Post Wyświetl pojedynczy post autor: dwd14 » 01 sty 2006, 22:17
dwd14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 01 sty 2006, 22:25
Wydaje mi się że sole mineralne nadają kości twardość, a ich brak powoduje że są miękkie i łatwo się łamią, na niedobór soli mieneralnych w kościach cierpią ludzie starsi i niemowlaki.Couter25 pisze:Ja mam takli problemik. Dopiero dzisiaj zajrzałem i zobaczyłem że muszę zrobić doświadczenie. Doświadczenie polega na tym aby kość kurczaka przez ok tydzień zanurzyć w occie
I mam uzupełnić:
Spostrzeżenie: Kość pozbawiona soli mineralnych jest...
Wniosek: Sole mineralne nadają kości....
fetko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 01 sty 2006, 22:35
1. tchórzownik pospolity - zwykły szary chlebozjadacz, zamieszkuje cały kraj1. Scharakteryzuj różne postawy polaków w obliczu spodziewanego wybuchu wojny europejskiej
skuteczne2. jakie formy przybrała działalność niepodległościowa Polaków w okresie 1 wojny światowej?
1.sposób na długi - 87,7% skuteczności3.Omów sposoby walki z kryzysem ekonomicznym w państwach nim objętych. Oceń ich skuteczność.
Tomachos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sty 2006, 16:51
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2006, 16:56
chodzi ci o cały schemat [że data z prawej] czy o skróty etc.Tomusmc pisze:ale potrzebuję cechy listu prywatnego
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sty 2006, 17:00
To wiemfieldy pisze:chodzi ci o cały schemat [że data z prawej] czy o skróty etc.Tomusmc pisze:ale potrzebuję cechy listu prywatnego
Pewnie to drugie,
więc w liście prywatnym piszemy np. skrótami
zamiast I amI'm etc.
to chyba główna zasada - więcej nie pamiętamaha no i piszemy dear piwus, lovely Niggaz
zamiast "z poważaniem" [nie wiem jak to jest po ang]
czyli jak do ziomka, co nie ?
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2006, 17:05
no raczej, w końcu to jest list prywatny, kogo obchodzi ile znaków wpiszesz - to nie SMSTomusmc pisze:a tutaj (bynajmniej ja) pisałem zawsze swobodnie jak do ziomka
mam dziwne wrażenie, że nie pomogłem za wieleTomusmc pisze:Dzięki fieldy
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ultras » 05 sty 2006, 17:33
Ultras
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 05 sty 2006, 17:35
O coś takiego chodzi ?Tomusmc pisze:Mam w sumie nietypową prośbę bo język angielski znam, ale potrzebuję cechy listu prywatnego. Napisać go umiem, ale muszę przedstawić dokładnie jak i co się pisze. Jeśli ktoś jest w stanie mi podać to bym bardzo prosił. Miałem gdzieś w notatkach, ale chyba zapodziałem bo przewróciłem wszystko do góry nogami, ale nie znalazłem![]()
mlody_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 05 sty 2006, 17:38
ostry66
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sty 2006, 17:49
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: M.T. » 05 sty 2006, 23:43
M.T.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 sty 2006, 23:50
dziwne modowi wszyscy pomagaliM.T. pisze:Może ktoś mi pomoże , więc potrzebuje pytań i odpowiedzi do krzyżówki, ma dotyczyć ona średniowiecza. Prawie ją już zrobiłem brakuje mi jedynie minimum 4 pytań. Z góry dzięki.
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 sty 2006, 23:53
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sty 2006, 23:55
Co zrobi Ci z dupy Krzysztof Jarzyna jeśli jeszcze raz poprosisz o coś tak głupiego? Odpowiedź: jesień średniowiecza.M.T. pisze:Może ktoś mi pomoże , więc potrzebuje pytań i odpowiedzi do krzyżówki, ma dotyczyć ona średniowiecza. Prawie ją już zrobiłem brakuje mi jedynie minimum 4 pytań. Z góry dzięki.
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio