Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2025, 10:30
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 kwie 2025, 10:44
W 2014 roku w wyborach samorządowych w Polsce sondaże Exit Polls(!) dawaly PSLowi 17% a ostatecznie zdobili ponad 23,6%.
masacra
1234
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 25 kwie 2025, 10:50
Szyte na przebite. Bosakowi zaraz wyciągną żonę z Ordo Iuris. Mam wrażenie, że merytoryką i kulturą wypowiedzi mimo wszystko trudno mu byłoby wyjść poza bańkę. No chyba, że mówimy o ludziach zupełnie nieinteresujących się polityką - na zasadzie "ładny chłopak, ładnie mówi".
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 kwie 2025, 11:05
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 kwie 2025, 11:14
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2025, 11:18
I tak np. wg exit poll w Warszawie Tobiasz Bocheński (PiS) zdobył 18,5 proc. głosów, wg PKW – 23,1 proc. Tomasz Rakowski (PiS) w Gdańsku miał wg Ipsos 12,2 proc. poparcia, wg PKW – 20,33 proc.
Z kolei w przypadku Rzeszowa sondaż exit poll w niedzielny wieczór wskazywał, że konkurentem dotychczasowego prezydenta miasta Konrada Fijołka (KO, 45,1 proc.) będzie Jacek Strojny (KW Stowarzyszenie „Razem dla Rzeszowa”; 18,6 proc.). Tymczasem po podaniu oficjalnych wyników przez PKW okazało się, że do walki z prezydentem Fijołkiem (wg PKW 37,9 proc.) w II turze 21 kwietnia stanie Waldemar Szumny (PiS; 24,5 proc.).
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 kwie 2025, 11:21
Ja też nie zgadzam się. Bosak juz na starcie miałby wyciąganą przeszłość i jego duża łatwiej było atakować, a nie zebrałby takich tłumów. Mimo wszystko Mentzen ma dużo większe poparcie wsród najmłodszych (działają "memy").
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2025, 11:23
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2025, 11:28
Tu się zgadzam, dlatego to napisałem rano:
I podtrzymuję. Za przyznanie sie że się głosuje na konfederację czy na pis jest obecnie przeogromny hejt ze strony tolerancyjnych wyborców KOalicji.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 kwie 2025, 11:29
BadBoy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 kwie 2025, 11:31
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2025, 11:35
W parlamentarnych nie głosowalem, jeśli dobrze pamiętam. Ja jestem fanem wyborów samorządowych, tam zawsze biorę udział, głosuję na kandydatów, którzy chcą lokalnie działac.Chlopaczek pisze: ↑25 kwie 2025, 11:31A Ty na kogo glosowales w ostatnich parlamentarnych cloner? I na kogo masz zamiar zaglosowac w zblizajacych sie prezydenckich?
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 kwie 2025, 11:38
Ale ja nie odpowiadałem na pytanie skąd się bierze niedoszacowanie partii prawicowych w sondażach
masacra
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio