Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1486

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lis 2020, 16:03

Ilka pisze:
29 lis 2020, 14:50
To, że nie mam męża i dzieci nie znaczy, że nie mogę mieć swojego modelu rodziny. Nieprawdaż
Prawdaż ale Cloner jest odmiennego zdania bo jest to wtedy nienormalna rodzina ;)
Ilka pisze:
Faceci ogarnięci i wiedzący czego w życiu chcą są już raczej zajęci
Bez obrazy ale to takie typowo babskie wytłumaczenie ;)
Naprawdę nie chciałem wywlekać Waszego życia prywatnego na forum bo mnie to nie interesuje (sami to zrobiliście) ale trzeba liczyć się z tym że głosując na konkretną partię i znając jej program niejako ustawiacie życie innym(tak tak Cloner) piszecie o prawidłowym modelu rodziny a sami tego nie praktykujecie.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lis 2020, 16:05

DDK pisze:
29 lis 2020, 14:11
Conrado stwierdizł że nie mam stałej partnerki, mimo, że praktycznie od 4 miesięcy mieszkam z dziewczyną.
No szacuneczek bardzo prawilnie podejście to taka wakacyjna miłość x 2 :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5300
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 lis 2020, 16:22

No tak, przecież lepiej wiesz :) Tylko potem nie dziw się, że mam w dupie Twoje wypowiedzi, skoro takie bajki opowiadasz.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2804
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 29 lis 2020, 16:40

Conrado pisze:
29 lis 2020, 16:03
Ilka pisze:
To, że nie mam męża i dzieci nie znaczy, że nie mogę mieć swojego modelu rodziny. Nieprawdaż
Prawdaż ale Cloner jest odmiennego zdania bo jest to wtedy nienormalna rodzina ;)
Ilka pisze:
Faceci ogarnięci i wiedzący czego w życiu chcą są już raczej zajęci
Bez obrazy ale to takie typowo babskie wytłumaczenie ;)
Naprawdę nie chciałem wywlekać Waszego życia prywatnego na forum bo mnie to nie interesuje (sami to zrobiliście) ale trzeba liczyć się z tym że głosując na konkretną partię i znając jej program niejako ustawiacie życie innym(tak tak Cloner) piszecie o prawidłowym modelu rodziny a sami tego nie praktykujecie.
Jednoosobowa to nie rodzina :)

To lepiej żebym wzięła pierwszego lepszego i zaciągnęła go przed ołtarz, by ku Waszej uciesze móc praktykowac swój model rodziny? W innym wypadku nie mogę mówić, że dla mnie rodzina to facet i kobieta? I nie ustawiam nikomu z Was życia ;) Możesz sobie być czy z kobietą, czy z facetem. Mnie nic do tego. Jedynie stwierdzam jak wygląda dla mnie prawdziwa rodzina. Taki jest mój model rodziny i taki będzie zawsze. No przykro mi, że nie poszłam za rozwiniętą Europą i większością tego forum ;) Ale mi z tym nie jest źle :)

Z czym babskie wytłumaczenie? Przecież w moim wieku albo faceci są żonaci/zajęci albo po rozwodach już. Taka prawda. :)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lis 2020, 17:07

DDK pisze:
29 lis 2020, 16:22
No tak, przecież lepiej wiesz Tylko potem nie dziw się, że mam w dupie Twoje wypowiedzi, skoro takie bajki opowiadasz.
Miej gdzie tam sobie lubisz dałeś mi ignora ale widzę że ciekawość Cię zżera więc albo ignora zdejmij albo bądź asertywny i nie czytaj :)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lis 2020, 17:10

Ilka pisze:
29 lis 2020, 16:40
W innym wypadku nie mogę mówić, że dla mnie rodzina to facet i kobieta?
Możesz sobie mówić z tym że Cloner wykluczył z grona normalnych rodzin pary bez dzieci i do tego się odnosiłem.
Ilka pisze:
29 lis 2020, 16:40
I nie ustawiam nikomu z Was życia
No jakby Ci to powiedzieć oddając głos w wyborach jednak to robisz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 lis 2020, 17:27

