na przenosiny do Anglii), 1 na lewą obrone był Chilwel ale Leicester chciało za duzo i Jurgus zadowolił sie Robertsonem. Dzisiaj Salah jest najwieksza gwiazda Liverpoolu, a Robertson jednym z najlepszych LB w Europie. Dobry manager bedzie umiał rzeźbic w tym materiale, który ma lub który dostaje.

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 19 gru 2018, 22:22

piotrcies pisze: A jeśli za Solskjaera będą grać jeszcze gorzej, to stwierdzisz, że Ole to amator czy jednak uznasz, że piłkarze robią w ch** trenera, sztab szkoleniowy, zarząd oraz wszystkich kibiców?
tego to nawet ja bym nie wymyślił, co ty w ogóle piszesz, kogo jeszcze wrzucisz do tego worka, jakiego trenera, skąd ja mam wiedzieć jak się Solskijearowi ułoży, ale wszyscy wiedzą jak Pogba się zachował po zwolnieniu Trenera, więc wszystko się okaże w czasie rozgrywek a co do Nawałki, to poszukaj sobie, co pisałem, że jednak taki Lewandowski z doświadczeniem w jednym z najlepszych klubów na świecie powinien do niego iśc i powiedzieć, że jest coś nie tak przed wyjazdem na turniej

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 gru 2018, 23:53

https://devilpage.pl/index/news/komenta ... em-united/

:roftl3: O ile to prawda to Circus to mało powiedziane.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 gru 2018, 0:08

Na cholerę w ogóle z nim przedłużano kontrakt? Rozumiem, że bywa przydatny, jak gramy na aferę, ale to nie jest zawodnik, którego brak osłabiłby naszą kadrę. Byłem zły, jak w ogóle z nim przedłużono umowę.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 20 gru 2018, 0:25

Ulubieniec Mourinho, ponadto nie musieli wydawać hajsu na zastępstwo. W to info o wielkiej tygodniówce nie chce mi się wierzyć, z tego co pisali gdy podpisywał kontrakt to niby nawet zgodził się na niewielką redukcję zarobków.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 gru 2018, 6:28

Kamil232 pisze: https://devilpage.pl/index/news/komenta ... em-united/

:roftl3: O ile to prawda to Circus to mało powiedziane.
Mirror to chyba nie jest z tego co kojarzę zbyt wiarygodne źródło?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 gru 2018, 17:04

Tak sie zastanawiam czy Ole podzieli droge legend Milanu czy wyjdzie z tego zadania z tarcza?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 gru 2018, 17:29

Wątpię, by bardzo poważnie rozważano kandydaturę Ole na stanowisko docelowego managera, choć kto wie, co będzie, jeśli wykręci jakiś niesamowity wynik. Imo zarząd już wie, kogo chce, stawiam na polowanie na Pochettino, ciekawe miesiące przed nami, nareszcie będzie trochę radosnego podniecenia w związku z przyszłością ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 gru 2018, 17:37

Zgadza się i jestem ciekawy tej sagi. I co zrobi Madryt przecież też go chcieli. Co zrobi Wielki Poch latynos. Wydaje się że bliżej powinni mu być do Madrytu.

Ja każdym razie na początek po tym gównie ostatnich miesięcy z z radością patrzę już na najbliższy weekend. Jak to ustawi Ole. Jak zagramy etc.

Grajki też powinni teraz z większym entuzjazmem zasuwać. Cieszy mnie że w tym okresie gdzie będzie sporo meczów będzie się zasiadać do nich z ekscytacja :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”