Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 176

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1009

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 01 cze 2026, 19:15

Przema pisze:
01 cze 2026, 7:59
PietroBosman pisze:
30 maja 2026, 23:03
Obejrzałem/wysłuchałem tą rozmowę Majdana z Drumlakiem. Kurde, nie wiedziałem, że gość miał aż tak pod górkę.
Pod tym wzgledem troche malo wiarygodny, ze wszedzie gdzie nie poszedl to nagle stawal sie ofiara. Natomiast sytuacje wygonienia go ze Szczecina pamietam doskonale wiec tu akurat racje ma po swojej stronie.
Fakt -gdzie nie poszedł to patologia. Wątek Cracovii niezły...
Tu trzeba by wysłuchać drugiej strony...Drumlak dużo mówi o Bojarskim.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1978

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 06 cze 2026, 14:47

Początek czerwca i już mam dość nadchodzącego sezonu. A piłkarze nawet z urlopów nie wrócili.

- Wikęd Luzino odpadł w barażach z KSZO więc ostatecznie rezerwy spadły do IV ligi
- Rozpad drużyny kobiecej, na ten moment odeszło 6 zawodniczek, trener i prezes
- CLJ U19 właśnie przegrało w lidze makroregionalnej z Arką co oznacza, że awansu do CLJ nie będzie i nowy sezon zaczną w lidze wojewódzkiej z Chemikami Police, Energetykiem Gryfino itp. zamiast z Legią, Lechem, Zagłębiem. Później można grać w makroregionie (tak jak teraz z Arką) no ale jak widać po dzisiejszym meczu, to też za wysokie progi.

Teraz żaden zdolny junior z Polski nie spojrzy na Pogoń przez to co się tu dzieje, a tych których mamy u siebie będą zgarniać Lechy, Zagłębia itp. W sumie to nawet w Szczecinie w piłce juniorskiej nie jesteśmy już najmocniejsi, Arkonia utrzymała CLJ U19. No i jest FASE, w U17 skończyli sezon na 2. miejscu, my na 11.

Dodatkowo cennik karnetów, absurdalnie wysokie ceny, bo praktycznie najwyższe w Polsce - znowu. Nie ma co, walka o utrzymanie, spierdolony sezon jakimiś wynalazkami typu Juwara, a ceny jak na drużynę która miałaby co najmniej walczyć o podium z Lechem, Jagą etc. :badziewie:

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1044

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 cze 2026, 14:51

Dodatkowo fase najlepszych chce ogrywać we Flocie Świnoujście czyli na dzień dobry dają jakąś wizję której w Pogoni nie ma od lat a zapowiada się że będzie tylko gorzej patrząc przez pryzmat Holewinskiego, Paryzka czy Wojciechowskiego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2283
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 cze 2026, 15:24

1234 pisze:
06 cze 2026, 14:47
A nie było info; że ta od Grosickiego się wzięła za te sekcje ?

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 06 cze 2026, 15:37

Enjo pisze:
06 cze 2026, 15:24
1234 pisze:
06 cze 2026, 14:47
A nie było info; że ta od Grosickiego się wzięła za te sekcje ?
Pogoń kobieca to jest osobna spółka która ma swój budżet i który jest dofinansowany od spółki matki czyli Pogoni S.A

Grosicka została dyrektorką zarządzającą, cokolwiek to znaczy. To było w marcu.
W tym samym czasie prezesem spółki kobiecej został Grzegorz Rybiński.

Rybiński kilka dni temu zrezygnował z powodów osobistych

Odszedł więc prezes, trener, 6 zawodniczek (a może i więcej, klub o niczym nie informuje, zawodniczki same się żegnają w mediach społecznościowych)

Nieoficjalnie można poczytać, że klub ma długi, jeszcze z czasów poprzednich właścicieli, że nie wypłaca pensji na czas i że przynosi straty, a Haditaghi nie ma zamiaru finansować czegoś co nie zarabia - takie są plotki, że projekt kobiecej Pogoni raczej idzie do wygaszania. Szkoda, bo w kilka lat zdobyły złoto, srebro i brąz MP, zaliczyły finał PP i niezły start w kwalifikacjach LM...

