Liverpool (zbiorczy) - Strona 1069

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4000

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 12 lip 2024, 10:45

@olivstone, witamy w elitarnym gronie.

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 12 lip 2024, 14:34

Dziękuję! :witam:
matt_ pisze:
12 lip 2024, 10:45
@olivstone, witamy w elitarnym gronie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 lip 2024, 17:56

Pięknie insajderzy zostali odcięci od informacji hehe.

Sergek pisze:
02 lip 2024, 22:45
Edwards przypominam ze bardziej siedzi i zastanawia sie jaki klub kupic a nie nad tym. Slot mowi ze codziennie rozmawia z tym asem z Bournemouth a nie z ME hehe
No niby tak ale przypuszczam, że Edwards przyniósł swoje know-how w kwestii transferów i klub raczej będzie operować z czasów przed jego odejściem. Tzn przynajmniej tym sobie tłumacze ta ciszę na morzu w temacie Liverpoolu w tym okienku. Bo druga opcja to moja ulubiona teoria o biedapoolku, który ma te 30-40mln funtów do wydania co roku i jak w którym wyda więcej to potem odpokutowuje to w następnym. W zeszle lato poszło 95mln na czysto, także tak :D

Wolę wierzyć w pierwszą opcję zamiast narzekać, bo na to przyjdzie czas ewentualnie na koniec okienka ;)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 lip 2024, 17:58

Zygmunt-1 pisze:
10 lip 2024, 21:24
zresztą nikogo lepszego w jego miejsce się nie znajdzie,
Diogo Costa

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lip 2024, 18:21

masacra pisze:
13 lip 2024, 17:56
No niby tak ale przypuszczam, że Edwards przyniósł swoje know-how w kwestii transferów i klub raczej będzie operować z czasów przed jego odejściem. Tzn przynajmniej tym sobie tłumacze ta ciszę na morzu w temacie Liverpoolu w tym okienku. Bo druga opcja to moja ulubiona teoria o biedapoolku, który ma te 30-40mln funtów do wydania co roku i jak w którym wyda więcej to potem odpokutowuje to w następnym. W zeszle lato poszło 95mln na czysto, także tak
Ja to nie wiem ale wiemy dobrze ze ta rozmowa to nasze gdybanie oparte na wydarzeniach z przeszlosci. Nie moge sie z toba nie zgodzic ale moge tez isc w inna strone. Przede wszystkim Edwards nie ma ciszy i nudy, bo co jest juz potwierdzone zajmuje sie kupieniem Bordeaux dla FSG. Na sto procent siedzi i rozmawia z Hjusem, przyklepuje jego pomysly i na chwile obecna duzo rozwiazan moze byc oparte o jego know-how ale IMO jego udzial jest relatywnie maly i jak Lysy mowil z kim rozmawial to rozmawial codziennie z Hjusem i dla mnie ma to sens.

A my o tym gadamy bo nic sie nie dzieje hehe.

No i uwazam ze jest cicho, bo... wlasnie nic sie nie dzieje a nie dlatego ze insajderzy zostali odcieci. Zreszta w poprzednich latach insajderzy tez odzywali sie wtedy kiedy juz cos sie dzialo, ale jak dobijalismy targu z kims poza UK to przeciez dziennikarze z tego kraju lub kraju zawodnika byli glosno. A teraz jest kompletna cisza. Nie wiem na ile mozemy interpretowac slowa Hjusa z konferencji, ale na jego pierwszej wspolnej ze Slotem powiedzial ze musimy byc oportunistyczni. I ja jestem w stanie w to uwierzyc, bo ten klub to zwykla oportunistyczosc czy reaktywnosc i brak jakiejkolwiek proaktywnosci i zmiany sie w tym nie spodziewam. Zeszlego lata wydalismy sporo jak na nas i bede zdziwiony choc mam nadzieje ze bede zdziwiony.

Mamy coroczna szanse na wzmocnienie zespolu i uzupelnienie luk ktore zdecydowanie mamy. Z tylu glowy mamy tez kontrakty dla VVD, Salaha czy TAA oraz/lub zaplanowanie sukcesji po szczegolnie tych dwoch starszych. Jezeli jest jakis klub ktory jestem w stanie sobie wyobrazic ze robi zdecydowane NIC, to jest to nasz klubik z Mersisajd.

Ja to generalnie spodziewalem sie od samego poczatku spokojnego lata ale no tak z 1-2 transfery przewidywalem. Nowy trener ktory musi zobaczyc zawodnikow. Rozgrywki reprezentacyjne przez ktore wielu zawodnikow przyjedzie z opoznieniem. To sie sumuje. No i transfery dalej przewiduje. To jeszcze nie jest moment na uruchomienie maszyny marudzacej (przyznam tez ze to kolejne lato gdzie moja aktywnosc w czytaniu o pilce noznej zdecydowanie maleje) ale jak bedziemy konczyc lipiec i nic sie nie bedzie dziac to troche zaczne sie martwic.