To lepiej żebym wzięła pierwszego lepszego i zaciągnęła go przed ołtarz, by ku Waszej uciesze móc praktykowac swój model rodziny? W innym wypadku nie mogę mówić, że dla mnie rodzina to facet i kobieta? I nie ustawiam nikomu z Was życia ;) Możesz sobie być czy z kobietą, czy z facetem. Mnie nic do tego. Jedynie stwierdzam jak wygląda dla mnie prawdziwa rodzina. Taki jest mój model rodziny i taki będzie zawsze. No przykro mi, że nie poszłam za rozwiniętą Europą i większością tego forum ;) Ale mi z tym nie jest źle :)
Problem z Wami polega na tym, że na ustach macie piękne słowa, ale w rzeczywistości to są puste frazesy, bo jak się spojrzy na to, co mówicie przez pryzmat Waszych życiorysów to potem okazuje się, że co drugi propagator jedynie słusznego modelu rodziny, w tym rodzenia dzieci (także z wadami) to rozwodnik (szczególnie popularny model w PIS - ie) i niedzielny ojciec lub typ starej panny / kawalera, którzy mimo "romantycznych" wyobrażeń na temat bliskości jakoś nie mogą sobie poukładać z kimkolwiek życia. I jeszcze w przypadku kobiet jestem w stanie uwierzyć, że o porządnego faceta po trzydziestce trudno, o tyle 34 letni facet, który twierdzi, że nie ma na tym rynku kobiet po prostu musi mieć jakieś braki, którego go w oczach normalnych kobiet dyskwalifikują. Sam miałem kilka lat temu epizod na Tinderze i mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że jest tam bardzo wiele kobiet z którymi można budować przyszłość i mówię o kobietach w bardzo różnym wieku o zróżnicowanym statusie społecznym.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lis 2020, 17:29

Conrado pisze:
29 lis 2020, 17:10
No jakby Ci to powiedzieć oddając głos w wyborach jednak to robisz.
:naughty: Bardzo nieładnie. To, że ty masz np. ochotę współżyć z owcami czy psami (sytuacja hipotetyczna) i uważasz to za 'normalność', nie oznacza, że jeśli jeśli ktoś głosuje na opcję polityczną, która ci tego zabroni/podtrzyma zakaz to mówi ci jak ma żyć. Nie, nie. To oznacza po prostu, że jesteś chory. I do tego szukasz akceptacji dla takich zachowań, tylko dlatego, że jesteś 'mniejszością' ? Pocieszne. Czasami zastanawiam się gdzie jest granica. Najpierw homoseksualizm. Za chwilę może zoofilia. Co dalej, pedofilia? W końcu w starożytnej Grecji np. miłość mężczyzny i chłopca (nie, nie platoniczna) była powszechnie akceptowana, ba - była elementem hellenistycznego życia, trzonem greckiej kultury (tzw. mos graecus). Wiec podstawa historyczna takiej 'normalności' jest, nie? Do tego powrót do czasów sprzed tego obrzydliwego kato-chrześcijaństwa. Win-win.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 lis 2020, 17:31

MarcinW pisze:
29 lis 2020, 17:27
. I jeszcze w przypadku kobiet jestem w stanie uwierzyć, że o porządnego faceta po trzydziestce trudno, o tyle 34 letni facet, który twierdzi, że nie ma na tym rynku kobiet
Tu raczej dyskryminacja grana:D nie ma różnicy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 lis 2020, 17:43

League pisze:
29 lis 2020, 17:31
MarcinW pisze:
29 lis 2020, 17:27
. I jeszcze w przypadku kobiet jestem w stanie uwierzyć, że o porządnego faceta po trzydziestce trudno, o tyle 34 letni facet, który twierdzi, że nie ma na tym rynku kobiet
Tu raczej dyskryminacja grana:D nie ma różnicy.
Opierając się na relacjach kobiet, które znam (dodam, że bardzo fajnych kobiet), które w pewnym momencie swojego życia wylądowały na portalach randkowych (np. Tinder) to bardzo trudno tam o normalnego faceta a zdecydowana większość to pojeby. Sprawdzać kto ma rację nie zamiarzam ;-)
:naughty: Bardzo nieładnie. To, że ty masz np. ochotę współżyć z owcami czy psami (sytuacja hipotetyczna) i uważasz to za 'normalność', nie oznacza, że jeśli jeśli ktoś głosuje na opcję polityczną, która ci tego zabroni/podtrzyma zakaz to mówi ci jak ma żyć. Nie, nie. To oznacza po prostu, że jesteś chory. I do tego szukasz akceptacji dla takich zachowań, tylko dlatego, że jesteś 'mniejszością' ? Pocieszne. Czasami zastanawiam się gdzie jest granica. Najpierw homoseksualizm. Za chwilę może zoofilia. Co dalej, pedofilia? W końcu w starożytnej Grecji np. miłość mężczyzny i chłopca (nie, nie platoniczna) była powszechnie akceptowana, ba - była elementem hellenistycznego życia, trzonem greckiej kultury (tzw. mos graecus). Wiec podstawa historyczna takiej 'normalności' jest, nie? Do tego powrót do czasów sprzed tego obrzydliwego kato-chrześcijaństwa. Win-win.
Pewnie zaraz wyłapię ostrzeżenie lub o zgrozo bana, ale o ile Clooner i Ilka głupkowatością mnie rozczulają o tyle ten tu osobnik to jest niebezpieczny psychol. I jestem gotowy uwierzyć, że w sprzyjających warunkach typ byłby gotowy tych wszystkich "odmieńców" eliminować, co zresztą kiedyś zapowiadał.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2020, 17:56 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 lis 2020, 17:54

No i Mazur poleciał od razu z zoofilią, pedofilią. Brakuje jeszcze jakiegoś argumentum 'ad hitlerum' i będzie świeta trójca największej żenady dla argumentów w dyskusji.
A co do fragmentu negującego kiedy władza wpycha się z rękoma w zycie i zaczyna dyktować jakie ma być - w momencie gdy motywacje do zmian w prawie już nie są oparte na dobru społecznym ani na dobru jednostek, a zamiast tego zaczynają decydować względy ideologiczne - to jest ten moment w którym już spokojnie można mówić o dyktowaniu jak kto ma żyć i wpychaniu się w życie obywateli.
I wtedy też już spokojnie może śmieszyć argumentacja "To nie ja wam zmieniam życie, ja tylko głosowałem i popieram partię, która w ewidentny sposób udowadniała przy pierwszej kadencji, że to właśnie będzie robić".

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 29 lis 2020, 18:28

cloner pisze:
29 lis 2020, 12:23
poziom prawników w kraju jest strasznie mizerny, chamstwo do potęgi entej.
Mówisz o tych internetowych, czy tych ze świata realnego? Jeśli o tych drugich to strasznie uogólniasz, nie można mierzyć wszystkich miarą jednego, a już na pewno wyznacznikiem nie jest ten z internetu.

Sam już nie wiem kto gorszy, Margot czy Marta. :roll:

Na zachodzie za takie zachowanie leżała by na glebie skuta kajdankami. W Polsce pod rządami faszysty z Żoliborza włos jej z głowy nie spadł.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 29 lis 2020, 18:33

Mówisz o tych internetowych, czy tych ze świata realnego? Jeśli o tych drugich to strasznie uogólniasz, nie można mierzyć wszystkich miarą jednego, a już na pewno wyznacznikiem nie jest ten z internetu.
Tak chętnie i często odwołujesz się do mojego "internetowego" wykształcenia a potem rzucasz hasłami typu "pokaż dyplom" i wiesz co powiem sprawdzam. Pokaże Ci ten dyplom a właściwie dwa dyplomy. Mogę Ci pokazać także kwity z aplikacji a nawet egzaminu zawodowego. Ale układ jest taki, że zrobisz dokładnie to samo. Tak chętnie i często oceniasz moje wykształcenie, więc musisz mieć mocne papiery. Chętnie je zobaczę. Oczekuje, co najmniej świadectwa ukończenia studiów doktoranckich. Czekam na papiery.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2020, 18:38 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 lis 2020, 18:37

Po przeczytaniu postu Mazura ręce mi opadły i chyba sobie odpuszczę udzielanie się w tym temacie(przecież nie mam dyplomu :)),zostanę przy piłce muzyce i serialach :?
Szkoda że Lempart stoi na czele tego marszu bo dopóki był to marsz w obronie praw kobiet ws aborcji to przekaz był czytelny i jasny dla wszystkich ludzie nie mieli problemu żeby się z tym identyfikować i niekoniecznie mam na myśli którym bliżej do lewicy ale którym po prostu bliżej do zdrowego rozsądku a nie do ciemnogrodu ale w momencie kiedy pod to zostały podpięte inne postulaty wiele osób będzie w przyszłości wolało zostać w domu i skończy się tak jak z kodem.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1140
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 29 lis 2020, 18:53

Bezimienny11 pisze:
29 lis 2020, 18:28
W Polsce pod rządami faszysty z Żoliborza włos jej z głowy nie spadł.
Bo dostać gazem po oczach, to pieszczota. :roftl3:
MazurXIII pisze:
29 lis 2020, 17:29
To, że ty masz np. ochotę współżyć z owcami czy psami (sytuacja hipotetyczna) i uważasz to za 'normalność', nie oznacza, że jeśli jeśli ktoś głosuje na opcję polityczną, która ci tego zabroni/podtrzyma zakaz to mówi ci jak ma żyć. Nie, nie.
I takich dokładnie ludzi w tym kraju boję się najbardziej...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”