Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10505

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » wczoraj, 21:50

28 albo 29, nie chce mi się umowy szukać. Było, minęło :smoke:

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » wczoraj, 21:50

Rezus pisze:
wczoraj, 21:40
Życie różnie się układa. Ja wziąłem w wieku 40 lat.
czyli wszystko przede mną
MazurXIII pisze:
wczoraj, 21:42
a to skurwysyn...
Za napisanie "nigga" na czacie byś dostał bana dożywotnio xD

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » wczoraj, 21:51

A wynajmiesz coś czy masz możliwość odkładać ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » wczoraj, 22:17

Hipoteka 27 lat miałem

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » wczoraj, 22:19

Enjo pisze:
wczoraj, 21:51
A wynajmiesz coś czy masz możliwość odkładać ?
Wynajmuję aktualnie, coś zawsze miesięcznie odkładam.
Bardziej tu są wątpliwości czy już teraz jest właściwy moment, czy dam sobie radę z kredytem i czy ew. nie wstrzymać się z tym i nie wziąć go później jakbym już zmienił w przyszłości miasto.

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 1:09

Ile Ty masz lat? Kredyt bierzesz jak masz mozliwosci finansowe, co ma do tego wiek? Bez 7 netto i 100tys wkladu wlasnego to nawet nie podchodź po kredyt w miescie wojewodzkim. We Wroclawiu masz 45m2 dwa pokoje za 600tys wtórny. To sobie odpowiedz czy Cie stać.

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 125
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » dzisiaj, 1:13

HMK pisze:Jako że jestem najmłodszy (teoretycznie) to pytanko do starszych kolegów. W jakim wieku wzięliście kredyt na mieszkanie?
Bo z racji, że (niestety) też jestem coraz starszy to pomału gdzieś takie tematy się pojawiają w najbliższym gronie. I żeby nie było, nie myślę, żeby zrobić to już teraz, sam raczej nie chciałbym się wiązać z tym miastem (tj. z Kielcami) na dłużej (tak, wiem, mieszkanie zawsze można wynająć, a wyprowadzić się później do innego miasta), ale bardziej chciałbym się zorientować ile mieliście lat, gdy staliście się więźniami banku ten kredyt wzięliście.
A wspólnie z moją eks. Wtedy miałem 29 lat, tyle że to w Hiszpanii. Zacząłbym od poduszki finansowej na 6 miesięcy.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » dzisiaj, 9:14

HMK pisze:
wczoraj, 21:36
Jako że jestem najmłodszy (teoretycznie) to pytanko do starszych kolegów. W jakim wieku wzięliście kredyt na mieszkanie?
Bo z racji, że (niestety) też jestem coraz starszy to pomału gdzieś takie tematy się pojawiają w najbliższym gronie. I żeby nie było, nie myślę, żeby zrobić to już teraz, sam raczej nie chciałbym się wiązać z tym miastem (tj. z Kielcami) na dłużej (tak, wiem, mieszkanie zawsze można wynająć, a wyprowadzić się później do innego miasta), ale bardziej chciałbym się zorientować ile mieliście lat, gdy staliście się więźniami banku ten kredyt wzięliście.
30. Musieliśmy czekać aż moja firma skończy rok, żeby bank brał mnie pod uwagę w tym wszystkim.

Wcześniej przez rok czy dwa miałam rozkminy, czy w ogóle w to wchodzić i nawet pomogła mi ówczesna dyskusja tu na forumku w tym temacie, bo nie chciałam się w kredyt ładować. Tym bardziej że wynajmowaliśmy zajebiste mieszkanie za śmieszne pieniądze, bo znajomym moich rodziców zależało po prostu na tym, żeby ktoś zaufany w tym mieszkaniu był. No ale poszliśmy w to i nie żałuję. Wtedy ceny mieszkań szły powoli w górę, ale to jeszcze nie było to szaleństwo, które nastąpiło później. Dzisiaj za naszą klitkę zapłacilibyśmy 2x więcej.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » dzisiaj, 10:14

Enjo pisze:
wczoraj, 18:31
Dajcie znać czy będzie ta zrzutka
No właśnie obczajam co tu użyć, bo nie korzystałem. Ogólnie rozbija się o prowizje z tego co widzę i łatwość obsługi :D

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » dzisiaj, 11:08

HMK pisze:
wczoraj, 21:36
W jakim wieku wzięliście kredyt na mieszkanie?
ja do 25 roku życia mieszkałem z matką, potem kupiłem pół na pół z rodzicami najmniejszą możliwą i najtańszą kawalerkę do remontu, wyremontowaliśmy ją i potem tam się wprowadziłem i ją spłacałem. Potem ją wynajmowałem i wprowadizłem się do dziewczyny, potem ją sprzedałęm i kupiliśmy z dziewczyna coś większego (musiałem pożyczyć kilkadziesiąt tysięcy, ale poza bankiem). Po spłacie rozstałem się z dziewczyną i musiałem wziąć kredyt hipoteczny, żeby ją spłacić (miałem chyba 29 lat). Potem jeszcze 2 razy to w rożny sposób refinansowałem, finalnie spłaciłem parę miesięcy temu. Wtedy sobie obiecałem, że już nigdy więcej kredytów, po czym wczoraj podpisałem wniosek kredytowy na kolejną hipotekę :roll:

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » dzisiaj, 11:37

Ja tak całe życie kombinowałem żeby się nie zadłużać. Od jakiegoś czasu mam jedynie leasing na auto, bo stwierdziłem, że tyle gotówki nie będę wydawał, gdy mogę to zainwestować w inne tematy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 33 min temu

Powiem ze dla mnie mieszkanie to jest max 500k. Tzn tyle bym dał. Jesli wiecej to wolę dołożyć i zbudować chociaż te 70m. Działka i dom zmieści sie poniżej 1mln a ma sie sporo plusów;)

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1502
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 24 min temu

Eyesmon pisze:
33 min temu
Działka i dom zmieści sie poniżej 1mln a ma sie sporo plusów;)
Albo minusów, wszystko zależy od punktu widzenia ;)

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 5 min temu

Dokładnie.
Jak ktoś pracuje w dużym mieście i na dojeżdżać z jakiejś wioski to zmarnuje sporo czasu na przemieszczanie z pracy i do pracy. Oczywiście w domu dochodzi też szereg obowiązków.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 1 min temu

Eyesmon pisze:
33 min temu
Powiem ze dla mnie mieszkanie to jest max 500k. Tzn tyle bym dał. Jesli wiecej to wolę dołożyć i zbudować chociaż te 70m. Działka i dom zmieści sie poniżej 1mln a ma sie sporo plusów;)
Jak mieszkam sam to mieszkanie w bloku ma taki plus, że nie trzeba zajmować się ogrodem i milionem innych rzeczy, które robi spółdzielnia. Docelowo, jak będę miał rodiznę, to pewnie będę chciał się budować, ale aktualnie w Krakowie 49m + duży taras + miejsc parkingowe w zupełności mi wystarczają, a wartość mieszkania pewnie będzie rosła, wiec za parę lat mogę sprzedać i niedużo dołożyć, zeby wybudować dom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”