MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 cze 2006, 17:36

Dobry mecz w wykonaniu Holendrów. Bardzo dobrze spisał się młody Kanonier- Robin Van Persie. Kilka bardzo dobrych strzałów, niestety bez rezultatu. Najbardziej szkoda mi tego słupka w ostatnich minutach :? Reszta zespołu jakoś tak od niechcenia- grali bo grali. Martwi również kontuzja Sneijdera- wyglądało to dość poważnie.

I przez taki wynik straciłem 40 zł :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2006, 17:52

Ja oglądałem tylko pierwszą połowę i byłem zażenowany postawą Australijczyków, którzy grali w kości :? Taka postawa przed samym Mundialem to przegięcie. Grali zdecydowanie za ostro i w meczu o stawkę kartek byłoby na pewno więcej.

Holendrzy grali dość dobrze chociaż mieli problem ze zdobyciem braki. Van Persie świetny mecz. Robben też coś szarpał. Oczywiście wszystko piszę na podstawie pierwszych 45 minut tylko. Co do postawy Schwarzera to ładnie wybronił strzał Sneijdera. Efektowne zagranie zarówno ze strony Holendra jak i Australijczyka. Arbiter nie podyktował karnego dla Holendrów za zagranie ręką. Było ewidentne. Dziwne, że boczny arbiter nie zareagował :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 cze 2006, 18:07

Holandia - Australia 1:1 (1:0)
1:0 Ruud van Nistelrooy 9'
1:1 Tim Cahill 54'

żółte kartki: Luke Wilkshire 58', Luke Wilkshire 61', Vince Grella 78'

czerwone kartki: Luke Wilkshire 61' (druga żółta)

Holandia: Van der Sar - Kromkamp (46' Heitinga), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst (64' Kuijt)- Van Bommel, Sneijder (50' Landzaat), Cocu (37' Maduro) - Van Persie, Van Nistelrooy, Robben

Australia: Schwarzer - Emerton, Neill, Moore, Chipperfield, Sterjovski (51' Cahill), Grella, Culina, Wilkshire, Bresciano (67' Thompson), Viduka (65' Aloisi)

sędziował: Michael Dean

Bardzo ostry mecz glownie ze strony Australii, dziwi mnie taka gra, ciekwe czy az tak zalezalo Hiddinkowi na wyniku czy to pokaz tego na co moga liczyc przeciwnicy na Mundialu :?:
Ze strony Holandii na pochwaly powinien liczyc Robin van Persie, chyba to wlasnie on byl dzisiaj motorem napendowym Oranjes i jak dla mnie dobrze zagral ich srodkowy obronca Mathijsen. Z drugiej strony dobrze zagral z pewnoscia Mark Swarzer. Mnie osobiscie martwia kontuzje rozgrywajacych Holandii van der Vaart wraca do formy tylko nie wiadomo jaka ta forma bedzie ten, ktory go mial zastopic w 11 dzisiaj doznal kontzuji ciekawe jak groznej :?: Cocu tazke zszedl przedwczesnie i bylo to raczej spowodowane jakas kontuzja niz oszczedzaniem go przed meczami MS a jego zastpca Maduro nie wyroznial sie niczym wielkim.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 04 cze 2006, 18:20

ja osobiscie na mundialu bede kibicowac holendra i mam nadzieje ze wygraja swoja grupe i namieszaja sporo w niemczech :wink: chetnie zobaczylbym ich w finale :wink: maja dobry dosyc sklad mlody i glodny sukcesow ale czas pokaze co zdzialaja :wink:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 04 cze 2006, 19:12