A Grosicką raz słuchałem w TVP Sport w programie o piłce kobiecej i dziewczyna ewidentnie nie wiedziała co robi, o czym mówi i w co się wjebała :)

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 12 cze 2026, 16:29

troche sie wydarzylo w ostatnim czasie
cloner pisze:
28 maja 2026, 15:41
Ciekawe kiedy zrozumiesz, że to wasz własciciel zaczął wojnę, ściągnął go zimą do Szczecina po świetnej rundzie w Bytomiu, tylko po to żeby dać mu podpisu kontrakt na gorszych warunkach niż miał w Polonii, a gdy ten się nie zgodził na tak fatalne warunki to został zesłany karnie do 3 ligi bez możliwości grania. Gdy piłkarz po takim chamskim zachowaniu właściciela zaczął konsultować się z prawnikiem i managerem to wtedy faja właścicielowi zmiękła i Axel dostał mozliwość zagrać w pierwszej kolejce wiosny, później jeszcze wystąpił jedynie w dwóch meczach (przed drugą rozprawą), żeby pokazać światu, że Axel ma możliwość gry :rotfl:
zastanawialem sie juz nad wersjami przebiegu zdarzen przedstawianymi przez zwolennikow Holewinskiego, nie wszystko mi tam pasuje, ale mniejsza z tym, nie chce mi sie teraz tego rozgrzebywac, zwlaszcza ze mam tylko przypuszczenia ktorych nie moge podeprzec dowodami, jednak jak juz wspomnialem, moje stanowisko jest takie ze ten bramkarz moze odejsc, ale nie za czapke gruszek, jesli zainteresowanie Holewinskim jest tak ogromne, skoro to tak wielki talent jak jest to przedstawiane, to chyba slusznie postapimy domagajac sie odpowiednio wysokiej kwoty za jego sprzedaz

rozpad kobiecej Pogoni?

- to niszowy sport, na chwile obecna nie widze perspektyw rozwoju, ta inwestycja raczej nie splaca sie ani finansowo ani marketingowo, musialby pojawic sie realny sponsor ktorego bedzie bawic wykladanie pieniedzy na Portowianki, ja tam nie widze jakiejs wielkiej katastrofy dla klubu jesli ten zespol przestanie istniec i wydaje mi sie ze wieszczenie tutaj jakiegos armageddonu to bardziej chec wbicia szpilki w obecny zarzad

wpisy AH o zainteresowaniu pilkarzami Pogoni przez klub z Izraela?

- konflikt Zydow z Palestynczykami jak rowniez i obie te nacje obchodza mnie tyle samo co wplyw deszczow monsunowych na uprawe orzeszkow ziemnych w Gabonie, licza sie wylacznie reperkusje wypowiedzi prezesa, nie wydaje mi sie aby mialy one jakies przelozenie na to co sie dzieje z naszym klubem, swiat arabski ktory stoi po stronie Palestynczykow to miejsce gdzie mozna dobrze sprzedawac zawodnikow natomiast Izrael to na pewno nie jest Eldorado do zarabiania na transferach wiec jak juz szef musial przelac swoje emocje na papier to z dwojga zlego lepiej bylo napisac cos milego dla Arabow, chociaz tak jak wspomnialem nie sadze zebysmy byli w stanie jakos to zmonetyzowac, a najlepiej byloby nic nie pisac

Dominika Grosicka?

nigdy nie uwazalem ze bedzie Mesjaszką Pogoni w jakimkolwiek aspekcie, ale w dupie mam czym ona tak naprawde sie tam zajmuje tak dlugo jak nie musze bulic na nia z wlasnej kieszeni i dopoki nie szkodzi, uwazam ze jak szybko nie udowodni tam swojej przydatnosci to zostanie zwolniona, mysle ze koniec kariery Kamila Grosickiego w Pogoni bedzie rownoznaczny z koncem kariery w klubie jego zony, do tego czasu zgodnie z zasada happy wife happy life jest w porzadku

ostatni wywiad Tana Keslera?

no dyrektor bez watpienia dobry jest w kadzeniu wlascicielowi ale to mi nie przeszkadza, ma sie sprawdzac w zarzadzaniu klubem w wymiarze sportowym (czyli w cholere do poprawy) ale uwazam ze jest prawdomowny (moze poza tym uwielbieniem szefa co jednak wybaczam, najwyrazniej trzeba tak robic pracujac z AH), mozna sie dowiedziec interesujacych rzeczy podczas wywiadu, przynajmniej to mu zaliczam na plus

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8762
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2026, 16:36

ciernisty pisze:
12 cze 2026, 16:29
zastanawialem sie juz nad wersjami przebiegu zdarzen przedstawianymi przez zwolennikow Holewinskiego, nie wszystko mi tam pasuje, ale mniejsza z tym, nie chce mi sie teraz tego rozgrzebywac, zwlaszcza ze mam tylko przypuszczenia ktorych nie moge podeprzec dowodami, jednak jak juz wspomnialem, moje stanowisko jest takie ze ten bramkarz moze odejsc, ale nie za czapke gruszek, jesli zainteresowanie Holewinskim jest tak ogromne, skoro to tak wielki talent jak jest to przedstawiane, to chyba slusznie postapimy domagajac sie odpowiednio wysokiej kwoty za jego sprzedaz
Wersji dziennikarzy nie ma co słuchać, ja też nie miałem pełnej informacji, ale rozprawa się odbyła.