No bo przeciez nie zaczniemy kolejnego sezonu bez wzmocnienia np. DMa co nie? Nawet pomimo tego ze nasz jedyny zawodnik majacy cokolwiek wspolnego z ta pozycja mowi ze drugi by sie przydal :)

Niestety wraz z uruchomieniem modelu wieloklubowego i dalszych nadziei FSG na klub w NBA (bo nie widzialem aby cokolwiek sie zmienilo) nie spodziewam sie wiekszych zmian w funkcjonowaniu a bedziemy jedynie ogladac proby podtrzymania tego co jest.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 lip 2024, 18:34

Sergek pisze:
13 lip 2024, 18:21
No i uwazam ze jest cicho, bo... wlasnie nic sie nie dzieje a nie dlatego ze insajderzy zostali odcieci.
Jeśli rzeczywiście nic się nie dzieje, to albo ktoś tam zgłupiał totalnie albo, co bardziej prawdopodobne, rzeczywiście funduszy jest 0.
Tak zwyczajnie zamiast lecieć klasykiem i tradycyjnie narzekać na biedapoolek wolę poczekać, bo jak za chwilę wleci transfer za gruby hajs to znowu wyjdziemy na niepoważnych hehe. Tym bardziej, że już właśnie sprawa Slota pokazała jak klub może operować w sprawie transferów. Przypomnę że miesiącami insajderzy meczyli bule z Amorim, de Zerbi, nawet Tuchelem i Nagelsmannem (o Alonso nie wspominam, bo to inny case I przypuszczam, że jakby chciał to klub by go wziął) a o Holendrze to zaczęli pisać jakoś 48h przed finalizacja lol.

No i jasne że to takie tam pierdu pierdu gdybanie bo co tu robić w sezonie ogórkowym. Przecież nie będę karmił się plotkami o Allisonie na pustyni ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 lip 2024, 18:40

Ja juz nie pamietam ale pozostaje pytanie kto o jakim trenerze wtedy pisal, wydaje mi sie ze bylo duzo glosow spoza liverpoolkowego rezimowego grona kto by tu nie przyszedl. Usual suspects chyba az tak nie szarzowali ale nie pamietam i nie chce mi sie sprawdzac.

No ale podtrzymuje ze nie wszystko da sie utrzymac w ciszy bo drugi klub moze zrobic co chce. No ale to faktycznie nasze gdybanie bo sie nudzimy i nie mamy w jakich tematach ze soba sie przekomarzac hehe.

Ze wszystkich opcji jednak ja najbardziej uwazam ze po prostu sie nic nie dzieje i jak juz to przyspieszy pod koniec okienka. Ale reki uciac sobie nie dam z tym. Z drugiej strony, na pewno nie bedzie jakiejs wielkiej szarzy ktora taka Chelsea potrafi zrobic co okienko. Na start bede szczesliwy jak w koncu postanowimy ulzyc Phillipsowi i go sprzedamy.

Idac dalej spodziewam sie ze na Ipswich zobaczymy z max jednego nowego zawodnika w skladzie hehe.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 lip 2024, 12:34

i tu a nie w liverpoolku mysle jest cala uwaga hehe

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 lip 2024, 12:36

Niech kupują to Bordeaux a w zamian dadzą sobie spokój z pomysłami typu "mecz Premier League w Nowym Jorku".

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1501
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 14 lip 2024, 12:41

W USA jest niebezpiecznie i strzelają do prezydentów. To nie jest kraj dla Premier League.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 14 lip 2024, 12:44

Ogólnie rozumiem, że piłka idzie w stronę Klubowych MŚ na 32 zespoły, Superpucharów w formie miniturniejów na Bliskim Wschodzie itd., ale jeżeli to nasi ludzie wychodzą z taką inicjatywą to słabo.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 lip 2024, 22:34

Liverpool registered their interest in Yoro but they didn't table an offer after being informed that he wanted guarantees about playing time. Anfield chiefs weren't in a position to provide that given they already have four senior centre-backs.

Liverpool decided to not pursue a move due to not being to guarantee game time to Yoro, as he would be essentially 5th choice. Liverpool viewed him as a long term project and didn’t want to fast track him
Jak wiadomo chyba już od czerwca, to też się temu przyglądaliśmy. I w sumie jak podoba mi się idea Yoro, jak uważam, że potrzebujemy obrońcy, tak wolałbym chyba kogoś z już trochę większym doświadczeniem, bardziej w stylu transferu Konate. I z tymi 4 obrońcami to też trochę naciągane IMO, bo a) Konate zagra maksymalnie 15-20 sensownych meczów w sezonie, a Gomez ostatni raz nie pod przymusem więcej niż jeden mecz na środku zagrał nie wiem kiedy i pewnie było to w jakimś 2019 roku. Rolę tego młodego obrońcy bez większego doświadczenia mamy na razie zajętą.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 22 lip 2024, 14:42

W Hiszpanii coś się przewija, że po Kubo uderzacie. Niby 60 mln na stole.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 23 lip 2024, 15:45

ale składzik na tournee :whistle:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 lip 2024, 13:45

@masacra chcemy komentować? :mrgreen:

zakładam, że Achterberg aż tak nie szuka poklasku, nie wykluczam, ale nie wydaje się to nieprawdopodobne XD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”