Po obejrzeniu dotychczasowych sparingów Holendrów mam wrażenie, że mogą mieć problem z wyjściem z grupy. Co prawda mają genialnego bramkarza, niezłą obronę (choć czasami zdarzają się jej głupie błędy) i świetny atak (zwłaszcza skrzydła) - ale linia pomocy to zdecydowanie ich najsłabszy punkt.
Z całej trójki tylko Cocu prezentuje się dobrze. Van Bommel wyraźnie nie może odnaleźć formy z PSV, gra mało piłek do napastników, często głupio je traci, zbyt rzadko sam wbiega w pole karne rywala i nie oddaje strzałów z dystansu. Sneijder jedynie czasami zabłyśnie jakimś niezłym zagraniem czy strzałem, ale zbyt rzadko jak na zawodnika który ma być reżyserem gry. Van der Vaart jest tyle co po kontuzji, na temat jego formy więc nie można nic powiedzieć.
Jeżeli dodatkowo kontuzje Cocu i Sneijdera okazałby się czymś poważniejszym, to kto ma kreować grę w środku pola? Rezerwowi Landzaat i Maduro? Czy też może tylko Robben i van Persie, ew. Kuyt? To chyba zbyt mało jak na przeciwników tej klasy co ich grupowi rywale. Kto wie, czy brak kogoś takiego jak Seedorf lub Davids nie odbije się Holandii czkawką. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2006, 9:43

iceald pisze:Po obejrzeniu dotychczasowych sparingów Holendrów mam wrażenie, że mogą mieć problem z wyjściem z grupy
każdy z zespoów tu grających nie może być pewny awansu, Argentyna wie cos o tym, przed 4 laty też była w grupie śmierci [bodajże z Anglia, Szwecją i Nigerią - jakoś tak] wtedy nie wyszli, pamiętam jak im Beckham gola z karnego strzelił i Agr poległa 1:0, Szpaqu sie podniecał, bo w tym meczu grał też Aldo Ducher :D Becks przestał być największym głupkiem w Anglii etc. etc :D
Holandia jes moim faworytem w tej grupie, maja bardzo mocny skład, jedynie co może im pokrzyzować plany to kontuzję, Cocu pewnie będzie gotowy na pierwszy mecz - Sneijder - obawiam się, ze nie. Ale zawsze jest Van der Vaart.
iceald pisze:Van Bommel wyraźnie nie może odnaleźć formy z PSV
no tak, wczoraj miał tylko jedna zajebistą akcję w obronie [na prawdę świtną] uratował druzynę przed strata gola. Ale jak na niego to rzeczywiście troche mało.

iceald pisze:Rezerwowi Landzaat i Maduro? Czy też może tylko Robben i van Persie, ew. Kuyt? To chyba zbyt mało jak na przeciwników tej klasy co ich grupowi rywale.
ja myślę, że na Serbów starczy

Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gregoreg18 » 05 cze 2006, 10:45

Witam
Zdecydowanie jest to grupa smierci.Kazdy moze wygrac z kazdym tak jak to ktos juz napisal.Ja jednak mam swoje typy ktore chcialbym byscie skomentowali.

Argentyna-WKS 0:0
Holandia-Ser/Czar 3:1
Argentyna-Ser/Czar 2:1
Holandia-WKS 2:1
Holandia-Argentyna 3:1
WKS-Ser/Czar 2:0

Tabela:
1.Holandia 8-3 9
2.WKS 3-2 4
3.Argentyna 3-4 4
4.Ser/Czar 2-7 0

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2006, 10:55

gregoreg18 pisze:Ja jednak mam swoje typy ktore chcialbym byscie skomentowali.
Szansa na to ze Argentyna nie wyjdzie z grupy jest taka sama jak Rasiak mialby zostac krolem strzelcow. Czyli jest ale bardzo mala... WKS nie wyjdzie z grupy... Drogba juz nie ma tego blysku jak na poczatku tego sezonu chociazby... Natomiast Serbowie to wcale nie slaby zespol i jakies pkt zdobeda...

Czemu wogole w kazdym temacie o MŚ piszesz swoja wizje ktora ci sie przysnila albo wywrozyles ja z fusow :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2006, 11:02

Martinho pisze:Drogba juz nie ma tego blysku jak na poczatku tego sezonu chociazby...
Słowenii strzelił 2 gole w 4 minuty ... przypadek ? nie wydaje mi się.
WKS nie wolno lekceważyć, zwłaszcza ich obrońów :twisted: nie tak łatwo im strzelic bramke, do tego dochodzi dobry bramkarz.
Przecież sami faworyci wygrywac nie będą. To jest więcej jak pewne, że ktoś zaskoczy i bardzo możliwe, że WKS pokrzyżuje plany niektórych drużyn.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2006, 11:03

Ja chciałbym o coś zaapelować. Stworzyliśmy te tematy nie po to, aby każdy przedstawił nam tutaj kilka linijek swoich teorii wyssanych z palca/wziętych z kosmosu/zasłyszanych w kuchni czy wymyślonych podczas wizyty w toalecie. Przypomina mi to rysowanie wizji składów Realu na pewnej stronce przez dzieci do lat 13 :roll: Jeżeli już koniecznie chcecie coś takiego przedstawić to niech argumentacja takiego a nie innego układu grupy będzie stanowiła większość część posta.