Bez obaw, Axel latem odejdzie, na 100%. Kierunek zagranica, a wy żałujcie ze odejdzie za frytki jako gracz IV-ligowy, a nie najlepszy bramkarz I ligi. Brawo wasz właściciel.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 12 cze 2026, 16:51

Haditaghi napisał że Holewiński zacznie przygotowania z pierwszym zespołem i będzie walczył o miejsca 2-3. Świetna publiczna motywacja, że z góry traktuje go na bycie rezerwowym :)

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1044

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 12 cze 2026, 16:53

1234 pisze:
12 cze 2026, 16:51
Haditaghi napisał że Holewiński zacznie przygotowania z pierwszym zespołem i będzie walczył o miejsca 2-3. Świetna publiczna motywacja, że z góry traktuje go na bycie rezerwowym :)
Dwa dni później rusza rozprawa sądowa. Obstawiam że powiedział to na potrzeby tego procesu ;)

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 12 cze 2026, 18:10

cloner pisze:
12 cze 2026, 16:36
Bez obaw, Axel latem odejdzie, na 100%. Kierunek zagranica, a wy żałujcie ze odejdzie za frytki jako gracz IV-ligowy, a nie najlepszy bramkarz I ligi. Brawo wasz właściciel.
zaluje ale tylko troszeczke

troszeczke bo bramkarz nie zdazyl sie jeszcze zasluzyc dla Pogoni, wartosc teoretyczna jest mniejsza niz wartosc zweryfikowana, troszeczke bo nie jest to pierwszy grajek i zapewne nie ostatni ktory odszedl z Pogoni za darmo lub za mniejsza sume niz mialem nadzieje wiec juz jestem przyzwyczajony, troszeczke bo mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie w Szczecinie bramkarz przy ktorym zblednie nie tylko miraż Holewinskiego ale nawet zaslugi Cojocaru

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2026, 18:31

ciernisty pisze:
12 cze 2026, 18:10
przyzwyczajony, troszeczke bo mam nadzieje ze wkrotce pojawi sie w Szczecinie bramkarz przy ktorym zblednie nie tylko miraż Holewinskiego ale nawet zaslugi Cojocaru
Lol.
Axel to bramkarz z potencjałem na top 5 lig Europy. Nie widziałem kogoś takiego w Bytomiu od 20 lat.

Miłego.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2283
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 cze 2026, 19:49

cloner pisze:
12 cze 2026, 18:31
Axel to bramkarz z potencjałem na top 5 lig Europy. Nie widziałem kogoś takiego w Bytomiu od 20 lat.

Miłego.
Lubię ten temat, ze względu właśnie na tego kibica Pogoni 😄.
Gdybym czytał ten temat tylko, nie oglądał meczów, wypowiedzi właściciela to bym mógł spokojnie uważać ze Pogoń gra właśnie finał LM, a jakiś Loncar idzie za 80 M do City, a to Wszyskto pomimo wielkiej propagandy anty Pogoń ;).

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1520
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 12 cze 2026, 20:11

Kurde, ale Kostek, Wy graliście przez te 20 lat czasem nawet w IV lidze. Na wyższym poziomie niż teraz to w ciągu 20 lat to było ile, na oko, 5 sezonów? Nie wiem, może Holewiński jest faktycznie mega talentem, ale czasem jest tu windowany jakby był drugim Neuerem :P Czas pokaże, może być talentem, może ogarniać za młodego, ale potem kariery nie zrobi. Wielu takich było. Kolejne kluby i występy pokażą. Może zagra w top 5 lig Europy a może w top 5, ale klubów z 1 ligi :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2026, 20:33

Ja nie jestem jedyny, kolega Enjo też lajkuje, każdy trener ze środowiska powie to samo, uwierz ziomuś.
Plotki mówią o Sparcie Praga chyba, to byłby świetny pomysł.
Naprawdę, to jest gracz na naszą kadrę.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1520
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 12 cze 2026, 20:43

W takim razie niech idzie po swoje, czy w Szczecinie czy gdziekolwiek indziej :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”