Posty w stylu:

1. Argentyna
2. Lublin
3. Real
4. Jarzyna

będę kasował. Dotyczy to wszystkich tematów grupowych w tym dziale.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 cze 2006, 17:04

Moim zdaniem najbardziej wyrównana grupa. Szanse na awans są rozłożone równomiernie. Argentyna raczej na pewno wyjdzie ale, kto wyjdzie drugi niewiadomo. Holandia może mieć spory problem z formą jaką prezentuje. SiCz ma w swoim składzie wielu klasowych zawodników. Chociażby Keźman może być niespodzianką rutnieju. Już nie moge doczekać się początku rywalizacji :wink:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 cze 2006, 17:15

Vianuch pisze:Argentyna raczej na pewno wyjdzie ale, kto wyjdzie drugi niewiadomo.

co do tego zdania to trudno mi się zgodzić, choć myśle że trochę masz rację, jednak trudno określić kto wyjdzie, zadecyduje to na Niemieckich boiskach. Argentyna, Wks, Sic, Holandia...gdyby te drużyny były w ogóle innych grupach z pewnością były by faworytami do wyjścia, teraz wyjda tylko 2 druzyny

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2006, 17:25

Vianuch pisze:Holandia może mieć spory problem z formą jaką prezentuje.
a jak się niby prezentują ? dobrze grali, tylko skuteczność zawidoła.
Do kontuzjowanych Senijdera i Cocu dołączył Gio, który tez ma jakis kłopot z kontuzją. Podobno nic groźnego, ale kilka treningów ominie.
van Basten powiedział, że uraz kostki Wesley'a nie powinien go wykluczyć z mundialu. Mają zdarzyć przed pierwszym meczem.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 05 cze 2006, 17:55

Ja mam pytanko, wczoraj reprezentacja Argentyny miała grać sparing z Arabią Saudyjską, dlaczego zostal przełożony i na kiedy?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2006, 9:08

Holandia - Argentyna zapowiada się na największy szlagier fazy grupowej. Jak zawsze będę kibicował Holendrom ale w takiej grupie wszystko się może zdarzyć. WKS dobrze się prezentuje w sparingach i mogą namieszać. Oczywiście faworyci grupy to Argentyńczycy i Holendrzy to faworyci ale już nie takie niespodzianki oglądaliśmy. Wielką niewiadomą jest forma Serbów, w eliminacjach prezentowali się bardzo dobrze, zobaczymy jak będą przygotowani do WM. Na pewno znaczącym osłabieniem w pierwszym meczu będzie brak Vidica, który jest filarem defensywy. Ciekawi mnie co zaprezentuje Argentyna, pakę jak zawsze mają mocną. Szczególnie pomoc, dwóch genialnych rozgrywających (Riquelme i Aimar). Praktycznie każda pozycja oprócz bramki jest świetnie obsadzona. Pytanie jak Pekerman to ustawi i czy jego sukcesy z młodzieżówkami przełożą się na sukces reprezentacji seniorów.
Holendrzy mają też fajny skład i jeśli będą grali tak jak w eliminacjach mogą dojść daleko. O ile nie zaskoczyło mnie, że nie pojechali Davids i Seedorf bo obaj oprócz słusznego wieku są także piłkarzami kłótliwymi to szczerze zdziwiło mnie pozostawienie w Holandii Huntelaara. On by świetnie pasował na zmiennika dla Nistelrooya, który w tej chwili jest dla mnie jednym z kandydatów na króla strzelców o ile Holendrzy nie odpadną przedwcześnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”